oyle yapiyordum zaten. esimin abisi geldi 15 saatlik mesafeden. o gelecek diye hazirlik yaptikallah kolaylık versın..bır ıkı kere sadece cay verın yada hazır bıskuvi yada pastaneden bır ıkı bır sey alın koyun onlerıne..yemın ederım degmez..yaranamazssınız..benım omrum bosa kurek cekmekle gectı..boyle ınsanların ıcıne hıc gırmemek lazım ama cahıllık ıste
benım esım cok ıyı bır ınsandı rahmetlı oldu..aılesı kotulkde yapsa ses etmezdı..olan kadınlara oluyor..rabbım razı olsun esımden..ama boyle aıle oldugunu bılsem evlenmezdım bu gunku aklım olsaoyle yapiyordum zaten. esimin abisi geldi 15 saatlik mesafeden. o gelecek diye hazirlik yaptik
burda yorum yapanlara sormaniza gerek yok direkt alintilayip bana sorabilirsiniz. kendi memleketimden gelin cikip esimin memleketinde de resmi nikahim oldu. 2. dugunden kastım bu.Yanlış mı anladım konu sahibi 2 düğün mü yapmış? Sonra da kayınvalideye falan virüs falan dinlemiyor mu demiş? Doğru anladıysam olayları nasıl kendimize çevirerek anlattigimizin kanıtı. Onun için diğer olaylara da yorum yapmayayım.
Anladım gelin çıkmak düğün oluyor. Haklisiniz o zaman.burda yorum yapanlara sormaniza gerek yok direkt alintilayip bana sorabilirsiniz. kendi memleketimden gelin cikip esimin memleketinde de resmi nikahim oldu. 2. dugunden kastım bu.
defalarca yemege caya grldi ben ona giderken bos da gitmezdim yani kendim bir seyler yapip gotururdum ama hala ayni soruyu sormasi iyi niyetli olmadigini gosteriyorSen mi yaptın diye sorması, sen mi yaptın yoksa hazır mı aldın düşüncesiyle soruyor bence. Hoş değil evet
sınırlı sayida yani sadece kendi ailem ve esimin 5 kisiden olusan ailesi geldi. 10 kisilik bir dugun evet.Anladım gelin çıkmak düğün oluyor. Haklisiniz o zaman.
Kayınvalide yemekleri sizin yaptığınıza bi türlü ikna değil bide kıyaslama en sinir olduğum şey inceden şaka yollu ayar vermenin zamanı gelimiş bidaha sofraya oturmadan şimdiden söyleyeyim hepsini ben yaptım diyin ve gülün anlayacağı dilden konuşmanız lazımMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
ne kadar ailenin icine girerseniz o kadar taniyorsunuz. bazen insanlar kendilerini cok farkli tanitabiliyorlar. soyle ornek vereyim size. 3 ay once annemle babam geldi beni ziyarete. k.v de bize geldi annemler icin hosgeldin ziyaretine. k.v oyle bir davraniyor ki annemin yaninda. "shalini kizim ayaklarini usutme, shalini kizim sırtindaki ince gibi aman dikkat et yavrum" ama bir gorseniz yani ilerden goren k.v yi gercek annem zannederannem de bana "kizim ne şanslisin nasil iyi davraniyor k.v sana" diyor. anne dedim siz burdasiniz diye boyle. yoksa bana hitap ederken asla "kizim" demez ismimi zikretmez. annem şok olmustu nasil bu kadar rol yapabiliyo diye.
annem iyi niyetli oldugu icin ve kendi k.v si hic olmadigi icin. iste o verdginiz orneklerin hepsi benim k.v de de toplanmiş:)Elbette insanlar kendini farklı tanıtabilir ama bu insanların virüsü takmadıklarını anlamak için aile içine girmenize gerek yok ki. Ona istinaden söyledim. Anneniz nasıl şok olmuş ona da şaşırdım aslında, kayınvalidelerin yüzde doksanı böyle çünkü. Dünürlerinin yanında aman kızım canım kızım derler. Oğullarının yanında başka, yalnızken başka olanı da çok. Sevmedikleri gelinleri varsa onun yanında bir anda öbür gelin de canım kızım oluverir. Benim kayınvalidemle o noktada bir sıkıntım yok ama çok fazla bunun örneğini gördüm.
defalarca yemege caya grldi ben ona giderken bos da gitmezdim yani kendim bir seyler yapip gotururdum ama hala ayni soruyu sormasi iyi niyetli olmadigini gosteriyor
oglunun evliligini sindiremedi sanirim evet:) yani nasil sindirsin ki.. esim 8 yillik memur. ama bugune kadar tek bir birikimi olmamis. neden tum maasina anne ve babasi el koydugu icin her daim. dusunsenize esim parasiz, cebinde azicik harclikla dolasirken anne ve babasi ege, akdeniz, karadeniz turlarina cikiyorlarmis. kendilerinin emekli maasi var sadece esimin maasiyla 8 yil guzelce yasamislar. evlenirken de 5 kurus yok tabi. kredilerle evlendiriyorlar ogullarini. krediyi de kim oduyor? tabiki biz. o yuzden rahat bir yasamdan sonra oglunun evliligi ile bu rahat yasam sona erdi. cok normal sinir olup kabullenememesi. mesafe diyorsunhz ne guzel de diyorsunuz ama ben esime dinletemiyorumNormalde gelin olarak sizin evliliğe henüz alışamamış olmanız lazımken bence sizin kv daha evliliğe alışamamış gibi duruyor burdan bakıncaben öyle hissettim bilmiyorum... yaşayan sizsiniz tabi o an ki size hissettirdikleri önemli. Diğer anlattığınız bağırma çağırma vs davranışlarını asla onaylamıyorum tabiki. Mesafe koymanız sizin yararınıza olur her zaman. Acaba bir gün açık açık sorsanız mı neden sürekli böyle diyorsun diye.. güzel bir dille
Siz de onlara yemeğe gittiginizde kpnize "babacim yeemk çok güzel olmus, elinize sağlık" deyin, kvniz ben yaptım derse siz de hmm der geçersiniz. Ben kvnizi aynalamaniz gerektiğini düşünüyorum
Valla cevabiniz akıllara zarardı gerçekten hayret ettim. Nasıl sorun yok düpedüz konu sahibini mutsuz etmeye çalışıyor ve bunu kasıtlı yapiyor yok balığı daha önce oğlu kızartmış oyle sanmıştır da yok poğaça da yapabilirmiste ne münasebet niyet gayet açık .Arkadaşlar tamam vurmayın, öldüm. Bu kadar beğenmeyecek ne vardı, altı üstü bence sorun yok dedim konu sahibine yahu.
Veriyorum, "belli etmekten korkmamak"Keşke bu aynalama taktiğini bende yapabilsem ya niye yapamıyorumm istiyorum yapmayıama sanki belli edecekmişim gibi geliyor böyle bir tuhaf oluyorum karşımdakine kasıtlı bir şey yapmak istediğimde... olmuyor valla beceremiyorum bu işleri azcık taktik verir misiniz rica etsem
Ay bide konu sahibine kıskançlık yapmayın demişsiniz ,Arkadaşlar tamam vurmayın, öldüm. Bu kadar beğenmeyecek ne vardı, altı üstü bence sorun yok dedim konu sahibine yahu.
Konu sahibi sonraki yorumlarda detayları yazınca evet bir çok sıkıntı var gerçekten ama ilk mesajda mesela elti için o da güzel yapar böyle falan deseler ben hiç kötü niyet algılamam açıkçası anlayamadım o yüzden.Valla cevabiniz akıllara zarardı gerçekten hayret ettim. Nasıl sorun yok düpedüz konu sahibini mutsuz etmeye çalışıyor ve bunu kasıtlı yapiyor yok balığı daha önce oğlu kızartmış oyle sanmıştır da yok poğaça da yapabilirmiste ne münasebet niyet gayet açık .
duygularini dişinda yasayan insanlar zor yapiyor gercekten. laf sokmaya calisirken s.çıp batirir ya bi insan iste ben oyleyim. her seyim disimda malesef. o yuzden aynalama taktigi olsun, laf sokma olsun cok zor. bunun icin aileye ilk once alismam lazim. siz de eger duygularinizi disinda yasiyorsaniz beceremiyorsunuzdur.bu aksam k.v ile k.peder geldiginde k.pedere laf sokayim dedim. sesim falan titredi boyle tok bir ses tonuyla bile soyleyemedimKeşke bu aynalama taktiğini bende yapabilsem ya niye yapamıyorumm istiyorum yapmayıama sanki belli edecekmişim gibi geliyor böyle bir tuhaf oluyorum karşımdakine kasıtlı bir şey yapmak istediğimde... olmuyor valla beceremiyorum bu işleri azcık taktik verir misiniz rica etsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?