- 12 Temmuz 2006
- 8.474
- 280
- 698
- Konu Sahibi papatyam58
-
ya tabiki olmaz hepimizin düşüncesi keşke kalmasaydı ama olmuşla ölmüşe çare yok işşte üstüne gitmeyelim dah fazla die dedim zaman bizim zaman olsa çocuklar takdir ögrencisi oluru zaten nesil okumaya meyilli nesil değilki
Evet eğitim sistemimizde belki çok eksik gedik var.
Ama bunlar mazaret olamaz, en rezil sitemlerle deneme tahtasına çevrilsek de hiç bir zaman bahane olarak kullanmadık bunu.
Üniversitedeki hocalarımın dedikleri bir laf vardı, ben size zorla bir şey öğretmek zorunda değilim artık,
İlkokul öğrencisi değilsiniz derlerdi, bilgi nerdeyse (hele ki bu bilişim çağında) gidip onu arayıp bulup öğrenmek sizin sorununuz derlerdi.
Ben öğrenmek istediğiniz bilgiye rehberlik ederim derlerdi,
Bu belki lise öğrencisinin henüz anlayamayacağı bir şey, ama bahane bulmak kolay, kimse gül bahçelerinde okul okumadı...
canım şimdi bikaç sorum olcak;
1. SBS sınavlarına çalışmışmıydın geçen senelerde, çünkü o zaman bi bıkkınlık oluyo lise 1de öğrenci seriyo dersleri biraz
2. bu dersler senin için takıntı haline mi geldi, ben nasılsa sayısal yapamıyorum, çalışsam da yapamam diye çalışmadın mı?
3. bi erkek arkadaşın var mı? çünkü o zaman insanın kafası çok dağılır, hele de sen şu an 15 yaşında falansındır, tam ergenlik dönemi, bundan dolayı mı?
4. internet veya televizyon başında çok mu vakit geçiriyosun?
5. çok çalışıyorum ama bi türlü olmuyo diyebilir misin bu 6 ders için; yani o zaman Sayısal zekandan ziyade sözel zekan gelişmiş olabilir.
6. ailen ders çalış diye baskı yaptı mı hiç, çünkü bu öğrenciyi ders çalışmaktan soğutur, ailesinin gözünü boyamak için çalışıyomuş gibi yapar...
Bak hayatım ben "profesyonel" bi öğrenci olarak soruyorum bunları sana; tam bi inek öğrenciyimdir, ilkokulda okul birincisiydim, lisede ilk 15e girdim, ama eşşek gibi de çalıştım hala da çalışıyorum; bu tamamen disiplin işidir, yer yer çok sıkılırsın, bunalırsın o zaman bi 5-6 gün ara verirsin bu dönemde de en sevdiğin şeylerle vakit geçirirsin, ama çalışmadan olmaz, bi de ön yargılarını yık yapamam dersen hiç bi zaman yapamazsın...
bu arada babanın bişey diyeceğini sanmıyorum, sonuçta bu sınavlar herkese açık, herangi bi para ödenmiyo bildiğim kadarıyla, yoksa okutmayıp naapacak seni, bu devirde okumazsan "koca"yı bile zor bulursun, merak etme baban bişey demez...bu arada puan bazında ortalaman kaç? artık o geçerli biliyosun ki...
bu arada benim alanım sayısal, baya iyidir yani sayısalım, takıldığın bi konu veya soru olursa özelden iletişime geçebilirsin benimle:)
benm kardeşimde karne aldı bugün.lise bitti sınava gircek yarın kuzu kavurmam :asigim:
hiç unutmam lise 2 de 4 zayıfı vardı,ben bi vurdum bi de duvar.iyi bi şey değil tabi ki
ama arkadaş ortamına takılıyodu,2.dönem notları baya yükselmişti alkisalkisalkis Şeniz
büyük ihtimalle arkadaş ortamı,internet,telefon msjlar v.s... gibi şeylerde yapıyosun
interneti çek,oturup bi güzel ders çalış
geçersin niye geçmeyecksin yerimseniben
hmm o zaman tam bi sözel öğrencisisin, bu seneyi nasılsa bi şekilde geçersin, alan tercihini çok dikkatli yap, hatta TM bile deil direk TS yani sözel olsun tercihin derim ben...1=Evet sbs sınavlarına çok çalışmıştım zaten liseye kadar derslerim çok iyidi sürekli takdir getirirdim hatta sbsden 420 puan felan almıştım ikisindede.
2=Ben sayısala çalışıyorum ama sürekli yapamıyacağın düşüncesi var aklımda ondan sonra bırakıyorum zaten çalışmayı yada çalışsam bile isteksizce çalışıyorum.
3=hayır erkek arkadaşım yok bu yaşlarda bana saçma geliyor böyle şeyler
4=Evet internette çok vakit geçiriyorum.
5=Çalışıyorum ama olmuyo.Örneğin;geometri sınavlarına gece gündüz çalıştığımı bilirim ama alabildiğim en yüksek not 45.
6=Hayır ailem o kadar baskıcı değildir tabi ki bana çalış derler üstüme gelmezler.
İnş. sorularına cevap verebilmişimdir..a.s..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?