yapar tabi ama yapmiyormus yani k.v esimin yemek yapmasina şahit olmamis, sadece annesine yardim edermis bekarken. baligi da esim kendisinin yaptigini hic soylemedi. aslinda evet hazetmiyorum. nişanliyken annemle yasadigi bir sorundan dolayi evliligimin 2. gunu benden intikam aldi, bagirip cagirmisti isin icine annemi de katarak belki de bunu affedemiyorum hala. esim de hicbir sey dememisti. ama sunu soyleyeyim genel olarak çok soguk bir kadin. evine gittigimizde korona var diye bana sarilmaz, bunu da dile getirir. (bende sarilmasini istemem kesinlikle) esime uzuun uzun sarilir. sanki esimle hic temasimiz yok:))Olabilir, insanların sinirini bozan şeyler de farklı olabilir tabi. Ama ben cidden öyle büyük bir sorun göremedim. Ben de bir şeyi beğenince sorarım bazen “kim yaptı çok güzel olmuş” diye. Hem eşiniz de poğaça yapabilir normal bir şey, niye eşiniz poğaça yapacak değil ya, olsun ki?
Genelde balığı eşiniz yapıyorsa o yaptı sanması normal kayınvalidenizin.
Sanki kendisinden pek hazzetmiyorsunuz da o sebeple ufak tefek her şey size batıyor gibi hissettim.
Size bağırıp çağırması ve eşinize sarılıp size sarılmaması konusunda hak verdim. Mesafeli olacaksınız o zaman yapılacak tek şey bu. İçten içe sinir olup kendinizi boşuna yıpratmayın.yapar tabi ama yapmiyormus yani k.v esimin yemek yapmasina şahit olmamis, sadece annesine yardim edermis bekarken. baligi da esim kendisinin yaptigini hic soylemedi. aslinda evet hazetmiyorum. nişanliyken annemle yasadigi bir sorundan dolayi evliligimin 2. gunu benden intikam aldi, bagirip cagirmisti isin icine annemi de katarak belki de bunu affedemiyorum hala. esim de hicbir sey dememisti. ama sunu soyleyeyim genel olarak çok soguk bir kadin. evine gittigimizde korona var diye bana sarilmaz, bunu da dile getirir. (bende sarilmasini istemem kesinlikle) esime uzuun uzun sarilir. sanki esimle hic temasimiz yok:))
Evliliğiniz ikinci günü sıkıntı yaşamissiniz zaten kendisiyle, iyi başlamamış, o bağırış çağırış nasıl sonuçlandı da siz bu kadar sık görüşmeye devam ettiniz?belki de olabilir. bununla birlikte bekledigim samimiyet ve sicakligi goremedigim icin de olabilit
Tam benlik mevzu" yok biz dışardan sipariş veriyoruz hiç uğraşmıyorum yemekle" falan deseneMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
aslinda soyle soyleyeyim. ikinci gun bile degildi. kendi memleketimden gelin geldim. daha esimin memleketinde 2. dugun olmamisti. bakin daha dugun bile olmamis. gelin geldigimin ertesi gunu biz ihtiyaclar icin gezerken k.v nerden nasil yanlis bilgi aldi bilemiyorum annemin gelip benim kendi evimde kalacagini sanmis. beni aradi. basladi bagirmaya "shalini annen gelip senin evde kalacakmis buna musade etmiyorum. dugun olmadan once gelin ve damadin evinde kimse gelip kalamaz annen dahi olsa.bizim adetlerimizde dugun olmadan gelinle damadin evinde kimse kalmaz " bir de diyor ki orasi oglumun evi kimse kalamz diye bas bas bagiriyor. sonra beni dinlemeden yuzume telefonu kapatiyor. zaten annemler otel tutmustu otel olmasa bile akrabalariniz var kalmak isteseler onlarda kalirlar. ben 8 saatlik mesafeden gelmisim ailemden ayrilmisim zaten. ben bu usluba karsilik verebilecek gücte bile degildim. ve o gun tam 1 gun boyunca saatlerce agladimEvliliğiniz ikinci günü sıkıntı yaşamissiniz zaten kendisiyle, iyi başlamamış, o bağırış çağırış nasıl sonuçlandı da siz bu kadar sık görüşmeye devam ettiniz?
Meselenin aslı, poğaça, balığın kimin yaptığı değil.
Arkadaşlar tamam vurmayın, öldüm. Bu kadar beğenmeyecek ne vardı, altı üstü bence sorun yok dedim konu sahibine yahu.Anlattıklarınızda sinir olacak hiçbir şey göremedim. Kayınvalidenin nesine sinir olsam diye düşünüp düşünüp bulmuş gibisiniz. Yazdıklarınıza bakılacak olursa bu insanlar zaten sizi takdir ediyor. Eltinizden için “o da güzel yapıyor” deyiversinler, ne olmuş yani? Bunun için kıskançlık yapmak gerekli mi ki?
iyi fikir hatta super fikir. gorumcem var bi tane. gercekten cok guzel yapar her seyi. misafir davet vs olunca hep gorumcemi cagirirmis ona yaptirirmis. bundan sonra "sen mi yaptin" dicem o da evet derse himm x abla yapti zannetmistim diyeyimBen olsam Ona gittiginiDe ikramliklari yerken kim yapti sen mi yaptin diye sorardim. Yuz ifadesini goZler devamini getirirdim. Saka yaptim ay az eglenelim istedim derdim.
Anneniz evinizde de kalabilirdi ayrıca bu kayinvalidenizi ilgilendirmezdi, eşinizle sizin bileceğiniz iş sadece.aslinda soyle soyleyeyim. ikinci gun bile degildi. kendi memleketimden gelin geldim. daha esimin memleketinde 2. dugun olmamisti. bakin daha dugun bile olmamis. gelin geldigimin ertesi gunu biz ihtiyaclar icin gezerken k.v nerden nasil yanlis bilgi aldi bilemiyorum annemin gelip benim kendi evimde kalacagini sanmis. beni aradi. basladi bagirmaya "shalini annen gelip senin evde kalacakmis buna musade etmiyorum. dugun olmadan once gelin ve damadin evinde kimse gelip kalamaz annen dahi olsa.bizim adetlerimizde dugun olmadan gelinle damadin evinde kimse kalmaz " bir de diyor ki orasi oglumun evi kimse kalamz diye bas bas bagiriyor. sonra beni dinlemeden yuzume telefonu kapatiyor. zaten annemler otel tutmustu otel olmasa bile akrabalariniz var kalmak isteseler onlarda kalirlar. ben 8 saatlik mesafeden gelmisim ailemden ayrilmisim zaten. ben bu usluba karsilik verebilecek gücte bile degildim. ve o gun tam 1 gun boyunca saatlerce agladimesimle kuafor vs islerimiz vardi. gozlerim şiş bir sekilde provaya gittim. hayatimin gercekten en b.ktan gunuydu. sonraki gun yani dugun gunu de moralim cok bozuktu cunku kotu anlamda etkiledi beni. esim annesiyle konusuyor bunun uzerine. annesi yok ben bagirmadim agzimdan oyle seyler cikmadi diye yalanlar savurup esimi inandiriyor kismen. dugun gunu k. ile hep küs durdum asla konusmadim. dugunden 3 gun sonra hicbir sey olmamis gibi halimi hatrimi sordu. esim de " bak annem kotu niyetli degil" e cevirdi her seyi. el opmeye gitmeyecektim. esim "biz kucuguz saygili olmamiz lazim vs diye diye goturdu. hicbir sey demedim bu kadina. evine gittigimizde de yemek ikram etti. yemekten sonra da kahveyi ben yaptim. k.peder "oo cok guzel olmus vs deyince k.valide "benim diger gelinim de cok guzel kahve yapar diye ortaya atildi. yani boyle enteresan bi kadin. bi de sunu soyleyeyim insanin esi arkasinda olmadiktan sonra istediginiz kadar mesafe koyun sınır koymaya calisin olmuyor
ne kadar ailenin icine girerseniz o kadar taniyorsunuz. bazen insanlar kendilerini cok farkli tanitabiliyorlar. soyle ornek vereyim size. 3 ay once annemle babam geldi beni ziyarete. k.v de bize geldi annemler icin hosgeldin ziyaretine. k.v oyle bir davraniyor ki annemin yaninda. "shalini kizim ayaklarini usutme, shalini kizim sırtindaki ince gibi aman dikkat et yavrum" ama bir gorseniz yani ilerden goren k.v yi gercek annem zannederAz görüş diyemeyeceğimize göre söyleyeceğimiz tek şey var kabullenin. Virüsü takmayan insanlar demişiniz ama 8 ay önce de virüs vardı. Bunu göze alıp evlenmiş olmanız lazım, nikah defterine imza atınca değişmeyecekti ya bu insanlar. Bu hikayede benim sinirimi bozan ‘aileci’ eşiniz ya neyse. Madem misafir çağırmayı biliyor poğaça yapmayı da öğrensin. Bir dahakine eşiniz arzu ettiği gibi oğlunun elinden yer
tabiki ilgilendirmez ama zaten annemler dusunmedi bile kalmayi. o kredi meselesinin daha cok devami var. yani buyuk bir mesele aslinda. buyuk meseleler her seyi kafaya takmama sebep oluyor. cocugumuz yok henuz.Anneniz evinizde de kalabilirdi ayrıca bu kayinvalidenizi ilgilendirmezdi, eşinizle sizin bileceğiniz iş sadece.
Siz eşinizin durumunu ve ona göre davranmayı kabul etmissiniz, o yüzden diyecek birşey kalmıyor. Ama eşinizin evlendikrlten sonra sizle konuşmadan çektiği 60 bin TL krediyi de düşününce çocuk için acele etmeyin diyebilirim sadece. Baba olma sorumluluğunu alabilecek, gerçek hayat arkadaşı var mı karşınızda iyice düşünün bu konuda ki ufak meselelerden önce.
Çocuk istiyordunuz sanki yanlış mı hatırlıyorum onun için yazdım, karşınızda baba olacak bilinçte bir adam yok gibi duruyor.tabiki ilgilendirmez ama zaten annemler dusunmedi bile kalmayi. o kredi meselesinin daha cok devami var. yani buyuk bir mesele aslinda. buyuk meseleler her seyi kafaya takmama sebep oluyor. cocugumuz yok henuz.
allah kolaylık versın..bır ıkı kere sadece cay verın yada hazır bıskuvi yada pastaneden bır ıkı bır sey alın koyun onlerıne..yemın ederım degmez..yaranamazssınız..benım omrum bosa kurek cekmekle gectı..boyle ınsanların ıcıne hıc gırmemek lazım ama cahıllık ısteo ortamda siz olsaydiniz eminim ki sizin de siniriniz ziplardi. esim bile anlam veremedi. k. nin "pogacayi sen mi yaptin" demesine. her yaptiginiz yemege surekli kim yapti veya sen mi yaptin diye soran bir k.v niz olsaydi eminim ki siz de sinir olurdunuz. ozellikle sondaj yapip buraya yazsaydim emin olun ki sayfalar tutardi
sormayin, kafam cook karisik.Çocuk istiyordunuz sanki yanlış mı hatırlıyorum onun için yazdım, karşınızda baba olacak bilinçte bir adam yok gibi duruyor.
Konunun aynisi benim basimdada vardi surekli laf sokarlardi kvde kayinpeder gerci kvde daha cok ama onlar laf soktukca cevabimi verdim suan soyleyemiyorlar zamanla ve konusarak cozuluyorMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?