- 29 Ağustos 2013
- 347
- 90
- 98
- Konu Sahibi kediii1506
-
Kayınvalideyi ve kayınpederi sevmemek tahammül edememek ne zamandan beri psikolojik bir rahatsızlık oldu. Siz hepiniz bayılıyor musunuz kendi kayınvalide ve kayınpederlerinize? Öyleyse Allah bozmasın ne diyim :)"Acaba" dediğiniz anda pes etmiş olursunuz otomatikman.
"Çaresizce bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalacağım bu gidişle maalesef."
"Yani bu durumda hem sınavımı hem çocuk hayallerimi 9 ay sonraya ertelemek zorunda kalıyorum. Çok istiyordum ama ben 3 ay sonraki sınavı kazanmayı çok ama çok istiyordum"
Bunlar da sizin cümleleriniz.
Ayrıca kimsenin size bir şey yaptığı yok siz kendi psikolojik rahatsızlığınızdan ötürü çalışmıyorsunuz. Tekrar ediyorum, tedavi alın.
Size en ufak zararları yokken, sadece var olmalarının size sinir krizleri yaşatması rahatsızlık, evet.Kayınvalideyi ve kayınpederi sevmemek tahammül edememek ne zamandan beri psikolojik bir rahatsızlık oldu. Siz hepiniz bayılıyor musunuz kendi kayınvalide ve kayınpederlerinize? Öyleyse Allah bozmasın ne diyim :)
Aha sivri zekalı bir arkadaş gelmiş ve işi çözmüş sağolsun 29 yaşındayım 6 senelik mezunum 5 senelik evliyim yani 23 yaşımda mezun oldum evet. 17 yaşında başladım üniversiteye çünkü liseyi de 3 yıl okudum Hesap tuttu mu şimdi
millet derdinize tarafsız cevap verince hoşunuza gitmiyor cevap bile vermiyorsunuz ama gerçekten psikolojik sorunlarınız var sizin ayrıca hafiyelik peşinde falan değilim sadece insanlara laf sokmaya çalışan insanlar kendisi çok mu dürüst yoksa bize yalan mı söylüyor diye anlamaya çalışıyorum yoksa sen kimsin banane senin hayatından zaten kazanamayacağı sınava kılıf bulan kendini inandırmış eşine söylediği zaman acaba yer mi diye yoklama yapan birisin ama yemez bak burada da kimse yemediArkadaşım ay ay gün gün hesaplamıyorum ben bunları o an yuvarlayıp yazıyorum işte. Bir kere aşağı rakama yuvarlamışımdır bir kere yukarı rakama sonra da 1 yıl size 2 yıl gibi gelmiştir. Birşey anlatmaya derdimi paylaşmaya çalışıyorum millet boş boş hafiyelik peşinde yaa
Yani insan yazmadan edemiyor böyle konuları görünce, 3 ayınız var ve siz 22 gün için dert yaniyorsunuz, çoçuk unuz olmadığı belli zaten, büyüt adam et sonra elin kızı gelsin oğlumda kalıyorum diye sinir küpü olsun, bana surat yapsın hey Allahım sen iyi insanlar çıkar karşımızaKızlar iyi akşamlar. Çok sinirliyim şu an. Kendimi zor tutuyorum. 10 gündür kayınvalide ile kayınpeder bizde. İkisini de hiç sevmiyorum birarada olmaya bile tahammül edemiyorum her hareketleri batıyor bana resmen. 5 senelik evliyim evlenirken eşimin ailesinin beş kuruş faydası olmadı bize. Hatta düğün için 10 bin lira kredi çekmişler keyiflerine göre harcayıp takı bile yapamamış insanlar. Onların takılarını da biz yapıp ellerine verdik onlar taktı. Paramız yok deyip nişanda takı takmamak için nişan yapmak istemediler. Eşimi sevdiğim için ilk zamanlar anlayışlı davrandım görmezden geldim bunları ama evlendikten sonra bunları düşündükçe sinir oldum. Memlekete çok uzakta oturuyoruz. Onun için yılda bir gelir kayınvalide ile kayınpeder. Gelince de 1 aya yakın kalıyorlar. Benim de 3 ay sonra önemli bir sınavım var. Zaten sabah 8 akşam 5 işte çalışıyorum akşamları ders çalışabiliyorum bir tek. Eşim anlayışlı bir insan yemekleri dışardan getirirdi yemek yaparken vakit kaybetmeyeyim diye. Sınava kadar anca yetiştirebilecektim derslerimi ki onlar gelince bütün çalışmalarım sekteye uğradı maalesef. Ders çalışmak için odama geçsem bile sinirimden hiç ders çalışamıyorum. Sınava 3 ay kala komple 1 ayım boşa gidiyor. Hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. En geç bir hafta sonra giderler belki diye umut ederken 12 gün sonra gitmeye karar verip bilet alındı bugün. 22 gün kalmış olacaklar ve kayınpeder hala diyorki ne erken ne geç tam vakti olacak diye :) Yani kısacası 3 ay sonraki sınavım ellerimden kayıp gidiyor göz göre göre. Çok ama çok üzülüyorum. Elim kolum bağlı. Kayınvalide de dışardan yemek yediğimizi bilmiyordu ve şu an yemekleri kendi yaptığı için ders çalışmam için bana yardımcı olduğunu sanıyor bir de. Çaresizce bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalacağım bu gidişle maalesef. Oysa ki ben bu sınavı kazanmak için çocuk planlarımı erteledim sınavı kazandığım gibi çocuk istiyorum Allah nasip ederse. Yani bu durumda hem sınavımı hem çocuk hayallerimi 9 ay sonraya ertelemek zorunda kalıyorum. Çok istiyordum ama ben 3 ay sonraki sınavı kazanmayı çok ama çok istiyordum
Kayınvalideyi ve kayınpederi sevmemek tahammül edememek ne zamandan beri psikolojik bir rahatsızlık oldu. Siz hepiniz bayılıyor musunuz kendi kayınvalide ve kayınpederlerinize? Öyleyse Allah bozmasın ne diyim :)
Boşver TUS da matematik sormuyorlar23 yaşında mezun oldum diyorsunuz başka yerde 24-25 e bir 3 yıllık evlisiniz bir 5 takılmayın diyorsun ama millete sivri zeka şu bu diye laf atarsan insanlar takılır çünkü yalan söylediğini düşünür
Ben evde yalnız kalıp ders çalışmaya alışkın bir insanım. Evin sağından solundan ses gelmesine dayanamıyorum. Yemeğimi yapıyor olabilir ancak sofra kurma kaldırma bulaşıkları toparlama sonrasında kahveyi benim yapmamı istemeleri falan 1 saatimi alıyor. Bu 1 saat de benim için önemli. Benden hiç yoktan bunları yapmamı bekliyorlar mesela. Eşim bazen annesine yardımcı olmak için mutfağa giriyor. Odadan sesini duyuyorum eşime soruyor normalde de bunları sen mi yapıyorsun diye. Yani eşimin bana yardımcı olmasını istemiyor hiç. İçten içe onun bu konuya sinir olduğunu biliyorum ve şu an için yemek yapmamı beklemese bile benden ufak tefek hizmet beklediğini de biliyorum. Bunları düşünmek sinirlendiriyor beni. Mutfakta ben sofra bulaşığını toplarken tam eşimin mutfağa geleceğini anladığı anda beni itip bulaşığa sarılmasını, eşimin yanında olunca bana karşı yapay sevgisini ve ilgisini göstermeye çalışmasını anlatmadım sizlere uzatmamak için. İşte bunları görünce zaten benim sinirim hopluyor ve eskileri de bir bir hatırlayarak sinirimi katlıyorum.Size en ufak zararları yokken, sadece var olmalarının size sinir krizleri yaşatması rahatsızlık, evet.
Şu an kaç yaşında olursanız olun,mesleğiniz ne olursa olsun bayram günü ailesinin evinden sizi nankör ve iki yüzlüsun ,benim ailemi haketmiyorsun diyerek ailenizin evine göndermeye çalışan eşle tek sorununuzun "aile meselesi"olduğu yanilgisina düşmeyin.Hakkinizda hayırlısı olsun.Arkadaşım tebrik ederim çözmüşsün olayı bravo. Evlendiğimde 1 yıldır çalışıyordum zaten atama diye kastettiğim o ilden başka ile atanmaktı. Herkes için ailesiyle eşinin arasının iyi olması önemlidir, herkes için annem de annem kocam da kocamdır ne var ki bunda. Ne kadar sığ bakıyorsunuz olaylara. Profilime bakıp yorum yapılmasını istemiyordum o yüzden de mecburi olduğu için öğretmenim dedim.
git kedicik dersini çalış.kaynananlardan sonra biz de sebep olmayalım.Ben evde yalnız kalıp ders çalışmaya alışkın bir insanım. Evin sağından solundan ses gelmesine dayanamıyorum. Yemeğimi yapıyor olabilir ancak sofra kurma kaldırma bulaşıkları toparlama sonrasında kahveyi benim yapmamı istemeleri falan 1 saatimi alıyor. Bu 1 saat de benim için önemli. Benden hiç yoktan bunları yapmamı bekliyorlar mesela. Eşim bazen annesine yardımcı olmak için mutfağa giriyor. Odadan sesini duyuyorum eşime soruyor normalde de bunları sen mi yapıyorsun diye. Yani eşimin bana yardımcı olmasını istemiyor hiç. İçten içe onun bu konuya sinir olduğunu biliyorum ve şu an için yemek yapmamı beklemese bile benden ufak tefek hizmet beklediğini de biliyorum. Bunları düşünmek sinirlendiriyor beni. Mutfakta ben sofra bulaşığını toplarken tam eşimin mutfağa geleceğini anladığı anda beni itip bulaşığa sarılmasını, eşimin yanında olunca bana karşı yapay sevgisini ve ilgisini göstermeye çalışmasını anlatmadım sizlere uzatmamak için. İşte bunları görünce zaten benim sinirim hopluyor ve eskileri de bir bir hatırlayarak sinirimi katlıyorum.
Düğün için yardım etmesi gerekmezdi diyorsunuz. Yardım etmedi de zaten. Ama oğlum olursa adını kayınpederin ismini koymamı isteyen bana bu konuda zorunda olduğumu söyleyen ve kayınpederin ismini koymayacağımı söylediğim için de bana tavır alan bir kayınvalide bu aynı zamanda. Pek de masum değil yani bana göre.
Üzgünüm, bunlara rağmen çalışamamak hala sizin probleminiz. Siz çalışırken odaya dalıyor, çalışmanızı sabote ediyor olsa, ya da sabahtan akşama hizmet beklese herkes anlardı. Ama ufak tefek şeyler beklemesi size batıyor çünkü ona karşı kininiz var ve çıtını çıkarmadan bütün gün otursa bile siz yine böyle sinir krizleri geçireceksiniz. Bu anlattıklarınızın sizin sınavınızla en ufak alakası yok. Kaldı ki sevmek zorunda değilsiniz ama kadının kaldığı günü tek tek sayıp onu istemediğinizi belli etmeniz büyük saygısızlıktır ve ne olursa olsun onlar eşinizin ailesi. Yılda bir kez 20 gün görmek en doğal hakları.Ben evde yalnız kalıp ders çalışmaya alışkın bir insanım. Evin sağından solundan ses gelmesine dayanamıyorum. Yemeğimi yapıyor olabilir ancak sofra kurma kaldırma bulaşıkları toparlama sonrasında kahveyi benim yapmamı istemeleri falan 1 saatimi alıyor. Bu 1 saat de benim için önemli. Benden hiç yoktan bunları yapmamı bekliyorlar mesela. Eşim bazen annesine yardımcı olmak için mutfağa giriyor. Odadan sesini duyuyorum eşime soruyor normalde de bunları sen mi yapıyorsun diye. Yani eşimin bana yardımcı olmasını istemiyor hiç. İçten içe onun bu konuya sinir olduğunu biliyorum ve şu an için yemek yapmamı beklemese bile benden ufak tefek hizmet beklediğini de biliyorum. Bunları düşünmek sinirlendiriyor beni. Mutfakta ben sofra bulaşığını toplarken tam eşimin mutfağa geleceğini anladığı anda beni itip bulaşığa sarılmasını, eşimin yanında olunca bana karşı yapay sevgisini ve ilgisini göstermeye çalışmasını anlatmadım sizlere uzatmamak için. İşte bunları görünce zaten benim sinirim hopluyor ve eskileri de bir bir hatırlayarak sinirimi katlıyorum.
Düğün için yardım etmesi gerekmezdi diyorsunuz. Yardım etmedi de zaten. Ama oğlum olursa adını kayınpederin ismini koymamı isteyen bana bu konuda zorunda olduğumu söyleyen ve kayınpederin ismini koymayacağımı söylediğim için de bana tavır alan bir kayınvalide bu aynı zamanda. Pek de masum değil yani bana göre.
Annem şu an o zamanlar yaptıkları için pişman zaten. Evet kendi annem olduğu için de unutması kolay oluyor yapılanları. Benim bilezik derken amacım maddiyat değil. Bana ve bizim düğünümüze karşı gösterilen özensizlik. Etrafa kendileri düğün yaptılar gibi gösterip herşeyi bizim yapmamız, gelinlik bakmaya birlikte gitmek isteyip orada parasını vermiş gibi gösterip sonrasında eşimin onlara gelinlik parasını geri vermesi falan. Yani gücün yoksa ona göre davran. Düğün öncesi 10 bin lira kredi çekmişler nereye gittiği belli değil yine savurganlık yapıp oraya buraya harcamışlar ve takı alamamışlar. Sonra da düğüne 4-5 gün kala eşime ağlayıp biz takı alamadık diyorlar. Bizim paramızla 2 bilezik aldık gösteriş için yetmemiş kendisine, eşimin takacağı bileziklerden 1 tanesini daha alıp 3 tane bilezik taktı. Eşimle set aldık onu da kendisi takmak istedi hatta. Gücün yoksa millete gösteriş de yapmaya meraklı olmayacaksın arkadaş.Senin annen de melek değil onu bi kabul et,ama ana degil mi,üzülüyor insan,e bu insanlarda eşinin ana babası anneni affetmişken ve dahi esin barışmışken sen onun ailesinin 5 sene önceki altın takmama işine takılıyorsun
Kendimi yerine koyuyorum yeminle kendi annemin benden mal kaçırmaya çalışması tamam imza atacam dediğim halde sürekli evimde huzursuzluk çıkarması bana daha çok koyardı gönül sevdiğine kırılır çünkü
Kaldı ki cidden doktorsan her maaşta kendine bilezik alsan alırsın pratisyenken dahi yaparsın yani bunu, sence de komik durmuyo mu bir doktorun böyle hesaplara girmesi millet size can emanet ediyo yahu
Kazanamamaya bahane ariyosun bak sabah beri burdasın ev sinirini bozuyo burası moral oldu desem hak veren de yok ki
Ben tusa calısırken ailemi cagırmıstım hayatım kolaylaşsin diye.
Ya ben gerçekten eğitimli bir insanın böyle şeylerin lafını yaptığını görmek istemiyorum yaAnnem şu an o zamanlar yaptıkları için pişman zaten. Evet kendi annem olduğu için de unutması kolay oluyor yapılanları. Benim bilezik derken amacım maddiyat değil. Bana ve bizim düğünümüze karşı gösterilen özensizlik. Etrafa kendileri düğün yaptılar gibi gösterip herşeyi bizim yapmamız, gelinlik bakmaya birlikte gitmek isteyip orada parasını vermiş gibi gösterip sonrasında eşimin onlara gelinlik parasını geri vermesi falan. Yani gücün yoksa ona göre davran. Düğün öncesi 10 bin lira kredi çekmişler nereye gittiği belli değil yine savurganlık yapıp oraya buraya harcamışlar ve takı alamamışlar. Sonra da düğüne 4-5 gün kala eşime ağlayıp biz takı alamadık diyorlar. Bizim paramızla 2 bilezik aldık gösteriş için yetmemiş kendisine, eşimin takacağı bileziklerden 1 tanesini daha alıp 3 tane bilezik taktı. Eşimle set aldık onu da kendisi takmak istedi hatta. Gücün yoksa millete gösteriş de yapmaya meraklı olmayacaksın arkadaş.
Nasıl yani öğretmen miymiş? Kpssye hazırlanıyorum tusa hazırlanıyorum demişti sankiYa ben daha çok mesleğine taktım
Doktorum diyor ama öğretmenmiymiş?
Sebep ne ????
Neden ???
Amaç ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?