simetri takıntısı

kelebeksepeti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
61
1
36
Sakarya
Bu rahatsızlıktan nasıl kurtulacagımı bilmiyorum.simetri takıntım var ve bu baş edilmez hale geldi.ögrenciyim haftanın 2 günü haricinde sürekli evdeyim.Sürekli biryerleri düzeltmekle kendimi yoruyorum.Aslında bende sıkılıyorum ama yapmadan da duramıyorum.Bu illetten nasıl kurtulabılırım hiç bilmiyorum, siz boyle seyler yaşadınız mı?:50:

Bu rahatsızlıktan nasıl kurtulacagımı bilmiyorum.simetri takıntım var ve bu baş edilmez hale geldi.ögrenciyim haftanın 2 günü haricinde sürekli evdeyim.Sürekli biryerleri düzeltmekle kendimi yoruyorum.Aslında bende sıkılıyorum ama yapmadan da duramıyorum.Bu illetten nasıl kurtulabılırım hiç bilmiyorum, siz boyle seyler yaşadınız mı?:50:

aynı şey bendede var ben bekarım ama evde sürekli bişeyler düzeltmekle uğraşırım
dolapların içindekiler toplu olsa bile dağıtır tekrar düzene sokarım
herşey düz olacak evde gözümü yoracak hiçbirşey olmayacak
anlatmakla bitmez ama ben hiç kurtulmaya çalışmıyorum
bu halimden memnunum:40:

aynı şey bendede var ben bekarım ama evde sürekli bişeyler düzeltmekle uğraşırım
dolapların içindekiler toplu olsa bile dağıtır tekrar düzene sokarım
herşey düz olacak evde gözümü yoracak hiçbirşey olmayacak
anlatmakla bitmez ama ben hiç kurtulmaya çalışmıyorum
bu halimden memnunum:40:

Kurtulmak istemedigine emin misin?bende aynı senin gibiyim evet hoş oluyor evin,dolapın,yatagın,kenar köşenin toplu olması ama bazen çıkılmaz hale geliyor.ben sııkıldım.kenar köşeyi düzeltmekten kendimle ilgilenemez hale geldim.:44:

Kurtulmak istemedigine emin misin?bende aynı senin gibiyim evet hoş oluyor evin,dolapın,yatagın,kenar köşenin toplu olması ama bazen çıkılmaz hale geliyor.ben sııkıldım.kenar köşeyi düzeltmekten kendimle ilgilenemez hale geldim.:44:

yarın bir gün evlendiğimde sorun olurmu bilmiyorum ama
şuan şikayetçi değilim mesela dün akşam evdeki beyaz eşyaların evrakları ıvır zıvırlar çekmeceye
konmuş ama ben onların hepsini tek tek ayırdım dosyaladım dümdüz çekmeceyi yerleştirdim
ve bu iş için gece on ikiye kadar uğraştım :66:
ben zevk alıyorum böyle şeylerle uğraşmaktan

yarın bir gün evlendiğimde sorun olurmu bilmiyorum ama
şuan şikayetçi değilim mesela dün akşam evdeki beyaz eşyaların evrakları ıvır zıvırlar çekmeceye
konmuş ama ben onların hepsini tek tek ayırdım dosyaladım dümdüz çekmeceyi yerleştirdim
ve bu iş için gece on ikiye kadar uğraştım :66:
ben zevk alıyorum böyle şeylerle uğraşmaktan

hım..! peki temizlik konusunda bir takıntın var mı?

Bir uzmanla görüşebilirsin canım. Bizim bir akrabamızda da aynı sorun vardı, ona çok söyledik bak bu normal değil diye ama laf söz dinletemedik "bu iyi bir hastalık, derli toplu oluyor ev bu sayede" diyordu. Evet ev gerçekten derli topluydu ama işler giderek çığrından çıkmaya başladı. Yıllar içinde öyle bir noktaya geldi ki ne kendisi rahat huzurlu ne de çoluğuna çocuğuna rahat veriyor. Şimdi doktora gitmeye başladı ama bunca yıllık hikaye öyle hemen düzelmiyor tabi. Bence yolun başındayken görüş bir uzman canım

Aklı başında,mantıklı düşünen bir kişiniz,
neden bu güzelim günlerinizi,sürekli bir yerleri dağıtıp tekrar tekrar düzeltmekle geçiriyorsunuz ki,
tamam elinizde değil belki ama herşey kafada bitiyor biliyorsunuz,
kendinizi normale şartlandırın,bırakın bir yerlerde dağınık kalsın,
yormayın kendinizi ve kafanızı ,eğer içinden çıkamıyorsanız,tek başınıza
başaracağınıza inanmıyorsanız,uzman doktordan yardım alın.
cidden yapılacak çok çok güzel şeyler varken,bunlarla yormayın kendiniz...

evet temizlik konusunda da öyleyim
annem benim kadar değildir hafta sonu ev temizlerken kendimi helak ederim
her akşam yatmadan mutlaka tuvaleti yıkar öyle yatarım

gerçekten yaaa aynı benim gibisin.ama hala bun konudan nasıl memnunsun anlayamıyorum kii.ben cok sıkıldım ve biran once eski halime donmek istiyorum.ya insan her gün yerleri siler mi,hergün dolabı silermi parmak izi oluyor diyee...:5:

gerçekten yaaa aynı benim gibisin.ama hala bun konudan nasıl memnunsun anlayamıyorum kii.ben cok sıkıldım ve biran once eski halime donmek istiyorum.ya insan her gün yerleri siler mi,hergün dolabı silermi parmak izi oluyor diyee...:5:

buzdolabı oayı bendede var sürekli silerim marketten aldığımız paketleri siler
öyle yerleştiririm. çamaşır konusunda annem çok sinirleniyor
havlular ve nevresimler beraber
iç çamaşırları tek başına yıkarım
siyahları ayrı yıkarım narin çamaşırları elde yıkamaya atarım
ben bunlarla uğraşmaktan çok zevk alıyorum yaş ilerleyince rahatsız olurmuyum bilmiyorum

buzdolabı oayı bendede var sürekli silerim marketten aldığımız paketleri siler
öyle yerleştiririm. çamaşır konusunda annem çok sinirleniyor
havlular ve nevresimler beraber
iç çamaşırları tek başına yıkarım
siyahları ayrı yıkarım narin çamaşırları elde yıkamaya atarım
ben bunlarla uğraşmaktan çok zevk alıyorum yaş ilerleyince rahatsız olurmuyum bilmiyorum

aynenn yaaa..bende oyleyim.ama artık baş edemez hale geldim koskoca evle.tabakları tek tek silerim su izi kalmasın diye halbu ki 10 dk sonra kullacagım tabak ve kirlenecek..onun dışında gardorabımı hep silerim,parmak izi oluyor diye,dedigin gibi aynı renkte camasırları ayrı yıkarım.kullandıgım kozmetik ürünlerinin kablarını silerim,taragımı hep yıkarım..daha neler neler................

Back
X