- 5 Ocak 2015
- 783
- 620
- 103
- Konu Sahibi sevilay1984
-
Canım benim bebeğimde yeni doğduğunda öyleydim, ama aşırı derecede herkes bana çok üstüne düşüyorsun, çok dikkat ediyorsun, biraz rahatla diyordu ama rahatlayamuyordum. geceleri aynı şekilde senin gibiydim. sonra bu ters tepti bende bir süre sonra bebeğime zarar verme isteği oluştu pisikoloğa gittim çok aşırı üstüne düştüğün için sende ters tepmiş dedi. Biraz rahatla bebeğine bi şey olmayacak gibi bir sürü şey söyledi. Sende biraz rahatla benim gibi olma.11 gunluk bebegim var Allahim ayirmasin benden... herşey çok güzel çok süper ama bir korku var beni yıpratan onu kaybedecekmisim gibi uyudugunda istemsizce 140 kere kontrol ediyorum psikopata bağladım resmen annem geçer diyor herkeste olmuştur diyor ama beni çok yıpratıyor bu ne yapmam gerek dusunmesem diyorum edemiyorum ne bilim önceden daha fazlaydı evet gün gectikte iyi oluyo ama hala var hele geceleri Allaha bol bol dualar ediyorum.. sizdede boylemiydi?
tamam anacsin ne demek?? sirtustu evet sutum fazla geldiginde kendi kendine yutkunuyo Allah korusun bogulur gibi hemen kaldirip sirtina vuruyorum kusuyorBesledikten sonra sırt üstü yatırma canım. Kusarsa tehlikeli. Çok emince fazlasını çıkarıyorlar.
Yaşadığın içgüdüsel. Zamanla normale dönecek. Fazla anaçsın sanırım birde. Zamanla derin uykudayken bebeğinin hafif kıpırtılarını bile hissedip uyanacaksın. Ben hala şaşırırım buna. Allah ın bi lütfu bence.
Yaşın kaç bilmiyorum ama abla tavsiyesi. Fırsatını bulduğun her an uyumaya dinlenmeye çalış. En çok ihtiyacın olan şey bu şimdi. Sütünün miktarı ve kalitesi için. Rahat ol annen var yanında. Lohusa depresyonuna açık olursun dinlenmezsen
bendede oyle oluyor hele geceleri uyuya kaliyorum emzirme pozisyonunda hemen uyaniyorum dusururm felen diye hani uyurken korkuyorumAY iyi cesaret..benimki 6.5 aylik hala da cesaret edemiyorum yanimda yatirmayi...gecen sabah emzirirken uyuya kalmisim oylece emzirme pozisiyonunda :)
1.5 saat kadar uyumusum.gozumu bi actim bizimki memeyi birakmis kafayi geri atip fosur fosut uyuyo :))) cok tatliydi ama
zarar verme istegi derken Allahim esiegesin ne gibiCanım benim bebeğimde yeni doğduğunda öyleydim, ama aşırı derecede herkes bana çok üstüne düşüyorsun, çok dikkat ediyorsun, biraz rahatla diyordu ama rahatlayamuyordum. geceleri aynı şekilde senin gibiydim. sonra bu ters tepti bende bir süre sonra bebeğime zarar verme isteği oluştu pisikoloğa gittim çok aşırı üstüne düştüğün için sende ters tepmiş dedi. Biraz rahatla bebeğine bi şey olmayacak gibi bir sürü şey söyledi. Sende biraz rahatla benim gibi olma.
Tamam anaçsın değil fazla anaç. Yani bazı kadınlarda annelik içgüdüsü fazla olur. Yavrularına daha fazla düşkün olurlar. daha fazla fedakar olurlar.tamam anacsin ne demek?? sirtustu evet sutum fazla geldiginde kendi kendine yutkunuyo Allah korusun bogulur gibi hemen kaldirip sirtina vuruyorum kusuyor
Bende de oluyordu :) ilk ay hele...bunye alisik degil ki ikide bi kalkmayi...birde ilk tikanmayi anlatayim:)bendede oyle oluyor hele geceleri uyuya kaliyorum emzirme pozisyonunda hemen uyaniyorum dusururm felen diye hani uyurken korkuyorum
Ha tamam insAllah iyi bir anneyimdir:)Tamam anaçsın değil fazla anaç. Yani bazı kadınlarda annelik içgüdüsü fazla olur. Yavrularına daha fazla düşkün olurlar. daha fazla fedakar olurlar.
HAHAHAçok normal. hayatta yaşamadığınız bir sevgiyi yaşıyorsunuz o yüzden kaybetme korkusu hep olacak. ama dozu azalır. 2,5 yaşında oğlum var geceleri sürekli nefesini kontrol ediyorum, vücut ısısına bakıyorum.
top atsalar kalkmayan eşim, çocuğu eve getirdiğimiz ilk günler ufacık hareketini duyup kalkardı. çok uyuduysa çocuk şoka girip uyandırırdık
Bende öyle yapıyorum tikandiginda hemen çevirip sırtına vururum hafifçe Allah esirgesin hrseyden korkar oldumBende de oluyordu :) ilk ay hele...bunye alisik degil ki ikide bi kalkmayi...birde ilk tikanmayi anlatayim:)
Daha bir kac gunluktu kalktim emziriyorum...ama bi tuhaflik var
cocuk emiyor ama kaskati kesildi hissediyorum kasiyor kendini
ama cocukta hareket yok ..tqbi bn panik..hafif sarsiyorum gene tik yok...kaldiriyorum tik yok ama tuhaflik var belli..tam bagircam imdat diye :) baktim oksuruyor gozunu acmis niye uyandik ki simdi diye bakiyor :)))) ay onu hic unutmiycam...en sonunda nete baktim yuz ustu cevirin diyodu hemen ...
Aynen öyle bide bi laf vardir kimseyi çok sevme kimi seversen Allah alır yanına diye çoook tirsiyorum esim bu bebekten sonra hemen bitane daha istiyo ama 16 yim yavaş yavaş olmalı ama bazen diyorum 2 tane olursa gecer diye korkum sonra silkeleniyorum herkes gecer diyor gecmesede olur yeterki Allah almasın bizden:)...offf
oğlum nerdeyse 3 yaşına gircek ama bende de sürekli aynıı şeyy
annelik refleksi sanırım
ama düşünce olarak çok yıprattığı kesin
Aynen mesela annem yazma örtüyor kafasına uyurken elleriyle felen çekmeye çalışıyor cirpiniyo bende hemen çekiyorum yani dikkat isteyen birsey peki su besik ölümü Allahim lafı bile korkunç onların sebebi çocuğun bogulmasimi sadece?Ilk yil gittikce azalarak bu sorun devam ediyorum. Gayet normal ayrica dikkat de etmek gerekir diye dusunuyorum. Ilk 3 ay cocuk kendini donem donem anne karninda hissediyor geri donusler yasiyormus. Soluk alip vermesi duzene girmedigi icin dis dunyadan gelen bir etmene karsij mesela yuzunu orten bi bez gibi nefesini tutabiliyormus Allah korusun. Yaninjzda yatirmayin yan yatirma yastigi ile yatirin
Kusma huyu varsa yedirip hemen yatirmayin kusacagi kismi kussun gazini cikarsin. Allah yardimciniz olsun. Yenidogan bakimi zor ama guzel olan hersey emek ister.
Dogru:)) hahahah niyeee?16 yasinda misin yanlis mi okudum. Insallah yanlis okudum
Bogulmasi derken anne karninda sanip nefeslerini tutuyorlar. Veya sirtustu yatiyorsa kusamiyor geri geliyor sut tabii donemedigi icin Allah korusun. Herseyden once bebekleri koruyan bir kalkan var bunu da unutup kendini kaosa surukleme. Ama yine de temkinli olmak gerek.Aynen mesela annem yazma örtüyor kafasına uyurken elleriyle felen çekmeye çalışıyor cirpiniyo bende hemen çekiyorum yani dikkat isteyen birsey peki su besik ölümü Allahim lafı bile korkunç onların sebebi çocuğun bogulmasimi sadece?
Komik degil ki sizi taniyor olsam ebeveynlerinizi ve sizi hamile birakan sahsi sikayet ederdim. Bebek sahibi olmak icin yasiniz cok ufak ve su an egitim cagindasiniz.Dogru:)) hahahah niyeee?
Evlenmisim cocugum olmuş ben memnun herkes memnun neden...??Komik degil ki sizi taniyor olsam ebeveynlerinizi ve sizi hamile birakan sahsi sikayet ederdim. Bebek sahibi olmak icin yasiniz cok ufak ve su an egitim cagindasiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?