Oncelikle artik her gitmenizde eli bos gitmeniz onlari kesmeniz cok guzel olmus yapmayin.eltiniz icin oda yapardi oda boyleydi gibisine konusursa e eltim yapiyor iste ben daha ugrasmiyim dedim kendi kendime de hemen iceri gecin. Evinize geldiginizdede ayni davranislari sergilerse o daha agzini acmadan gulerek anne sen simdi sorarsin yine esime ben cevapliyayim ben yaptim diyip kahkayi basinMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? onlara gittigimde elim bos gitmeyip bir seyler yapar gotururdum. kv eltimin adini zikrederek x de hep yapar derdi. (simdi asla goturmuyorum .) k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
yapicam oyle bir sey. gercekten ayni laftan sıkildım artik.Oncelikle artik her gitmenizde eli bos gitmeniz onlari kesmeniz cok guzel olmus yapmayin.eltiniz icin oda yapardi oda boyleydi gibisine konusursa e eltim yapiyor iste ben daha ugrasmiyim dedim kendi kendime de hemen iceri gecin. Evinize geldiginizdede ayni davranislari sergilerse o daha agzini acmadan gulerek anne sen simdi sorarsin yine esime ben cevapliyayim ben yaptim diyip kahkayi basin
Daha öncede benzer konu açmıştınız sanki? Bunları okumuş gibiyimMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? evliligin daha 1. haftasinda el opmeye gittigimizde kahve yapmistim. k.peder de "benim gelinim ne de guzel kahve yaparmis deyip ellerine saglik" demisti. kvalide de "eltimi soyleyerek ama sadece benim duyacagim sekilde :"x de cok guzel kahve yapar bize" demisti. onlara gittigimde elim bos gitmeyip bir seyler yapar gotururdum. kv eltimin adini zikrederek x de hep yapar derdi. (simdi asla goturmuyorum .) k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
ben onlara giderken elim bos gittiim icin artik, kiyaslayamiyor. benim simdi asil sinirimi bozan surekli "sen mi yaptin" diye sormasi. yahu evde 2 kisi yasiyoruz. kim yapacak ki? kendi ailemde 8 saat uzaklikta bir sehirde yasiyor. komsu desen komsulari tanimiyorum:) disardan ev yemekleri satan bi yer desen oyle bir yer de yok yakinlardaSiz de onu başkasıyla mukayese edin, ya da bir şey yaptığınızda kv ye bakarak ben yaptım ama x'de (eltiniz) güzel yapar eminim diyin, ondan önce diyin, ayar olsun
ben hatirlatmak amacli bahsettim aslinda. sinirimi bozan kiyaslamasi degil yani artik kiyaslamalarin onunu kestim.Daha öncede benzer konu açmıştınız sanki? Bunları okumuş gibiyim
O zaman o sormadan sen sormadan ben söyliim hepsini ben yaptım deyin, kv ye laf kalmasınben onlara giderken elim bos gittiim icin artik, kiyaslayamiyor. benim simdi asil sinirimi bozan surekli "sen mi yaptin" diye sormasi. yahu evde 2 kisi yasiyoruz. kim yapacak ki? kendi ailemde 8 saat uzaklikta bir sehirde yasiyor. komsu desen komsulari tanimiyorum:) disardan ev yemekleri satan bi yer desen oyle bir yer de yok yakinlarda
Merhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? evliligin daha 1. haftasinda el opmeye gittigimizde kahve yapmistim. k.peder de "benim gelinim ne de guzel kahve yaparmis deyip ellerine saglik" demisti. kvalide de "eltimi soyleyerek ama sadece benim duyacagim sekilde :"x de cok guzel kahve yapar bize" demisti. onlara gittigimde elim bos gitmeyip bir seyler yapar gotururdum. kv eltimin adini zikrederek x de hep yapar derdi. (simdi asla goturmuyorum .) k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
ana konuyu anlatayim derken eski konuyu anlatir gibi olmus gercekten. ama simdi duzenledim konuyuDaha öncede benzer konu açmıştınız sanki? Bunları okumuş gibiyim
Anladımben hatirlatmak amacli bahsettim aslinda. sinirimi bozan kiyaslamasi degil yani artik kiyaslamalarin onunu kestim.
o ortamda siz olsaydiniz eminim ki sizin de siniriniz ziplardi. esim bile anlam veremedi. k. nin "pogacayi sen mi yaptin" demesine. her yaptiginiz yemege surekli kim yapti veya sen mi yaptin diye soran bir k.v niz olsaydi eminim ki siz de sinir olurdunuz. ozellikle sondaj yapip buraya yazsaydim emin olun ki sayfalar tutardiAnlattıklarınızda sinir olacak hiçbir şey göremedim. Kayınvalidenin nesine sinir olsam diye düşünüp düşünüp bulmuş gibisiniz. Yazdıklarınıza bakılacak olursa bu insanlar zaten sizi takdir ediyor. Eltinizden için “o da güzel yapıyor” deyiversinler, ne olmuş yani? Bunun için kıskançlık yapmak gerekli mi ki?
tesekkurler super fikir:))Gerçekten sinir bozucu kıyaslanmak en sevdiğim şey. Herkes elinden geldiği becerebildiği kadar hizmetini eder ikramlığını yemeğini hazırlar. Bence sizde bunu ona karşı kullanın x in kvsi şöyle yapmış y nin kvsi böyle demiş gibisinden belki yaptığı yanlışın farkına varır
belki de olabilir. bununla birlikte bekledigim samimiyet ve sicakligi goremedigim icin de olabilitGerçekten sinir bozucu birşey göremedim ben.
Sizin asıl derdiniz, aile diye tanımlandığınız eşinizin dayatmasıyla istemeyerek ve sık sık eşinizin ailesiyle görüşmeniz. Ve dolayısıyla ufak tefek şeylerden de rahatsız oluyorsunuz.
Olabilir, insanların sinirini bozan şeyler de farklı olabilir tabi. Ama ben cidden öyle büyük bir sorun göremedim. Ben de bir şeyi beğenince sorarım bazen “kim yaptı çok güzel olmuş” diye. Hem eşiniz de poğaça yapabilir normal bir şey, niye eşiniz poğaça yapacak değil ya, olsun ki?o ortamda siz olsaydiniz eminim ki sizin de siniriniz ziplardi. esim bile anlam veremedi. k. nin "pogacayi sen mi yaptin" demesine. her yaptiginiz yemege surekli kim yapti veya sen mi yaptin diye soran bir k.v niz olsaydi eminim ki siz de sinir olurdunuz. ozellikle sondaj yapip buraya yazsaydim emin olun ki sayfalar tutardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?