Şimdide benim içimde herşey öldü,bitti,yok oldu.Hiç birşeyin anlamı yok artık bende

Bir şeyi merak ettim.. Nişanlınızın gidip de Nisan ayına nikah tarihi almak gibi bir şansı yok mu? Yani bu kadarını yapamaz mı?

Anlaşılan nişanlınızın ailesi, işi biraz yokuşa sürmek, zamana yayarak kendi kendine bu nişanın bozulmasını sağlamak derdindeler..

Gidin tarihinizi alın, mütevazi olarak yuvanızı kurun, varsın yardım etmesinler. Nikah kıymak çok mu maliyetli bir iş?

"Aşık değilim" diyorsunuz, "beni sahiplemesini sevdim" diyorsunuz, "ailesine karşı beni savunmuyor, sahiplenmiyor" diyorsunuz.. Bu şartlar altında evlenmek için sizi motive eden sebep nedir ben anlamadım? Yaşınız da çok genç daha, artık kızlar 28-29 da evleniyor..

güzelim fazla konuşmanın bi anlamı yok hem sana hem ailene hakaret ediyor ve nişanlın seni ezdiriyor abisinin nişanına davet edilmiyosunuz ayrılman için bunlardan başka daha ne sebep olabilirki hadi evlendin diyelimm annesine seni rahat bırakmazki aranız bozulsun diye her şeyi yapar huzurun olmaz canım hakkında hayırlısı ama karşına daha ii insanlar çıkacağında eminim evlenirken eşinle değil sadece ailesiylede evleniyorsun bunu unutma karar senin

canım merhaba benimde nişanım tam 21 gün önce atıldı ve ben 5 yıldır birlikteydim.anlatmak istediğim şu kimseye güvenme beni sahiplenir yada sahiplenmez diye kesin karara varma.hayatta çok emin olduğun şeyler bi bakıyorsun ki ters dönmüş.hem aşk yok diyosun hemde davranuşlarından rahatsızlık duyuyosun hemde bu kadar ailesinin kahrını çekiyosun valla kimse kusura bakmasın bu zamanda kimse kimsenin derdini çekemez.iyi düşün karar ver

Nişanlının abisine nişan yapılacak ve sen davetli değilsin..

Arkadaşım, böyle şey mi olur?? Belki nişanlını "bekar" olarak tanıtıyorlar sağda solda?? Hani belki nişanlının annesinin daha fazla beğenebileceği bir aday bulurlar öylece eylüle kadar??

Beni yanlış anlama, ama hiç hoş değil bu muamele.. Böyle şey olmaz.. Evlenirsen çok çekersin..

K.validenin tavırları değil, nişanlının tepkisizliği şaşırtıyor beni.. Ailesiyle kavga etmişmiş.. Eeee?? Etti de ne oldu?? Neyi değiştirdi? Yumruğunu masaya vurup da "bu düğün nişanda olacak" diyebiliyor mu? Veya "nişanlımın davetli olmadığı bir nişan töreninde benim de işim olmaz" desin?? Kavga etmek ne ki?? Bir iş mi başarmış oluyor?

Bir de sizin evde çizdiğin ortamdan da hoşlanmadım.. Ablanlar rahatsız, beyefendiye "kalk gidelim" diyorsun.. Kılını kımıldatmıyor.. Bir de sen neden 3-4 çeşit yemek yapıyorsun canım?? Alsın götürsün seni dışarıya güzel bir restorana??

Güzelim, kendi değerini kendin yaratacaksın, KENDİN.. Sen ezdirirsen kendini, şu profilde bir adama bir de çilingir sofrası kurarsan, ileride işin çok ama çok zor.. Evlenince daha mı değerli olacaksın? Hele çocukların olsun, bir yere kımıldamayacak hale gel.. O zaman ne olacak..

Dost acı söyler, haddimi aştıysam affet..

nişanlılyken içine sinmeyen bıseyler varsa konus rahat rahat halletmeye calış...yok pek umutvar gıbı durmuyorsa ve ıçın kalbın mutmain olmadıysa evliliğe varmadan bu işi bitir bence..Allah yardımcın olsun canım...

onca sey yasamissin su güne kadar hala daha devam etmekde onuda birak seninle beraber kalmamis ailelerde girmis kavgalar olmus yani daha neyin cabasini veriyorsun neyin umudu var icinde nisanlinda orali degil hala neyin pismanligini yasiyabilcek durum düsünübiliyorsun
su durumda artik uzatmanin hicbir sebeb olmadigi fikirdeyim bir an önce ayrilip hayatini olugu yerden devam et canim

cnm haddini aşmakta ne demek??sizlerin yorumları bana güç veriyor ve daha çok bazı şeyleri görüyorum sayenizde..evet aisinin bu ay içinde nişanı var ne ailem nede ben davetli değiliz..annemleri biraraya getirmeyelim kavga ederler diyor..nikah olayı ise,cnm o eylüle kadar beklemeyi sıcak bakıyor ve aynen bahsettiğim gibi amacı nasılsa gelip gidiyorum,hizmetimi görüyorum,eylülde olsa faretmez diyor..ailesi ile irtibatım yok 2 aydır..söyleyecklerimi söylüyorum ezdirmiyorum cnm inan..ama bende ailemin karşısına çıktım yapmıyorlar nisanda diyor..evet aşk yok ancak aldığımız eşyalar,aldığım tüm çeyizimi gördükçe içim acıyor

cnm yorumların ve herkesin yorumları benim için o kadar değerliki,farkındayım herşeyin,annem bugün nişanlıma benden için,yüzünü göremezsin demiş arayıp,eylüle kadar göstermeyeceğim onu sana demiş ve ayrılmaktan daha büyük ceza olur bu diye düşünüyrum..beni göremediği zaman,ona yasaklandığım zaman daha çok içi yansın beni sahiplenmediğine pişman olsun istiyorum..çok haklsın bugün akşama kadar kalaalığın içine karıştım,insanları uzaktan izledim,kendimle yalnız kaldım ve saatlerce düşündüm..sudan çıkmış alık giiyim..tüm hayatım yerlee bir oldu ve nerden aşlıyacağımı bilemiyorum..aramadığı zaman boşluk yaşıyorum ama böyle gitmeyecek ve bunlar hazmedilecek şeyer değil bunun farkındayım..hatta kısa zamanda ayrılık ifadeleriyle konu açacağımda biliyorum farkındayım ama içimde acıyor cnm emeklerime herşeye herşeye...

Canım nişanlın ailenle annesinin hatalı davrandığına dair bir özür diledimi?

Canım nişanlın ailenle annesinin hatalı davrandığına dair bir özür diledimi?

evet nişanlım annesinin hatalı davrandığını kabul ediyor ve babamıda annemle abim doldurmuş,o ize destek veriyordu,şimdi oda ters bize diyor..ama ailesiyle ne ailem nede ben görüşmüyoruz..aisine istedikleri kızın ailesi onları defalarca kapıdan kovdular,biz ise tam tersi hem çk saygılı hemde çok özentili davrandık ama şimdi abisine kız verilence bize tamamiyle cephe aldılar..en başta işte nisandaki düğünü iptal etmekle yaptılar bunu...

Ailesi seni evden atacak hakaret edecek ve sen hala muhattap olmaya devam ediyorsun!!! İnanamıyorum şahsen bak annem ve babam beni eleştirdiler biraz doozu yüksek kaç gündür konuşmuyorum ki yani canımdan kanımdan insanlar. Gelecek biri bana hakaret edecek evden kovacak nişan vs davet edilmeyecem ya istenmiyorsun daha ötesi var mı ki. Sevmiyormuşsun kendine garezin mi var neden çekiyorsun ki bunları def et gitsin başından. De eylül istemiyorum şubat 30 en iyisi. Kesinliklede muhattap olma kendini düşünmüyorsan ailenin onurunu düşün kesinlikle bu şekilde aşağılanmayı hak etmiyorlar. Yazık değil mi onlara. Evlat olarak yap tamam sen kendini umursamayabilirsin ama onları düşün bak ahireti de var bu işin. Üç kuruşluk insanların önünde yazık etme annenini babanı ablalarını.

cnm annesi çok ağır konuştu ve kovmaktan beter etti ama,diğer ailenin tüm üyükleri kadın adına özür dilediler..ruhsal problemi var ciddiye almayın dediler..sonrasında ise bu düğün erteleme olayı çıktı..şimdi annemle konuştum tlfda o bizden ayrı ankarada yaşıyor ve ağzına geleni saydı bana..ailemde çok üzerime geliyor..bırak ben görüşmeyeceğim nişanlımla ama bitirende ben olmayayım,son aşamaya gelsin ve onlar bitirsin bitireceklerse diyorum..ama annem her tlf konuşmamızda sinir stres sürekli kötü msjlar ona..bırak ceza verelim fevri davranma diyorum ama anlamıyor annemde

Onların bitirmesi seni daha çok yaralar emin ol canım.Ailen herşeyin farkında annen seni üzmek istemez tabiki ama senin mutsuz olduğunu onlar daha iyi görüyor.Kayınvaliden şimdiden bunları yapıyorsa ilerde neler yapmaz o aileden kaçmak için yer ararsın tabi eşinde destek vermezse sana çıkmaza girersin.Şimdiden nişanlın rengini belli etmiş çok pasif ve aileye sözü geçmiyor böyle bir adamla ömür geçer mi allah aşkına.???Son pişmanlık fayda etmez güzelim yarın öbürgün evlendiğinde mutsuz olursan kayınvalide sebebiyle eşin sana sen zaten bunları başta biliyordun neden o zaman bitirmedin diyebilir iyi düşün inş. çok mutlu olursun allah yardımcın olsun.En hayırlı kararı alman dileğiyle....

Ben de bu yoruma katılıyorum. Nişanlıyken yaşanan en ufak bir pürüz, evlenince daha da artıyor. Yani çözülür sanma, insanlar dğeişmiyor.. Tam akisne evllik kaybetme korkusunu azaltacak, bunu unutma canım..:96:

Aşık olsan, en azından bir denemeni önerirdim.. İleride pişman olsan bile, boşanmayla sonuçlansa bile (Allah korusun tabi) en azından "aşıktım, pişman değilim" derdin o zaman. Ama aşık değilsin, mevcut problemleri görebilecek kadar zeki bir kızsın.. Göz göre göre lades yapma güzelim..

Elbette en iyi kararı sen vereceksin, ancak nişan atmayı da gözünde büyütme.. Çocuklu insanlar bile ayrılıp, yeni bir düzen kurabilirken nişan da neymiş?? Çeyizini de hak eden bir insanla kullanırsın.. Ortak alınan eşyalara için sızılıyor, anlıyorum seni. Ama ileride mutsuz bir evlilik ve mutsuz çocuklar içini daha çok sızlatmayacak mı??

En azından ayrılmayı gündeme getirsen, bakalım nişanlın ne diyor? Tepkisi ne oluyor? NE kadar mücadele veriyor seni geri kazanmak için?

Son düzenleme:
yol ver canım yol ver de gitsin şimdi böyle pasifse evlendikten sonra nasıl olsa nikah bende der hiiççç tınlamaz seniii

ne ilginctir ki bunca seye ragmen sanirim hala ayrilik dusunmuyorsunuz.
uzulmeyi birakin!
su an yapmaniz gereken harekete gecmek ve bir seyler yapmak.
ya bu deveyi gudeceksin ya de bu diyardan gideceksin yani bu isi bitireceksin.
uzulmekle ahhla vahla bir yere varamazsin ve sadece kendini yiyip durursun.
ailenle de arani bu bes para etmeyen adam icin neden bozuyorsun anlamiyorum, anlayacagimi da sanmiyorum.
ayrica ''imam nikahli esini'' yazmissiniz, siz daha evlenmeden dini nikah mi kiydiniz? hangi hakla hizmet neden kiydiniz bunu da hic anlamis degilim...

niye nisani siz bitirmeyeceksiniz?
neden ipleri onlarin koparmasini ve ''oglumuzun nisanlisi soyle soyle etti de nisani attik'' demelerini bekliyorsunuz?
bunu izin vermeyin ve once davranan siz olun yoksa hem suclu hem guclu olup arkanizdan etmedik laf birakmazlar.
bana kalirsa siz cok dik kafali birisiniz.
biraz anne sozu dinleyin.
anneniz en iyisini biliyor, tecrube iste kadin dogru yolda onun dediklerini yapin. pisman olmazsiniz.
su amasamada buyuklerinizi dinleyin lutfen cunku siz mantikginizla degil duygularinizla hareket ediyorsunuz.

Son düzenleme:

cnm nişanı onları atmasını beklememin nedeni,pişmanlık duymamak için yanii nişanı ben atarsam,onların tüm yaptıkları kapanıcak ve en suçlu olucağım..tabii onlarda oğullarına karşı haklı çıkmış olucaklar..nişanı ben atsamda onlar zaten herkes,benim attığımı söylemezlerki,biz attık derler..ayrıca inan dik kafalı değilim..sadece haklısın biraz duygularımla hareket ediyorum çünkü hem kızıyorum hemde nişanlıma üzülüyorum.bana ben sevdiğini,ve ölüm ayıracağını söylüyor..pasif ve tepkisiz olanlara ancak zamana ve olayları akışına bırakmak istiyorum ben..bugün nişanlımın abisinin nişanı için alışverişe çıktılar tabii nişanlım gitmedi onlarla..ve ailesine karşı hırs oldu bende..oğullarını onlara bırakmak yanii onları sevindirmek istemiyorum..işte tüm sebep bu cnm yaa

cnm nişan akşamı kendileri imam nikahı yapmak istediler..düğün yakın nasılolsa,imam nikahları olsun dediler..biz nerden bilelim bu kadar herşeyin bu duruma geleceğini..iyiniyetimizden kaybediyoruz herşeyi..ben ailesine çok saygılı,.ok hizmetkar olduğum için yaranamadım..nişanlımada çok kızıyorum ama ayrıldığımız zaman sevinecek ailesi annesi,abisi..zafer elde edecekler..aşk yok,heyecan yok ama verilen emek var,odaklanıılmış ir hayat var,palnlarımız ,amaçlarımız var..aşk olmasada değer vermiştim nişanlıma ve şu an onun sevgisini denemeye çalışıyorum..ailesinin etlkisiyle enden vazgeçecekmi diye..

cnm ayrılalım deiğimde bana bu kadarmı değer verdin,yazıklar olsun bunları düşünüyrsan diyr ve alesinin bana yaptığı tüm haksızlık kapanıyor..ben suçlu oluyorum..o zamanda ailesi yanii annesi,oğlum iz sana demiştik diyeceker..onlara fırsat vermek sevindirmek,onlara yenlmek istem
yorum..aslında kendimide bunarı yazrken kandıryorum farkındayım..ben zaten henüz düğünümün ertelenmesine seep olan müstakbel eltimi bile tanıyamadım..ama sanırım hırsımla içimdeki acıyı bastırmaya çalışıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…