- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi superisi96
-
Evet haklısınız,rabbim hayırlısıyla versin inşallahanladım canım merak etme
çok teşekkür ederim
ben yazarken daha çok maddi tatminliği gözönüne aldım.
manevi boyutuna bakarsak doktorların işi gerçekten zor.iyi para kazanıyorlar ama yaşadıkları da kolay şeyler değil.
her işin ayrı ayrı zorluğu var elbet,o Allah'ın emri: )
Bizim hocalarımızda 4 yıl sonra ne olacağı belli olmaz,bir bakarsın uçar bir bakarsın düşer..Tıpın hali daha da içler acısı bence, dayak ve öldürme nerdeyse doktorların rutini oldu. Konu ile ilgili güzel bir yazı
https://eksisozluk.com/entry/34145194
Bunun dışında cidden eğitimde 4 yılda neler olacağını kestirmek zor. O yüzden kolay gelsin. Burda çok güzel bilgiler verilmiş ama onların da 4 yıl sonrası ne olur bilemedim. Ben sadece yaşını sıkıntı etme diyebilirim. Erkenden gitmek güzeldir. İstersen uzatabilirsin değişik bölümlerden dersler alırsın, yeni bir dil öğrenirsin. Hiç olmadı erken yaşta mesleğini eline alırsın. Ya da atama beklerkenzaman kaybetsen de daha az üzer.
Arkadaşlar ek tercih klavuzu yayımlandı.
Ailem asla asla tercih verdirtmedi bana,izin vermiyorlar bu yıl küçükmüşüm daha 17 yaşındayım:)
puanım 310, sınıf öğretmenliği çocukluk hayalim...
Bu yıl izin vermezlerse seneye psikoloji için hazırlancam
Ben mesleğin geleceği hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden,internette detaylı bilgi yok
4 yıl sonra atamalar kolaylaşır mı?
Yani atanma ihtimali hiç mi yok,önü açılmaz mı sizce?
Belki ikna ederim.
Lütfen yardım
bu yıl tekrar hazırlandığım için ailem sınıf öğretmenliğine yollamazBen konunu biraz geç gördüm canım ama sınıf öğretmenliğiyle ilgili bir şeyler söyleyebilirim. :)
Atama sıkıntısı olan bir bölüm olabilir belki ama devlet hiçbir zaman bu bölümü göz ardı edemez. Her yıl mutlaka Sınıf öğretmenliğinden emekliye ayrılan öğretmenlerimiz var. Devlet, emekliye ayrılan bu öğretmenlerin yerini muhakkak doldurmak zorunda! Ve bu da demek oluyor ki; Devlet,Sınıf Öğretmenliği'ne her yıl az da olsa belli bir kadro vermek zorunda.
Bundan birkaç gün önce televizyonda bir haber çıktı. Denk geldin mi bilmiyorum fakat Türkiye'de şu anda tam 120 bin öğretmen açığı varmış ve devlet bu açığı 5 yılda kapatmayı planlıyor. Yani sen üniversiteyi bitirdiğinde '5' yıl henüz dolmamış olacak. Dolsa da sana söylediğim gibi gelecek yıllarda devlet 100 kişi de olsa yine de sınıf öğretmeni alımı yapacaktır. Çocukluk hayalin olduğunu söylemişsin. Kesinlikle hayalindeki meslek ne ise onu oku. Atama sıkıntısı var,şu var,bu var diye düşünürsen okuyacak hiçbir bölüm gelmez aklına. Çünkü her bölümün az ya da çok atama sıkıntısı var ülkemizde. Benim de çocukluk hayalim öğretmen olmaktı ve ben öğretmenlikten bambaşka bir bölümü kazanıp gittim ama okuduğum bölümü bana öğretmenlik sevgisini unutturamadı. Ben de bölümümü bıraktım ve sınava tekrardan hazırlanıyorum. Herkesin ilgi alanı farklı elbette ama bana göre; Dünyanın en güzel mesleği ''ÖĞRETMENLİK''. Kutsal bir meslek.
Şu anda dershaneye gidiyor musun? Çalışmaların nasıl? Deneme puanların nasıl? Bu yıl psikoloji için mi hazırlanıyorsun canım? PDR'yi de düşünebilirsin. Önü açık bir meslek. Ahtapot gibi her yere uzanıyor kolu. Yüksek lisans yaptığın takdirde Psikolog da olabilirsin diye düşünüyorum. İkisi de içinde kalmaz bu durumda. :)
bu yıl tekrar hazırlandığım için ailem sınıf öğretmenliğine yollamazdaha yüksek bekliyolar denemelerim ygs için söylüyorum 350 360 civarlarında pdr yi bölüm olarak sevmiyorum çok kıl oluyorum
psikoloji beni yansıtan 2.meslekfaakt kazanabilecek miyim allah bilir o olmasa okul öncesinide düşünebilirim
bi kazanayımdaNeden ki?
Çok iyi bir üniversitede kazanma ihtimalin olsa yine de yollamazlar mı? Ailem de bana öğretmenliğin önü kapandı vs vs birçok şey söylediler ama dinlemedim.Çünkü öğretmen olmak istiyorum. Okuduğum bölüm bana göre değildi. Aslında deneme puanların güzel. 400'e çıkarabilirsen çok daha iyi olur ama 380 puan bile yapsan okul puanın da eklenince Okul Öncesi Öğretmenliği Ankara,İstanbul,İzmir gibi yerlerde çok rahat bir şekilde gelir. Ama şehir önemli değil diyorsan şu andaki deneme puanınla bile daha küçük şehirlerde Okul Öncesi gelir diye düşünüyorum. Benim de hedefim Okul Öncesi/PDR hangisi olursa olsun dünyalar benim olacak. Psikoloji de çok çok güzel ama onun da atamaları ne durumda? Neler yapılabilir? Bunları düşün. Klinik açabilmek için sanırım yüksek lisans yapmak gerekiyormuş.
bi kazanayımdaşaka bi yana kazanmam biraz zor ve bunları yazın araştırdım.kazanırsam yüksek yapacağım muhakkak sosyal hizmetlerde kulağa hoş geliyor onuda düşünebilirm:26:kaç yaşındasınız siz:26:sen diyebilir miyim ben 18im
bilmem ilk duyduğumdan beri sevemedim sevemiyorum bu kadar nefretle bide kazanıp gidiyomuşum
çok fark yokmuşDiyebilirsin tabi ki canım.20 yaşındayım ben de. Sosyal hizmetleri benim arkadaşım okuyor,memnun o. :) Ama ben Sosyal Hizmetler ya da Hukuk falan da kazanıp gitsem pişman olup kesin bırakırdım yine de. Öğretmenliği çok çok istiyorum çünkü. Yüksek Lisans mutlaka yap canım. İkinci üniversite kapsamına giriyor hatırladığım kadarıyla. Kuzenim var,seninle yaşıt o da ama şu anda 11. sınıfta. Tekrarı var çünkü. Çocuk Gelişimi okuyor o. Elimden geldiğince bildiklerimi onunla paylaşmaya çalışıyorum. 'Sınavsız geçiş yapıp 2 yıllığı okuyayım tamamdır' diyor. Çok iyi çalış ve muhakkak istediğin bölümü oku canım. Bak ben okulumu da bıraktım,giden yıllarıma acıyorum. Bir de KPSS'si var bu işin. Atanamazsam,tekrar sınava hazırlanırken de zamanım gidecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?