Sınıf öğretmenleri bir bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rehberlik servisine sevk edilmek kötü bir şey mi? Öğretmen yazmak istemeyen öğrenciyi görmezden gelse Veli kızar çocuğumla ilgilenmiyor der. Rehberliğe sevk etse gururuna dokunur (sanki kötü birşey ) rehber öğretmen ilgilenmese rehberlikçiler tüm gün oturuyor denir ilgilense ayrı dert..
Günümüz velileri o kadar hassaski günlük kullanılan kelimelerden bile farklı anlamlar çıkarıp öğretmeni yoruyorlar.. Öğretmenin alanı çok daraltıldı çocuklara normal kelimeler bile kullanılamaz oldu. Ne diyeyim bu kadar hassas olacak içerleyecek birşey göremedim hocamıza da üzüldüm velilere ne yapsa yaranamaz hoş yaranmak amacı da yoktur zaten,. Allah yardımcısı olsun. Birazdan öğretmen düşmanları gelir ferahlatır sizi. Karşılıklı öğretmenleri kötüler ferahlar evlere dağılırsınız..

Rehberlik servisine sevk edilmek kötü bir şey mi? Öğretmen yazmak istemeyen öğrenciyi görmezden gelse Veli kızar çocuğumla ilgilenmiyor der. Rehberliğe sevk etse gururuna dokunur (sanki kötü birşey ) rehber öğretmen ilgilenmese rehberlikçiler tüm gün oturuyor denir ilgilense ayrı dert..
Günümüz velileri o kadar hassaski günlük kullanılan kelimelerden bile farklı anlamlar çıkarıp öğretmeni yoruyorlar.. Öğretmenin alanı çok daraltıldı çocuklara normal kelimeler bile kullanılamaz oldu. Ne diyeyim bu kadar hassas olacak içerleyecek birşey göremedim hocamıza da üzüldüm velilere ne yapsa yaranamaz hoş yaranmak amacı da yoktur zaten,. Allah yardımcısı olsun. Birazdan öğretmen düşmanları gelir ferahlatır sizi. Karşılıklı öğretmenleri kötüler ferahlar evlere dağılırsınız..

Gerçekten insanı konu açtığına pişman ediyorsunuz. Amacım kimseyi kötülemek değil, sadece konuyu anlandirmaya çalışıyorum. Rehberlik servisine yada RAM a gitmek sıkınti değil benim için. Kızıma uyumsuz dendi ve ben bu duruma üzüldüm. Dertleşme ihtiyaci hissettim. Neden kızımın öğretmenini kotuleyeyim. Yüzyüze bakacağım.

Lütfen içinizde ki kini eşlerini aldatan, döven adamlara kusun.

Rehberliğe yönlendirmek kötü bir durum değil tabi ki ama bu kararı vermekte acele etmiş öğretmen .Her çocuk aynı vakitte uyum sağlayamaz diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Bende rehberlik e gitmenin kötü olduğunu düşünmüyorum banada erken geldi ve uyumsuz kelimesini duymak üzdü.

İki okul konusunda da bu sekilde mesajlar yazıyorsunuz .Velilerle ne alıp veremediğiniz var merak ediyorum .Gayet üsluplu bir soru sormuş konu sahibi .Öğretmen düşmanı diyorsunuz ama bu duruma birazda kendiniz müsaade ediyorsunuz .

Başından atmak istemiş üzgünüm. Sadece iki derste buna karar verdiğine göre müneccim olmalı kendisi. Müdür ile görüştünüz mü? Öyle öğrenciler gördüm ki hiçbirini rehberliğe sevk etmedik. Elbet uyum sağlanıyor. Hayretler içerisindeyim şu an
Neden sevk etmediniz? Bu övünülecek bir şey mi?

Yaaa Allah ayağınıza taş değdirmesin... :) Rehberlik servisine gitmek sıkıntı değil ama uyumsuz kelimesini çok üzdü beni. Hele hele ilk günlerde. Zaten rehberlik servisi ile görüşmek istiyordum biraz erken oldu. Ne yaptı da uyumsuz oldu benim kızım diye içim içimi yiyor valla.
Öğretmene sordunuz mu Hangi konuda uyumsuz diye?

Sadece yazmak istemiyor?

Çocuğunuz okula başlayana kadar nasıldı? Evde eline ne sıklıkta kalem alır? Noktaları birleştirme, çizgiler çizme alıştırmaları yapmışsınızdır herhalde.

Okul öncesinde kreşe veya anaokuluna gitmedi mi? Orada nasıldı?

Yani öyle bir yazmışsınız ki ilkokul mezunu anne sandım sizi.
Öğretmenmişsiniz. Çok şaşırdım.

Açılın öğretmenim:)

Veliyim aynı zamanda. Çocuğunuzla ilgili bir sorunu duymak üzmüştür. Son derece normal. Ama ben sadece yazmak istemediği için bu kararın alındığını düşünmüyorum. Daha ayrıntılı olarak rehber öğretmen ile kınuşulduktan sonra size açıklama yapılacaktır.

Edit: kendinizi yıpratmayın. Çok önemli bir sorun çıkmaz genellikle. Ama varsa bile erken tespit edilmesinden daha iyi ne olabilir?

Son düzenleme:
Sevgili öğretmenlerimiz bir konuda fikir almak istiyorum, zira moralim çok bozuk.

Sınıfınızda ki çocukları rehberlik servisine ne zaman sevk edersiniz? Ve hangi durumlarda? Sınıfla uyumsuz ne demektir? Uyumsuz çocuk nasıl olur?

Birinci sınıfa yeni başlayan çocuk yazmak istemiyor diye uyumsuz mu olur? (Sadece haftada bir saat yüzyüze görmeyle)
Bence bu tür problemlerde rehberlik servisi ve veliyle koordine bir şekilde çalışılması iyi bir şey
Ne kadar erken çözüme ulaşılırsa o kadar iyi

Çocuğunuz daha önce kreşe gitti mi?
Yazmaya tepki geliştirmiş olabilir mi?
Okula gitmek konusunda istekli miydi?

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İçime u serptiniz. Dedim ya rehberlik servisine gitmek sıkıntı değil, öğretmen düşmanı filan da değilim. Mesajlar iyi geldi. Zaten en kısa sürede rehberlik servisi ile randevu alacağız. Öğretmenimizi çok seviyoruz. Aramızda bir sıkıntı yok, olmazda insalah.

Mune Mune konu karışmadan konuyu kapatabilir misin?

Yazı yazmak sınıfın yarısına işkence gibi geliyor. Haklı çocuklar, hele çok boyayla vs haşır neşir olduysa, ya da hiç eline boya, kalem almadıysa..en çok yazı konusunda zorlanıyorum ben de birinci sınıf aldığımda. Ama arkadaşlarını göre göre, ödül sistemine alışınca, bir şekilde yazmaya başlıyor. Bu çocuk hakkında uyumsuz vs olduğu anlamına gelmez. Sadece ödev konusunda sayfalarca yazı ödevi verirlerse aman, geri dönüşü olmayan isteksizlik o zaman doğar. Kararında ödev uygun olacaktır. Bu arada sınıfımın en zeki çocuğu 1 yıl boyunca beni yalvartarak yazan, yazısını asla düzeltemediğimiz çini yazısı gibi yazan çocuk. 4. Yılın sonunda yüzde yüz burslu olarak özel okulu kazandı. Kelimeye takılmayın, öğretmen de yanlış ifade etmiş olabilir, hepimiz hata yapıyoruz :)
Şu yorumunuz içime su serpti, zira 4.sınıfa geçen oğlum da isterse çok güzel yazıyor ama istemiyorum ben böyle yazarken mutluyum, doktorların yazısı hiç okunmuyor bende zaten doktor olucam diyor 😅
Dersleri , algısı da iyi çok şükür. Umarım kazanır bursluluğu bizimki de 😊

Neden sevk etmediniz? Bu övünülecek bir şey mi?
Evet övünülecek bir şey. Çalıştığım okulda rehberlik yok. Velinin araba tutup merkeze inmesi gerekiyor. Neden veliyi korkutalım. Yazı yazmak istemiyor diye, arkadaşına birkaç kere bağırdı diye, sabahları bazen geç geliyor diye neden Sevk edelim. Bütün okul Bunlara bile problem gözü ile bakıyor. Veli ile görüş, öğrenci ile bire bir ilgilen, servise gerek kalmadan çözülüyor. Israrla denedik olmadı, o zaman sevk ediyoruz zaten. Ayrıca 2 saat gördüğü çocuğa aaa yazı yazmak istemiyor hadi rehberlik servisine denmez. Uyum haftası bunun için var. Her çocuk ilk günden hazır olamaz. Olması beklenmez.

Gerçekten insanı konu açtığına pişman ediyorsunuz. Amacım kimseyi kötülemek değil, sadece konuyu anlandirmaya çalışıyorum. Rehberlik servisine yada RAM a gitmek sıkınti değil benim için. Kızıma uyumsuz dendi ve ben bu duruma üzüldüm. Dertleşme ihtiyaci hissettim. Neden kızımın öğretmenini kotuleyeyim. Yüzyüze bakacağım.

Lütfen içinizde ki kini eşlerini aldatan, döven adamlara kusun.
İçimde kin yokki.. Burada yorum yazılmayı dövülen eşler mi hakediyor ilginç..
UYUMSUZ bu kadar kötü bir kelime mi üzüldüm hocamıza.. Sorunlu dememiş gelişimi geri dememiş sadece sorunlu demiş.. Herkes yazarken yazmayan yanda herkes koşarken (beden eğitiminde) koşmayan, herkes kitap okurken okumayan yani topluluktan ayrı düşen uyum sağlamamış oluyor bu kelimeye neden bu kadar anlam yüklediniz çözemedim..

Uyumsuz= uyuşmayan
Öyle bir iki özelliğe bakıp anılacak sıfat değil benim için.

1.sınıfın neredeyse yarısı ilk hafta yorulur, yazmak istemeyebilir yada oyalanır dikkatini veremediği için yazıya odaklanamaz.
Zaten uyum haftası bunun için var.

Belki öğretmeniniz ilk kez birinci sınıf almıştır diye düşündüm.

Benim bir kız öğrencim yazmak istemez çekindiği icin bir eliyle gözyasini siler öbürüyle yazardı. Uyumsuz diye düşünmedim ama çok cekcez bu kızla galiba demiştim içimden.
Sonra sınıfımın da gönlümün de birincisi oldu o kız.
Hiç belli olmaz yani.
Üzülmeyin önyargı da yapmayın öğretmeninize daha birbirinizi tanımak için uzun bir yol var önünüzde.

Uyumsuz= uyuşmayan
Öyle bir iki özelliğe bakıp anılacak sıfat değil benim için.

1.sınıfın neredeyse yarısı ilk hafta yorulur, yazmak istemeyebilir yada oyalanır dikkatini veremediği için yazıya odaklanamaz.
Zaten uyum haftası bunun için var.

Belki öğretmeniniz ilk kez birinci sınıf almıştır diye düşündüm.

Benim bir kız öğrencim yazmak istemez çekindiği icin bir eliyle gözyasini siler öbürüyle yazardı. Uyumsuz diye düşünmedim ama çok cekcez bu kızla galiba demiştim içimden.
Sonra sınıfımın da gönlümün de birincisi oldu o kız.
Hiç belli olmaz yani.
Üzülmeyin önyargı da yapmayın öğretmeninize daha birbirinizi tanımak için uzun bir yol var önünüzde.

Artik 1. Sinif ogrencilerine ilk haftadan yazi mi ogretiliyor? Cok aacma degil mi bu
Oglum ilkokula basladiginda ilk iki hafta yazma okuma falan yapmadilar , okula , sinifa adapte edildiler

Çok erken degil mi ki? Henüz oryantasyon sürecinde bu çocuk. Tabi ki rehberlikten destek alabilir/almalı yeri geldiğinde ama biraz zaman tanımak gerek. Daha tanımıyor bile çocuğu.

Artik 1. Sinif ogrencilerine ilk haftadan yazi mi ogretiliyor? Cok aacma degil mi bu
Oglum ilkokula basladiginda ilk iki hafta yazma okuma falan yapmadilar , okula , sinifa adapte edildiler

Yazıdan kasıt kalem tutma çizgi çalışmalarıdır..
Uyum haftasında bu var elbette .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X