tek çocuğum, istanbulda büyüdüğümden ve eve tek maaş girdiğinden ailem başka çocuk istemeye cesaret edememişler ondan.
tek olduğumu öğrenen tanıdıklar, özellikle anadoluda yetişmiş 5-6 kardeşli arkadaşlarım bunu öğrendiklerinde nerdeyse acıyorlar bana.
yalnız ben bu konu gibi çok şeye şahit oluyorum ne hikmetse, Allah bana şükrettiriyor her seferinde, iyi ki kardeşim falan yokmuş diyorum. 27 yaşındayım bekarım, ev işlerine o yaşlarda elimi sürmedim zaten öss derdi vardı, sonra üniversiteyi sabahlara kadar uykusuz geçirerek okudum. Allah anamdan babamdan razı olsun, yaz-sömestr tatilleri dışında kalk da şu işi yap demediler, zorlamadılar beni.
belki bi abim olsaydı, o da böyle eli ekmek tutmadan sevmişmiş aşıkmışmış diye (yine büyük söz olmasın da) eve gelin alıp gelecekti, gelin abla da beni beğenmeyip abime fişfikleyecekti. al başına belayı. evde yalnız ergenlik geçirmiş olmayı yeğlerim böyle bişeye. herneyse.
şimdi gelin ablanın eşine laf ediyolar çalışmadan evlenmiş diye, güceniyo o da. kusura bakma sayın konu sahibi ama, ben kız olduğum halde cebime 3 kuruş girmeden hayatıma kimseyi sokmadım değil ki evlilik falan düşüneyim. senin kociş ne demeye böyle işe kalkışmış inan hiç anlamıyorum. anlamıyorum sizin gibi düşünebilen insanları. zengin aile çocukları olmadığınız aşikar, belki teraziye koysak ben tek çocuk olduğum için sizden daha refah içinde büyümüşümdür, buna rağmen ailem bana önce okul okuyacaksın veya paranı kazanacaksın diye direttiler. aklıma aşk meşk yaşamak zerre gelmedi hele 20lerin başında. aynı memlekette yaşıyoruz değil mi? valla ben de isterdim sevdiğim biri olaydı (o zaman ona dahi izin yoktu bana, bırak evliliği) ben de erkenden yuvamı kuraydım, şimdi erkek gibi işte güçte debeleneceğime kadınlığımı yaşayaydım, senin gibi genç yaşımda hamilelik yaşayaydım ama bu memleketin şartları müsaade etmiyor ki buna? tamam sen çalışma gelin abla, zaten çalışma hayatında yıllandıkça kadının çalışmaması gerektiğini düşünüyorum mümkün olduğunca. ama senin kocan nasıl kalkıştı bu işe? seni yengen sıkıştırıyo diye mi kaçırdı bu adam? anası babası demedi mi "oğlum erkek adamsın, işin gücün yok evlenmek senin neyine" diye?
karı koca 25ten küçük olanlar, hepinizin mi babası zengin Allah aşkına bi söyleyin, hangi peri masalında yaşıyorsunuz ya? valla merakımdan soruyorum, öğrenmek istiyorum bu işin sırrını? nerde hata yaptık biz ha?
ps: ben konuşma arasında abla, abi terimlerini öylesine kullanırım. konu sahibinin yaşı eminim benden küçüktür, farkındayım uyarmanıza gerek yok.