üniversitede okuyorum sınavlarıma iki hafta kaldı stres,yorgunluk,halsizlik bunlarla nasıl başa çıkıcam özellikle sınav haftası çok zorlanıyoruz sabahlara kadar uyumuyoruz önereceğiniz bitki çayı canlandıracak formüller var mı bildiğiniz
uyku düzeni çok önemli.. sabaha kadar çalışılan ders sağlıklı değildir vakit kaybıdır.. en az 8 saat uyunmalı .. bu sürede beslenmeye dikkat etmeli.. bol bol zinde tutacak meyve yenmeli.. su tüketilmeli.. gerekliyse günlük vitaminlerden alınabilir... en az 2 saatte bir yarım saatlik mola verilmeli.. bu sırada gözleri yoracak bir iş yapılmamalı.. hatta temiz hava almak yürüyüş yapmak çok faydalı.. hele son 3 gün tamamen sadece kafa dinlenmeli.. kitap kapatılıp stres atılacak faalitetlerde bulunulmalı.. küçük egzersizlerle endorfin salgılayıp konsantrasyon hızını arttırabililirsiniz. ders çalışılan ortam havalandırılmalı.. negatif düşüncelerden arınmalısınız..
dediklerinde çok haklısın canım o sınav haftası öyle bi stres oluyo ki ben uyumak için yatağa girip uyku tutmayıp kalkıp ders çalıştığımı bilirim vicdanım rahat etmiyo gibi geliyo çok değişik bi psikoloji:26:
bilirim bilmem mi o günleri :)) tam 10 yıl oldu geçeli :)) ama işte o sağlıksız saatlerde çalışılann ppüüff ertesi gün toz oluvermiş :)) sonra tekrar edip yine vakit harcanıyor.. :)) bilimsel olarakda kanıtlanmış.. bir insanın algılama süreci 40 dakika.. en sağlıklı bu zaman içinde öğreniliyor..mola ve uyku çok önemli :))
bilirim bilmem mi o günleri :)) tam 10 yıl oldu geçeli :)) ama işte o sağlıksız saatlerde çalışılann ppüüff ertesi gün toz oluvermiş :)) sonra tekrar edip yine vakit harcanıyor.. :)) bilimsel olarakda kanıtlanmış.. bir insanın algılama süreci 40 dakika.. en sağlıklı bu zaman içinde öğreniliyor..mola ve uyku çok önemli :))
evet ama benim bünyem sağlam demekki ben zararını hiç görmedim hatta bende ters etki yaptı dereceye bile girdim bu dönemde bütün derslerimi versem başka bişey istemiyorummm:18:
ben sınav zamanlarında balık yağı+ b vitamini+ nescafe bol kahve içerdim. tabi hepsi birarada değil ayrı ayrı:) ne kadar doğru bir öneri olur bilemiyorum sağlık açısından, ama kesinlikle uyutmazdı sabaha kadar cin gibi ders çalışırdım. sınav haftasından sonra da düzenim bozulurdu kötü sonucu.. maksat sınavları halletmek olunca kendimi pek düşünemiyordum :/ başarılar