sınıf yönetimi :(

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Günaydın arkadaşlar. Bugün farklı bir konu ile sizden yardım istemeye geldim. Burda da sonuçta öğretmenlik yapan çok hanımlarımiz var. Ben son sınıf ingilizce öğretmenliği öğrencisiyim. Bir etit merkezinde ders vermeye başladım. Ama sınıf yönetimi konusunda çok zorlanıyorum. Sesim gürdur o konuda sıkıntım yok ama sınıftakiler hiç susmuyor ki. Sürekli konuşuyorlar sürekli. Uyarsam da pek bir ciddiye alan olmuyor. Merak ettiğim devlet okulları da mı böyle? Burası özel olduğu için belki bir nebze rahat olabilir diye düşünüyorum. Bir sizce bu sınıflara nasıl tavır sergilemeliyim çok aşırı sert haşin de olmak istemiyorum

Sana şu anda 51 kişilik sınıfından yazıyorum. Sinek uçsa sesi duyulur çıt yok.ama asla bağırmam.susun ve. Onlar neden susmaları gerektiğini öğrettim ve farkındalar. Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa beni dinlemeleri gerek.Ancak tüm ders sessiz mi geçiyor tabiki hayır son 5 dakika ankara oyun havaları zamanı. ilk 5 dakika günlük dedikodular.Sizi sevmelerin sağlayın. Öğretmeni ve dersi severlerle her şey yolunda gider.Onların basamaklarını sağlayın. Başarısız çocuk gürültü yapar.Başardıklarını mutlu olacaklar .mutlu olmaları dersi sevmelerin sağlayacak. hepsi bir döngü halinden

Tatlı sert olacaksın. Derse ciddi gir arada espri yaparsın çok sert olma tabi ki. Sesinin gür olması değil tonlaması önemli bence. Senden korkmasınlar ama saygı duysunlar. Öğretmen değilim ama bir dönem yapmışlığım vardır.

Çocukları susturmaya çalışmak pek yararlı değildir. Bunlar eskiden yapılan uygulamalardı. Artık eğitim anlayışı değişiyor. Çocuklara sus dersen susmazlar. Yaşları kaç bilmiyorum ama, internetten araştırma yapıp çocukların ilgisini çekecek eğlenceli aktiviteler bulup ingilizce öğretimine uygulamalısın.

Aynen ben de ogretmeenin ve dersimde cit cikmaz ve simdiye kadar bir kez bile bagirmamisimdir.tam tersine normal ses tonumla konusurum e oyle olunca beni duymak icin susuyorlar zaten

Anasınıfından üniversiteye kadar ders verdim.
Çocuklar sizi severse derste çıt çıkmaz. ilk bir iki hafta sohbet edin. çocukları tanıyın

Vay oyun havasi. Sevdim sizi hocam :)

Ogretmen degilm ama bende ders veriyorum camide ufak cocuklara.
Bilmiyorum sizde ne kdr ise yarar ama mesela cok konusan 2 ogrenciyi sinifin ayri koselerine dagitiyorum. Yan yana fisir fisir konusanlari yine ayiriyorum.
Bazende bisey anlatirken sinifin bi ucnda sohbet muhabbet oldgunu farkedince o cocuklarin yanina variyorum ve ordan devam ediyorum ders vermeye. Varligimi bilip sussunlar diye. Tahtanin dibinde ders verme kuralimi var?

Öğretim üyesiyim. Ders verdiğim öğrenciler büyük de olsa sonuçta öğrenci, yaş pek fark etmiyor. Bağırmak ya da susun demek işe yaramaz. Susturmak için susun demiyorum. Dersi dinlemek istemeyen çıkabilir diyorum. Onlar da anladılar ki onlar ne kadar derse katılırsa, sessiz olurlarsa benim enerjim de o kadar yüksek oluyor; ders de o kadar verimli oluyor. Bunu fark etmelerini sağladım. Sürekli ders onları sıkabiliyor. Arada espri yapmak, sohbet etmek gerekiyor. Arkadaş gibi davranıyorum ama hocaları olduğumu da unutturmuyorum. Çok katı olmak iyi değil.

Olsun sonuçta sizinde öğrencileriniz var :) valla öyle dahi yapsam hala konuşuyorlar ben böyle öğrenciler görmedim canavar gibiler

Dediğiniz gibi susun demek bencede ise yaramıyor hatta onlar daha çok konuşuyor bunun üzerine. İşte yaş olarak biraz olgun olsalar anlarlar bazı şeyleri ama tek dertleri lay lom lom

Aslında yapıyorum ama daha çok heyecanlanıp kendilerini kaybediyorlar ya sınıfta katlanamadigim bir uğultu Olsun iyi gürültü oluyor

Derste bir anda dengeyi nasıl sağlıyorsunuz atıyorum birseyi yazın desem hepsi hayır hocam yaa diye kaç dakika dersi işgal ediyorlar bunlara birsey yapamıyorum ve aksine sinir oluyorum

6. 7 .8. Sınıflar yani küçük degillerki öyle..

küçükler işte

onlar da ergenlik eşiğinde

onlara mesela önce bir üniversite anısı anlatacaksın

yeni olmasa da olur yeniymiş gibi

ya da işte bizim bir hoca vardı şöyleydi diye

bir susturup güldüreceksin sonra ders başlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…