Fen lisesine giden bir öğrencinin neyi nasıl çalışacağını bilmesi lazım.Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.
Ben önümüzdeki yıl için olan sınava yaklaşık şu bir hafta içerisinde başlamayı düşünüyorum.Fen lisesi öğrencisiyim ve hedefim yüksek.Hedefim yüksek olduğu için acaba önce 9.sınıf soru kitaplarını daha sonra 10 ve 11.sınıflarına ait soru bankalarını alıp çözsem de onlar bitince ygs kitaplarına geçsem diye düşünüyorum.Çevremdekiler çok fazla vakit kaybedersin diyor da ben erken başlayacağım için çok bir problem olmaz bence.Dediğim gibi hedefim yüksek ara sınıflar için olan soru bankaları vs. daha ayrıntılı olur diye düşündüm.Sizler ne dersiniz?
Tavsiyeniz için teşekkürlerValla panpa ben 9 ve 10un kitaplarini o siniflardayken cozmustum. Son sinifa dimdirek sinava yoneliklerle girdim.
Karma yapmaya ne dersin? 1 haftada hem arasinif hem de ygs cozsen?
Neyi nasıl çalışacağımı biliyorum.Yalnızca hangi kitap daha ayrıntılı olur soru çeşidi fazla olur bilmiyorum.Dediğim gibi hedefim yüksek ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.Yani tecrübeli insanlara sormak bana bir şeyler katacaktır hanımefendi.Sorumla alakalı tek bir cevap vermemişsiniz sadece iğneleyici bir yorum yapmışsınız.Lütfen konumu saptırmayın buradan ekmek çıkmaz size.Merak ettiyseniz evet devlet okulu öğrencisiyimFen lisesine giden bir öğrencinin neyi nasıl çalışacağını bilmesi lazım.
Buradaki insanların kafasıyla mı kendine yön çizeceksin?
Devlet okulunda mısın sen?
Konunu neden saptırayım ki, ben senden 20 yaş büyüğümdür en az. Bizim zamanımızdaki sınav sistemiyle sizinki çok farklı. Kaldı ki Fen Lisesini kazanmak bizim zamanımızda ciddi emek isterdi. Sen burada okuyorsan zaten sistemin vardır demek istedim ya da seni yönlendiren iyi öğretmenler, örnek alacağın iyi arkadaşların ya da bir kurs gibi bir şey..Neyi nasıl çalışacağımı biliyorum.Yalnızca hangi kitap daha ayrıntılı olur soru çeşidi fazla olur bilmiyorum.Dediğim gibi hedefim yüksek ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.Yani tecrübeli insanlara sormak bana bir şeyler katacaktır hanımefendi.Sorumla alakalı tek bir cevap vermemişsiniz sadece iğneleyici bir yorum yapmışsınız.Lütfen konumu saptırmayın buradan ekmek çıkmaz size.Merak ettiyseniz evet devlet okulu öğrencisiyim
Belki de devlet okulunda olduğum için -özel okullar için yorum yapamam- sadece bir tane rehber öğretmenimiz var ki o da bütün okuldan sorumlu.Yani öncelik 12.sınıfların.Dediğiniz gibi artık fen liseleri eskisi gibi değil.Fen lisesi olmasının tek nedeni öğrencileridir bence.Öğretmenlerimiz bilgisiz tecrübesiz değil elbette ancak her biri özel ders peşinde olduğu için çok da bir emekleri yok üzerimizde.Ben de yol gösterecek tecrübeli insanlar bulurum diye sordum.Kalbinizi kırdıysam özür dilerim.Biraz stresli bir dönemdeyimKonunu neden saptırayım ki, ben senden 20 yaş büyüğümdür en az. Bizim zamanımızdaki sınav sistemiyle sizinki çok farklı. Kaldı ki Fen Lisesini kazanmak bizim zamanımızda ciddi emek isterdi. Sen burada okuyorsan zaten sistemin vardır demek istedim ya da seni yönlendiren iyi öğretmenler, örnek alacağın iyi arkadaşların ya da bir kurs gibi bir şey..
Ama konu açmak daha mantıklıysa tabi devam et.
Başarılar sana.
Peki teşekkür ederim yorumunuz içinFen lisesi öğrencisi zaten başarılıdır ve bu yüzden önceki sınıfların soru bankasını çözmek vakit kaybı olur bence.Eksik olduğunu düşündüğün konular varsa önceki sınıflardan onları belirle ve çöz.Tümden hepsini ele almak zaman kaybı bence de.
Ben dershaneye gidiyordum o dönem. Bize 9,10,11,12 hepsini öğrettiler valla.Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.
Ben önümüzdeki yıl için olan sınava yaklaşık şu bir hafta içerisinde başlamayı düşünüyorum.Fen lisesi öğrencisiyim ve hedefim yüksek.Hedefim yüksek olduğu için acaba önce 9.sınıf soru kitaplarını daha sonra 10 ve 11.sınıflarına ait soru bankalarını alıp çözsem de onlar bitince ygs kitaplarına geçsem diye düşünüyorum.Çevremdekiler çok fazla vakit kaybedersin diyor da ben erken başlayacağım için çok bir problem olmaz bence.Dediğim gibi hedefim yüksek ara sınıflar için olan soru bankaları vs. daha ayrıntılı olur diye düşündüm.Sizler ne dersiniz?
TeşekkürlerFen lisesi öğrencisisin nasıl yapsan olur.
Ben dershaneye gidiyordum o dönem. Bize 9,10,11,12 hepsini öğrettiler valla.
Yine de ben Türkiye'de okumadım amavazgeçtim sonradan Lys günü yazıldığım sınavlara bile girmedim. Yol çekemem dedim
sinav sistemi cok degismis ben girdigimde öss vardi :)
Teşekkürler yorumunuz için bazı bloglara da sordum tabiiBence doğru karar almışsın ders tekrarı olur sonrada test çözersin, bence bu konuda başka sitelerden yardım al ben bloglar var oralar bak...tonguç akedemiden ben çok faydalandım.. tavsiye ederim
Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.
Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?