Sinir Bozucu Görümce..

Bende bunu anlayamiyorum istee,hicbir zamanda anlayamayacagim!! Esin isi yok,kayinvalideyle birlik yasiyo,yeni evli,duzen yok ne demeye hemen bebekk!!!annlaayaamiyorum,sizin cok buyuk problemleriniz var bence bunlara yogunlasin,gorumceye gelince is yapmasi icin cabalayip duracaginiza okula gitsin diye cabalayin faydali birsey yapmis olursunuz,karsinizdakinin ergenlik doneminde oldugunuda lutfen unutmayiniz.

Eger dogruysa sanırım şu iftar vakti,
şortla dışarı çıktı diye abisinden dayak yiyen kız bu :26:

Konuları karıştırmış olabilirimde, o kızı abiye ispiyonlayan , dayak yedi diye mutlu olan bir yenge vardı değil mi ?

Ben o görümcenin yerinde olsam sifonu bile çekmem o kadına temizletirim. O derece terbiyesiz bir abi karısı vardı.

İnşallah bu üye o üye değildir.

ben de o yaşlarda buradaki pek çok insan gibi yer içer çekilirdim ki yeni kuşak daha rahat büyüyor. onların düzeninin üstüne giden sizsiniz, o kızın yaşam alanı daralmış aslında sizin gitmenizle. ailesi öyle yetiştirdiyse ve sorun yoksa bunu sorun haline getiren siz iseniz döner dolaşır sizi bulur. olay bence kızın iş yapıp yapmaması değil yavaştan yavaştan aynı ortamı solumak istemiyorsunuz.

Konuları karıştırmış olabilirimde, o kızı abiye ispiyonlayan , dayak yedi diye mutlu olan bir yenge vardı değil mi ?

Ben o görümcenin yerinde olsam sifonu bile çekmem o kadına temizletirim. O derece terbiyesiz bir abi karısı vardı.

o mu gerçekten yoksa yaaa.

o konu sahibinin diğer nikini ve diğer konularını çok merak ediyorum.yasak olan bir durumu devam ettiriyor aslında.modlar farketmedi galiba:50:

evet bazı durumlarda kazene bilgi verilerek 2.üyelikle konu açılabiliyor ama 1 defaya mahsus bildiğim kadarıyla,1 daha kullanılmıyor:34:

Son düzenleme:

hangi konudan bahsediyosunuz inanın bilmiyorum..

ki benim eşim kardeşinin giyimine karışmaz..
ona ne hem?
herkes istedidğdi gibi giyinir..
bu üyelikle bir derdim var bölümüne sadece 2 konu açtım..
ddiğer üyeliğimde bu bölümde işim bile yok benim..
gebelik bölümünde takılırım süreklii...
bana hak veren veya vermeyen herkese teşekkür ederim..
sadece sizden biraz olsun destek bilgiye ihtiyacım vardı.
bazılarınız çok ağır da olsa cevaplar verdi..
teşekkür ederim..
artık bu üyelikle buraya gireceğimi hiç sanmıyorum...
kendinize iyi bakın...

Bende bunu anlayamiyorum istee,hicbir zamanda anlayamayacagim!! Esin isi yok,kayinvalideyle birlik yasiyo,yeni evli,duzen yok ne demeye hemen bebekk!!!annlaayaamiyorum,sizin cok buyuk problemleriniz var bence bunlara yogunlasin,gorumceye gelince is yapmasi icin cabalayip duracaginiza okula gitsin diye cabalayin faydali birsey yapmis olursunuz,karsinizdakinin ergenlik doneminde oldugunuda lutfen unutmayiniz.

eşimin ilk zamanlarda işi yoktu.
sen en iyisi..
diğer konunun hepsini oku ondan sonra gel yorum yap..
en azından böyle yazarken doğru mu yanlış mı diye düşünmemiş olursun arkadaşım..

Konu sahibi arkadaşım eger hepimiz sana hak verseydik çok mutlu olacaktın görümceni sürekli abisine,babasına şikayet et deseydik yorumlarımızı begenirdin yada abisi kıza bagırsın çagırsın deseydik yine mutlu olurdun buraya konu açınca herkes seninle aynı fikirde olamaz herkesin düşüncesi farklıdır ben 15 -16 yaşındayken annem banada iş yaptırmazdı ben yapmak isterdim ama annem yaptırmazdı şimdi yapmıyormuyum yapıyorum tek başıma bütün evi çekip çeviririm annem 16 yaş civarı ergenlik dönemidir o yaşlarda sizin üstünüze iş yüklüyemem derdi hem dersleriniz var derdi.

sen en iyisi..
en azından böyle yazarken doğru mu yanlış mı diye düşünmemiş olursun arkadaşım..

Diğer konunu da okudum ama anlamıyorum bu ikinci nick olayı nedir. Kime rezil olacaksın, arkadaşlarıma rezil olmayım bütün arkadaşlarım burda diyorsun. Demek ki iki ayrı hayatın var anlattığın, yazık. Eşinle sorunlarını hallettiğini düşünüyorum, umarım halletmişsindir ama insanlardan tepki alınca azarlaman ve arkadaşların bazı konuları bilmesin diye başka bir nickden yazman hoş değil. İstediğin cevapları alamadığın için belki burda yazan arkadaşları da kocana şikayet edersin dövsün diye sonra da ben engel oldum dövmesine dersin....

Konu sahibi arkadaşım eger hepimiz sana hak verseydik çok mutlu olacaktın görümceni sürekli abisine,babasına şikayet et deseydik yorumlarımızı begenirdin yada abisi kıza bagırsın çagırsın deseydik yine mutlu olurdun buraya konu açınca herkes seninle aynı fikirde olamaz herkesin düşüncesi farklıdır ben 15 -16 yaşındayken annem banada iş yaptırmazdı ben yapmak isterdim ama annem yaptırmazdı şimdi yapmıyormuyum yapıyorum tek başıma bütün evi çekip çeviririm annem 16 yaş civarı ergenlik dönemidir o yaşlarda sizin üstünüze iş yüklüyemem derdi hem dersleriniz var derdi.

sorun bakalım şu sitedeki kızı olan annelere hangisi o yaşta kızına iş yaptırıyor.tek okusunlar deniyor.hoş konu sahibi diyecek ki bizimki okulu da bıraktı.olabilir.odsını da size temizletmiyormuş ya,ya da istediği kişiler gelince gayet güzel hizmet ediyormuş ya.demek ki iş bilmez değil sadece ergenlik tavırları:34:

sorun bakalım şu sitedeki kızı olan annelere hangisi o yaşta kızına iş yaptırıyor.tek okusunlar deniyor.hoş konu sahibi diyecek ki bizimki okulu da bıraktı.olabilir.odsını da size temizletmiyormuş ya,ya da istediği kişiler gelince gayet güzel hizmet ediyormuş ya.demek ki iş bilmez değil sadece ergenlik tavırları:34:

Evet ablacım ama konu sahibininki de sadece ergenlik tavırları. Ergenlikden çıkmadan evlenmiş, evini barkını yuvasını kurmadan ev ev üstüne yaşarken hamile kalmış, gerçek ergenlik dönemindeki görümcesin yengelik yapıp kendini saydırmayan çalışıyor.
Bacım sen kocanı, görümceni bu kadar kafana takıp strese gireceğine stresten uzak bir şekilde hamileliğini geçir, bu stres sana olduğundan çok bebeğine zararlı. Yapamaıyorsan ev işi yapmazsın, sana neden yapmıyorsun dediklerinde verirsin cevabını. Yakında bebeğin olacak ergenle ergen olma, abla olmaya çalış...

Ergenlik dönemindeki bir kızın liseyi bırakma sebebi araştırılmalı önce ders çalışmadı sınıfta kaldı demek çok basit belki bilmedikleri şeyler vardı belki kız okuldan memnun degildi yada arkadaş çevresinde bir takım sorunları vardı önce bunun sebebi araştırılmalı eger bir ögrenci sınııfta kalıyorsa bunun tek sebebi ögrenci olmaz bazen velilerinde sorumsuzlugu oluyor tv de psikologdan dinlemiştim sınıfta kalıyor diye ögrencileri suçlamayın demişti.

Yorumları okumadım ama büyük ihtimal herkes benim gibi düşünmüştür büyük ihtimalle. Olayı oldukça abartmışsın, kk ya yazmak yerine 16 yaşındaki kızı alıp karşına konuşamıyor musun tatlı dille? Canım bak ben hamileyim , annemde yaşlandı artık sende işlerin bir ucundan tutup bize yardım etsen iyi olur demek çok mu zor. Zaten lise 1 den terk diyerek görümcenizi hor görmek yerine daha olumlu yaklaşıp okumasını da sağlayabilirsiniz.. :31:

sen en iyisi..

Aci gercekleri duyunca hemende sinirleniveriyorsunuz ,madem esin calisiyor kiraya cik o zaman.

Yorum yapmak icinde diger konunu okumak zorunlulugum oldugunuda bilmiyordum 10 konun olsa 10 uda okumammi lazim:)))cok komikk.

günaydın hanımlar...
önceden eşimle ilgili sorunlarımdan dolayı konu açmıştım..
şimdi çok şükür eşimle aramız iyi... bir sorunumuz yok...
şimdiki sorunum görümcem..
biliyosunuz aynı evde yaşıyoruzz...
kendisi 16 yaşında..
ramazanda bana karşı salakça konuşmasından dolayı eşim görümceme bağırdı çağırdı (haklı olarak).
o günden beri konuşmuyorum..
konuşmaya da niyetim yok..
neyse sorunumuza gelelim bu kız liseden terk etti. 1. sınıftan..
bildiğiniz evde boş boş oturuyor..
evde oturmasına karşın hiçbir iş yapmıyor..
hergünn yaptığı tek şey odasına girip nette takılmak...
örn: sabah kaynanamla biz kalkıyoruz ya o hazırlar kahvaltıyı ya da ben hazırlarım..
kaynanam gider kızına çağırır.
kız kahvaltısını yapar çekilir odasına.
binde bir olarak bir bardak kaldırır.
bu eve geldiğimden beri inanın bulaşık yıkadığını veya makinaya bulaşık attığını hiç görmedim.(sayılıdır)
sadece işine gelen bi iş olduğunda atıyorum canı bişey çektiğinde veya kendi sevdiği misafir geldiğinde kalkar bişeyler yapar...
mutfağı dağıtır ama toplama huyu inanın hiç yoktur.
bu sabah bile ben kalktım eşimi gönderdim 9 gibi kahvaltı hazırlamaya başladım bulaşıklar falan vardı onları toparladım kahvaltı hazırladım her zamanki gibi kalktı yedi içti sadece bardakları çatalları kaldırdı kalktı gitti şimdi odasına.
temizlik konusunda da aynı sadece kendi odasını siler süpürür...
artık sinirlerime dokunmaya başladı.
ben bu hamile halimle kalkıcam kahvaltı hazırlıcam iş yapıcam o sabahtan akşama kadar yatıcak..
sinirimden ağlıcam nerdeyse ya bu kadar da olur mu siz söyleyin??
ne yapmam lazım.
bende yapmasam bütün işler kaynanama kalıcak..
bu da olmazz :((
ne yapıcam yardım edin...

biz ne yapabiliriz sence??
en fazla görümcenle konuş deriz sana.

farklı bir sorunun olsa farklı öneriler alırsın.buradakı ınsanların söyleyeceği 3 şey olur...
1...küçük kızdan ne beklıyorsun.
2...görümcenle konuş.

3...ayrı eve geç.
bunları zaten biliyorsundur, bunun dışında ne denılebilir ki?

Herkesin bu kadar ağır tepki vermesini anlamıyorum,
Hamile o yüzden de bunalmış olabilir.
Hem annesiyle o yapsın demiyor ki,onunla ben yapayım diyor.
Ayrıca 16 yaş çok küçük bir yaş değil.Yaşadığımız ülke de evlilik yaşı bu ne yazık ki.
Ben 16 yaşımda dip köşe temizliyordum,ev sobalıydı,13 yaşında kardeşimle değiştirirdik,okulda vardı,anneciğimin sağlık problemleri yüzünden kıyamazdım.
Demiyorum o kızcağızda yapmalı diye,yanlış anlaşılmak istemem ama yapabilecek bir yaşta sonuçta.
Bu arada benden 5 ve 6 yaş büyük iki görümcem var,yanlarındaki prize dokunmaz sen aç ışığı derler.
Ne yapabilirim ki,hiçbirşey..Öyle kabulleniyorum ben,sırf eşin ve kayınvalidenin hatrına sende anlayış göster bence,ona da sorumluluklar vermeye çalış.Sen bir gelin değil abla olmalısın bence.
Allah hepimize,huzur ve sağlık versin..
Hoşçakalın..

sadece ilk iki sayfayı okuyarak yorum yapıyorumm..kusura bakmayında 16 yaşındaki birinide sanki 6 yaşında gibi anlatmışınız..koskaca lise 2 öğrencisi..dikkatinizi çekerim süslenmeyi eğlenmeyi çene yapmayı bilen bir ergen gayet iş yapmayıda bilir..bakıyorumda burdaki herkes 16 yaşında yan gelip yatmış..hayır efendim ben 16 yaşında herşeyi yapan bi kızdım hala unutmam annem kardeşimi doğurmaya gittiğinde 10 yaşındaydım annem üşür gelince diye ben sobayı yaktım ablmda makarna yapmıştı biz böle büyüdük..çoğu zmn okul olmadında ev işi bulaşıkları bize yaptırırdı annem..herneyse..16 yaşında kocaman bi ergen mantıklı düşünemez yeri gelince ama gayette iş yapmayı bilir..kadın hamile sonuçta tmm eve sonradan gelmiş ama sadece gelen kabul etmemiş durumu getiren öle sunmuş onlar kendine çeki düzen versin önce eve gelin getiriyolarsa yada ayrı eve çıkarsınlar..neyse ya neyi anlatıyorumkii 16 yaşında küçücük kız hiçbirşey yapmak zorunda değil yan gelip yatmak zorunda :19:

Son düzenleme:
Yorumların tamamını okumadım.

Fakat 16 yaşındaki bir kızın annesiyle, hamile yengesi iş yaparken keyif çatması hiç de hoş değil. Bari bi teklif et , bulaşıklar yıkanırken sen durula, ev süpürülürken sen toz al. Kimse ondan tüm evi kaldırıp evi bal dök yala yapmasını beklemiyor herhalde. Hiç sevmem öyle mıymıntı, geniş insanları. Üstelik okuyup, çalışan bir insan da değil ki vakti olmasın.

Genç kızlığa adım attığımdan beri annem,ablam ya da yengem temizlik yaparken boş boş oturduğumu bilmem. Anneciğim benim, bizi dövmeden,sövmeden, ağırlığını kullanarak öyle güzel yetiştirmiş ki hiçbir zaman bir büyüğümüze saygısızlık etmeden, yaramazlık yapmadan büyüdük biz. Tek bir bakışı yeterdi valla.

Her şey kayınvalidenizde bitiyor. Şimdi annem bize temizlik yaptırdı diye biz hayattan, eğitimimizden geri mi kaldık? Ablam da ben de üniversiteyi bitirip meslek sahibi olduk, ayrıca ev işlerinin hakkını veren hatunlar olduk :) Kimse birazcık iş yapmaktan bir yerleri incinmez, onun sen olmasan bile evde annesine yardımcı olması lazım, bu konuda çok haklısın. Annelerimiz bizi ne zorluklarla yetiştiriyor, birazcık da o annesine yardım etse ne olur sanki?

tek çocuğum, istanbulda büyüdüğümden ve eve tek maaş girdiğinden ailem başka çocuk istemeye cesaret edememişler ondan.

tek olduğumu öğrenen tanıdıklar, özellikle anadoluda yetişmiş 5-6 kardeşli arkadaşlarım bunu öğrendiklerinde nerdeyse acıyorlar bana.

yalnız ben bu konu gibi çok şeye şahit oluyorum ne hikmetse, Allah bana şükrettiriyor her seferinde, iyi ki kardeşim falan yokmuş diyorum. 27 yaşındayım bekarım, ev işlerine o yaşlarda elimi sürmedim zaten öss derdi vardı, sonra üniversiteyi sabahlara kadar uykusuz geçirerek okudum. Allah anamdan babamdan razı olsun, yaz-sömestr tatilleri dışında kalk da şu işi yap demediler, zorlamadılar beni.

belki bi abim olsaydı, o da böyle eli ekmek tutmadan sevmişmiş aşıkmışmış diye (yine büyük söz olmasın da) eve gelin alıp gelecekti, gelin abla da beni beğenmeyip abime fişfikleyecekti. al başına belayı. evde yalnız ergenlik geçirmiş olmayı yeğlerim böyle bişeye. herneyse.

şimdi gelin ablanın eşine laf ediyolar çalışmadan evlenmiş diye, güceniyo o da. kusura bakma sayın konu sahibi ama, ben kız olduğum halde cebime 3 kuruş girmeden hayatıma kimseyi sokmadım değil ki evlilik falan düşüneyim. senin kociş ne demeye böyle işe kalkışmış inan hiç anlamıyorum. anlamıyorum sizin gibi düşünebilen insanları. zengin aile çocukları olmadığınız aşikar, belki teraziye koysak ben tek çocuk olduğum için sizden daha refah içinde büyümüşümdür, buna rağmen ailem bana önce okul okuyacaksın veya paranı kazanacaksın diye direttiler. aklıma aşk meşk yaşamak zerre gelmedi hele 20lerin başında. aynı memlekette yaşıyoruz değil mi? valla ben de isterdim sevdiğim biri olaydı (o zaman ona dahi izin yoktu bana, bırak evliliği) ben de erkenden yuvamı kuraydım, şimdi erkek gibi işte güçte debeleneceğime kadınlığımı yaşayaydım, senin gibi genç yaşımda hamilelik yaşayaydım ama bu memleketin şartları müsaade etmiyor ki buna? tamam sen çalışma gelin abla, zaten çalışma hayatında yıllandıkça kadının çalışmaması gerektiğini düşünüyorum mümkün olduğunca. ama senin kocan nasıl kalkıştı bu işe? seni yengen sıkıştırıyo diye mi kaçırdı bu adam? anası babası demedi mi "oğlum erkek adamsın, işin gücün yok evlenmek senin neyine" diye?

karı koca 25ten küçük olanlar, hepinizin mi babası zengin Allah aşkına bi söyleyin, hangi peri masalında yaşıyorsunuz ya? valla merakımdan soruyorum, öğrenmek istiyorum bu işin sırrını? nerde hata yaptık biz ha?

ps: ben konuşma arasında abla, abi terimlerini öylesine kullanırım. konu sahibinin yaşı eminim benden küçüktür, farkındayım uyarmanıza gerek yok.

Back
X