• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınıf yönetimi :(

Ben universitedeki kazıklarla ugrasıyorum. Ve daha yuzsuzler emin olun. İlk yıllarım sinir olmakla gecti sonra baktım kendimi yiyorum, bir eğitim semineri sonrası resmen aydınlandım. şöyle ki: Bazen çok gürültü yapıyorlar. Sesimi çıkarmıyorum ama çıt bile demiyorum. yoklamayı alıp oturuyorum. alıyorum telefonumu elime. hiç konuşmuyorum ilgilenmiyorum onlarla onlar da Allaaaaah deyip azcık daha gürültüyapıyolar ama bi yarım saat sonra dank ediyo galiba benim sessiz olmam. boyle boyle maksimum iki saat harcarsın. ama o iki saatin sonunda noldu ya bu kadına derler vicdanlarına oynamış da oluyorsun bir yerde.
Benim sınıflarımda hep ogrenmek istemeyene zorla ogretemem mantıgı hakimdir. Eger bir sey yazmasını veya konusmasını istiyorsam mutlaka bir sebebi vardır ve bunu açıklarım.
Örnek: Birazdan sağlıklı yeme alışkanlıkları ile ilgili konusacagız ama konu hakkında bilgilerinizi tazeleyebilmeniz için şu parçayı okumanız lazım.
Yapmayana da hiiiiç ses etmem. Sadece o kişileri aklıma yazar iki kere onlara soz veririm. Hönk diye kalınca bir daha o duruma düşmek istemiyorlar. Klasik insan ilişkisi işte, günlük hayatımda da kimsenin peşinde koşmam. isterse gelir derim. sınıfta da aynı şekilde. hergün odev için bir paragraf yazmalarını isterim o gün ne konuştuysak onun hakkında. bir hafta 3 kişi getiriyor. sonra o üç kişiyle ozel olarak ilgilenip yorumalrımı paylaşınca bi sonraki hafta bakıyorum on kişi olmuşlar. yeni öğretmenliğin verdiği bir hakim olma duygusu soz konusu oluyor ama bence raad olmakta fayda var :cool::cool:

Devlet öyle mi diye sormuşsunuz. Yıllarca devlet, özel, kitle ve butik her kurumda çalıştım. En önemli etken dersi sevip başarılı olmaları elbette. Ama yine de olumsuzluk yaşanabiliyor. Mesela okula zorla gönderilen, okuldan atılmak için uğraşan çocuklar(lise kademesi)ın bir kısmı yapabildiğim tüm haylazlığı sınıfta yapayım derdinde. Onların da tek bir formülü yok, değişik yöntemler denenebilir.

(Şu an iki farklı devlet okulunda çalışıyorum. Matematik öğretmeniyim. Anadolu lisesinde hiç bir öğrenci, sınıf yönetimi sorunu yokken, meslek lisesinde öğrencilerle ders haricinde uğraşmaktan ders anlatmaya enerji kalmıyor.)

Derste bir anda dengeyi nasıl sağlıyorsunuz atıyorum birseyi yazın desem hepsi hayır hocam yaa diye kaç dakika dersi işgal ediyorlar bunlara birsey yapamıyorum ve aksine sinir oluyorum
Bu konudan 2 gün sonra sözlü yapıyorum. Notları sizin yanınızda e okul sistemine gireceğim. Sıfırladınız şimdiden hayırlı olsun de.Konuşan sinek bile kalmaz o anda

Dediğiniz gibi susun demek bencede ise yaramıyor hatta onlar daha çok konuşuyor bunun üzerine. İşte yaş olarak biraz olgun olsalar anlarlar bazı şeyleri ama tek dertleri lay lom lom
İnan bana öğrenci hep öğrencidir. Yaş falan önemli değil. Benim ders verdiklerim 20 li yaşlarda da olsalar akıl olarak ergenler, üzülerek söylüyorum. Eğer bırakırsam onların da çocuktan bir farkı yok. sadece ne çok yumuşak ne de çok sert olmak gerekiyor. Bir de sana tavsiyem hiç bir kararı onlara bırakma, kararlarını sen ver. Örneğin tenefüs saatlerini, ödev verip vermeyeceğini gibi...

Back
X