Sınıf öğretmenliği yardım ://

Evet haklısınız,rabbim hayırlısıyla versin inşallah

Bizim hocalarımızda 4 yıl sonra ne olacağı belli olmaz,bir bakarsın uçar bir bakarsın düşer..
Düşmekten korkuyorum

Canım sınıf öğretmenliği için çokta olumlu konuşmak zor bence. Ataması zor artık. Ben olsam istemezdim istemedimde zaten. Ayrıca okunması zor bunu da bil. Coğrafya matematik fizik şu bu görüyorlar bunlarıda gözardı etme yani okurken bıkma buda önemli. Psikoloji diyorsun Evet çok havalı gibi ama önü ne kadar açık? çok mu kolay ordan iş bulmak? hayır.. Bunlar benim fikrim tabii. Ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum ve eğer istersen şiddetle öneririm. Çok mutluyum okumasıda çok çok zevkli ve biraz azimle diğer bölümlerden okunması çok daha kolay. Ve önü açık,, sıkıntın olmaz..
Yaş konusuna gelirsek bende 17 de başladım üni.ye .. bizim gibi nicesi var nesi küçük ben anlayamadım seneye kaç olacaksın .. çok mu farkedicek.. Ayrıca hiç yoktan 1 yıl kaybediceksin 1 ay içinde her şeyin ters düz oldugu bir ülkedeyiz her şey değişiyor. Bence evdekileride ikna et derim

Ben ing.ogretmeniyim canim 17 yasimda basladum ben de uniye.banka karti cikartamamistik yasim tutmuyordu abimin kartiyla gitmistim yas falan onemli degil de arik sinif ogretmenligi bitti kpssye girdin diyelim zir da olsa atandin senelerce istwdigin yerde yasayamiycaksun es durumu atamalaruna bile acmiyirlar sunuf ogretmenlerini.cogu brans degistirdi. Pdr yada okul oncesi ogretmenligini tavsiye ederim.ozellikle pdr yi iyi dusun rehber ogrt.lik yani.ogretmenlik istemezsen de hukuk olsun bence hedefin

canım şöyle söyleyeyim, sınıf öğretmenliği çok güzel, atamada da çok çalışırsan zaten atanırsın fakat en sıkıntılı yanı sürekli köylerde çalışmak, kolay kolay rahat edebileceğin yere gelemezsin, başka branşlardakilere bakarsın senden 10 sene önce merkeze yerleşmiş bu da üzer seni, yapabilirsen okul öncesini tercih etmeni tavsiye ederim, ataması daha kolay, bu arada ben de sınıf öğretmeniyim ama alan değiştirerek zihin engelliler öğretmeni oldum

Öncelikle yaşın küçük değil genelde 18 yaşta başlanır ama 1 yaş da çok sorun olacağını sanmıyorum.18e girmeden giden arkadaşlarım vardı.Sınıf öğretmenliği puanları gitgide düşüyor artık talep az.Yeterince mevcut öğretmen var çünkü.eğer seneye bırakacaksan PDR yazabilirsin.Önü en parlak bölümlerden.Bayan için de ideal hem psikoloji eğitimi alırsın hem öğretmen olursun içinde kalmaz hem :)

Ben fen bilgisi ogretmenligi mezunuyum benim uniye girdigim sene 400kisi aldilar fenden bu sene 2800 kisi... Canim turkiye de yasiyorsun hic belli etmiyor bu sene baraj getirip pdrninde onunu kapattilar bence hayalinin pesinden git dort sene sonra ne olacagi belli olmaz... Ayrica ilk senede universiteyi kazandim der kpssde kendine bir yil daha verebilirsin bence yil kaybetmenin anlami yok...

canım psikolojik danışmanlık ve rehberlik ya da din kültürü öğretmenliği oku

okul bitince şak diye atanırsın.

ben şimdi olsa pdr okurdum.

1.si PDR
2.Okul öncesi
3.Din kültürü

şu an bunlar kapışılıyor.

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepinize teker teker
Yaşımdan dolayı 1 yıl daha hazırlanabilirm.
Aslında babamı tatmin etmeyen meslekler olduğu için yaşımı bahane etti.
Daha yüksek bölümler gelseydi yok demezdi
Çok çok teşekkür ederim gerçekten,birçoğunuz verdiğiniz bilgilerle aklımdaki soru işaretlerini kaldırdınız.
İlerde keşke demeyeceğim.Çünkü köy yaşamını 2 yıldan fazla çekeceğimi sanmıyorum
Bir daha deneyeceğim,umarım seneye buraya "Kazandııım!!!" diye konu açabilirim
Konu kapatılırsa sevinirim.
Tekrardan hepinize teşekkür ederim ...

Ben konunu biraz geç gördüm canım ama sınıf öğretmenliğiyle ilgili bir şeyler söyleyebilirim. :)
Atama sıkıntısı olan bir bölüm olabilir belki ama devlet hiçbir zaman bu bölümü göz ardı edemez. Her yıl mutlaka Sınıf öğretmenliğinden emekliye ayrılan öğretmenlerimiz var. Devlet, emekliye ayrılan bu öğretmenlerin yerini muhakkak doldurmak zorunda! Ve bu da demek oluyor ki; Devlet,Sınıf Öğretmenliği'ne her yıl az da olsa belli bir kadro vermek zorunda.
Bundan birkaç gün önce televizyonda bir haber çıktı. Denk geldin mi bilmiyorum fakat Türkiye'de şu anda tam 120 bin öğretmen açığı varmış ve devlet bu açığı 5 yılda kapatmayı planlıyor. Yani sen üniversiteyi bitirdiğinde '5' yıl henüz dolmamış olacak. Dolsa da sana söylediğim gibi gelecek yıllarda devlet 100 kişi de olsa yine de sınıf öğretmeni alımı yapacaktır. Çocukluk hayalin olduğunu söylemişsin. Kesinlikle hayalindeki meslek ne ise onu oku. Atama sıkıntısı var,şu var,bu var diye düşünürsen okuyacak hiçbir bölüm gelmez aklına. Çünkü her bölümün az ya da çok atama sıkıntısı var ülkemizde. Benim de çocukluk hayalim öğretmen olmaktı ve ben öğretmenlikten bambaşka bir bölümü kazanıp gittim ama okuduğum bölümü bana öğretmenlik sevgisini unutturamadı. Ben de bölümümü bıraktım ve sınava tekrardan hazırlanıyorum. Herkesin ilgi alanı farklı elbette ama bana göre; Dünyanın en güzel mesleği ''ÖĞRETMENLİK''. Kutsal bir meslek.
Şu anda dershaneye gidiyor musun? Çalışmaların nasıl? Deneme puanların nasıl? Bu yıl psikoloji için mi hazırlanıyorsun canım? PDR'yi de düşünebilirsin. Önü açık bir meslek. Ahtapot gibi her yere uzanıyor kolu. Yüksek lisans yaptığın takdirde Psikolog da olabilirsin diye düşünüyorum. İkisi de içinde kalmaz bu durumda. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bu yıl tekrar hazırlandığım için ailem sınıf öğretmenliğine yollamazdaha yüksek bekliyolardenemelerim ygs için söylüyorum 350 360 civarlarındapdr yi bölüm olarak sevmiyorum çok kıl oluyorum
psikoloji beni yansıtan 2.meslekfaakt kazanabilecek miyim allah biliro olmasa okul öncesinide düşünebilirim

Neden ki?
Çok iyi bir üniversitede kazanma ihtimalin olsa yine de yollamazlar mı? Ailem de bana öğretmenliğin önü kapandı vs vs birçok şey söylediler ama dinlemedim.Çünkü öğretmen olmak istiyorum. Okuduğum bölüm bana göre değildi. Aslında deneme puanların güzel. 400'e çıkarabilirsen çok daha iyi olur ama 380 puan bile yapsan okul puanın da eklenince Okul Öncesi Öğretmenliği Ankara,İstanbul,İzmir gibi yerlerde çok rahat bir şekilde gelir. Ama şehir önemli değil diyorsan şu andaki deneme puanınla bile daha küçük şehirlerde Okul Öncesi gelir diye düşünüyorum. Benim de hedefim Okul Öncesi/PDR hangisi olursa olsun dünyalar benim olacak. Psikoloji de çok çok güzel ama onun da atamaları ne durumda? Neler yapılabilir? Bunları düşün. Klinik açabilmek için sanırım yüksek lisans yapmak gerekiyormuş.

bi kazanayımdaşaka bi yana kazanmam biraz zor ve bunları yazın araştırdım.kazanırsam yüksek yapacağım muhakkaksosyal hizmetlerde kulağa hoş geliyoronuda düşünebilirm:26:kaç yaşındasınız siz:26:sen diyebilir miyimben 18im
bilmem ilk duyduğumdan beri sevemedim sevemiyorum bu kadar nefretle bide kazanıp gidiyomuşum

Diyebilirsin tabi ki canım.20 yaşındayım ben de.Sosyal hizmetleri benim arkadaşım okuyor,memnun o. :) Ama ben Sosyal Hizmetler ya da Hukuk falan da kazanıp gitsem pişman olup kesin bırakırdım yine de. Öğretmenliği çok çok istiyorum çünkü. Yüksek Lisans mutlaka yap canım. İkinci üniversite kapsamına giriyor hatırladığım kadarıyla. Kuzenim var,seninle yaşıt o da ama şu anda 11. sınıfta. Tekrarı var çünkü. Çocuk Gelişimi okuyor o. Elimden geldiğince bildiklerimi onunla paylaşmaya çalışıyorum. 'Sınavsız geçiş yapıp 2 yıllığı okuyayım tamamdır' diyor.Çok iyi çalış ve muhakkak istediğin bölümü oku canım. Bak ben okulumu da bıraktım,giden yıllarıma acıyorum. Bir de KPSS'si var bu işin. Atanamazsam,tekrar sınava hazırlanırken de zamanım gidecek.

çok fark yokmuş2 yaşcık
ya sosyal hizmet okul öncesi fark etmez bu saatten sonrakazanamıcam diye psikolojim bozuldupsikolojiyi şimdiden şeediyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…