şimdi hepsi çöpe mi gidecek :/

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kızlar kurban kestigimiz gün kasap bizde kalacak etler için 1 gün dinlensin öyle kaldırın dedi. 1 gece dinlendi etler dışarda. Ama sabah baktım dış kısmı bazılarının mor . Şimdi tüm etleri çöpe mi atacağız bozulmuş mudur ?

Kızlar kurban kestigimiz gün kasap bizde kalacak etler için 1 gün dinlensin öyle kaldırın dedi. 1 gece dinlendi etler dışarda. Ama sabah baktım dış kısmı bazılarının mor . Şimdi tüm etleri çöpe mi atacağız bozulmuş mudur ?
Dışarıda kapalı poşette üst üste mi beklentiniz? Yada bir leğende üstü kapalı şekilde? Bulunduğunuz şehirde gece sıcaklığı nasıldı? Poşette ise et buzdolabında bile olsa kokar derler. Etleri yayarak bekletmek gerekir.

Yaşadığın şehir neresi? Soğuk bir şehirse pek bir şey olmaz sanırım. Hemen bir parçasını al, başka bir kasaba götür, o yardımcı olur.

Dışarıda kapalı poşette üst üste mi beklentiniz? Yada bir leğende üstü kapalı şekilde? Bulunduğunuz şehirde gece sıcaklığı nasıldı? Poşette ise et buzdolabında bile olsa kokar derler. Etleri yayarak bekletmek gerekir.
Bulunduğum il Tr nin en soğuk şehri. Evet Legende üstü kapalı idi.

Muhtemelen et et üstünde yığın şeklinde olduğu ve üstü kapalı olduğu için bozuldu. Akrabamda gece soğuk diye poşete az koyarak yere yaydı üstünü açık bıraktı (yarı kapalı balkon) sabah etler buz gibiydi. Etler kesilince sıcak oluyor ya her biri soğumadan üst üste gelince öyle oluyor diye biliyorum

Kurumustur sadece birşey olmaz

Eti bozmuşsunuz. Et dışarda dinlendirilir üstü açık ve yan yana koyularak. Üst üste konmaması gerekiyor etler temastan birbirini bozuyor. Ben büyük boy çöp poşetlerini yere seriyorum üstüne de eti yanyana seriyorum. Sabah kesildi etler akşam 10a kadar dışarda durdu sonrada buzdolabına attım. 2. Günü de kasapta kuşbaşı yaptırıp buzluğa attım.

Yaz günü kasap size nasıl bunu demiş enteresan.
Kokusu agırsa maalesef olan olmuş.

Siz nasıl düşünemediniz ona hayret ettim et dışarda üst üste ağzı kapalı bişekilde bekletilir mi bir gün boyunca Allah aşkına.. yazık etmişsiniz koku falan geliyorsa yapacak bişey yok kokmamışsa biran önce doğrayın atın buzluğa.. biz getirir getirmez attık buzluğa çünkü kurban sabah kesildi ve eve geldiğimizde akşam 8 di saat..

Disarda dinlenir mi et su havada gurban oldugum: (

Back
X