Sınıf öğretmenliği yardım ://

gözden düşmez atama da olur ancak bilmen gerekn çok şey var ....kpss yi geçiyorum zaten çalışırsan kazaırsın ama ihtimaller dahilinde doğuya atanırsın belki bir dağ köyüne....tek sen olabilirsin o okulda...okulun her şeyiyle ilgilenmek durumunda olabilirsin...benim arkdşım van a atandı ilçesinde bir köyde tek o vardı her şeyi yaptı....sonra birleştirilmiş sınıflı bir okula düşebilirsin..(bu şu demek bir sınıfta 1,2,3,4,5. sınıfları aynı anda okutmak durumunda kalmak) köye atanırsan ve köyde kalacak yer yoksa ilçeden geliş gidiş yaparsın bu uzak da olabilir yakın da...ben de öğretmenim ilk senem gidiş dönüş 110 km yapıyordum canım çıkıyordu ve ben ingilizce öğretmeniyim ve ben köye atanmam demiştim :) (şimdi başka yerdeyim) sonra sınıf öğretmeni her okulda olduğu için güzel yerlere atanmak için en az 10 sene beklemek zorundasın...il dışı tayin kolay çıkmaz sınıfçılara....sonraa..erkekler artık pek sınıfçı öğretmen istemiyor il dışı ataması zor diye.....sonraa.....eğer sessiz sakin biriysen sana hep 1. sınıf verirler diğer sınıfları daha kıdemli öğretmenler alırlar(tabi bu biraz da müdüre bağlı) aklıma gelen bilinmesi gereken şeyler bunlar....ama ben her zaman şansa,kadere inanırım çok çok güzel bir yere de atanabilir bunları hiç yaşamayabilirsin de..ama bunları da düşün ve ailenle paylaş sonuçta 1den 4 e kadar okutup bir çocuğu ona faydalı olmak seneler sonra hocam sayenizde şurdayım..gibi bir cümle de her şeye değer...

Sinif ogretmenlerinde fazlalik var. norm fazlasi olduk cogumuz. Ben de oyleyim mesela. Sinif ogretmenligini onermem.

sınıf öğretmenliğini tercih etmediğinde kalan seçenekler daha mı iyi
bir de bunu düşün derim
psikoloji diyorsun
onu bitirince daha mı kolay işe gireceksin??
bu arada ben de öğretmenim
bir de anasınıfı öğretmenli tutuyor mu
onların ataması daha kolay diye biliyorum

Son düzenleme:
Artilari ve eksileri
Bir sinifi 4 yil okudugun icin ogrencilerle iletisimin guzel olur
Atamayi diyorsan, eninde sonunda atanirsin ama stresli olur.
Kucuk yasta baslamak sorun degil, zaten kucuk degilsin
Sıkı bir çalışmayla atanırsın stresi ise ygs-lys dekinden biraz fazla olur.
Ataman yapıldiginda eger koye tayinin cikarsa 3 sene icinde il merkezine gelebilirsin. Il disina ise 10 15 sene sonra gidebilirsin
Eger evlenirsen o zaman esinin bulundugu ile 1 sene sonra tayinin cikar.
30 kisinin altinda mevcudu olan bir sinifta zevkle ders anlatabilirsin
Varos mahallesinde olursan ogrencilerin ailevi sorunlari seni yorabilir.
tatil 3 ay degil 2 aydir. 1 temmuz 1 eylul arasidir.
Maasin 1800 olur. okul acikken ise 2200 olur.

Anladım,4 yıla kadar değişmez mi peki?Yani formasyon kalktı geldi ya,buda onun gibi olamaz mı?
Ben zaten doğuluyum:)
O yüzden buraya atanmayı çok isterim.
Fakat köy yaşamı pek bana göre bir yer değil,yaşayabileceğimi zannetmiyorum..
Peki 4 yıla kadar değişmez mi ? Tekrar gözde bir meslek olmaz mı:26:

Sinif ogretmenlerinde fazlalik var. norm fazlasi olduk cogumuz. Ben de oyleyim mesela. Sinif ogretmenligini onermem.
Kaç yıldır atanamıyorsunuz?Çok mu zor atanmak..Pişman mısınız?
Onunda 4 yıla kadar ne olacağı mechul Evet haklısınız okuyunca iş sahibi olmak zor
İl dışına 10 15 yılda tayin çok kötüymüş Ama yine korkuyorum pişman olmaktan

Türkiyede hemen hemen bütün meslekler-özellikle de öğretmenlik- bilerek itibarsızlaştırıldı.
bu kutsal mesleğe şuan bir çok kişi burun kıvırıyor,gerek atama sıkıntısı gerek maaşı...
hemen hemen tüm mesleklerde var bu durum.
Türkiyenin her şehrine en az 1 2 iibf fakültesi açıldı.
aslında çok güzel kariyer mesleklerini barındırırken bir çok iibf mezunu olması nedeniyle girmesi oldukça zorlaştı.
mühendislik desen özelde 3 kuruşa adamın canını çıkarıyorlar(özelde her meslek böyle gerçi),
devlete atansan normal memurun biraz üstü bir maaş alıyorsun.
bunlar bi kaç örneği sadece.
Türkiyede sadece sağlık sektörü tıkır tıkır işliyor ama bana kalırsa yakında sağlıkçıları da itibarsızlaştıracaklar.
bana kalırsa bu bir politika....
benim en yakın arkadaşımda ankarada sınıf öğretmenliği okudu.
ikimizde yeni mezunuz.
4 sene evvel aynı üniversitenin o sınıf öğretmenliğine ben iibf fakültesine girdim.
iibf ye oldum olası umutsuz vaka gözüyle bakıldığından arkadaşım dahil çevremdeki birçok kişi iibf mi diyerek burun kıvırdı.
ama ben güzel bir üniversitede okumanın avantajını kullandım açıkçası ve oldum olası da kpss ye odakladım kendimi.
o yüzden problem yoktu.
arkadaşımsa sınıf öğretmeniliğini kazanınca mesleğim cebinde gözüyle baktı ki haklıydı da zira 4 sene evvel atamaları çok iyiydi.
ne o ne ben 4 sene sonra snıf öğretmenlerinin bu hale düşürüleceğini bilemezdik.
pişman değil ama burukluk var içinde.atanamadı,tekrar hazırlanıyor.

uzun oldu ama birşeye değinmek istedim o da şu;
4 sene uzun bir zaman.hele ki Türkiye gibi ne olursa şaşırmayacağımız bir ülke için....
sen şuan başka bir bölüm okusanda 4 sene sonra o bölümün akıbeti ne olacak bilemezsin.
olaya puan açısından bakma.
eğer sınıf öğretmenliğini istiyorsan oku.bayan için en ideal meslek.
ülkemizde sağlık sektörü hariç kimse öyle havada karada iş bulamıyor.
iyi düşün ve eğer seviyorsan oku sınıf öğretmenliğini.
mezun oluncada çok çalış atan bunun başka yolu yok.
şuan bende kpss ye hazırlanıyorum,işim zor bir iibf li olarak ama umutluyum kendimden.
Türkiye şartlarını bildiğimden karamsar bakmıyorum.
herkes aynı stresten geçiyor zira.

Ben atandim. Kadroluyum ama yeni sistemden dolayi norm fazlasi oldum. 5. Siniflari artik sinif ogretmenleri okutmuyor. Bu da pek cok sinif ogretmeninin kaba tabirle fazlalik olmasina neden oluyor. Pisman miyim belki de. Hayallerim daha farkliydi. Ama sinifin icine girince de cok mutlu oluyorum.

Evet haklısınız,kim havadan iş bulmuş ki,ama ailem braz daha garanti olsun ayaklarının üstüne sağlam bas diyor pdr gibi
Çocukken hep hayalimde vardı.Sınıf öğretmenliği :)
Geçen ilkokul öğretmenimi aradım sizin gibi olmak istiyorum dedim,ama bu yılı gözden çıkarınca da psikoloji hep daha makul mantıklı geldi bana bilmiyorum ya

Anladım,düzelir mi sizce 4 yıla kadar?
Türkiye burası sonuçta

4+4+4 den sonra alım iyice düştü. üstelik çoğu sınıf öğretmeni çok uzun yıllar köye yada kasabada çalıştıktan sonra il merkezlerine atanıyor. sevdiğim bir mesleği yapacağım diye açıkta kalman, yada atanamadığın için başka bir mesleği yapmak zorunda kalmanda var işin içinde. yaşın genç olduğu için seneye girme avantajın var. bu arada bende 5 yaşında başladım okula ve çok genç yaşta atıldım iş hayatına. bol şans

5 sene sonra pdr nin ne durumda olacağının bir garantisi var mı?
pdr gerçekten güzel bölüm,iş avantajıda güzel ama bir mesleği seçmeden evvel işe girme kolaylığının yanında yapabilir misin ona da bak.
pdr mezunu ne iş yapar,zorlukları nelerdir?bunları araştır ve ona göre karar ver.
ben ankara dışı illerde sınıf öğretmenliği geldiği halde öğretmenliği beceremeyeceğimi düşündüğüm için tercihlerime yazmadım zira sabırsız bir yapım var.bir nesil eğitmek için kendimi kötü bir vaka olarak gördüm
hiç bulaşmadım o yüzden.
senin yapın nasıldır?
sınıf öğretmenliği ya da pdr ya da başka bölüm?
bunları araştırırken kendi fıtratınıda göz önüne al.
mesela eğer çocukları çok seviyorsan ataması daha kolay olan okul öncesinide tercih edebilirsin?

konuyla alakasız olacak ama birşey soracağım.
ben eski sistemde girmiştim şimdiki sistemde hangi puan türünden hangi bölüm tercih edilir hiç bilmiyorum.
sınavda türkçe,mat1,tarih,coğrafya,edebiyat çözen bir eşit ağırlık öğrencisi,
mat2 yi çözmeden hangi puan türü hesaplanır ve hangi bölümleri tercih eder?

Yok okul öncesi hiç olmaz,o bıcırlara dayanacak kadar sabırlı yapıya sahip değilim :26:
Pdr yi hiç sevemedim,ders anlatmak benim için daha büyük bir tutku,yada psikolog olup dinlemek Hepsini araştırdım,ya psikoloji yada sınıf

Evet ben belki 4 sene sonra yine eski haline döner diye düşünüyorum
Bide bu yıl 2000 sınıf öğretmenliği alınınca belki böyle devam eder diye içim kıpır kıpır oldu

hangisi ağır basıyorsa sende seç o zaman
inşallah herşey gönlünce olur

inşallah ama mezunların katlana katlana artacağını düşünürsek, kem küm, tabi sen bilirsinhakkında hayırlısı

Şu anda mat2 çözülmeden tm2 puanı düşük geliyor,tm2 de hukuk sınıf öğretmenliği ve uluslararası ilişkiler var bunları okuyamaz okuyabilmesi çok zor,mat çözülmeden edebiyat coğrafya birde ygs puanı iyi olursa,tm3 puanı yüksek olur,fakat öyle çok yüksek olmaz,pdr okuyacak kadar,mat2 ve geo2 çözülmesi gerek,çözmeden alacağı puanla tmde ancak sosyoloji ve felsefe okuyabilir oda çok iyi olmayan üniversitelerde..Karışık oldu biraz

Tıpın hali daha da içler acısı bence, dayak ve öldürme nerdeyse doktorların rutini oldu. Konu ile ilgili güzel bir yazı
https://eksisozluk.com/entry/34145194

Bunun dışında cidden eğitimde 4 yılda neler olacağını kestirmek zor. O yüzden kolay gelsin. Burda çok güzel bilgiler verilmiş ama onların da 4 yıl sonrası ne olur bilemedim. Ben sadece yaşını sıkıntı etme diyebilirim. Erkenden gitmek güzeldir. İstersen uzatabilirsin değişik bölümlerden dersler alırsın, yeni bir dil öğrenirsin. Hiç olmadı erken yaşta mesleğini eline alırsın. Ya da atama beklerkenzaman kaybetsen de daha az üzer.

hangisi ağır basıyorsa sende seç o zaman
inşallah herşey gönlünce olur
Çok teşekkür ederim
inşallah ama mezunların katlana katlana artacağını düşünürsek, kem küm, tabi sen bilirsinhakkında hayırlısı
Gelecek sene sınıf öğretmenliği bölümü kapatılacak Öğrenci sayısı fazla olduğu için atamalar bitmeden de alınmayacak
Teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Gelecek sene sınıf öğretmenliği bölümü kapatılacak Öğrenci sayısı fazla olduğu için atamalar bitmeden de alınmayacak
Teşekkür ederim

sen kararını çoktan vermişsinbizi ikna ettin umarım ailenide ikna edersin

anladım canım merak etme
çok teşekkür ederim

ben yazarken daha çok maddi tatminliği gözönüne aldım.
manevi boyutuna bakarsak doktorların işi gerçekten zor.iyi para kazanıyorlar ama yaşadıkları da kolay şeyler değil.
her işin ayrı ayrı zorluğu var elbet,o Allah'ın emri: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…