Sınıf öğretmenleri bir bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Disleksi cocuklarla çalışmak cok eğlenceli oluyor aslında :) oyunlarla öğretiyoruz b'yi d'yi ama özel ilgi alaka istiyorlar keşke benim öğrencim olsaymış ya da genç birine denk gelseymiş. Yaşı ileri olanlar sıkıntılı oluyor. Etrafınızda özel eğitim merkezi vardır mutlaka okul dışı ek olarak birebir çalışma yapılır. İnanın özel eğitim merkezlerindeki öğretmenler arasinda disleksi çocuk paylaşılamaz eğitimi kolay olduğu icin herkes kendisine almak ister.
Çok teşekkür ederim. Özel eğitime 1 yıldır gidiyor. Öğretmeni çok seviyor. Haklısınız, hep emekliliğe denk gelen öğretmene denk geldik 🤐

Çok teşekkür ederim. Özel eğitime 1 yıldır gidiyor. Öğretmeni çok seviyor. Haklısınız, hep emekliliğe denk gelen öğretmene denk geldik 🤐
Disleksiyi bir kusur olarak gören öğretmenlere denk gelmişsiniz hep. Ama bir kusur değil ayrıcalıktır 🙏 normal de ücretliye cok karşıyım, alan dışı bile olsa genç öğretmen olsun en azından araştırıp öğreniyor ama yaşlı öğretmenler uğraşmak istemiyor. Keşke denetlenseler. Bir memur isini iyi yapmasa amiri tarafindan denetlenir. Ama öğretmenler de bu yok denetlenmemek böyle sorunlara yol açıyor 😔 umarım çocuğunuz icin en güzeli olur

Disleksiyi bir kusur olarak gören öğretmenlere denk gelmişsiniz hep. Ama bir kusur değil ayrıcalıktır 🙏 normal de ücretliye cok karşıyım, alan dışı bile olsa genç öğretmen olsun en azından araştırıp öğreniyor ama yaşlı öğretmenler uğraşmak istemiyor. Keşke denetlenseler. Bir memur isini iyi yapmasa amiri tarafindan denetlenir. Ama öğretmenler de bu yok denetlenmemek böyle sorunlara yol açıyor 😔 umarım çocuğunuz icin en güzeli olur
Çok çekti çocuğum, ben de tabii. Özel eğitim alana kadar tüm dersleri ben öğrettim desem abartım olmaz. Özel eğitim sonrası çocuk resmen aydınlanma yaşadı.

Düşünün ki bir öğretmen tüm sınıf mevcudunun fotoğrafını elma ağcına asmış, evdt aynen böyle. Ben toplantıda denk geldim, öğretmene dordum. 2. Öğretmenimiz... 'Çocuğunuz çarpım tablosunu bilmiyor' demişti. Ben derhal çocuğumu aldım okuldan, çocuğum 1.sınıfta 10'lara kadar ezbere biliyor. Bir kaç uyarım da olmasına rağmen öğretmenlik yapamadı. Oğlum diyordu 'parmak kaldırıyorum ama beni görmüyor' diye. Böyle insanlar öğretmen olmasın. 😟

Çok çekti çocuğum, ben de tabii. Özel eğitim alana kadar tüm dersleri ben öğrettim desem abartım olmaz. Özel eğitim sonrası çocuk resmen aydınlanma yaşadı.

Düşünün ki bir öğretmen tüm sınıf mevcudunun fotoğrafını elma ağcına asmış, evdt aynen böyle. Ben toplantıda denk geldim, öğretmene dordum. 2. Öğretmenimiz... 'Çocuğunuz çarpım tablosunu bilmiyor' demişti. Ben derhal çocuğumu aldım okuldan, çocuğum 1.sınıfta 10'lara kadar ezbere biliyor. Bir kaç uyarım da olmasına rağmen öğretmenlik yapamadı. Oğlum diyordu 'parmak kaldırıyorum ama beni görmüyor' diye. Böyle insanlar öğretmen olmasın. 😟
Maalesef bazi meslektaslarım da öğrenci dışlama var 😔 keske müdürler buna el atsa ama baska seylerden eğitime sıra gelmiyor ülkemizde

Konuyla cok alakası yok ama sınıf öğretmeni oluo yüksek lisans yapan/2.üniversite okuyan varsa bana ulaşabilir mii :KK36:

Hangi öfke hangi üslup?? Ne kadar takınt

hangi öfke hangi üslup?? Hangi ifademden rahatsız oldunuz?? Anladık üslup kelimesinş cümle içinde kullanabiliyorsunuz..
Ayrıca üslup kelimesini "ban" içinde de gösterebiliyorlar ;)
Geçen gösterdikleri gibi.

Diğer konu da da bu şekilde bir üslup kullandınız. Neden bu kadar ofkelisiniz ?

Neden sevk etmiş demiyor, normal mi bu , nasıl karsilamaliyim demiş.
diğer okul konusunda da bana saldırdı okuduğunu başka anlayıp .evlere şenlik bir durum akıllara zarar

Yine veli-öğrenci-öğretmen konusunda uzlaşmaya varamadik ve yine elimizde bir şey yok.Halbuki bu kadar çeşitli grupları bir arada bulmuşken çözüm de bulmamız gerekiyordu.Yeterince zor zamanlardan geçiyoruz .Çocuklara nasıl fayda sağlayabiliriz bunun üstünde kafa yorsak .Bu sene zor geçecek hem veli için hem öğrenci için hem öğretmen için .

Yine veli-öğrenci-öğretmen konusunda uzlaşmaya varamadik ve yine elimizde bir şey yok.Halbuki bu kadar çeşitli grupları bir arada bulmuşken çözüm de bulmamız gerekiyordu.Yeterince zor zamanlardan geçiyoruz .Çocuklara nasıl fayda sağlayabiliriz bunun üstünde kafa yorsak .Bu sene zor geçecek hem veli için hem öğrenci için hem öğretmen için .
önemli olan hastalar ve öğrenciler sistem onlar için var .ama bur da anlamsızca öğretmen sağlık çalışanı çatışması bile oldu.iki meslek te çok kıymetli çok hayati meslekler ama bin de biri de haketmiyor yahu onu da eleştirdiğimizi zaman meslektaşları objektif olmalı haklıya haklı haksıza haksız diyebilmeli.sağlık çalışanlarına şu zor süreçte teşekkürlerimi sunuyorum ve başarılar ve bol sabır diliyorum

Bir öğrencim vardı adı cemal hiç unutmam.Yaşıtlarından yaş ve fiziki olarak küçüktü yazı yazmak istemezdi.Yazı yazsa bile benden başka kimse yazısını okuyamazdı.Ama sınıfın en zekisiydi.Özellikle matematik sorularını aklından cevaplar cevabı bile yazmak istemezdi o derece yazı ile arası yoktu.Ama deneme sınavlarında hep 1.olurdu.Yazmayı sevmiyor diye hiç tasasına düşmedim.Çünku kazanımı aldığını biliyordum.O da hazırbulunuşluğunu tamamlayınca elbet yazmaya daha istekli olur diye düşudüm de öyle de oldu zaten.Kazanımı alıyorsa,zekada problem yoksa kaslar biraz zayıftır hazır değildir yazarken çabuk yoruluyordur ve yazmak istemiyordur.Diğer öğrenciler 2 sayfa yapıyorsa ona yarım sayfa verilerek ve zamanla arttırılarak devam edilebilir.Benim oğlumunda parmak kasları çok gevşek seneye 1.sınıfa başlayacak çizgi çalısması yaptıriyorum ama eli hemen yoruldugu icin çok yapmak istemiyor.Ben de yapabildiği kadarını veriyorum.Gözünü korkutmuyorum.

önemli olan hastalar ve öğrenciler sistem onlar için var .ama bur da anlamsızca öğretmen sağlık çalışanı çatışması bile oldu.iki meslek te çok kıymetli çok hayati meslekler ama bin de biri de haketmiyor yahu onu da eleştirdiğimizi zaman meslektaşları objektif olmalı haklıya haklı haksıza haksız diyebilmeli.sağlık çalışanlarına şu zor süreçte teşekkürlerimi sunuyorum ve başarılar ve bol sabır diliyorum

Meslek dayanışması iyidir elbet ama yanlışa yanlış diyemedikten sonra hiç bir kıymeti yok.Kimse eleştirilmez değil.Saygisizlik yapılmadığı müddetçe birbirimizi eleştirebiliriz.Bir arkadaş için bir yorum yazdım ,hiç bir saygısızlık etmeden ve meslektaşları diye düşündüğüm bazı arkadaşlar beğenmedim butonuna basmış :) halbuki kendilerine böyle üslupla bir şeyin denmesi hoşlarına gitmezdi kimsenin gitmez .

Şu an nöbette olan bir sağlık çalışanı olarak teşekkür ederim 😇😇

Bir öğrencim vardı adı cemal hiç unutmam.Yaşıtlarından yaş ve fiziki olarak küçüktü yazı yazmak istemezdi.Yazı yazsa bile benden başka kimse yazısını okuyamazdı.Ama sınıfın en zekisiydi.Özellikle matematik sorularını aklından cevaplar cevabı bile yazmak istemezdi o derece yazı ile arası yoktu.Ama deneme sınavlarında hep 1.olurdu.Yazmayı sevmiyor diye hiç tasasına düşmedim.Çünku kazanımı aldığını biliyordum.O da hazırbulunuşluğunu tamamlayınca elbet yazmaya daha istekli olur diye düşudüm de öyle de oldu zaten.Kazanımı alıyorsa,zekada problem yoksa kaslar biraz zayıftır hazır değildir yazarken çabuk yoruluyordur ve yazmak istemiyordur.Diğer öğrenciler 2 sayfa yapıyorsa ona yarım sayfa verilerek ve zamanla arttırılarak devam edilebilir.Benim oğlumunda parmak kasları çok gevşek seneye 1.sınıfa başlayacak çizgi çalısması yaptıriyorum ama eli hemen yoruldugu icin çok yapmak istemiyor.Ben de yapabildiği kadarını veriyorum.Gözünü korkutmuyorum.
işte gerçek öğretmen tebrikler hocam.benim kızımda anaokulunda çizgi çalışması sevmezdi tamamlamazdı sayfayı.6 yaşında ki çocuğun karnesine eleştiri şeklinde yazmış öğretmeni.onu hala sevmez o yüzden .Ama aynı çocuk 1 sınıftan itibaren o kadar başarılı oldu ki hep sınıfın ilk 2 sindeydi bazı dersler dede birinci.yani çocuğun şevkini kırmamak lazım.Einstein ı bile kafasız salak sanmış ya öğretmenleri :KK48:

Arkadaşlar, kusura bakmayın yazmaya fırsat bulamadım. Güzel yorumlarınız için teşekkürler ederim. Sanirim kizim okulda bol bol oyun oynayacağını sanıyordu. Ders işi girince şaşırmış olabilir. Zaten haftada bir saat yüzyüze görüşüyorlar.

Kızımın dikkat süresi kısa bunun farkındayim zaten. Birde kızıma birşeyi nedeni ile anlatmak lazım. Mesela neden yazı yazmasi gerektiğini.
Öğretmeni ile daha çok vakit geçirip, birbirlerini tanıyınca sorun kalmayacaktir diye düşünüyorum.
Bugün rehberlik servisinden randevu alacağım insalalh.

Kızım okulda, arkadaşları ile çok mutlu. Okulu ve öğretmenini çok seviyor. Dün konuştum, eğer yazı yazmak istemiyorsan okula gitme bu sene diye. Ağlayacakti nerdeyse.

1. Sınıflara okullar açıldı mı? Konu içinde geçtiyse göremedim de.

Sevgili öğretmenlerimiz bir konuda fikir almak istiyorum, zira moralim çok bozuk.

Sınıfınızda ki çocukları rehberlik servisine ne zaman sevk edersiniz? Ve hangi durumlarda? Sınıfla uyumsuz ne demektir? Uyumsuz çocuk nasıl olur?

Birinci sınıfa yeni başlayan çocuk yazmak istemiyor diye uyumsuz mu olur? (Sadece haftada bir saat yüzyüze görmeyle)
Bence üzülmeyin bu kadar. Çocuğunuzun durumuyla ilgili sınıf öğretmeniyle okul yöneticileriyle nasıl iletişim halindeyseniz rehberlik serviside bu işleyişin parçalarından biri.Ben telaslancak olumsuz dusuncek birşey göremedim belliki öğretmeniniz normalin dışında birşeyler gozlemlemiski rehberlik servisinden de destek almak istemiştir.Bananeci bir tavırla amann zamanla yazar olur olmuyorsa Veli'nin sorunudir die de düşünebilirdi bundanda siz zararlı cikabilirsiniz (Yapan o kadar çok ki sektörde) Ayrıca konu sadece yazı yazmak istememesi degildir olsa bile altında çok farklı sebebler de olabilir.Mesela küçük kasları gelismemisse kalem tutmak onu diğer arkadaşlarında çok daha fazla zorlayıp yoruyor olabilir.Disleksi olan çocuklar yazımda yanlış yaptıkları için sıklıkla aldıkları tepkilerden sıkılıp cekinip yazma konusunda kendilerini geri cekebilirler vs vs ya da gerçekten çocuk yazma eylemini gerçekleştirmek istemiyordur bu bile okul çağına veis bir cocuk için başlıca bir aorun olabilir.Bence öğretmenimiz doğru çözüm için sorunun nedenlerini öğrenmeye ve ortak bir çözüm yolu çizmeye çalışıyor.

Sevgili öğretmenlerimiz bir konuda fikir almak istiyorum, zira moralim çok bozuk.

Sınıfınızda ki çocukları rehberlik servisine ne zaman sevk edersiniz? Ve hangi durumlarda? Sınıfla uyumsuz ne demektir? Uyumsuz çocuk nasıl olur?

Birinci sınıfa yeni başlayan çocuk yazmak istemiyor diye uyumsuz mu olur? (Sadece haftada bir saat yüzyüze görmeyle)
Benim takıldıgım çok farklı bir konu var okullar açıldı mı yoksa benim mi haberim yok

Merhaba sorunuza cevap aldınız mı bilmiyorum. Aradaki sayfaları okumadım. 13 yıldır sınıf öğretmeniyim geçen yıl 1. Sınıf okuttum özel okulda olduğum için hamileliğim sebebiyle bu yıl çalışmıyorumm. Öğretmenimiz biraz erken karar vermiş gibi geldi bana. Çocukların okulöncesi eğitimlerini tamamlayamadıkları. Bu süreçte onların da çok yıprandığını da unutmamak gerekiyor. Normal bir eğitim öğretim yılına başlamadık çünkü. Rehberlik servisi ile görüşmesinde bşr sakınca yok tabi ama bence biraz erken bir karar olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X