şimdi herşeyden vazgeçmelimi...

böyle hayal etmemiştim aşık olmak yetmiyormuş ailesini hiç düşünmemiştim ama simdi aşktan cok ailesini düşünüyorum düğün heycanım bile kalmaı zor sey bu evlilik bide anneniz babnız sizden uzaksa

İyi mücadele etmişsin canım helal olsun.Burda ahlanıp vahlanan gelin adaylarına örnek olsun.
Sen dik durmaya devam et istemediğin şeyi asla kabul etme nasıl başlarsa öyle devam eder.
Bu arada Ailen niye yanında değil çağır anneni gelsin yanına

tesekkür ederim annem babam yaslı eş taması için ben esimin ailesinin sehrine geldim atamamı buraya istedim atandım eşimde benim sayemde geldi 12 saat uzaklıktayım annemden ona belli etmek istemedim yasadıklarımı aklı bende kalır diye

Evet bizim burada da vardır o gelenek, gelin kız giydirilir, altın bilezik takılır bir tane. Harçlık verilir.bayramda gezmeye çıkar nişanlısıyla. olmazsa laf söz dedikodu, hurraaa alır başını gider. Gelenekçi kesimlerde böyle maalesef

bizdede o sekildedir ama gezmeye giderken bile gitmedim onlar gittiler ben evde kaldım ben kendim istemedim yapmacık sekilde gülemezdim herkese evde durmak kafamı dinlemek daha cazip geldi

Canım anlıyorum seni ama bunlar seni sahipsiz zanneder.İstediğin kadar eşin yanında olsun...
Annen gelmeli biraz onu görsünler belki kayinbaban kendine gelir

Canım anlıyorum seni ama bunlar seni sahipsiz zanneder.İstediğin kadar eşin yanında olsun...
Annen gelmeli biraz onu görsünler belki kayinbaban kendine gelir
annem cok naif bir kadındır kaba bir tabir olacak belki ama çirkef değildir onlar bazı esyalarımı almak istemedi annem biz alalım kızım huzurun olsun dedi agzını acıupta tek kelime etmez bilirim kendi içine atar burda olanları görünce

Valla aferim sana. Gerçekten takdir ettim. Saygısız insanlar demek oğlunu evlendirmezmiş. Sen baştan tabrını nasıl koyarsan öyle gider. Eyvallah deme ama moralinide bozma. Onların aldığı birşeye ihtiyacın yok şükür. Eşine bile ezdirme kendini.

Ayrıca bazı şeylerde doğu batı diye bir ayrım yok arkadaşlar nişanlı kıza hediye alınır ama az ama çok . İstanbulda yaşıyoruz ama annem bile nişanlıyken gelinine giyim zevkini bilmem dedi çeyizlik mutfak eşyaları aldı mesela.

Şaşırdım açıkçası genelde kayinvalideler oğulları yaninda olsun ister... ama ev ustune de ev olmaz ki canım oğlu yaninda olsun istiyosa hiç evlendirmeseydi evlilik bu adı ustunde ayrı ev ayrı aile kurmak. Sikintilar yasarsiniz gemileri yakma olanaginiz varsa bitirin yoksa da duymazdan gormezden gelin boyle devam eder

Kpinize oglunu zorla evlendirme demediniz mi? Ben ikimiz anlastik evleniyoruz sanmistim da diyebilirsiniz.

Oglunuz sayemde yaniniza geliyor farkindaysaniz de. Ayrica cagir anneni de gercekten sahipsiz sanmasinlar. Ne garip insanlar var ya. Kaynana olayina alistik da bu kayinpedere ne oluyor:))

Keske gitmeseydiniz yanlarina. Istedikce isteyecekler belli.

kendi beğendiklerini alarak çok iyi yapmışsın
bizde de gelenektir geline bayramda kıyafet alınır
onlar almayarak ayıp etmişler ama sen eşine onlar hakkında kötü bişey deme
ama eşini kendi tarafına çekmesini de bil

Keşke eşinin memleketini seçmeseydiniz yaşamak için, inşallah eşin geldikten sonra sıkıntı yaşamazsın, erkekler genelde evlendikten sonra ailesine düşkünleşiyor, sen bu yaşananları unutmaz buz gb soğur samimi olmak istemezsin ama eşin herşey mükemmelmiş gb aile ilişkilerinize devam etmeni ister çok yorulur bunalırsın... ah biz kadınlar, aşk gözümüzün önüne perde gb iniyor

Canimya cok uzuldum esyalarini kendi begendiklerini alman ve evi ayri tutman esinin cok agizlarina bakmadigini gosterir bu iyi bisey.
Beyaz esyaya kp koca adamin karistiginida ilk defa duydum.
Ama evlilik oyle hergun canim cicimle olmuyor yeri geliyor tartisiyorsun ilerde esin seninle tartissa kafasini dagitmak istese kosup ailesine gidicek bu devam ederse ordan cikmaz hale gelicek doldurulacak ..burda yemek yiyin isten cikip buraya gelinler baslicak ,disari cikacaksiniz haber vermek verincede pesinize takilanlar olucak suan bile evde kalma cabalari baslamis.senin yerinde olsam dugunu ertelerdim yada hic bu ise girismezdim evlilik sevgililik gibi olmuyor.zaman zaman yipraniyor bu zamanda size kostek olmak yerine akli basinda aile gerekiyor ..
Cok uzuleceksin gibi hissediyorum
Neden okadar yakindan ev tuttunuzki

Isin gucunde varmis kimseye eyvallahin olmasin .bu durumlari otur esinle ciddi olarak konus uzulmek istemiyorum herzaman yanimda olup aileni kendi kurdugumiz yuvaya saygi cercevesinde sokacaksan olsun de.bunlari konus yoksa cok zor olur seneye pisman oldum baslikli konunu okumak istemem.oneder onedusunur deme kimse oyle dusunmesin biz dusunduk zamaninda aklin basina gelince is isten gecmis oluyor ,hep pismanlikla yasiyorsun .evlenirsen ilk seneler sakin cocuk filan dusunme.

bi kısmını yazabildim size daha yazamadıklarım yok ya bu kadar olmaz dedirtecek bircok seyi yasamadım düşüncem su yönde suan nikahımız yapılı düğünden sonra bakıcam baktım hep böyle ve hiçbirsey düzelmiyor alırım bir canta giderim burdan sonuna kadar cabalarım ama sunuda yapmadım demeyim diye ama baktım olmuyor bende kapıyı ceker giderim cocuk zaten asla düşünmüyorum evliliğim oturana dek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…