- Konu Sahibi Sevqi_MeLeqi
-
günaydın hanımlar...
önceden eşimle ilgili sorunlarımdan dolayı konu açmıştım..
şimdi çok şükür eşimle aramız iyi... bir sorunumuz yok...
şimdiki sorunum görümcem..
biliyosunuz aynı evde yaşıyoruzz...
kendisi 16 yaşında..
ramazanda bana karşı salakça konuşmasından dolayı eşim görümceme bağırdı çağırdı (haklı olarak).
o günden beri konuşmuyorum..
konuşmaya da niyetim yok..
neyse sorunumuza gelelim bu kız liseden terk etti. 1. sınıftan..
bildiğiniz evde boş boş oturuyor..
evde oturmasına karşın hiçbir iş yapmıyor..
hergünn yaptığı tek şey odasına girip nette takılmak...
örn: sabah kaynanamla biz kalkıyoruz ya o hazırlar kahvaltıyı ya da ben hazırlarım..
kaynanam gider kızına çağırır.
kız kahvaltısını yapar çekilir odasına.
binde bir olarak bir bardak kaldırır.
bu eve geldiğimden beri inanın bulaşık yıkadığını veya makinaya bulaşık attığını hiç görmedim.(sayılıdır)
sadece işine gelen bi iş olduğunda atıyorum canı bişey çektiğinde veya kendi sevdiği misafir geldiğinde kalkar bişeyler yapar...
mutfağı dağıtır ama toplama huyu inanın hiç yoktur.
bu sabah bile ben kalktım eşimi gönderdim 9 gibi kahvaltı hazırlamaya başladım bulaşıklar falan vardı onları toparladım kahvaltı hazırladım her zamanki gibi kalktı yedi içti sadece bardakları çatalları kaldırdı kalktı gitti şimdi odasına.
temizlik konusunda da aynı sadece kendi odasını siler süpürür...
artık sinirlerime dokunmaya başladı.
ben bu hamile halimle kalkıcam kahvaltı hazırlıcam iş yapıcam o sabahtan akşama kadar yatıcak..
sinirimden ağlıcam nerdeyse ya bu kadar da olur mu siz söyleyin??
ne yapmam lazım.
bende yapmasam bütün işler kaynanama kalıcak..
bu da olmazz(
ne yapıcam yardım edin...
daha 16 yaşında ve öyle görmüş öyle büyümüş, senin o eve sonradan gelip onu terbiye etme hakkın yokki, sen geldin diye niye alışkanlıklarını değiştirsin, annesi rahatsız olmuyosa sorun yok bence
ha senin onun işini temizliğini yemeğini yapmak zorundamısın kesinlikle değilsin
bırak annesi yapsın onun işini, sen onun sadece yengesisin annesi değil
niye 2 üyelik kullanıyorsun,bu yasak
aslında görümcenle diğer konunu anımsadım ama o nikini hatırlayamadım maalesef
görümcen o evin kızı,bu devirde hangi anne kızına iş yaptırıyor ki.sen evlerine geldin diye düzeni neden değişsin.benim arkadaşım kızını evlendirdi.şu anda hem torununa bakıyor,hem kızının işini yapıyor
tabiki terbiye edemem ben onu niyetim de bu değil zaten ama annesine de yazık değil mi
o da söylüyor ama inanın duymamazlıktan geliyor.
hiç bi iş yapmıyor..
bana karşı saygı denen bişey zaten yok..
kaç defa eşime söyledim.
eşimde ağzını burnunu kırıyım onu mu istiyosun diyo..
bu sefer engellemek zorunda kalıyorum..
ben hamile olduğum için zaten ağır işleri yapamıyorum..
onun temizliğini yapmak zorunda değilim biliyorum ama
atıyorum yemek yediğimiz zaman nasıl ayırıcam onun bulaşıklarını bilmem giysilerini
bu sefer suçlu ben olmaz mıyım ?
benim anlamadığım nasıl yüzsüzlük..
bu tarz durumlarda her daim EMPATİ çok önemli derim benn onun yerinde sende olabilirdinn senin evine de birileri gelin gelebilirdi ve sende iş ypamıyo olabilirdin....bence cok abartmayınca sende bak hamileymişsin herseyi ustlenmeye kalkmaa rahatsız olması gerekn sen diilsin annesi abisi elbet farkedeceklerdir ama arkadaşların dediği gibi 16 yaşında bi ergen genc kızdanda fzla bişey beklemekk boş beklenti olur onu da söliim...
görümcemle ilgili ilk defa konu açıyorum canım ben..
önceden beri sorunlarımız var ama hep sustum...
gelinler köle mi peki ?
anlamadığım bu rahatlık ne böyle sonuçta aynı evde yaşıyoruz..
iyide o annesinin derdi , annesi yapıyorsa iş sadece size kalmıyorsa sorunda yok hee 8 aylık hamile olursanız tabiki çalışmassınız ama yani normalde , öyle demekki düzenleri , onlarıda ayıramassınız tabii bence siz fazla abartıyorsunuz 16 yaşında yaa, siz o yaştayken ne yapıyordunuz acaba, hem bende bir görümce olarak ve sizinkinin yaşlarında olarak RİCA EDİCEM ABİLERİ DOLDURMAYIN ŞÖYLE, SİZ EŞİNİZE AŞIK OLABİLİRSİNİZ AMA UNUTMAYINKİ HER KIZDA BİRAZ ABİSİNE AŞIKTIR
Siz geldiniz diye evin düzeni değişecek hali yok.
Kız daha 16 yaşında kendi odasını topluyor size de yardımcı oluyormuş masayı toplamada vs...
Eee, geri kalanı da annesiyle arasındaki mesele.
Siz onun üvey annesi gibi her yaptığına karışamaz ve onu eleştiremezsiniz.
Evin kurallarına uymakla mükellefsiniz.
bak canım bende görümceyim.
ki evlenmeden önce abim eşiyle bizde yaşıyolardı.
onlar orda iş yaparken ben oturamazdım..
kaldı ki ben hem okula hem dersaneye gidiyordum..
ben bişey bekliyoruma de demiyorum..
annesi o kadar sağlam bi insan değil..
ben ona üzülüyorum ağır kaldırmamam gerektiği için marketti alışverişti ağır işlerdi hep ona kalıyor.
ben bana yardım etsin de demiyorum ama bu kadar da boş oturmak olur mu onu da anlamıyorum.
bu söyleyen sadece ben değilim..
annesi ablası abisi de söylüyor duymamazlıktan geliyor..
kalkmış annesiyle bana..
siz yapın işiniz ne diyor?
ben bunu anlamıyorum biz hizmetçi miyiz ?
Şöyle düşünün siz o eve gelmeseniz o kızın annesi bu işleri görmeyecek miydi , görecekti. E kızın annesi zaten iş yapıyor, tamamen sizin üzerinize yıkılmışta değil. Sorun bunun neresinde anlamadım.
Sonradan gelen sizsiniz, görümceniz ise düzenin içerisinde onlan biri. Demek ki mevcut düzenleri annesinin iş yapası üzerine kurulu.
Birlikte oturmayı kabul ederken eşinize kardeşinde iş güç yapacak mı dediniz mi ? Hiç sanmıyorum, aşıktınız evlenmek için herşeyi göze aldınız evlendiniz (bu hep böyle değil midir ?)
O zaman yakınmaya hakkınız yok, hem biz ne yapabiliriz ki gücünüz yetiyorsa kayınvalidenize kızın iş yapmıyor dersiniz, kayınvalide size hak veriyorsa onu uyarır.
7. ayımdayım canım..
3-4 aylık değilim bende..
kendi odamı zor temizliyorum. ve öncesinde 2 düşüğüm olduğu için aslında çok daha dikkat etmem gerekiyor.
dediğim gibi ben onun yaşındayken abimde karısıyla bizdeydi.
ben hem okula hem dersanaeye geliyordum.
gedldiğdimde sofra kurar kaldırır bulaşık yıkar.
hafta sonları dersane sonrasında ince temizlik yapardım..
üni. sınavına hazırlanırken..
abisiyle aralarındaki bağ sıfır..
abisine küfür ediyor.
afedersiniz azına bile ediyor.
eşimle babası arasını bozuyor..
sürekli babasına abisini kötülüyor..
bende kaldıramıyorum bunu..
ortada hiçbi şey yokken babsıyla arasını bozuyor..
Yazdığını görmeden aynı şeyleri yazmışız adunul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?