Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

kediii1506

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
347
90
98
Kızlar iyi akşamlar. Çok sinirliyim şu an. Kendimi zor tutuyorum. 10 gündür kayınvalide ile kayınpeder bizde. İkisini de hiç sevmiyorum birarada olmaya bile tahammül edemiyorum her hareketleri batıyor bana resmen. 5 senelik evliyim evlenirken eşimin ailesinin beş kuruş faydası olmadı bize. Hatta düğün için 10 bin lira kredi çekmişler keyiflerine göre harcayıp takı bile yapamamış insanlar. Onların takılarını da biz yapıp ellerine verdik onlar taktı. Paramız yok deyip nişanda takı takmamak için nişan yapmak istemediler. Eşimi sevdiğim için ilk zamanlar anlayışlı davrandım görmezden geldim bunları ama evlendikten sonra bunları düşündükçe sinir oldum. Memlekete çok uzakta oturuyoruz. Onun için yılda bir gelir kayınvalide ile kayınpeder. Gelince de 1 aya yakın kalıyorlar. Benim de 3 ay sonra önemli bir sınavım var. Zaten sabah 8 akşam 5 işte çalışıyorum akşamları ders çalışabiliyorum bir tek. Eşim anlayışlı bir insan yemekleri dışardan getirirdi yemek yaparken vakit kaybetmeyeyim diye. Sınava kadar anca yetiştirebilecektim derslerimi ki onlar gelince bütün çalışmalarım sekteye uğradı maalesef. Ders çalışmak için odama geçsem bile sinirimden hiç ders çalışamıyorum. Sınava 3 ay kala komple 1 ayım boşa gidiyor. Hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. En geç bir hafta sonra giderler belki diye umut ederken 12 gün sonra gitmeye karar verip bilet alındı bugün. 22 gün kalmış olacaklar ve kayınpeder hala diyorki ne erken ne geç tam vakti olacak diye :) Yani kısacası 3 ay sonraki sınavım ellerimden kayıp gidiyor göz göre göre. Çok ama çok üzülüyorum. Elim kolum bağlı. Kayınvalide de dışardan yemek yediğimizi bilmiyordu ve şu an yemekleri kendi yaptığı için ders çalışmam için bana yardımcı olduğunu sanıyor bir de. Çaresizce bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalacağım bu gidişle maalesef. Oysa ki ben bu sınavı kazanmak için çocuk planlarımı erteledim sınavı kazandığım gibi çocuk istiyorum Allah nasip ederse. Yani bu durumda hem sınavımı hem çocuk hayallerimi 9 ay sonraya ertelemek zorunda kalıyorum. Çok istiyordum ama ben 3 ay sonraki sınavı kazanmayı çok ama çok istiyordum

Hayatınızı kendi ellerinizle çekilmez hale getiriyorsunuz. Bahsettiğiniz sorun harici bir mesele olmadıysa büyütmüşsünüz bence. Ders çalışmanıza engel olmadıkları halde, sinirimden çalışamıyorum demişsiniz. Yılda bir kere geliyorlarmış. Ona da katlanmak gerek. Başka zaman gelseydiler, onu da şikayet ederdiniz gibi.
Bahsettiğiniz sınav kpss ise, iki bebekle tek başına hazırlanan, eşi de destek vermeyen insanlar var. Bu tamamen isteme meselesi. Gerçekten istiyorsanız, gerisi bahane. Ki size engel fiziksel bir durum da yok.
Sakin olun öncelikle.

Konunun tamamını henüz okumadım ama şunu söylemeden geçemeyeceğim: yahu ebeveynler sizin düğününüze para harcamak zorunda mı evlenen sizsiniz onlara ne? Küfreder gibi evlenirken beş kuruş harcamadılar kredi çekip kendilerine harcadılar diyorsunuz. E ne var bunda kendi paraları. Yani genel olarak böyle bir algı var ve bana saçma geliyor. Neyse konuyu okumaya dönüyorum

İyide odaya geç sinirini üzerinden at ve çalış . Sana yemek yap diyen yok ders çalışma diyende yok kapıyı kapat çalış. Daha geçmişi düşünüp yardım etmediler şu bu diye dert edersen tabi sınavı kazanamazsın. Şuan ders çalışmanı engelleyen ne var ki

çekiliyormuş ama sinirden çalışamıyormuş..

uzun misafirliklere bende karşıyım ancak şu durumda kendinizi düğünde birşey takmadılar diye kurmanın alemi yok.
nişanı zaten kız tarafı yapar ona niye düşünüp düşünüp sinirleniyorsunuz anlamadım.
çekilin odanıza ders çalışın bu kadar.

K kediii1506

Gelmelerinden önce söyleseydiniz keşke sinava çalıştığınızı. 3 ay sonra davet edebilirdiniz.
Gelmişler ve yemek konusunda da yardım ediyorlar. Ders çalışmanıza da engel değiller. Sanki önceki zamanların nefretini kusmuşsunuz. Bu düşüncenizle öfkenizle kendi hayatınızı kendinize zindan edersiniz ama

ama yılda bir kere geliyolarmış yazık değil mi onlara da evlatlarının da evi sonuçta. bu insanlardan biri ölüp diğeri yatalak kalabilir, herşey herkesin başına gelebilir. ders çalışmanız için hergün dışardan yemek getiren iyi bir eşiniz varmış, onun hatrına güler yüz göstermek o kadar zor olmamalı

Bir kaç yıl sonrasına kadar heralde şeytan taşlar gibi taşlar lar bizi

Konu sahibi siz resmen kendinizi fişnikliyorsunuz bence gelinine karşı dört dörtlük olan bir eş ailesi yoktur çünkü iki farklı insan bir araya geliyor elbette olur anlaşmazlık siz kendinizi doldurmak dan başka birşey yapmıyorsunuz.
Eminim ki KK gelinlerinin %99 'nun görüşmemek için çok haklı sebepleri vardır ama sonuçta aile oluyorsunuz.

Benim ki hayatta yemek yapmaz çöp bile almaz yerden onu da diyeyim içim de kalmasın

1_ popona güvenmiyorsan evlenmeyeceksin kimse katkıda bulunmak zorunda değil

2_ kocanın ailesi sevmesende saygı göstermek ve senede 20 gün bence katlanmak zorundasın

3_ içinde ders çalışmak ve kazanmak varsa herşekilde yaparsın. Bu olayı bahane etme. Hemde ciddi bahane ediyorsun

Bence motivasyonu düşmüş çalışamıyormus bunu bahane edip kendini kandırmaya çalışıyor. Sınavlara çalışırken hepimiz bazen motivasyonumuzu arada kaybederiz onemli olan yeniden toparlanmak bahaneler bize bir şey kazandırmaz.

Senede 1 kere geliyorlarmış 1 ay kalmaları normal,gelenler kendi anne ve babanda olabilirdi değil mi onlarada kızabilir miydin geliyorlar diye,ayrıca size ders çalışma bizimle ilgilen vs demiyorlar gidip odanıza dersinizi çalışabilirsiniz.

sizin için bu kadar önemli bir sınava hazırlanmaya son 3 ayda başlamadınız değil mi? zaten aylardır hazırlanıyor olmanız lazım.e size çalışma diyen de yokmuş.onlar gittikten sonra da daha 2 ayınız kalıyor.rahat rahat hazırlanırsınız.

ama siz ders çalışmaya niyetiniz yok,kayınvalideleri de bahane ediyorsunuz gibi.

ayrıca bu kadar kindar olup,geçmişi kurcalamayı bırakın.zararı size olur.

konu sahibesi ben değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…