Sinir Bozucu Görümce..

hem yaşı küçük hemde kayınvaliden müdahale etmeli...
aynı evde olduğunuz için hemde hamile halinle herşeyi senin düşünmen ve yapman yorucu tabi sende haklısın bu konuda....

yaşı küçük dediğim 16sı bitti mayısta 17sinde.
ama inanın benden daha büyük gösteriyor.
görseniz 20li yaşlarda dersiniz..
bana hak veren birisi olduğuna sevindim doğrusu..

siz abisine onu kötülerseniz yavaş yavaş araları açılır tabii ama çok sürmez etle tırnak birbirinden ayrılmaz arasına girende ancak kir olur ( sizi bilmiyorum ama genelde böyle oluyor , siz kayınvalidenize acımışsınız size kötü birisniz diyemem sadece genelde diyorum kusura bakmayın )

evet evet anladık,görümcen dünyanın en kötü insanı ama size ne

sen öyleydin,görümcen böyle var mı ötesi

Canım, sen "örnek görümce" olmuş olabilirsin ama görünen o ki senin görümcen farklı bir tür..
En nihayetinde 16 yaşındaki bir kız karşındaki, üstelik senden önce ona söz söyleyecek olan bir annesi var..

Siz herhalde görümcenize güvenerek o evde yaşamaya başlamadınız ve de hamile kalmadınız..
İlla bir tepki koymak istiyorsanız "benim hamileliğim riskli, kusura bakmayın size yardım edemem" dersiniz olur biter..
Zira kendinize göre ne kadar haklı olursanız olun bu durumda yapacağınız pek birşey yok..

Yalnız size tavsiyem görümcenizin ailesiyle arasına girmeyin..16 yaşında bir kızla da aşık atmaya kalkmayın..

Son düzenleme:
Ayrı eve çıkın siz de. Kısa ve net, ne görümceniz huzursuz olsun ne siz.

onu bizde düşündük.
ama şuan bebek olucak masraf artacak..
görümcem zaten kaç defa yüzümüzü karşı 'gidinde kurtulalım sizden.. giddin ' gibi tavırlar sergiledi..
çok gururumuza dokunsa da şimdilik gerçekten durumumuz yok..
arsamız var satılacak..
o satıldıktan sonra kredi çekip ev almayı planlıyoruz.
kaynanama da kaç defa dedim kızının laflarını kaldıramıyorum artık diye.
o da kaç defa laf söyledi ama anlamıyo..
kaynanamda sabret ev alalımd öyle gidersin diyo
katlanamasam da mecburum gibi bişey..

ben asla aile arasına girmiyorum..
eşim kendisi şahit olduğunda mudahele etmeye kalksa da ben engel oldum çoğu zaman..
bana bile küfür ediyor siz düşünün..
kaldı ki annesine bile..
ben burda kötü gelin konumuna da düşmek istemiyorum..
riskli bi gebelik olduğunu kendisi de biliyor.
ben kalk iş yap da demem asla..
ama nasıl içi rahat ediyor.
annesi hasta da olsa bana yardımcı olurken..

o zaman görümceni görmeyeceksin,duymayacaksın.yapacak birşey yok

merhaba

aynı evde yaşamanın getirdiği bir takım sorumluluklar var evet bu konuda sana katılıyorum
o evde yapılan işler elbellette paylaşılmalı
ama yapmıyosa eldende çok bişey gelmez maalesef

söleyeceklerimi lütfen yanlış anlama sen nihayetinde o evde el kızısın bu konuda ettiğin her şikayet sana çok farklı dönebilir.
bu duruma önce kayınvaliden el koymalı
madem annesi hasta sen karnın burnundasın kayınvalidenin kızının kulağını çekmesi lazım
yaşı çokta küçük deiğl
ben onun yaşında şeh,r dışında ünv. okuyodum kendi evim var dı ve de sorumluluklarım
onu geç o yaşta evlenip evi döndiren kızlar var bu ülkede
sen kalkıp bişey dersen kyın validen ben varken sana ne oluyo diyebilir o yüzden ne kadar kızsanda bu işi onlara bırak belki biraz eşine çıtlatabilirsin ama sıkıntılı bır durum hakikaten

sen nişanlıyken fır döndümü oluodu bu kız evde hiç görmedin mi iş yapmadığını falan bilmiyomuydun böle olduğu muhakakk az çok fikrin vardı evde işlerin nasıl yürüdüğüne dair dimi??
Anlamıyorum 16-17 li yaşlar cok mu buyuk yaşlarrr
aklın havada olduğu kimsenin bişey yapmak istemediği herkesin herkese ters gittiği yaşlar diilmi bunlar yaaa
nie bukadar abartıldıı 16 yaşındada yok 17 yaşındada yapmıyosa yapmıyo arakadaşım yapmıcaktaa sen nekadar zorlarsan zorla hiçbişi deişmezzz eşinn alsın annesinin üzerinden ağır işleri 16 yaşındaki kız kardeşi deil zaten zorlandıkça daha da beter olmuştur bu iş

işte sorunda bu içi nasıl rahat ediyor , ediyor demekki oda ergenlik çagında birkız okulu bırakmış eve aileye yeni bir birey katılmış , aranız iyi degil annesi hasta diyorsun herkesin derdi farklı , belki sizde biraz ona ablallık yapmaya çalışsanız anladıgım kadarıyla tekkız, mesela niye okulu bırakmış ?

görümcenizin size bir kastı yok ki...
öyle yetişmiş...
siz yokken de muhtemelen annesi hazırlıyordu, o yine aynı şekilde davranıyordu...
görümceniz olmasa da siz kayınvalidenizden beklemeyeceksiniz, hazırlayacaksınız neticede...
ona bu kadar cephe almanıza gerek yok...

eğer kendi evin olsaydı eşinle ve tek başına tüm işleri yapmak durumunda kalsaydın ( yardımcı almak gibi bir durum olmasaydı ) o zaman kime sitem edecektin bir de böyle düşün.

hem belki görümcen de sizin o evde yaşayarak onu rahatsız ettiğinizi annesine ve babasına daha çok iş daha çok masraf çıktığını düşünüyordur. bir an önce evinizi ayırmaya bakın ne o rahatsız olsun ne de siz.

Ayrı eve çıkın, ne görümceyi görün ne evin işini yapın ne de kimse yüzünden eşinizle tartışın ne de çocuğunuzu böyle kaos ortamında yetiştirin. Oh mis.

Günaydın arkadaşım görümceniz okulu neden bıraktı belkide bunalımdadır yani psikoljik sorunları da olabilir çünkü okulu bırak birden ev yaşantısa geç hiç dışarıya çıkma belki bu onu derinden etkileşmiştir 16 yaş ergen dönemi kendi içlerinde bir takım sorunları oluyor ve bunları bizler le yani ailesi ile paylaşmıyorlar benimde erkek kardeşim var 16 yaşında 17 yaşına girecek inan onun yanında kötü hiçbirşey konuşmuyoruz çünkü zor bir ergenlik dönemi geçiriyor kesinlikle baskı kurmuyoruz şunu yap bunu yapma diye eger biz ona şimdiden söyle yap böyle yap diye üzerinde baskı kursaydık bizden iyice uzaklaşırdı ama artık kardeşim kendisi bir sıkıntı varsa hemen bizimle paylaşıyor sizde üstüne fazla gitmeyin 16 yaşındaki birine abisinin bagırıp çağırması yanlış.

derslerine hiç çalışmadığı ve karnenin baştan aşağı 1 olması neticesinde sınıfta kaldı.
o zamanlarda çok söyledim..
bırakma okulu pişman olursun diye.
ders zamanlarında bile pcde takılmaktan başka bi iş de yapmıyordu..
hatta ben diyodum gel çalıştırayım seni diye...

ya hanımlar yaptığınız yorumları okudum acaba bende bir sıkıntı var demeye başladım

evet konu sahibi bütün işlerin yapılmasını bekliyorsa yanlış bir tutumda
ama bu kız 17 yaşına gelmiş çok ta küçük değil
üstelik evde bişeylerin ucundan tutması çokta zor değil bence
benim annemde bana hiç kıyamadı sen dersine çalış ben yaparım der dururdu
17 yaşıma geldiğimde başka bir şehire gittim ünv. için ve eve çıktım inan çok zorluk yaşadım
yumurta kırmaktan haberim yok derler ya öyleydim yani

elbette sorunları olabilir bu gencin ama yengesi için yapmıyosa bile annesi için bişeyler yapmalı
bunu zaten yenge değil anne söylemeli

yazdiklarin uymuyor , aileye kizi kotuluyorsun nasil aile arasina girmiyorum diyorsun??, 16 yasinda bir kizla ugrasiyorsun yaa o is yapsa ne yapmasa ne , biraz iyilikle yakinlassaydin sana simdi dusunceli davranirdi , ramazan da tartisma olmus konusmuyorum diyorsun RAMAZAN da !!!!! sadece oruc tutma degil sanirim mubarek ay , anne olcaksin bence biraz ilimli duyarli ol

hiç dışarıya çıkmama gibi bişey de yok canım.
istediği yere gidiyor kuzenlerine vs..
her istediği oluyor..
kesinlikle baskı denen bişey yok..
kimse istese de üstüne gidemez ki herkese bağırıyor çağırıyor.
haklı olarak bağırıyor inanın..
bana kocamın yanında çocuğu gibi bağırıyor.
haklı olarak kardeşini uyarıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…