Sınav ve bebek

Merhaba hanımlar. Kararsız kaldığım için size sormak istedim. Bu hafta sonu sınavım var iki tane. Bebeğim de var üç aylık daha. Sınava girmem için bir saatlik yol ile Ile gitmem. Bebeği bir tek eşime bırakabilirim yanımızda başka kimse yok. Eşimde hiç uzun süre bebekle kalmadı. Ben sabah 7 akşamüstü de en erken 6 gibi gelebilirim. Bunun sütü maması gazı uyutmasi var. Bilmiyorum altından kalkabilir mi. Sınava girmesem mi diyorum. çalışamadım da bu sene ama birkaç senedir girdiğim için az çok biliyorum bir şeyler. Kararsız kaldım. Bebeği götürme gibi bir şansımız yok araba yok. Rezil olur Hava da çok sıcak. Bebeği bırakıp sınava gireyim mi yoksa gitmeyeyim mi?
Araba kiralayıp beraber gidin bence eşiniz o kadar saat tek başına idare edemez etse bile sizin aklınız kalıcak rahat edemiyeceksiniz büyük stres yaşayacaksınız

Öğretmenlik Evet. Bir yandan da sizin söylediğiniz gibi düşünüyorum

Hiç böyle düşünmeyin. Hiç ama hiç belli olmaz o iş. Girmemezlik yapmayın sınava. Belki çok güzel geçecek, sonuçta yılların verdiği altyapınız var. Belki branşınızda alım çok olacak. Sonra dövünmek de var.. Araba kiralasanız 1 günlük, eşiniz arabada gölgede beklese olmaz mı ?

İşte anneyi illa ki arıyor her şeyi tam olsa bile. Ama burda bir arkadaş otel fikrini sundu o da mantıklı Aklıma gelmemişti. Galiba öyle yapacağım eşimle konuşayım da.
Şehir dısında mı olacaksınız? O zaman oyle yapmak mantıklı tabıkı maksimum 4 saat ayrı kalmıs olursunuz oylelıkle

İlk çocuğum daha çok küçük o yüzden tereddüt ediyorum. Acemiyiz
Bizim de ilk canım o yüzden diyorum ya alşsn diye. Korkacak birşey yok .. sınava gireceksen ber şekilde bırakacaksın zaten babasına başka alterhatifin yok.. o yüzden bırakman yönünde telkin veriyorum yoksa niye bırak git diyeyim..

Bende kpssye 20 gunluk bebegimi birakip gittim tabi benimki okul cok yakindi.oglen arasi sut icin eve geldim ama esim cok zorlanmisti.sizin mama iciyorsa sorun olmaz sutunu sagin mamada yapar esiniz.

Sınav salonunda bile hastalık kapma ihtimaliniz var. Temaslı olup bu sınava umut bağlayan bi çok kişi etrafındakileri umursamayıp sınava girecektir. Hazırlanmadıgınız bir sınav için bu riski almaya değer mi sizce? Ben olsam bu sebeple girmezdim.

Bakar biliyorum da ne bileyim küçük ya aklım kalıyor
Ben 14-15 yaşındayken 1 haftalık kardeşime bakıyordum babası korusun gözünden ayırmasın yeter bence. Aklınızın kalması normal ama baba da sorumluluk almış olur. Siz bilirsiniz ama bn şansımı denerdim bunda bebeğin faydasına olacak

Sizin yerinizde olsaydım ne yapardım diye düşünerek yazıyorum.Bir tanıdığınızdan yada araç kiralama şirketlerinden bir günlük araba kiralayın.
İki saatliğine sınava gidersiniz sınav sonrası yine bebeğinizle olursunuz.Sonra ikinci sınava girersiniz.Böylece hem eşiniz bütün gün çocuğa bakmamış olur hemde aklınız bu sekilde daha az bebekte kalır

Çalışmadıysan eğer girsem de kazanamam diyorsan toplu taşımayla kpss gibi covidde risk ötesi bir duruma ben kendimi emziren bir anne olarak sokmazdım.

Ben olsam girerdim ama en iyisi siz bilirsiniz, sadece girerseniz lütfen ay çocuğu bıraktım diye stres yapmayın rahat olun, girmezseniz de keşke girseydim diye düşünmeyin. Karar verin ve bizim için en iyisi bu deyip sayfayı kapatın .
Bir de eğer çocuğu babaya bırakırsanız güvendiğiniz bir komşu yada arkadaşın numarasını eşinize bırakırsanız o da çok sıkışırsam arayacak biri var diye psikolojik olarak daha rahat olur.
Her şey gönlünüzce olsunn

8
Merhaba hanımlar. Kararsız kaldığım için size sormak istedim. Bu hafta sonu sınavım var iki tane. Bebeğim de var üç aylık daha. Sınava girmem için bir saatlik yol ile Ile gitmem. Bebeği bir tek eşime bırakabilirim yanımızda başka kimse yok. Eşimde hiç uzun süre bebekle kalmadı. Ben sabah 7 akşamüstü de en erken 6 gibi gelebilirim. Bunun sütü maması gazı uyutmasi var. Bilmiyorum altından kalkabilir mi. Sınava girmesem mi diyorum. çalışamadım da bu sene ama birkaç senedir girdiğim için az çok biliyorum bir şeyler. Kararsız kaldım. Bebeği götürme gibi bir şansımız yok araba yok. Rezil olur Hava da çok sıcak. Bebeği bırakıp sınava gireyim mi yoksa gitmeyeyim mi?
Kötü olmuş saatler çok uzun ve daha 3 aylık eşinizin blakbileceğini sanmıyorum ama hiç pratiği varmı? Yada yakında hiç mi akraba yok eşinizle beraber baksalar?

Bence siz sınava gitmek istemiyorsunuz bu konuyu da size gaz verelim diye açmışsınız gibi :) Bunu önceden düşünmeliydiniz aslında ona göre arada bebeği babasına bırakmalıydınız ki alışsın. Erkekler de gayet bebek bakabilirler, bence sınava girin, bebeğiniz de babasıyla zaman geçirsin. Siz anneyseniz o da baba, tek başına bebeğe bakabiliyorlar olması lazım

Bebege baksın eşiniz. Öğrensin alışsın bence şimdiden bir sorun olmaz. Sütü sağın dolaba koyun versin babası. Yakın zamanda kuaföre gidicem ve boyle yapcam. Daha önce de yaptim. Bir sorun yaşamadım. Aklınız kalmasın bence sonuçta yabancı biri degil ki babası. Zaten cok uzun süre ayrı kalmayacaksiniz bir sorun olmaz.

Ben 14-15 yaşındayken 1 haftalık kardeşime bakıyordum babası korusun gözünden ayırmasın yeter bence. Aklınızın kalması normal ama baba da sorumluluk almış olur. Siz bilirsiniz ama bn şansımı denerdim bunda bebeğin faydasına olacak
Şansımı deneyecegim. Babasına güveniyorum da hiç bu kadar ayrı kalmadım o yüzden tuhaf hissediyorum

Ne var bunda ya ben 3 aylıkken ise basladim. Bu kadar bağımlı olmaya gerek yok bence tamam keyfi olarak bırakmayın ama mecbur olunca iyi bakacak biri de varsa sorun olmaz yani

Bizim de ilk canım o yüzden diyorum ya alşsn diye. Korkacak birşey yok .. sınava gireceksen ber şekilde bırakacaksın zaten babasına başka alterhatifin yok.. o yüzden bırakman yönünde telkin veriyorum yoksa niye bırak git diyeyim..
Öyle her türlü yalnız kalacaklar. Hem kendisi de diyor git diye. Yalnız kalmayı da öğrenmeli dünya hali belli olmaz. Şansımı denerim en azından

Back
X