Teorikte yasak olabilir, ama bizim ülkemiz Finlandiya değil, çocuklar da Finlandiyalı ailelerin yetiştirdikleri değil. Arkamı dönük tahtaya bir şey yazarak ders anlatırken ne diyor la bu diyen öğrenciye güzel çocuğum diye hitap edemezsinNeden bize yasak dediler o zaman
Teorikte yasak olabilir, ama bizim ülkemiz Finlandiya değil, çocuklar da Finlandiyalı ailelerin yetiştirdikleri değil. Arkamı dönük tahtaya bir şey yazarak ders anlatırken ne diyor la bu diyen öğrenciye güzel çocuğum diye hitap edemezsin
Atanırsın inşallah bu sene alım çok olur diyorlarTabi :) sınırlarımı zorlayana kadar bir yönteme arardım bulamazsam bakardık bir şeyler.
Ben hala atanamadım. Özelde çalıştım hep. 2 yıldır uzak kaldım sektörden de. İnşallah bir an önce dönerim hızla değişen nesli yakalayamayacağım yoksa.
Biraz ciddi ve kararlı durmanız lazım, Ben hem lisede hem ortaokulda çalıştım, liseler daha sıkıntılı, size tavsiyem inatlasmayin sadece ilgilerini derse çekmeye çalışın ve çok gülmeyin hatta sadece tebessüm edin , gereksiz konuşmayın direk dersi anlatın ve birazda otoriter olun ama kırmadan dökmedenMerhaba arkadaşlar. Bu sene formasyon alıyorum. Konu da öğrencilerle ilgili. Öğretmen arkadaşlardan tavsiye almak amacıyla açtım konuyu. Bir kaç haftadır ders anlatmaya başladık. Bir sınıfın iki dersine giriyorum üst üste. Ve o sınıfta asla kendimi dinletemiyorum. 40 kişilik bir sınıf. Hiç bir şekilde sessiz olmuyorlar ve dinlemiyorlar. Sadece önde oturan 2-3 kişi dinliyor ve katılıyor. Uyarsam da iki saniye susup devam ediyorlar. Kitaplarını bile yanlarına gidip tek tek açtırıyorum. Onları da derse katmaya çalışıyorum. Bazı soruları hadi sen yap diye birilerini kaldırıyorum tahtaya, ama zorla kalkıyorlar. Bak ben yardım edicem diyip yalvar yakar derse katılmalarını sağlıyorum.
Yapı olarak da bağırıp çağıracak birisi değilim, ya da sert davranamıyorum.
Ve resmen kendi kendime ders anlatıyor gibi hissediyorum, bırakıp gelesim geliyor.
Staj öğretmenine söyledim, o sınıf zaten öyle takılma dedi. Ama bana çok zor geliyor. Sizce nasıl kendimi dinletebilirim?
Bu arada 11. Sınıflar
Asla sert olamıyorsan asla kendini dinletemezsin. Not: 11.sınıf öğretmeni :) Zamanla sertlrşirsinMerhaba arkadaşlar. Bu sene formasyon alıyorum. Konu da öğrencilerle ilgili. Öğretmen arkadaşlardan tavsiye almak amacıyla açtım konuyu. Bir kaç haftadır ders anlatmaya başladık. Bir sınıfın iki dersine giriyorum üst üste. Ve o sınıfta asla kendimi dinletemiyorum. 40 kişilik bir sınıf. Hiç bir şekilde sessiz olmuyorlar ve dinlemiyorlar. Sadece önde oturan 2-3 kişi dinliyor ve katılıyor. Uyarsam da iki saniye susup devam ediyorlar. Kitaplarını bile yanlarına gidip tek tek açtırıyorum. Onları da derse katmaya çalışıyorum. Bazı soruları hadi sen yap diye birilerini kaldırıyorum tahtaya, ama zorla kalkıyorlar. Bak ben yardım edicem diyip yalvar yakar derse katılmalarını sağlıyorum.
Yapı olarak da bağırıp çağıracak birisi değilim, ya da sert davranamıyorum.
Ve resmen kendi kendime ders anlatıyor gibi hissediyorum, bırakıp gelesim geliyor.
Staj öğretmenine söyledim, o sınıf zaten öyle takılma dedi. Ama bana çok zor geliyor. Sizce nasıl kendimi dinletebilirim?
Bu arada 11. Sınıflar
Atanırsın inşallah bu sene alım çok olur diyorlar
Staj öğretmeni zaten ayrı bir dert. Bu staj işini resmen kullanmaya dönüştürdü. Esas sorun onunla ilgili ama onunla ilgili konu açmak istemedim, ne olur ne olmaz diye.O sınıf öyle takılma nedir ? Koyver gitsin ne demek !!!!!
Ben öğretmen değilim ama eğitimle ilgili çok fazla kitap okudum. Bir çok seminer verdim üniversitede.
Kitleyi canlı tutmanın bir çok yöntemi var aslında. Siz daha iyi bilirsiniz ama
Odak nokta 40 dk oluyo sizde bilirsiniz.
Bu 40 dk yı sadece ders değilde biraz daha kişisel gelişime yönelik sürdürebilirsiniz. Sohbet havasında meselakariyer hedefleri ne ? Üniversite için hangi bölümleri istiyorlar ? Bilinçli birey olmanın yolları ve sağladığı pozitif durumlar. Herkes okuyacak diye bir şey yok. Meslek seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği vb.
Siz kendi hayat yolculuğunuzdan bahsedebilirsiniz mesela ilgi çekici olacaktır
Sınıf 40 kişi ise hadi ilk 20 teneffüs şu kadar dakika diyip ilk 20 sonraki 20 ile konferans düzeyinde eğitim verebilirsiniz. Bunu her zaman yapın demiyorum ama öğrencileri canlı ve diri tutacaktır.
Herkese a4 kağıt dağıtın ad soyad yazsınlar ya da yazmasınlar.
Yazmalarını sağlayın. İçlerinden ne geçiyorsa. Hedefleri, hayalleri, istekleri gibi..
O eski geleneksel yöntemler işlemiyor artık “z kuşağı mıydı ?”Kötü not vermek, otur sıfır mantığı bana pek uymuyor. Kitleyi kazanmanız lazım zor ama imkansız değil diye düşünüyorum. Korku ile eğitim olmaz.
Aslında belli başlı bir kişi yok çok konuşan. Hepsi kendi aralarında konuşuyorSınıfta en çok konuşan en hareketli ekibin elebaşını bağlayın önce. Onu derse dahil ederseniz geri kalanlar da susar.
Branşınızı görmedim yazmışsınızdır belki. Sözelci iseniz mutlaka ilgi çekici bir konu açıp onu müfredat ile bağlayın vr en hareketli çocuklara söz verin. Zamanla susmayı öğrenirler ama sizin dikkat çekmeniz lazim
İlk ders anlattığımız günlerde girip gözlemlemişti. Ama o sınıflar başkaydı, daha sessizlerdi. Bu kadar sorun yaşamamıştımİyi de onun da olması gerekmiyor mu? Neye göre staj dosyanızı dolduracak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?