Şimdi de izin sorunu !?

Ailen sana sizden rahatsız oluyoruz diyor, 3 ay önce 2 ay kalmışsınız bir de ben olsam uğramam bile.
Eşin bilmiyor olabilir ama sen biliyorsun annenin ne dediğini, istenmediğini bile bile nasıl duracaksın?
Yani konu eşimin benim öğrenim kredimi ödemesi gerektiğinden bir açıldı oradan eşime geldi .
bu ufak bir kısmı açıkçası o zamanlar konu acmistim gerçekten çok.coo kırıcı şeyler oldu aramızda ama yuzsuzluk mu dersiniz ,sevgi açlığını bilmiyorum kaldım .
Şimdi de belkide bir kaç gün uğramak istedim .Aslında eşimle her gittiğimizde dedemin mezarına ve anneanneme giderim rutin gibi oldu minnetim çok fazla onlara ilk böyle konuşmuştuk dün birden laf değişince sinirlendim işte .Tabi anneannem bahanem değil .Lafı değiştirmek için söylemiyorum yani teokimde haksız oldugum aşikar .
Sadece Ankara Bursa'ya daha yakın olduğu için oraya uğrar ordan geçeriz diye düşündüm .
Evet ailem yada annem haketmiyor ,ama eşimin ailesi de

Bursaya hic uğramasan daha iyi sanki ama illa uğramak istiyorsan 1 gece kalıp izmire gecersiniz. Orada da 4_ 5 gun kalırsinız geri kalan günlerde kendiniz gezin . Otel falan ayarlasaydiniz keşke daha iyi olurdu. Böyle tatil falan olmuyor ailelerin yaninda daha çok sinir küpü olunup dönülüyor eve.

Ev meselesi geçmeden dün ayrı bir olay yaşadım .Bilmiyorum adam sabrımı mi siniyor bu ara ??

Eski konularimda var ama kısaca geçeyim .Ben Ocak - Mart arası 2 ay ailemde kaldım Bursa'da .Oradan da biraz tartışmalı bir şekilde eşimin ailesine geçtim 8 gün kadar .

2 yıl önce büyük bir tartışma yaşandı ailesiyle eşim annesi dışında gorusmuyor kimseyle annesiyle de mesafeli fakat ben gittiğimde herkes gayet iyiydi ,ilimliydi özür filan dioedikelri için gittim ..

Neyse benim ailem çok mu matah derseniz değil ,ben 10 günden fazla kalınca burnumdan geliyor ve geldi de tabi eşime bajsetnedim .Ama annem kavga çıkardı ve bana önce İzmir'e gidin ondan sonra buraya gelin orda Sana yine kötü davranirjarsa gelmeyin istemiyorum ben strese giriyorum zaten kizalrda ( kardeşlerim) rahat hareket edemiyor .X(eşim) bize sürekli hadi birlikte suaray gidelim mi filan deyip strese sokuyor biz gezmeyi sevmiyoruz filan diye bağırdı çağırdı .

Eşimin ailesi tam tersi herşeye uyum sağlarlar o konuda ve misafir ağır gelmez .Bizim sorun baskaydi ve buna rağmen bu gidisimde çok dah aiyi agirlandim qileme göre ne yalan söyleyeyim :/

Şimdi eşim dün diyor ki Ankara'ya ugrayip gidelim (orada arkadaşımız var )ona ugrariz hem dinleniriz biraz Ankara'yı gezer onu da görür devam ederiz .Bende oradan Bursa'ya geçelim önce birkaç gün kalıp ordan İzmir'e gidelim dedim .

Sen ailende 2 ay kaldın ben 1 yıldır kimseyi görmüyorum önce İzmir'e geçelim filan dedi .Benimde tepem attı yani Ankara'ya kadar gelip oradan iznire gitmek daha saçma yani

Önce Bursa'ya gidelim senin o ailenin ne yapacagi belli olmuyor bari kafam rahatken kendi memleketime gideyim hem ben o terbiyesiz insanların yüzune bsktiysam sende eşek gibi Bursa'ya geleceksin diye carlqdim .

Telefonda vs arayıp soruyor bir sorun yok ama gelmekten kaçınıyor gibi düşündüm bilmiyorum sadece gülümser gibi yüzüme bakıp dinledi tek kelime etnedi .Birkaç gün önce oğluma qnneanenye gidecegiz sonra bababnenye geçeceğiz vs diye konuşuyordu .

Yani saçma değil mi Ankara'ya gelip oradan Bursa'ya gecmektense yolu uzatıp önce İzmir'e gitmek ?? Yine s.dik yarışina mi giriyorum su ev mevzusuna olan sinirimden bilmiyorum ??

Yani önce İzmir'e gitmek istemekte haklı mı

Adam gayet haklı. Bence siz işleri zora sokuyorsunuz. Ne var adamın dediğini yapsanız? Zaten anneniz resmen eşinle gelme demiş sen halen eşini alıp götürmeye çalışıyorsun:) Enteresan bir durum.

Annem bana öyle bir şey söylese biraz kendimi özletir belki bir yıl bile gitmem...

Al birini, vur ötekine. Ben olsam aileleri bir kenara bırakıp güzel bir sahil kasabasında kafamı dinler, huzurlu bir tatil geçirirdim.
Aksi takdirde döndükten sonra burada konu açmaya bayağı bir malzeme biriktireceksiniz.

Ev meselesi geçmeden dün ayrı bir olay yaşadım .Bilmiyorum adam sabrımı mi siniyor bu ara ??

Eski konularimda var ama kısaca geçeyim .Ben Ocak - Mart arası 2 ay ailemde kaldım Bursa'da .Oradan da biraz tartışmalı bir şekilde eşimin ailesine geçtim 8 gün kadar .

2 yıl önce büyük bir tartışma yaşandı ailesiyle eşim annesi dışında gorusmuyor kimseyle annesiyle de mesafeli fakat ben gittiğimde herkes gayet iyiydi ,ilimliydi özür filan dioedikelri için gittim ..

Neyse benim ailem çok mu matah derseniz değil ,ben 10 günden fazla kalınca burnumdan geliyor ve geldi de tabi eşime bajsetnedim .Ama annem kavga çıkardı ve bana önce İzmir'e gidin ondan sonra buraya gelin orda Sana yine kötü davranirjarsa gelmeyin istemiyorum ben strese giriyorum zaten kizalrda ( kardeşlerim) rahat hareket edemiyor .X(eşim) bize sürekli hadi birlikte suaray gidelim mi filan deyip strese sokuyor biz gezmeyi sevmiyoruz filan diye bağırdı çağırdı .

Eşimin ailesi tam tersi herşeye uyum sağlarlar o konuda ve misafir ağır gelmez .Bizim sorun baskaydi ve buna rağmen bu gidisimde çok dah aiyi agirlandim qileme göre ne yalan söyleyeyim :/

Şimdi eşim dün diyor ki Ankara'ya ugrayip gidelim (orada arkadaşımız var )ona ugrariz hem dinleniriz biraz Ankara'yı gezer onu da görür devam ederiz .Bende oradan Bursa'ya geçelim önce birkaç gün kalıp ordan İzmir'e gidelim dedim .

Sen ailende 2 ay kaldın ben 1 yıldır kimseyi görmüyorum önce İzmir'e geçelim filan dedi .Benimde tepem attı yani Ankara'ya kadar gelip oradan iznire gitmek daha saçma yani

Önce Bursa'ya gidelim senin o ailenin ne yapacagi belli olmuyor bari kafam rahatken kendi memleketime gideyim hem ben o terbiyesiz insanların yüzune bsktiysam sende eşek gibi Bursa'ya geleceksin diye carlqdim .

Telefonda vs arayıp soruyor bir sorun yok ama gelmekten kaçınıyor gibi düşündüm bilmiyorum sadece gülümser gibi yüzüme bakıp dinledi tek kelime etnedi .Birkaç gün önce oğluma qnneanenye gidecegiz sonra bababnenye geçeceğiz vs diye konuşuyordu .

Yani saçma değil mi Ankara'ya gelip oradan Bursa'ya gecmektense yolu uzatıp önce İzmir'e gitmek ?? Yine s.dik yarışina mi giriyorum su ev mevzusuna olan sinirimden bilmiyorum ??

Yani önce İzmir'e gitmek istemekte haklı mı
annenizin lafnı tabiki söylemeyin ama zaten 2 ay kalmışsınız ailende burnunuzdan getirmiş niye gitmek istiyorsun ki

Ailen sana sizden rahatsız oluyoruz diyor, 3 ay önce 2 ay kalmışsınız bir de ben olsam uğramam bile.
Eşin bilmiyor olabilir ama sen biliyorsun annenin ne dediğini, istenmediğini bile bile nasıl duracaksın?
Yani konu eşimin benim öğrenim kredimi ödemesi gerektiğinden bir açıldı oradan eşime geldi .
bu ufak bir kısmı açıkçası o zamanlar konu acmistim gerçekten çok.coo kırıcı şeyler oldu aramızda ama yuzsuzluk mu dersiniz ,sevgi açlığını bilmiyorum kaldım .
Şimdi de belkide bir kaç gün uğramak istedim .Aslında eşimle her gittiğimizde dedemin mezarına ve anneanneme giderim rutin gibi oldu minnetim çok fazla onlara ilk böyle konuşmuştuk dün birden laf değişince sinirlendim işte .Tabi anneannem bahanem değil .Lafı değiştirmek için söylemiyorum yani teokimde haksız oldugum aşikar .
Sadece Ankara Bursa'ya daha yakın olduğu için oraya uğrar ordan geçeriz diye düşündüm .
Evet ailem yada annem haketmiyor ,ama eşimin ailesi de

Öyle mi benim esimde polis ne tesadüf..

Anladigim kadariyla esiniue firsat vermek istemiyorsunuz Aileniz konusunda .. o zaman ilimli konusarak halletmeye calisin biraz fazla olmus söyledikleriniz gereksiz olmus böyle seyler yüzünden tatsizlik cikmasina cok yazik diyorum ben
Kaderdasiz desenize :) haklsiiniz dün fevri davrandım düzgün bir şekilde konsuacagim bir dahakine :)

annenizin lafnı tabiki söylemeyin ama zaten 2 ay kalmışsınız ailende burnunuzdan getirmiş niye gitmek istiyorsun ki
Yani genel olarak baktığımda iki ailede birbirinden beter eşimin ailesi de iki yıl önceye kadar ne olay cikarsamda boşandılar diye ugarsan tipoerdi ki olayda kv nin yalandan bayilmaya kalkip ambulans vs arayıp bütün İzmir'i başında toplanmasıyla çıkmıştı .Şimdi iyiler çünkü eşim rest çekti evet şuan ailemden daha yakın davranmaya calsiyolar ama bana kalırsa iki tarafta haketmiyor belkide bu yüzden aielmi eşime koz olarak vermek istemedim oraya gidiyosak Bursa'ya da birkaç gün uğramak istedim yada ben o insanların yüzüne bakiyoaam esimde benim aileme katlanmali diye düşündüm sanırım

Annenizin söylediğini eşinize söylemeyin tabi, ama ben olsam bu sene gitmezdim. Annem gelmediniz diye sitem ederse, sen gelmeyin dedin diye üste çıkardım. Ayrıca sizin için izin konusu bir problem olmuş. Zaten kendi ailenizde 2 ay kalmışsınız siz, eşinizin ailesine gitseniz ne olacak ki. Biz de eşimle benim memleketime gidince de sürekli geziyoruz, çünkü bizim tatilimiz dinlenmek kafa dağıtmak için gidiyoruz. Evde oturmak için gitseydik kendi evimizde otururduk.
Ya oraya gideceğiz izniniz 20 gün kadar olacak ben 2-3 gün Bursa'ya ugrayaalim dedim sadece İzmir'de de koş koş oturuyoruz emin olun gezsek bile hergun bı yere gidemiyoruz eşim dinlenmek istiyor filan yani adakm Bursa'da daha hevesli gezmeye onda da bizkmkoerde iş yok benim gezme ,tatil anlayışı bu degil ya dinlenmiyorum ki hiç çocuğun peisnde dolanmaktan valla yakın sejirkerde oturup ayda bir hafta sonu gitmek daha güzeldir yerajlde cidden bezdim mülteci gibi cokuyoruz evlere 😂

Bursaya hic uğramasan daha iyi sanki ama illa uğramak istiyorsan 1 gece kalıp izmire gecersiniz. Orada da 4_ 5 gun kalırsinız geri kalan günlerde kendiniz gezin . Otel falan ayarlasaydiniz keşke daha iyi olurdu. Böyle tatil falan olmuyor ailelerin yaninda daha çok sinir küpü olunup dönülüyor eve.
Ona eşim yqnqsmiyor işte en az 10 gün kalacak ...ben şuan çalışmadığım için arada sırada da olsa görebiliyorum ama o hiç göremiyor ve sulalaesi İzmir'de gitmisken herkesi gireyim vs diye yapisp kalıyoruz .Biraz daha sakin olup ikna edebilsem keşke en azından 3-4 günde tatil yapmak için. Yani pokisevleri de var ki çok çok uygun oluyor maddi olarak ta sarsmaz bilmiyorum belki ikna olur birkaç gün de tatil yaparız dualarınız bekliyorum :D

Gercekten cok yogun calisiyorlar ya orasi bi gercek ama gurur vericide bir meslek ben Esimle gurur duyuyorum 😊😊 aynen evet sark görevimiz var daha önümüzde ya siz ?
Aynen öyle Allah hepsini korusun ..Biz İstanbul'dan Batman'a geldik iki yıldır şark görevi deyiz tavsiye ederim.sicagi dışında güzel bir yer ,insanı da güzel

Eşinize hak verdim. Siz gidip (hoşunuza gitmediyse bile) ailenizi uzun uzun görmüşsünüz. Ayrica eşime karşı böyle konuşan ailemin yanına izinde olan eşimi götürmem. Yok rahat edemiyorlarmis (!) felan. Esinizde salak değilse istemediğinin farkındadır. Sizde "Esek gibi gideceksin" gibi bir tavir takinamazsiniz bu durumda. Bende anlamiyorum: neden ailelerde bütün izini gecirmek yerine doğru dürüst bir yerde beraber tatil yapmiyorsunuz.iki ailede sorunlu. Ben ikisindede tatilimi komple harcamazdim

Anladığım kadarıyla eşinizin ailesiyle olan tartışmanızdan sonra eşiniz ailesine rest çekip sizin arkanızda durabilmiş.. ve onlar sizin yüzünüze karşı konuşacak kadar da dürüstler... ancak sizin aileniz eşinizin arkasından konuşuyor. Orda onu savunabilecek bir tek siz varsınız. Ve sizde ailenize laf söylemek yerine onu istenmediği yere "eşşek gibi" tabirini kullanarak götürmeye çalışıyorsunuz.
Ben olsam kesin bu sene gitmezdim. Eşime de gerekirse anlatırdım dediklerini. Eline koz geçmesin diye sustuğunuz adam muhtemelen sizi ailenize mahcup etmemek için onları gezdirmeye çalışıyordur..

4 yıl ama bazı ilçeleri 2-3 yıl .mesela Hasankeyf 2 yıl ve merkeze arabaya 20 dk filan .Bilsek nasıl yerler olduğunu ilcye gitmeye calsiirdik ama kısmet :) sadece yaz döneminde açaip bir sıcak var o fena :)
Siz kacinci senenizdesiniz ? Kuru sicak ama nem olmasinda yine klima falan idare edilir .. ama dogunun heryeri böyle sicak malesef .. :)

Eşinize hak verdim. Siz gidip (hoşunuza gitmediyse bile) ailenizi uzun uzun görmüşsünüz. Ayrica eşime karşı böyle konuşan ailemin yanına izinde olan eşimi götürmem. Yok rahat edemiyorlarmis (!) felan. Esinizde salak değilse istemediğinin farkındadır. Sizde "Esek gibi gideceksin" gibi bir tavir takinamazsiniz bu durumda. Bende anlamiyorum: neden ailelerde bütün izini gecirmek yerine doğru dürüst bir yerde beraber tatil yapmiyorsunuz.iki ailede sorunlu. Ben ikisindede tatilimi komple harcamazdim
Eşimin yüzüne karşı hiç bir tavrı yok annemin anliyo müdür gerçekten bilmiyorum varsa yoksa bana dırdır ediyor .Evet o lafım kötü oldu biliyorum .Bende öyle diyorum eşim e ama yetmiyor adama halbuki 3 günden sonra oda sıkılıyor biliyor annesinin sürekli dertkenip milleti dedikodu malzemesi etmesinden filan. Bı ara konuşunca aklına yatmıştı geze geze gelelim tek başımıza biraz da tatil yapalım vs deyince ama dün bambaşka konuşan biri vardı anlamadim ki İzmir Aydın'a muglaya çok yakın belki ikna olup birkaç gün tatil yaparız bende uyuz oluyorum aileleri görelim tabiki ama 10-15 gün değil 1 hafta en fazla hadi 10 gün

Back
X