- 30 Mayıs 2018
- 131
- 100
- 33
- Konu Sahibi Sudansebepler
-
Merhaba özel okul mu devlet okulu mu? Merak ettim. Bizim henüz öğretmenlerimiz bile belli değil de. Her zamanki gibi son zamanı bekliyorlar sanırım.Özelden mesaj olarak atabilir misiniz? Bu sene sırf oğlum birinci sınıf olacak diye iş hayatına ara verdim. Onunla ilgileneceğim bol vaktim var
Öğretmen veli toplantısı yaptı. Bi set alacakmışız bilfen yayıncılık. Uzaktan eğitim yaparım ben dedi. Uzaktan eğitimden kastınız canlı ders mi dedim evet dediyapar mı acaba gerçekten merak içindeyim..
Devlet okulu. Geçtiğimiz pazartesi okul bahçesinde toplantı yaptı öğretmenimiz. İhtiyaç listesi verdi, ek kaynak kullanacağını söyledi ve tanıttı. Ancak o da okulların ne şartlarla açılacağını bilmiyordu. Tahminlerini söyledi. Sonrasında da bakan açıkladı zaten birbirine yakın şeyleri..Merhaba özel okul mu devlet okulu mu? Merak ettim. Bizim henüz öğretmenlerimiz bile belli değil de. Her zamanki gibi son zamanı bekliyorlar sanırım.
Bizim belli ama haftaya açıklayacaklar 350 veli eekenden okula üşüşmesin diye. Sorana belli değil deniyordur muhtemelenMerhaba özel okul mu devlet okulu mu? Merak ettim. Bizim henüz öğretmenlerimiz bile belli değil de. Her zamanki gibi son zamanı bekliyorlar sanırım.
Doğrusu da bu olmalı zaten hatta koysunlar listeleri İnternete kimse okula gitmesin bile. E açıklamadılarsa siz nasıl biliyorsunuz?Bizim belli ama haftaya açıklayacaklar 350 veli eekenden okula üşüşmesin diye. Sorana belli değil deniyordur muhtemelen
Öğretmenim benim listem belli kura çektik zaten.Doğrusu da bu olmalı zaten hatta koysunlar listeleri İnternete kimse okula gitmesin bile. E açıklamadılarsa siz nasıl biliyorsunuz?
Anladım. Madem kura çekiliyor sınıf değişimi isteyenler kabul ediliyormu ki?Öğretmenim benim listem belli kura çektik zaten.
İnternete de koyacaklar ama sınıf öğrenmekle bitmiyor ki, sınıf değişimi isteyen, ne olacağını öğrenmek isteyen koşuyor okula. Pazartesi listeler paylaşılmaya başlanır
Hayır edilmiyor , sadece kardeş olanlar varsa dikkate alınabiliyor ama herkes şansını zorluyor bu da kalabalık yaratıyor.Anladım. Madem kura çekiliyor sınıf değişimi isteyenler kabul ediliyormu ki?
Vakaların 1700 olduğuna inanmıyorsunuzdur umarım.Vakalar 1700ü bulmuşken bende aynı fikirdeyim. Demekki yalnız değilim.
Bende bir öğretmen olarak şimdi birinci sınıfa başlayacak çocuğum olsa göndermezdim eba dan dersleri takip edebilirsiniz öğretmeniyle de iletişim içinde olursunuz ben 4 yaşındaki oğluma okuma toplama çıkarma öğrettim evde yapılamayacak birşey değil ve hiç bir şey sağlıktan kıymetli değil en azından bir süre göndermeyin ve duruma bakın Allah kolaylık versinHocam bende 1. Sınıf annesiyim göndermek istemiyorum ama göndermediğimde çocuğumun 1 yılı gitmesin okulun öğretmenin yerini tutamam ama okuma yazma işini evde uzaktan eğitimle öğretmenle iletişim kurarak halledebiliriz diye düşünüyorum
Az önce sağlık bakanın Van daki hasta çocukları ziyaret ettiği fotoğrafları gördüm sosyal medyada çok üzüldüm Allah şifa versin hepsineBende bir öğretmen olarak şimdi birinci sınıfa başlayacak çocuğum olsa göndermezdim eba dan dersleri takip edebilirsiniz öğretmeniyle de iletişim içinde olursunuz ben 4 yaşındaki oğluma okuma toplama çıkarma öğrettim evde yapılamayacak birşey değil ve hiç bir şey sağlıktan kıymetli değil en azından bir süre göndermeyin ve duruma bakın Allah kolaylık versin
Ama iste siz ogretmensiniz.Bende bir öğretmen olarak şimdi birinci sınıfa başlayacak çocuğum olsa göndermezdim eba dan dersleri takip edebilirsiniz öğretmeniyle de iletişim içinde olursunuz ben 4 yaşındaki oğluma okuma toplama çıkarma öğrettim evde yapılamayacak birşey değil ve hiç bir şey sağlıktan kıymetli değil en azından bir süre göndermeyin ve duruma bakın Allah kolaylık versin
İstemiyorsaniz gondermeyin devamsiz yazilmayacak ailenin kararina kalmis.Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Ay ne güzel en azından öğretmeninizi öğrenmişiniz. Siz okula gönderecek misiniz çocuğunuzu? Bende okul kıyafeti konusunda çok kararsızım uzaktan eğitim tercih etmeyi düşünüyorum. Acaba okula hiç çağırmazlar mı? Bu sene okul kıyafetine hiç gerek kalmaz mı böyle devam ederse?Devlet okulu. Geçtiğimiz pazartesi okul bahçesinde toplantı yaptı öğretmenimiz. İhtiyaç listesi verdi, ek kaynak kullanacağını söyledi ve tanıttı. Ancak o da okulların ne şartlarla açılacağını bilmiyordu. Tahminlerini söyledi. Sonrasında da bakan açıkladı zaten birbirine yakın şeyleri..
Bende okul tişörtü alsam mı almasam mı diye son günleri bekliyorum açıkcası
Yani eğer 2 gün olarak açılırsa gönderirim diye düşünüyorum. 3 saat kalacaklarmış.Ay ne güzel en azından öğretmeninizi öğrenmişiniz. Siz okula gönderecek misiniz çocuğunuzu? Bende okul kıyafeti konusunda çok kararsızım uzaktan eğitim tercih etmeyi düşünüyorum. Acaba okula hiç çağırmazlar mı? Bu sene okul kıyafetine hiç gerek kalmaz mı böyle devam ederse?
Bunun altindan bisey cikar kesin baksaniza mazeret sunan aileler deniliyorİstemiyorsaniz gondermeyin devamsiz yazilmayacak ailenin kararina kalmis.
Amin gerçekten durum vahim ve çocularımız bizim en kıymetli varlıklarımız korumalıyız elimizden geldiğinceAz önce sağlık bakanın Van daki hasta çocukları ziyaret ettiği fotoğrafları gördüm sosyal medyada çok üzüldüm Allah şifa versin hepsine
Ben sınıf öğretmeni değilim ona rağmen öğrettim bir okuma yazma seti yeterli gerçekten üstünde durulursa öğretilebilir Mutlu Elma diye bir yayının setini vermişti görümcem o sınıf öğretmeni onunla öğrettim matematik için de basit matematik kitapları var hemde çok eğlenceli oyun oynayarak öğrettim oğluma inanın zor değil şimdi birinci sınıf matematik testlerini cözebiliyor tabiki okul ortamında öğreneceklerinin hepsini veremeyiz ama okulda sosyal mesafe maske vb kuralların ne kadar uygulanabileceğini görmek durumu gözlemlemek için en azından birkaç hafta göndermemeyi daha mantıklı buluyorum benAma iste siz ogretmensiniz.
her velide sizce bu potansiyel olabilir mi? Mumkun degil. Sayilarin,harflerin sadece yazilisini gostermek onemli degil ki,kalemi tutmayi bile ogretmen gosterir,harflerin her birinin yönü var,dogru yönü kullanarak yazmayi ogretmek lazim. Bunu ancak ogretmenler ve benim gibi ogretmen cocuklari bilir. Ben evde ogretecegim diyenler keske hic bir sey yapmasa da isi ogretmene biraksa. Yanlisi duzeltmek,sifirdan ogretmekten daha zordur
Salginda ikinci dalga icin ilkbahar aylarini soyluyorlar, belki yillarca surecek kurtulmamiz. Sonu olmayan bir durum. Allah herkese kolayliklar versin.
Elbette,gondermeme isteginizi normal karsiliyorum zaten. Cocuklarimiz esit sartlara sahip degil, dagda koyde pek cok cocuk var,aileler asla ilgilenmez. Ilgilenenler de teknigini bilmeden sadece ogretmis olmak icin ogretirler asla ogretmeninki gibi olamaz.Ben sınıf öğretmeni değilim ona rağmen öğrettim bir okuma yazma seti yeterli gerçekten üstünde durulursa öğretilebilir Mutlu Elma diye bir yayının setini vermişti görümcem o sınıf öğretmeni onunla öğrettim matematik için de basit matematik kitapları var hemde çok eğlenceli oyun oynayarak öğrettim oğluma inanın zor değil şimdi birinci sınıf matematik testlerini cözebiliyor tabiki okul ortamında öğreneceklerinin hepsini veremeyiz ama okulda sosyal mesafe maske vb kuralların ne kadar uygulanabileceğini görmek durumu gözlemlemek için en azından birkaç hafta göndermemeyi daha mantıklı buluyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?