Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Merhaba 1.sınıf öğretmeni bulduğum için çok memnunum. Ben oğluma okuma yazmayı öğretmiştim.acaba öğretmeniyle konuşsam da okula sürekli gidip gelmeden ödevlerini yaptırıp watsaptan falan göndersem. Hem sınıftan 1 öğrenci azalmış olur.
Sizce teklifte bulunsam öğretmen böyle birşeyi kabul eder mi?
Edemez yasal değil.

Sağlık bakanlığının gönderilerinin altındaki yorumları okuyorum her yer açık okullar neden kapalı yazıyorlar? Sonra okul açılacak deyince de vay bu kadar vaka var nasıl olacak diyorlar?
Sozlerim şahsınıza değil kesinlikle ama her karardan memnun olan da var olmayan da var isteğe bağlı dediklerine göre belki erteleyebilirsiniz küçük bebeğiniz de varmış

75 aylık ilkokula başlayacak ikizlerim.
Başlayacak mı yani bilemiyorum. Kronik rahatsızlık yok ama ben bağışıklıklarına nasıl tamamen güvenebilirimki. Geçen yıl anaokuluna sırayla hastalanıp durdu sınıftaki tüm çocuklar. Okul eşittir grip salgını zaten. Grip ateş öksürük. Bunlar olacak, yine geldi sonbahar.
Göndermek istemiyorum, kıyamıyorum çok hevesliler çok istiyorlar ama şu tabloda içim rahat etmez. Aylardır evdeyiz, boşa mı.
Çok zor. Açılsa bir türlü açılmasa başka...
Ne zamana kadar sürecek bu kabus, yorulduk.

Sağlık bakanlığının gönderilerinin altındaki yorumları okuyorum her yer açık okullar neden kapalı yazıyorlar? Sonra okul açılacak deyince de vay bu kadar vaka var nasıl olacak diyorlar?
Sozlerim şahsınıza değil kesinlikle ama her karardan memnun olan da var olmayan da var isteğe bağlı dediklerine göre belki erteleyebilirsiniz küçük bebeğiniz de varmış
Ben de bizim için doğru olan ne bilemiyorum ki. İlk hafta göndermeyip durumu gözlemlemek istiyorum. Daha sonra duruma göre karar verebilirim inşallah. Hakkımızda hayırlısı.

Kesinlikle öyle. Ne karar verilirse verilsin memnun edemeyecekler hepimizi. Öyle, herkesin şartları farklı.
İsteğe bağlı olmasına da üzüldüm ben. Gidenle gitmeyen nasıl eşitlenecek sonra. Pff darlandım.

Geçen senenin tecrübelerinden sanırım bu kadar rahatsınız. Bizim ilk olacağı için çok sıkıntı yaptım kendime. Ama sayenizde biraz daha rahatladım. Allah razı olsun. Öğretmenimizle konuşur Bi orta yol buluruz elbet.
Allah sizden de razı olsun. Hepimizi korusun bu virüs belasından tezden de başımızdan alsın. Eski günlere dönelim hayirlisiyla

Ben de bizim için doğru olan ne bilemiyorum ki. İlk hafta göndermeyip durumu gözlemlemek istiyorum. Daha sonra duruma göre karar verebilirim inşallah. Hakkımızda hayırlısı.
nete yazın 1. sınıf okuma yazma tekniği ya da 1. sınıfa nasıl okuma yazma öğretilir diye orda alıştırmalarda vardır nasıl öğreteceğinizdevar siz başlayın evde yavaş yavaş.artık zaten abcdef diye sırayla öğretilmiyor ya harfler.kitabı da varsa zaten ordan da öğretirsiniz siz

Üniversiteleri Meb ile kıyaslamak doğru bir yaklaşım olmaz. Farklı şehirlerden gelen ve yurtlarda kalan pek çok öğrenciyi sınıf ortamında buluşturursanız virüsün ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Keşke güçlü ekonomiye sahip bir ülke olsaydık da hiç açmasaydık. Okulların açılması, otellerin açılması, normale dönüşe ısrarlardaki tek gerekçe ekonomi maalesef..

Kesinlikle öyle. Ne karar verilirse verilsin memnun edemeyecekler hepimizi. Öyle, herkesin şartları farklı.
İsteğe bağlı olmasına da üzüldüm ben. Gidenle gitmeyen nasıl eşitlenecek sonra. Pff darlandım.
Birinci sınıf okuma yazma toplama çıkarma çok ağır bir şey yok darlanmayin😀 Iğdır'in köyünde üç yıl çalıştım çocuklarin yüzde yetmisi ilk bir ay son üç ay kesinlikle yoktu. Sonra bı dönüyorlardı herşeye yetisiyorlardi😀 bence korkmayın her şey hallolur can sağ olsun

Benim oğlum 2. sınîfa geçti.
1. Sınıf da eğitim sürecinde bir hafta iyiyse bir hafta hastaydı. Çünkü kimde virüs var hemen alıyordu.
Bu yüzden şahsen isteğe baģlı olursa ben oğlumu göndermek istemiyorum.
Tabi benim şanslı olduğum noktalar var.
Öğretmenimiz ilgili. Hergün düzenli canlı ders yapıyoruz.
Küçük sınıf olduğu için öğrenmesi gereken konular da az. Mesela geçtigimiz dönem önceliği okumayı hızlandırmak ve okudugunu anlamaktı. Çalışmadığım için de oğlumla birebir ilgilenebiliyorum. Her velinin koşulları aynı değil malesef. Ama ne olursa olsun bu illet bittiği zaman çocukların eğitimi bir şekilde toparlanır telafi edilir. ama saģlığımız, Allah korusun hayatımız elimizden giderse bunun bir telafisi yok.

Birinci sınıf okuma yazma toplama çıkarma çok ağır bir şey yok darlanmayin😀 Iğdır'in köyünde üç yıl çalıştım çocuklarin yüzde yetmisi ilk bir ay son üç ay kesinlikle yoktu. Sonra bı dönüyorlardı herşeye yetisiyorlardi😀 bence korkmayın her şey hallolur can sağ olsun
Okumayı da yazmayı da öğrendiler biliyorlar.
Ben okul ortamını çok özledikleri için hevesleri yarım kaldı diye üzzülmekteyim açıkcası. Evde ne zamana kadar diye.
Yoksa aslolan sağlık. Gitmeyiversinler ne yapayım diyorum zaten ama işte bıcır bıcır hevesli halleri, soruları, istekleri üzüyor bazen.Çok sevmişlerdi okulu, hala duygusallaşıyorlar öğretmenlerinden bahsedince. Ben de onlara kıyamıyorum işte😄
Neyse neyse hayrolsun.. Görelim günler ne gösterir.

Oğlum da 1. Sınıfa başlayacak bu sene. 14 şubat 2014 doğumlu. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, okula gitmesi eğitim alması tabiki çok iyi olur ama bi yandanda covid gerçeği ile karşı karşıyayız.😔 Nasıl olur nasıl yaparız nasıl önlem alırız kafamda bi dünya soru 🤷🏼‍♀️ Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar🤲🏻

1.sınıf annelerinin Allah yardımcısı olsun. Bunun içinde hamilesi var yaşlısı var, bebek bakanı var, evinde yaşlı olanı var, kronik hastalığa sahip olanı var. Var da var. Üstelik virüsün artık kime zarar vereceği belli olmuyor, kronik yaşlı olan hafif geçirirken genç olan hasta çok ağır geçirebilir. Çok zor.

Hafta sonu kpss oldu malum.
Önlem dedikleri kapıda içinde beş adet olan maske paketini açıp birer birer vermek ve ıslak mendil vermekti. Okul tuvaletlerinde el sabunu yoktu.
İki sınav arası (gkgy-eğitim bilimleri) sınıfları dezenfekte edeceklerdi güya, ikinci sınava girdiğimde sırada benden önce sınav olan kişinin sildi çöpleri duruyordu daha.
Sınıflar doluydu, sıralar arası mesafe yoktu.
Maske çıkarmak serbestti. Baştan herkes çıkarmasa da sınav ortalarına doğru dayanamadık artık hep beraber maskesiz tamamladık iki sınavı da. Keza sınav için dışarıda bekleyen yakınlarımız okul çevresi kafelere yığıldı, mesafe-maske yoktu.
Herkesi yakın okula vermediler, ben üç araç değiştirmek zorunda kaldım mesela. Tıklım tıklımdı sonuç olarak.
Bağlamak istediğim şey sınav için önlem falan yoktu. Bizi bitirdiler, iki hafta içinde vakalar çok fazla tırmanacak. Muhtemelen ne birinci sınıfına ne sekizinci sınıfına açamazlar bu şekilde.
İki saatlik sınav için önlem alınmamışken altı-sekiz ders saatinde hiç alamazlar.
Yani üzülmeyin bence boş yere, vakalar çok artacak ve açamayacaklar gibi şu an.

Yahu eğitim tabiki çok önemli ama sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor.. ve çember okadar daraldı okadar covitten ölen ve pozitif duyuyorumki.. bu kadar öğretmen, öğrenci ve ailesi nasıl riske atılabilir bilmiyorum..
Öğretmenlerin aldığı maaş yüzünden oldu bunlar hep. Şimdi o virüs yüküyle (65 mevcut olan sınıflar var) hangi öğretmen sağ kalır merak içindeyim. Bence de isteğe bağlı olsun, benim görevim gideceğim ama okul açılsın diye kıyameti koparanlar önden yollasın şimdi çocukları.

sanki muthis bir egitim sistemimiz var. cocuklar sahken sahbaz oluyorlar. ille gitmeleri lazim.

sahsi fikrim sinif sayilarinin cok dusurulmesi ve cocuklarin donusumlu olarak okula gitmeleri. eminim daha az saatler gitmek verimlerini de arttiracaktir. nitekim avrupa ulkelerinde saatler kisaldikca cocuklarin okul basarilari artıyor. misal 10 kisilik gruplar yapilip cocuklar haftanin 1 gunu ve ya iki gunu okula gidebilirler.

Öğretmenlerin aldığı maaş yüzünden oldu bunlar hep. Şimdi o virüs yüküyle (65 mevcut olan sınıflar var) hangi öğretmen sağ kalır merak içindeyim. Bence de isteğe bağlı olsun, benim görevim gideceğim ama okul açılsın diye kıyameti koparanlar önden yollasın şimdi çocukları.
Bu yazınızi 6 aydır mücadele eden sağlık çalışanlarindan bir kişi okumaz umarım.....

Bu yazınızi 6 aydır mücadele eden sağlık çalışanlarindan bir kişi okumaz umarım.....
Neden? Bence okumalılar. Okullar açılsın diye, öğretmenler yata yata para kazanıyorlar diyen insanlar sağlıkçıları hiç düşünmediler mi? Okulların açılması demek onlara ekstra yük değil mi? Neden açıldı okullar sizce? Her yer açık, okullar neden kapalı diye devlete baskı yapan kesim yüzünden değil mi? Biraz olsun sağlıkçıları düşünselerdi okulların açılması için tutturmazlardı. Şimdi izleyin sağlık çalışanlarının çilesini. Çok üzülüyorum onlara, yazıktır, günahtır.

Bende göndermeyi asla düşünmüyorum durum böyleyken. Zaten benimki okuma yazma öğrendi evde cümle bile kurabiliyor, sayıları öğrendi ve yazabiliyor. Evden egitim varsa tabiki onu tercih ederim çünkü zaten herseyi bildiği icin neden yollayayım ki? Üstelik evde küçük kardeşi var 11 aylık ve ben böbrek hastasiyim. Su durumda küçük çocukların açılması çok çok çok mantıksız olacak... Allah göndermek zorunda olanların yardımcısı olsun..

Ben şu an şoklar içinde okuyorum yorumları, kac aydır siteyi okullar açılsın diye yıkan, aman canım nolucak her yer açık okullar açılsa öleceğiz sanki diyen grup nerede şimdi? Şu an yorumlarda yazandan farklı şeyler de söylemedik o zamanlar, ama yatmaya alışmış kişiler olarak dile getirilip dalga konusu yapıldık. Ne oldu şimdi? İsteğe bağlı olunca da göndermem eğitim mi önemli sağlık mı moduna geçilmiş. Zorunlu olsaydı o zaman ağlayıp nolur gitmesinler diye gündem de oluşturulurdu kesin.

Back
X