Sınıf öğretmenleri bir bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sınıf öğretmeniyim, anne babam da örnek öğretmenler olmasalar da sınıf öğretmeni. Hicbir öğretmen kolay kolay rehberlik servisine yönlendirmez. Staj okulumdaki hiperaktivite bozuklugu olan cocuj bile rehberlik servisine yönlendirilmiyordu. Ayrıca eminim ki 1 saatlik tanı değildir bu. Yani siz sadece bir saat yazı yazmak istemiyor diye düşünüyorsunuz ama davranışlar bir bütündür. Rehberlik sorunlu cocuklar icin de değildir. Uyum kolaylaştırıcıdır

Annesiniz sanırım ve çocuğunuz öğretmeni tarafından rehberlik servisine yönlendirildiği için öfkelisiniz. Çocuğunuzu objektif değerlendiremediğinizi düşünüyorum zira rehberlik servisine yönlendirmek çocuğu yaftalamak sorunlu ilan etmek değildir. Çocuğun okula sınıfa uyum sağlamasına yardımcı olmak için yararlanılabilir ki çocuğunuz yazmak istemiyor okul bilincine henüz varamamış ki bu olabilir daha çok küçük. İyi istemiyorsan yazma deyip çocuğu kendi haline bıraksa arkadaşları ilerlerken o geri kalsa daha mi iyi olurdu? Farklı yöntemler deneseydi ikna etmeye çalışsaydı dye düşünebilirsiniz ama eminim ki bu aşamaya gelene kadar öğretmen o yolları da denemiştir. Öğretmene engel olmaya çalışmak onu kötü öğretmen ilan etmek yerine çocuğunuzun okula uyum sağlamasını kolaylaştırın. Orda keyfince hareket edemeyeceğini belli kuralları olduğunu benimsetmeye çalışın. Bunları anlayabilecek yaşta olduğunu düşünüyorum tabi şimdiye kadar kuralsızlığa alıştırmadıysanız...
Öğretmenler olarak her zaman suçlu biziz :) hele sınıf öğretmeniysek yandık demektir

Artik 1. Sinif ogrencilerine ilk haftadan yazi mi ogretiliyor? Cok aacma degil mi bu
Oglum ilkokula basladiginda ilk iki hafta yazma okuma falan yapmadilar , okula , sinifa adapte edildiler
Saçma değil. Müfredatı uyum haftasini da kafamıza göre belirlemiyoruz. Kalemi doğru tutma çalışmaları yaptırılır. Hicbir öğretmen metin verip de oku cocuğum demez. Aşamalı olafak bir seyler yaptırılır. Bunda saçma ne var anlayamadım.

kızım da çok sıkılmıştı birinci sınıfa başladığında. Benim için ciddi bir hayal kırıklığı olmuştu bu durum çünkü çok hevesliydi aslında. Sonra konuşa konuşa anladım ki o okula başlayınca hemen kitaplar okuyacağını, sürekli eğlenceli işler yapacağını sanıyormuş. Okumayı da okula gitmeden büyük ölçüde çözmüştü. Evde ödev yaparken sürekli ağlardı, ne zaman okuyacağız sürekli çizgi çiziyoruz diye.
Biraz zaman tanıyın kızınıza, haftada bir gün okula giden çocuğun okula uyum sağlaması biraz zaman alabilir çok normal. Başarılar diliyorum miniğe ❤️

Hakkınız var, bizi de 3 öğretmen istemedi 😟 lakin 4. Sınıfta iftehar belgesine layık görüldü. Çok başarılı bir çocuk. Sadece. Ok konuşuyoruz ve hiç elimiz durmaz. Hep bir şeylerle meşgul. Kes, yapıştıe, resim çiz. İyi öğretmenlere asla sözüm olmaz.
Disleksi cocuklarla çalışmak cok eğlenceli oluyor aslında :) oyunlarla öğretiyoruz b'yi d'yi ama özel ilgi alaka istiyorlar keşke benim öğrencim olsaymış ya da genç birine denk gelseymiş. Yaşı ileri olanlar sıkıntılı oluyor. Etrafınızda özel eğitim merkezi vardır mutlaka okul dışı ek olarak birebir çalışma yapılır. İnanın özel eğitim merkezlerindeki öğretmenler arasinda disleksi çocuk paylaşılamaz eğitimi kolay olduğu icin herkes kendisine almak ister.

Saçma değil. Müfredatı uyum haftasini da kafamıza göre belirlemiyoruz. Kalemi doğru tutma çalışmaları yaptırılır. Hicbir öğretmen metin verip de oku cocuğum demez. Aşamalı olafak bir seyler yaptırılır. Bunda saçma ne var anlayamadım.

Sacma olmasi tamamen sahsi fikrim , kendi mantigima gore yorum yapmistim hala da aynisini dusunuyorum
Hayatinda ilk defa okula girmis 6 yasindaki cocuklarin ilk haftalarinin ders yapmadan gecmesi gerektigini dusunuyorum , oglum zamaninda da boyleydi zaten ilk iki hafta cizgi falan da yapmamislardi

Artik 1. Sinif ogrencilerine ilk haftadan yazi mi ogretiliyor? Cok aacma degil mi bu
Oglum ilkokula basladiginda ilk iki hafta yazma okuma falan yapmadilar , okula , sinifa adapte edildiler
Eskiden anasınıfı bu kadar aktif bir sınıf değildi. Hatta birçok kişi gitmiyordu bile, birçok yerde yoktu. Yıllarca anasınıfı etkinlikleri bu sebeplerden 1. Sınıfa sarkmak durumunda oldu. Çizgi çalışmaları mesela... şimdi köylerde bile anasınıfı var ücra köşelerde. Şiir ezberliyorlar, ingilizce öğreniyorlar.... haliyle hemen başlanıyor derslere çocuklar cin gibi oluyor zaten

Eskiden anasınıfı bu kadar aktif bir sınıf değildi. Hatta birçok kişi gitmiyordu bile, birçok yerde yoktu. Yıllarca anasınıfı etkinlikleri bu sebeplerden 1. Sınıfa sarkmak durumunda oldu. Çizgi çalışmaları mesela... şimdi köylerde bile anasınıfı var ücra köşelerde. Şiir ezberliyorlar, ingilizce öğreniyorlar.... haliyle hemen başlanıyor derslere çocuklar cin gibi oluyor zaten

Bu gayet mantikli bir aciklama olmus
Teşekkür ederim

Bu gayet mantikli bir aciklama olmus
Teşekkür ederim
Kızım iki yıl devlet okullarında kreşe gitti. İbn-i Sina’dan güneş sistemine, emniyet müdürlüğüne geziden, okula tiyatro gelmesine kadar çoook şeyler gördü. İlkokula yeni başlayacak (kısmet olursa) çizgi çalışmasını şimdi bile yapmaz yani, çok yaptı

Evet övünülecek bir şey. Çalıştığım okulda rehberlik yok. Velinin araba tutup merkeze inmesi gerekiyor. Neden veliyi korkutalım. Yazı yazmak istemiyor diye, arkadaşına birkaç kere bağırdı diye, sabahları bazen geç geliyor diye neden Sevk edelim. Bütün okul Bunlara bile problem gözü ile bakıyor. Veli ile görüş, öğrenci ile bire bir ilgilen, servise gerek kalmadan çözülüyor. Israrla denedik olmadı, o zaman sevk ediyoruz zaten. Ayrıca 2 saat gördüğü çocuğa aaa yazı yazmak istemiyor hadi rehberlik servisine denmez. Uyum haftası bunun için var. Her çocuk ilk günden hazır olamaz. Olması beklenmez.
Hayır ben bu olay için demedim. Siz ne öğrenciler gördüm sevk etmedim demissiniz. Okulda olmadığı vs için dememişsiniz zaten.Ifadenizden çok kötü durumda olan çocukları bile rehberliğe sevk etmedim şeklinde anlam çıkıyor. Halbuki rehberlik öğretmeni bu işin eğitimini almıştır ve profesyonel şekilde çocuğa yaklaşır. Bizim yetersiz kaldığımız noktalarda çözüm üretir. Rehber öğretmene çocuğun yönlendirilmesi kötü sonuç doğurmaz. Ki siz bunları zaten biliyorsunuzdur.

Rehberlik servisine sevk edilmek kötü bir şey mi? Öğretmen yazmak istemeyen öğrenciyi görmezden gelse Veli kızar çocuğumla ilgilenmiyor der. Rehberliğe sevk etse gururuna dokunur (sanki kötü birşey ) rehber öğretmen ilgilenmese rehberlikçiler tüm gün oturuyor denir ilgilense ayrı dert..
Günümüz velileri o kadar hassaski günlük kullanılan kelimelerden bile farklı anlamlar çıkarıp öğretmeni yoruyorlar.. Öğretmenin alanı çok daraltıldı çocuklara normal kelimeler bile kullanılamaz oldu. Ne diyeyim bu kadar hassas olacak içerleyecek birşey göremedim hocamıza da üzüldüm velilere ne yapsa yaranamaz hoş yaranmak amacı da yoktur zaten,. Allah yardımcısı olsun. Birazdan öğretmen düşmanları gelir ferahlatır sizi. Karşılıklı öğretmenleri kötüler ferahlar evlere dağılırsınız..

Diğer konu da da bu şekilde bir üslup kullandınız. Neden bu kadar ofkelisiniz ?

Neden sevk etmiş demiyor, normal mi bu , nasıl karsilamaliyim demiş.

Gerçekten insanı konu açtığına pişman ediyorsunuz. Amacım kimseyi kötülemek değil, sadece konuyu anlandirmaya çalışıyorum. Rehberlik servisine yada RAM a gitmek sıkınti değil benim için. Kızıma uyumsuz dendi ve ben bu duruma üzüldüm. Dertleşme ihtiyaci hissettim. Neden kızımın öğretmenini kotuleyeyim. Yüzyüze bakacağım.

Lütfen içinizde ki kini eşlerini aldatan, döven adamlara kusun.
Bir kelime ne kadar fark yaratiyor. Uyumsuz yerine uyum saglamakta zorlaniyor dese sizde uyandırdığı duygu ne kadar farklı olurdu.
Bir de merak ettim okullar açıldı mı ki? Yüz yüze ders mi yapılıyor?

Son düzenleme:
Sevgili öğretmenlerimiz bir konuda fikir almak istiyorum, zira moralim çok bozuk.

Sınıfınızda ki çocukları rehberlik servisine ne zaman sevk edersiniz? Ve hangi durumlarda? Sınıfla uyumsuz ne demektir? Uyumsuz çocuk nasıl olur?

Birinci sınıfa yeni başlayan çocuk yazmak istemiyor diye uyumsuz mu olur? (Sadece haftada bir saat yüzyüze görmeyle)
Uyumsuz sözcüğü bir hayli canınızı sıkmış görünüyor ama öğretmeni de dinlemek lazım.Cocugunuz sınıfta annemi isterim diye aglayanlardan mi acaba ? Ya da o çizgiler gözünde büyümüş ve korkusundan ağladı filan mı ? Böyleleri ile çok karşılaşıyorum da ben..Süre zaten kısıtlı diye acele etmiş gibi öğretmeniniz.Ben de sınıf öğretmeniyim yazmak istemeyen birden fazla öğrenci olur sadece bunun için hemen ilk haftadan birinden destek almayı düşünmem de sanki dahası var gibi.. bilemiyorum

Yorumların hepsini okuyamadım. Sınıf iğretmeniyim bende bu yıl 1. Sınıf okutacağım.ozel okul sanırım daha 1 haftada ne olmuş ki rehberliğe yönlendiriyor sizde ogretmenmissiniz bir problem olsaydi cok rahat anlardiniz. Okul öncesi eğitimi uzun süre alan çocuklar uyum haftasında cok sıkılıyor çizgi boyamalar bebek işi geliyor. Çocuğunuzu iyi gözlemleyin ve öğretmeninin gözlemlerini mutlaka önemseyin başarılı mutlu bir egitim hayati olması dileğiyle 🙏🏻🙏🏻

Hangi öfke hangi üslup?? Ne kadar takınt

hangi öfke hangi üslup?? Hangi ifademden rahatsız oldunuz?? Anladık üslup kelimesinş cümle içinde kullanabiliyorsunuz..

Annesiniz sanırım ve çocuğunuz öğretmeni tarafından rehberlik servisine yönlendirildiği için öfkelisiniz. Çocuğunuzu objektif değerlendiremediğinizi düşünüyorum zira rehberlik servisine yönlendirmek çocuğu yaftalamak sorunlu ilan etmek değildir. Çocuğun okula sınıfa uyum sağlamasına yardımcı olmak için yararlanılabilir ki çocuğunuz yazmak istemiyor okul bilincine henüz varamamış ki bu olabilir daha çok küçük. İyi istemiyorsan yazma deyip çocuğu kendi haline bıraksa arkadaşları ilerlerken o geri kalsa daha mi iyi olurdu? Farklı yöntemler deneseydi ikna etmeye çalışsaydı dye düşünebilirsiniz ama eminim ki bu aşamaya gelene kadar öğretmen o yolları da denemiştir. Öğretmene engel olmaya çalışmak onu kötü öğretmen ilan etmek yerine çocuğunuzun okula uyum sağlamasını kolaylaştırın. Orda keyfince hareket edemeyeceğini belli kuralları olduğunu benimsetmeye çalışın. Bunları anlayabilecek yaşta olduğunu düşünüyorum tabi şimdiye kadar kuralsızlığa alıştırmadıysanız...
Yazdıgınız yorum ile konu sahibinin yazdıgı konu hiç uyuşmuyor yalnız

Öğretmen degilim ama okul deneyimi olan anneyim , daha okul yeni basladi , ogretmen cok cabuk karar vermis duruma
Yani 6 yasinda cocuk bir haftada nasil uyumsuz oluyor ogrermen arkadaslar anlatir burda
Cok guzel yorum yapmissiniz gercekten 1 hafta cok erken böyle bir teshis icin ama erken önune gecmek istiyorlarsa o ayri

Allah askina yazdiginizla konunun ne alakasi var kadin ne engel olmus ne ögretmeni karalamis normalmi die saskinliindan sormus 1 haftada böyle bir teshis normal degil ugrasmak istemeyen ögretmen cocugu direk rehberlige yollamis bu kadarda net sizde baya hiddetlenmissiniz bi sakin okuyun once anlayin beyin süzgecinden falan gecirin

Sacma olmasi tamamen sahsi fikrim , kendi mantigima gore yorum yapmistim hala da aynisini dusunuyorum
Hayatinda ilk defa okula girmis 6 yasindaki cocuklarin ilk haftalarinin ders yapmadan gecmesi gerektigini dusunuyorum , oglum zamaninda da boyleydi zaten ilk iki hafta cizgi falan da yapmamislardi
Sizin anlamadığınız zaten ilk hafta ders yapılmıyor. Defter kitap verilip oku/yaz denmiyor. Öğretmen bu e(ilk harf) deyip e harfini defterinize yazın demez. Ki bu ilk hafta değil hicbir zaman denmez. Önce havada yazilir sirada yazılır en son deftere yazılır. Uyum haftasi şu şekilde işler : sınıf içi ve dışı tanışma oyunları oynatılır,sınıf, okul, öğretmenler,idareciler gezdirilerek tanıtılır. Kalem tutma serbest karalama çalışmaları yaptırılır. Bir nevi resim yapılıyormuş gibi bildiğiniz kağıt karalanır. Size cok basit gelen kalemi tutma o yastaki cocuklar icin önemlidir. Kücük kas becerileri ne kadar erken gelistirilmeye başlanırsa o kadar iyim Tüm hafta boyunca laylaylom ya da tam tersi seklinde geçmez. İlk hafta sadece birine yüklenip diğerini hiç yaptırmamak öğrenciler de bocalamaya sebep olur. Anaokulunda dahi tüm hafta oyun olmaz. Muhtemelen sizin cocugunuzla da ders yapıldı ama cocuk bunu oyun sandı. Öğretmenin isleyis tarzina kalmış.

Allah askina yazdiginizla konunun ne alakasi var kadin ne engel olmus ne ögretmeni karalamis normalmi die saskinliindan sormus 1 haftada böyle bir teshis normal degil ugrasmak istemeyen ögretmen cocugu direk rehberlige yollamis bu kadarda net sizde baya hiddetlenmissiniz bi sakin okuyun once anlayin beyin süzgecinden falan gecirin
Sizin süzgeçler baya geniş her şey hiç bir engele takılmadan geçip gitmiş 🤭😁😁 ben gayet sakin yorum yaptım konu sahibi hiddetlendi ki üslubundan öğretmenin yaptığını tuhaf bulduğu ve bu düşüncesine destekçi aradığı gayet ortada! Öyle olmasaydı öğretmen gözüyle yapılan yorumları da bir düşünme ihtiyacı hissederdi ama bu tarz yorumlara hiddetlenen de bizzat kendisidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X