Sınıfla başa çıkamıyorum

Pardon da esas öğretmen neden dersten çıkıyor? Hem de o dersin ek ders ücretini alırken? Yok öyle yağma. Size nöbet falan tutturulursa da tutmayın. Çünkü parayı esas öğretmen alacak oh ne ala. Herkes çakal olmuş resmen 10 dk durup gitmiş sınıftan.

Ders hakimiyetine gelince de sosyal medyadan vs bahsedin. Ilgilerini çekersiniz
Staj öğretmeni gerçekten tam bir problem. Evet bize nöbet de tutturuyor. Benim esas derdim de onunla.
Ayrıca diğer okullarda stajer öğretmen kaç ders anlatıyor bilmiyorum ama bir kaç arkadaşıma sordum, sadece 1 saat anlattığını söyledi. Bize 3 ders anlattırıyor kişi başı. Hatta 2 dersti, programı değiştirdi zorla, hatta bunun için yalan bile söyledi.
Yani bu staj işini resmen bizi kullanmaya dönüştürdü.
Para vermemiş olsam bırakıp şikayet etmeyi de düşündüm. Ama bilmiyorum da tam prösedürleri. Kötü olmak da istemiyorum kendisiyle, puanı o vericek diye…

Ortaokulda stajyer öğretmen kavramı yoktur. Bu yüzden giren kişi öğretmen gözüyle saygı duyar ya da korkarlar. Ama lisede durumlar farklı. Sizin esas öğretmen olmadığınızı, herhangi bir yaptırımınızın olmayacağını bilirler. Hatta kimisi bilerek sinir etmeye çalışır. Niteliksiz okullarda maalesef böyle. Bu sizin öğretmenlik hayatınızın bir özeti değil. Tüm öğretmenlik hayatınızın böyle geçeceğini düşünmeyin. Biraz rencide edebilirsiniz konuşarak. Onun dışında bağırmak, susun demek ve iyi niyet ve güleryüz göstermek çözüm sağlamayacaktır. Konuşan ve sizi dinlemeyen temel birkaç öğrenciyi dersten kovun. Biraz da sözlerinizle rencide edin. Bir şey olmaz.
Dersten kovma hakkınız yok. Eğitim hakkı engellenemez. Başına iş alirsin. Çocukların eglenecegi bir şeyler kat işin içine. Renkler sesler vs. Hoşlarına giden bir şey olursa ilgileri toparlanır.

Ben 5. sınıflara giriyordum, uslu uslu beni dinliyorlardı. Üstelik stajyer öğretmen olduğumu bildikleri halde. Bir gün müdür çağırdı ve üst sınıfların boş dersine girmemi istedi. Ne anlatırsan anlat yeterki sınıfta otursunlar dedi. Sınıfa gittim, ben anlatıyorum dinliyen dinler, dinlemeyen sessizce istediğini yapabilir dedim. Sınıfta kağıt oynayan dahi oldu ama ben dersi dinleyenlerle dersimi yaptım. Sizin not vermeyeceğinizi biliyorlar, sizden çekinmezler, yapabileceğiniz bir şey yok. Tıpkı benim gibi yapın, sadece katılanlarla ders yapın. Kimse katılmazsa kendi kendinize yapın. Unutmayın siz ders anlatımınıza göre not alacaksınız.
Haklısınız, sanırım ben de en son bu şekilde devam edicem :)

Staj öğretmeni gerçekten tam bir problem. Evet bize nöbet de tutturuyor. Benim esas derdim de onunla.
Ayrıca diğer okullarda stajer öğretmen kaç ders anlatıyor bilmiyorum ama bir kaç arkadaşıma sordum, sadece 1 saat anlattığını söyledi. Bize 3 ders anlattırıyor kişi başı. Hatta 2 dersti, programı değiştirdi zorla, hatta bunun için yalan bile söyledi.
Para vermemiş olsam bırakıp şikayet etmeyi de düşündüm. Ama bilmiyorum da tam prösedürleri. Kötü olmak da istemiyorum kendisiyle, puanı o vericek diye…
Resmen çalışmadan maaş alıyor. Tahmin ettiğimden daha çakal çıktı. Cimer'e yazın size hiçbir şey olmaz. Size düşük puan vermeye kalkarsa tekrar ilgili yerlere bildirin. Meb teftişe gelsin gerekirse soruşturma açılsın. Para veriyorsunuz diye niye birilerini üstünüzden geçindiriyorsunuz?

Yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ederim, tahmin ettiğimden de fazla yorum geldi ve hepsi işime yarayacak ❤️

İlk ders anlattığımız günlerde girip gözlemlemişti. Ama o sınıflar başkaydı, daha sessizlerdi. Bu kadar sorun yaşamamıştım
Hocanızın yaptığı davranış çok yanlış,amacım sizi üzmek kırmak da değil ama adı üstünde siz stajyersiniz..sınıfta olan herhangi bir durumda sorumluluğu olan o dersin öğretmeni..belki siz dersi anlatırken çok yetersizsiniz ve konunun ana hatlarını anlatıp önemli noktaları kaçırıyorsunuz.Belki çocukların yaşına, gelişim düzeyine uygun olmayan konu dışı paylaşımlarda bulunuyorsunuz..Siz şu an "bu işi meslek olarak yapan kişi " ünvanında değilsiniz ki hala öğrencisiniz.Bu yüzden yanınızda ders öğretmeninin olup eksikleriniz konusunda geri bildirimler yapmalı varsa eklemeniz gereken bir şey sonraki dersinizde eklemenizi sağlamalı..haftada 2 saat derse girdiğiniz sınıf da o dersten sınava tabi ..tabiri caizse siz "pişeceksiniz" diye o dersi dinleyen çocuklar da birşekilde madur oluyorlar.

Sınıftan felan kovmayın. Dersten çıkıp okulun icinde başina bir iş acarsa size sorarlar dersten niye çıkardin diye.

Ben ortaokulda öğretmenim kücüklerin ilgisini cekmek daha kolay oluyor ama lise biraz daha farkli.

Dikkatlerini çekecek bir yol bulmalısınız.

Yukarıda arkadas yazmiş. Bazi derslerde biraz sohbet edebilirsiniz. Bir kagida hangi meslegi yapmak istediklerini yazdirip kagitlari toplayıp (isim yazmak istemeyenler yazmasin) uzerine konusabilirsiniz.

Onlarla ucundan bile olsa aynı frekansı yakalarsaniz sizin dersinizi iple çekerler.

Bir de serse hazırlikli gidin ders anlatiminiz akıcı olsun. kitaptan baka baka anlatirsaniz tutukluk oldugu an ilgileri azalir konusmaya başlarlar.

Tabi her sınıf her yas gurubu farklı. Deneye deneye doğru yontemi bulacaksınız.

Dersten kovma hakkınız yok. Eğitim hakkı engellenemez. Başına iş alirsin. Çocukların eglenecegi bir şeyler kat işin içine. Renkler sesler vs. Hoşlarına giden bir şey olursa ilgileri toparlanır.
Dersten kovmakla kastım çok git dersimden ne halin varsa gör değil, müdürün yanına git öğretmenim derste sorun çıkardığım için yanınıza yolladı de diyorum.

Hocanızın yaptığı davranış çok yanlış,amacım sizi üzmek kırmak da değil ama adı üstünde siz stajyersiniz..sınıfta olan herhangi bir durumda sorumluluğu olan o dersin öğretmeni..belki siz dersi anlatırken çok yetersizsiniz ve konunun ana hatlarını anlatıp önemli noktaları kaçırıyorsunuz.Belki çocukların yaşına, gelişim düzeyine uygun olmayan konu dışı paylaşımlarda bulunuyorsunuz..Siz şu an "bu işi meslek olarak yapan kişi " ünvanında değilsiniz ki hala öğrencisiniz.Bu yüzden yanınızda ders öğretmeninin olup eksikleriniz konusunda geri bildirimler yapmalı varsa eklemeniz gereken bir şey sonraki dersinizde eklemenizi sağlamalı..haftada 2 saat derse girdiğiniz sınıf da o dersten sınava tabi ..tabiri caizse siz "pişeceksiniz" diye o dersi dinleyen çocuklar da birşekilde madur oluyorlar.
Hayır kırmadınız, aksine çok haklısınız. Artık girdiğimiz sınıflarda dersleri tamamen biz anlatıyoruz ve sınavlar başladığında öğrenciler bu konulardan sorumlu olacaklar. Tabiki daha stajyer olan biriyle, öğretmen olmuş birinin anlatımında uçurum vardır ve bence de öğrenciler için de haksızlık. Ama staj öğretmeninin de işine böyle geliyor.
En azından bir ders bize anlattırıp ikinci ders düzeltmeleri yaparak konuyu çocuklar için de daha anlaşılır bir hale getirebilirdi.
Tam prosedürler ne bilmiyorum, ama konuştuğum diğer tüm arkadaşlarım ilk hafta 20 şer dakika anlattığını, daha sonra da haftada 1 saat anlattığını söylüyor.
Ama bu hoca daha ilk haftadan 2 şer saat anlattırmakla başladı ve 3 e çıkardı.
İlk ders anlattığımda eleştirdi eksiklerimi söyledi, ikinci hafta çok güzel anlattığımı söyledi. Bir daha da derse gelmedi bizimle

Resmen çalışmadan maaş alıyor. Tahmin ettiğimden daha çakal çıktı. Cimer'e yazın size hiçbir şey olmaz. Size düşük puan vermeye kalkarsa tekrar ilgili yerlere bildirin. Meb teftişe gelsin gerekirse soruşturma açılsın. Para veriyorsunuz diye niye birilerini üstünüzden geçindiriyorsunuz?
Bu sene formasyonun sistemi biraz değişti. Ben de bu nedenle emin olamıyorum. Mesela eskiden 1 dönem staj yapılıyormuş, bu sene 2 döneme çıkardılar. Bir öğrencinin haftada kaç ders anlatması gerektiğini bilmiyorum ve araştırdığım kadarıyla bir sonuç bulamadım. Emin olmadan da bir şikayette bulunmak istemedim. Nöbet konusunda ben de bizim tutmamamız gerekiyor diye biliyorum ama emin değilim. Siz emin misiniz peki bunun yasak olduğundan? Yanlış anlamayın emin olmak adına sordum.

Neden bize yasak dediler o zaman 😅

Ogrencilerin dunyadan haberi yokta ondan atabiliyor, sikayet edilmedigi icin. Genelde ogrenciler ogretmenin dersten atamayacagini bilmiyor veya karsi gelmiyorlar muhtemelen.
28 yasimdayim. Taa lisede ogretmenlerimiz bizim dersimize girerken birbirlerine sabir dilerdi.😂
Ama hic bir ogretmen tarafindan dersten atilmadim. Atamaz cunku buna benzer bazi hakkim olan durumlarda direkt aileme bildirmistim ben.

Son düzenleme:
Cinnet geçirmeyi bekleyeceksiniz 🤣
Bizimde çok sinirli bi öğretmenimiz vardı dışarı sinirli bize melek gibi
Bigün herkesin konuştuğu bi zamanda cinnet geçirdi 🤣
Herkes yola gelmişti o zaman 😹

Ogrencilerin dunyadan haberi yokta ondan atabiliyor, sikayet edilmedigi icin. Genelde ogrenciler ogretmenin dersten atamayacagini bilmiyor veya karsi gelmiyorlar muhtemelen.
28 yasimdayim. Taa lisede ogretmenlerimiz bizim dersimize girerken birbirlerine sabir dilerdi.😂
Ama hic bir ogretmen tarafindan dersten atilmadim. Atamaz cunku buna benzer bazi hakkim olan durumlarda direkt aileme bildirmistim ben.

Aslında merkezde çalışan öğretmenler gayet şikayet ediliyor böyle bir yanlış yapıldığında ama. Ne diyelim, bir eğitimci olarak ben de sınıftan atılmasına karşıyım

Nöbet mi 😶 ne alaka onun da mı stajı yapılıyor sanki. Staj danışmanınız yok mu fakültede onunla görüşün durumu.

Sizinde eksik bildiğiniz şeyler var. Dersten dışarı çıkaramaz ama dersin huzurunu bozan ögrenciye tutanak tutar. rehbelik servisi tarafindan veli cağrılır ve ogrenci sozlesmesi imzalanir. ögrenci dersin huzurunu bozmayacağına dair sozlesme imzalar sözlesmeye ragmen dersin huzurunu bozmaya devam ederse disiplinkuruluna sevkedilir ve disiplin cezasi alir. sonrada veli yalvarmaya baslar hocam bizim cocuk cahillik etmis affedin diye.

5 yıllık lise öğretmeninden tavsiyeler geliyor😂 fen lisesi çpl anadolu her çeşit öğrenciyle karşılaştım. sizin nabza göre pozisyon almanız en mantıklısı olacaktır. Öğrenci talebedir, yani talep etmesi gerekir sizden bir şeyler öğrenmeyi. Başta bunu bilin ve ille de Öğreteceğim diye yıpratMayın kendinizi. 11. Sınıflar asla çocuk değildir.Sert yapamıyorum filan demişsiniz, öğrenin. Zamanla olacak şeyler ama aba altından sopa gösterin muhakkak. Dersin ne olduğumu bilmiyorum. Misal ben tde öğretmeniyim ve fen lisesinde dersime ilgi azdı. Onlarda da mesela 2 saat ders varsa 1 saat ders anlatıcam sonra sizi etüt için bırakacağım o esnada bana da sorularınızı getirirsiniz deyip hallediyordum. Okuldaki diğer hocalardan sorun çıkaran ele başı olan spesifik öğrencileri öğrenin ve onlara başta görev vererek derse davet ederek başlayın buna uyum sağlamazlarsa biraz sertleşip görmezden gelme, ve veliyle görüşme tehditini savur gitsin. Laf dalaşına giren varsa girin korkmayın, her türlü siz alt edersiniz zaten öğretmensiniz bilgi ve görgünüz onların üstünde. İlk senemde ağladığımı hilirim ama kan kusup kızılcık şerbeti içtim modundaydım devamlı. Çocuklara hakaret etmeden alttan alta laf dokundurunca kendilerne geliyorlar. Ve çok da zıvanadan çıkarlarsa son kozımız disiplin tutanağıdır. Stajyer de olsanız size saygı duymak zorundalar.

Back
X