sinifi susturamiyorum. agliycam

FB_IMG_1553425770321.webp

Ne okudum ben ya?
Geçtiğimiz sayfalarda bir öğretmen "Çocukların saçını çekin ve inkar edin" tavsiyesi mi vermiş??
Şaka gibi.
Duydunuz mu öğretmen her türlü saygısızlık yapan arkasından gaz sesi çıkarıp kahkahalar atan öğrencilerin saçını çekmiş bide üstüne üzülmüş... çık cık cıkkkk asın o öğretmeni hemen derhal ..
Bu nasıl öğretmen ogretmensin sen sabir taşısın, hiçbir ahlak ogretmedigimiz densiz çocuklarımızin bakicisisin okumasını beklemiyoruz zaten mezun et yeter dediği ailelerin çocuklarınin her türlü saygisizligini cekeceksin sinirlenmek mi asla asın bunu derhal asın..

Duydunuz mu öğretmen her türlü saygısızlık yapan arkasından gaz sesi çıkarıp kahkahalar atan öğrencilerin saçını çekmiş bide üstüne üzülmüş... çık cık cıkkkk asın o öğretmeni hemen derhal ..
Bu nasıl öğretmen ogretmensin sen sabir taşısın, hiçbir ahlak ogretmedigimiz densiz çocuklarımızin bakicisisin okumasını beklemiyoruz zaten mezun et yeter dediği ailelerin çocuklarınin her türlü saygisizligini cekeceksin sinirlenmek mi asla asın bunu derhal asın..
O cocuklarla basedemiyorsan birak ogretmenligi. Ogretmenlik sifati bile yakismiyor ya neyse. Kimse seni zorla tutmuyor orada siddet yapmak zorunda degilsin.

İnşaAllah benim evladıma sizin gibi bir öğretmen nasip olmaz yazık yavrumun saçı çekilipte öğretmeni yapmadım derse koskoca insan yalanmı söylecek der ona inanırım.

Allahım sen koru böylelerinden :KK43:
Allah ta sizin gibi velilerle ve çocuklarıyla biz ogretmenleri hiç karsilastirmasin..
Derste öğretmeni ağlatan ahlaksizlara bakıcılık yaptirmasin. Birde pişkin aileleri.. evde çocuğu ölümüne döversiniz terbiyeden utanmadan yoksun buyutursunuz bide üstüne ah çocuğum vah çocuğum dersiniz öğretmen dokununca ..
Gecenlerde bir öğretmen arkadaş çileden çıkmış fevrim döndü vurdum dedi . Velisi beni aradı. Ağlıyor ben çocuğumun yüzünü öpmeye bile kıyamazken o nasıl vurur şikayet edeceğim hocam dedi annesi . Konuştuk ettik . Tesadüf hocamız babasını görüyor özür diliyor . Babası diyorki hocam annesinin yüzünden böyle oldu haylaz diye evde çocuğu vura vura bayıltır. Çocukta asi ahlaksız oldu cıktı diyor . Çocuğun haylazligindan dolayı anne olduğu halde vurmaktan bayiltiyor. 40 öğrencilik sınıfta 1 yıldır düzen koymayan çocuğa öğretmen bir an öfkeyle vurdum diyince öpmeye kiyamadigim yanağı diye yalanlarla şikayet ediyor .
Bir düşünün okula ders öğrenmek icin gelse çocuk öğretmen onun başını okşar bütün bilgisini aktarır.
Ama yok ebeveyn olamadiginiz yüzlerce çocuğun bakıcısı gördüğünüz öğretmeni illa sabir taşı olarak bekleyin . Insaniz biz insan .

hocam aslında video izletmek istiyorum o haftaki ders konumuzla alakalı. ama planda yazmayan birşey hakkında izletirsem sanki yanlış olurmus aldigim ucrete ihanet yaparmisim gibi geliyor bu konuda fazla mi evham yapıyorum . belkide yeni oldugum icin boyle seyler geliyor aklima lutfen tecrubelerinizi soyleyin bu konuda da Chelzy Chelzy
Plandaki hedefin neyse ona gore her turlu etkinlik yapabilirsin. illa ki ... videosu izlenecek yazmak zorunda degil ki. :KK66: Plana sadik bir ogretmen gorunce duygulandim alisik olmadigimiz seyler :)

O cocuklarla basedemiyorsan birak ogretmenligi. Ogretmenlik sifati bile yakismiyor ya neyse. Kimse seni zorla tutmuyor orada siddet yapmak zorunda degilsin.
Ben 18 yıl boyunca eğitim alayım emek edeyim . Ama s3n ebeveyn olma çocuğuna terbiye ahlak verme eğitimin önemini benimsetme . Derste ahlaksızlık haylazlik yapsin bende onun icin bütün emeğimi çöpe mi atayım..
Işte bak sizin gibi zihniyetler öğretmen işini iyi yapamadığı icin o çocuk öyle yapıyor basedememis demeyin diye en son çareye basvuruyoruz. Çocuklara degil ebeveyn olamayan insanlara yapılmalı o .. çocuğu o hale bu zihniyet getirdi çünkü.

Damdan düşmeden halden anlamaz miş kimse ..
Aynı saygısızligi haketmediginiz halde yaşarsınız inşallah.
Maalesef o çocuklar zorunlu eğitim altında olduğu sürece zorundayiz orda durmaya . Öğretmene değer vermeyen zihniyetle her türlü mücadele ederim . Ya eğitin cocuklarinizi insanlık yönünden yada okumayın . Öğretmen bakiciniz degil . Pırlanta gibi öğrencilerim fe var benim Allah şanslarını açık etsin. Ama o çocuklar onların derste daha fazla faydalanmasina da engel oluyor . Okumak istemeyen çocuk zorlanmamali. Öğretmene ve okumak isteyene zarar veriyor .

Damdan düşmeden halden anlamaz miş kimse ..
Maalesef o çocuklar zorunlu eğitim altında olduğu sürece zorundayiz orda durmaya . Öğretmene değer vermeyen zihniyetle her türlü mücadele ederim . Ya eğitin cocuklarinizi insanlık yönünden yada okumayın . Öğretmen bakiciniz degil . Pırlanta gibi öğrencilerim fe var benim Allah şanslarını açık etsin. Ama o çocuklar onların derste daha fazla faydalanmasina da engel oluyor . Okumak istemeyen çocuk zorlanmamali. Öğretmene ve okumak isteyene zarar veriyor .
Beddua doner sahibini bulur :) siddeti savundugun icin kibledim haberin olsun. Ogretmenligi bakicilik olarak goren sensin ben de madem oyle cekil dedim yerine doldurulacak, gercek egitim almis milyon var hic merak etme. Burada bir suru kisi oneri vermis zor cocuklarla basetmekle ilgili. bir sen akillisin onlar sac cekmeyi dusunememis

Hem anne-baba hem de öğretmen olmanın gittikçe zorlaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Maalesef çok fazla olumsuz uyaran var çocukların etraflarında.

Sınıf yönetimi, iyi bir öğretmen olmanın en can alıcı noktası. Bu yetenek bazılarında doğuştan var zaten. Ama yoksa da her öğretmenin öğrenmesi, kendisini geliştirmesi şart.

Diğer sayfaları okumadım, yorumlar hakkında bir fikrin yok. Benim size tavsiyem bu konu ile ilgili bol bol makale ve kitap okuyun. Öğretim yöntemlerinizi geliştirip, çeşitlendirin.

Gelişim dönemlerini genel olarak değil yıl yıl ayrıntılı olarak özümseyin. 6. sınıf çocuğu ile 7. sınıf çocuğu arasında dünya kadar fark vardır. Bu farklılıklar işinizi kolaylaştırır. Çünkü çocukların olası tepkilerini önceden hesap edebilirsiniz.

Derse hep çok hazırlıklı gidin. Sizin açıklarınızı yakalamalarına fırsat vermeyin. Öğrenciler sizin işinize ne kadar hakim olduğunuzu görürlerse size olan saygıları artar.

İnsan beyni, ihtiyaç duymadığı şeyi öğrenmek istemez. Dersinizle ilgili öğrencilerin farkındalıklarını yükseltin, hedef belirlemerini sağlayın. Bunları yapmak konu anlatmaktan daha önemli aslında. Farkındalığı gelişen öğrenci oturur kendi de öğrenir zaten ne öğrenmek istiyorsa. Artık bilgiye ulaşmak için okullara ihtiyaç yok. Okul ve öğretmenin misyonu tamamen değişmeli bana sorarsanız da bu konu uzun , şimdi girmeye yok …

Aileler ile mutlaka iletişim halinde olun. Ama yapıcı olmaya özen gösterin. Davranış bozuklukları konusunda rehberlik servisinden yardın alın. Hatalı davranışın değişmesi sadece okul ile başarılacak bir konu değil. Önce yetiştikleri ortam hakkında fikir sahibi olmalısınız. Çoğu zaman ebeveyn davranışının değişmesi gerekir, sonra çocuktaki olumsuz davranış söner.

Bunlara ek benim size en büyük tavsiyem tecrübeli öğretmenlerden yardım alın. Varsa imkanınız onlarla beraber derslerine girin ve neyi sizden farklı yaptıklarını ya da yapmadıklarını gözlemleyin.

Tatlı-sert bir yol benimsemek gerek sınıf içinde. Bu sertlik davranış anlamında bir sertlik değil, yanlış anlamayın. Öğrenci sizin sınırlarınızı iyi bilirse nerede duracağını da bilir.

Ders 40 dakika olabilir ama öğretmenlik 40 dakikada bitmemeli. Onların yaşantılarına , gerekirse yaralarına dokunun. Davranış bozukluklarını altında çoğunlukla geçmişteki olumsuz yaşantılar yatar. Öğrenci önemsendiğini hissederse size tutumu değişir.

Veee asla nasihat etmeyin. Zaman kaybı.

Moralinizi bozmayın. Anladığım kadarıyla pek tecrübeniz yok. Her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de ustalaşmak için biraz zamana ihtiyaç oluyor. Doğru örneklerin yolundan gidin yeter.

Öfke kontrolü sağlayamayıp çocukları saçından başından tutup saldıran, bunu eğitim-öğretimin bir parçası olarak gören ve üzerine de bunu çocuğun-velinin-müdürün karşısında gözlerinin içine baka baka yalanlayıp inkar ederek, çocuklara ahlak, saygı, dürüstlük, terbiye ve türlü meziyetleri öğretebileceğini düşünen birinin öğretmen olması ne kadar üzücü.

Pardon nasıl şiddet olmuyor ogretmensiniz bide normallestirerek yazmaya calismissiniz düpedüz şiddet .ah seni onu benim çocuğuma yaparken gorcemki şiddetin tanımını ogrenirdin ozaman :duduk:
Yahu biz ne sıra dayaklari yedik de velimiz haklı olsak dahi eti sizin kemiği bizim dedi öğretmenlerimize.Nerde o eski veliler şimdi çocukları şımartı tepeye çıkartın çocuk da önüne gelenin tepesine çıksın.Benim çocuğum ogretmeni ne hale getirdiki öğretmeni bunu yaptı derim ben

Beddua doner sahibini bulur :) siddeti savundugun icin kibledim haberin olsun. Ogretmenligi bakicilik olarak goren sensin ben de madem oyle cekil dedim yerine doldurulacak, gercek egitim almis milyon var hic merak etme. Burada bir suru kisi oneri vermis zor cocuklarla basetmekle ilgili. bir sen akillisin onlar sac cekmeyi dusunememis
Bunu beddua olarak kabul ettiğine göre benim yaşadıklarımin rahatsız edici kimsenin istemeyecegi bir durum olduğu anlamı otomatik olarak çıkıyor:))) d
Öğretmenliği bakıcılık olarak gören senin gibi ebeveynler ve ben bu durumdan şikayet ettim . Sözlerimi okumadigin baya belli. Sizin gibi zihniyet anlamayacağı icin kimse dürüstlük gostermemis olabilir mi acaba :))
Siz ebeveynlerin şiddeti gibi şiddet uygulamıyoruz buna eminim . Evde çocuklara uygulaya uygulaya bu hale getiriyorsunuz öğretmen agliycam diyor biriniz de o öğrencilere toz kondurmadiniz neden çünkü sizlerin ilgisizliğinin eseri . Birbirini döven derste huzur koymayan ahlaktan yoksun hareket eden diğer çocukların ve öğretmenin hakkına giren çocuklara uyarı yapınca şiddet mi oldu . Size ne desem boş. Maalesef o çocuklara eğitim de veriyoruz ama sizin gibi anneler evde mahvettigi icin o çocukları bizimkiler tesirli olmuyor . Sonra sizlerin yaptığını yapıyoruz uzulerek. Ama sizlere ulaşmak ne mümkün.

Bunu beddua olarak kabul ettiğine göre benim yaşadıklarımin rahatsız edici kimsenin istemeyecegi bir durum olduğu anlamı otomatik olarak çıkıyor:))) d
Öğretmenliği bakıcılık olarak gören senin gibi ebeveynler ve ben bu durumdan şikayet ettim . Sözlerimi okumadigin baya belli. Sizin gibi zihniyet anlamayacağı icin kimse dürüstlük gostermemis olabilir mi acaba :))
Siz ebeveynlerin şiddeti gibi şiddet uygulamıyoruz buna eminim . Evde çocuklara uygulaya uygulaya bu hale getiriyorsunuz öğretmen agliycam diyor biriniz de o öğrencilere toz kondurmadiniz neden çünkü sizlerin ilgisizliğinin eseri . Birbirini döven derste huzur koymayan ahlaktan yoksun hareket eden diğer çocukların ve öğretmenin hakkına giren çocuklara uyarı yapınca şiddet mi oldu . Size ne desem boş. Maalesef o çocuklara eğitim de veriyoruz ama sizin gibi anneler evde mahvettigi icin o çocukları bizimkiler tesirli olmuyor . Sonra sizlerin yaptığını yapıyoruz uzulerek. Ama sizlere ulaşmak ne mümkün.
Hahaha
Bu beddua degilse ne ? Belki de sen HAKettigin icin yasiyorsun ve hic tanimadigin birine haketmedigin halde yasarsin diyorsun . Ben de o guzel (?) dilegin donup seni bulsun diyorum. Haketmediginde de yasarsin.
Kendini bakici olarak gormeseydin o eylemi gerceklestirmezdin nasilsa sinifta kamera yok inkar edersin di mi. Bakici olsan evdeki kameradan cekinirdin. Siniftasin ya sac cekmek kolay senin icin.
Bu arada hayal kirikligina ugratacagim ama ben ebeveyn degilim cocugum olsa senin gibi bir ogretmeni olmasin insallah.

Allah ta sizin gibi velilerle ve çocuklarıyla biz ogretmenleri hiç karsilastirmasin..
Derste öğretmeni ağlatan ahlaksizlara bakıcılık yaptirmasin. Birde pişkin aileleri.. evde çocuğu ölümüne döversiniz terbiyeden utanmadan yoksun buyutursunuz bide üstüne ah çocuğum vah çocuğum dersiniz öğretmen dokununca ..
Gecenlerde bir öğretmen arkadaş çileden çıkmış fevrim döndü vurdum dedi . Velisi beni aradı. Ağlıyor ben çocuğumun yüzünü öpmeye bile kıyamazken o nasıl vurur şikayet edeceğim hocam dedi annesi . Konuştuk ettik . Tesadüf hocamız babasını görüyor özür diliyor . Babası diyorki hocam annesinin yüzünden böyle oldu haylaz diye evde çocuğu vura vura bayıltır. Çocukta asi ahlaksız oldu cıktı diyor . Çocuğun haylazligindan dolayı anne olduğu halde vurmaktan bayiltiyor. 40 öğrencilik sınıfta 1 yıldır düzen koymayan çocuğa öğretmen bir an öfkeyle vurdum diyince öpmeye kiyamadigim yanağı diye yalanlarla şikayet ediyor .
Bir düşünün okula ders öğrenmek icin gelse çocuk öğretmen onun başını okşar bütün bilgisini aktarır.
Ama yok ebeveyn olamadiginiz yüzlerce çocuğun bakıcısı gördüğünüz öğretmeni illa sabir taşı olarak bekleyin . Insaniz biz insan .
Yorumunuzun başındaki ilk cümlenizden dolayı vazgeçtiğim şikayetimi yapacağım Cimere.
Ekran görüntülerini aldım.

mesajın ekran görüntüsünü aldım,nickiniz görünmeden ziya selçuk’a okutacağım. o kadar merak ediyorum ki ne diyeceğini.

Yahu biz ne sıra dayaklari yedik de velimiz haklı olsak dahi eti sizin kemiği bizim dedi öğretmenlerimize.Nerde o eski veliler şimdi çocukları şımartı tepeye çıkartın çocuk da önüne gelenin tepesine çıksın.Benim çocuğum ogretmeni ne hale getirdiki öğretmeni bunu yaptı derim ben
Vah senin evladına ne diyim.Ben hiç sıra dayağı yemedim yeseydim emin ol daha fazla tepki verirdim adı öğretmen olan sözüm ona o kadın'a.Bosa pedagojik eğitimi almış hanım efendi.Benim cocugumun eti de kemiği de kendine kimsenin haddi değil orasını burasını çekistirmek .

mesajın ekran görüntüsünü aldım,nickiniz görünmeden ziya selçuk’a okutacağım. o kadar merak ediyorum ki ne diyeceğini.

Cok daha iyi niyetle empati yapip uyeye hak verdigi noktalar oldugunu soylecektir sassy.Bundan emin olabilirsin ki yakin bir zamanda kendisi de dejenere olmus ogrencilerden yakinmisti zaten bir konusmasinda.Bulursam konusmasini paylasirim.

Cok daha iyi niyetle empati yapip uyeye hak verdigi noktalar oldugunu soylecektir sassy.Bundan emin olabilirsin ki yakin bir zamanda kendisi de dejenere olmus ogrencilerden yakinmisti zaten bir konusmasinda.Bulursam konusmasini paylasirim.

yıllardır tanırım kendisini, zannetmem öyle bir şey olacağını. hatta eğer sana özel mesaj atabiliyorsam özelden de bir anımı anlatacağım.

Vay benim evladıma mi
Vah senin evladına ne diyim.Ben hiç sıra dayağı yemedim yeseydim emin ol daha fazla tepki verirdim adı öğretmen olan sözüm ona o kadın'a.Bosa pedagojik eğitimi almış hanım efendi.Benim cocugumun eti de kemiği de kendine kimsenin haddi değil orasını burasını çekistirmek .
Valla benim çocuğum saygısızlık yapip yerini bilmezse öğretmenine karşı gelirse kulağı da çekilsin gerekirse disipline de gitsin yoksa daha çoook öğretmeninin yüzüne sigara dumanı üfleyen öğrencı, öğretmenini bıçaklayan öğrenci goruruz.

Back
X