- 30 Aralık 2009
- 24.062
- 97.428
- 1.123
Şimdi benim eşim öğretmen ama dersanede çalışıyor... Sözleşmelerini Eylül-Haziran olarak imzalıyorlar... Ama ağustosun 15 inde başlayıp haziranın da 15 inde bitiriyorlar çalışmayı... Bu durumda ağustosta maaş almayı temmuzda tam maaş alıyorlar...Eşim geçen ay bu iş yerinden ayrıldı ve başka yerde çalışmaya başladı...Şimdi eşim ağustosun 15 inde başladığı için 15 günlük maaş talep ediyor daha öncede vereceklerini söylemişlerdi...Dün maaşını almaya gittiğinde sözleşme başlangıcın 1 eylül diye vermemişler 15 günlük alacağını...Bu durumda biz haklımı oluyoruz yoksa dedikleri gibi 1 eylül sonrasını mı alırız...
Canım kanunen işe giriş tarihin yani sgk'ye işe giriş verdikleri tarih senin işe başladığın tarihtir..Eşin mesela bu işe başladı ama ne zaman işe girişini gösterdiler sgk'den ?
işyerlerinde çünkü bir resmi hesaplar birde gayri resmi hesaplar olur ve bazı şirketler gayri resmi hesaplardan ödeme yapar ..Sanırım eşin elden aldı maaşını ve bu yollada gayri resmi hesaplardan gösterildi..
Eşin eger oradan ayrıldı ise şahit gösterebilirsiniz 15 gün çalıştıgına dair sigortasız eleman çalıştırmanın yükümlülükleri agır çünkü hem maaşını 15 günlük maaşını tazminatlı alırsınız hem de o işyeri hakkında cezai işlem uygulanır..
1 Eylül sgk da görünen kontescim... Sanırım bu durumda yapılabilecek tek şey şikayet etmek
Teşekkürler kontes...
Ben geldim :80:
Gülin sen nişanlı mısın ? Dökül bi bakimBu ara çok sık buradasın ama pek konuşamadık..
ben geldiiiiiiiiiiiiiiiim
kızlar mapıstakilerin görüşüne gittiniz mi?
huhu napıyonuz bakem yine kim mapısa düştü
Rosalia Lombardo 1918 doğumlu bir general kızı.
1920 yılında ispanyol ateşesi diye bilinen bir hastalığa yakalanıyor ve 2 yaşında can veriyor. Bu küçük kız hakkında farklı farklı hikayeler anlatılıyor.
Onu mumya eden kimyager Dr. Salafia, insan cesetlerine balsam sürmeyle ilgilenen bir uzman Bazı hikayelerde onu muhafaza eden bu Doktorun kendi babası olduğu iddia ediliyor. Kızın nasıl, hangi tekniklerle ve hangi maddeler ile mumya edildiği, bugüne kadar bilinmiyor. Cesetin cürümesini engellemek için muhtemelen nitrit ve nitrat karısımı bir madde enjekte edilmiş.Doktorun kullandığı bu karışım henüz tam olarak çözülemedi.Bugüne kadar yapılan mumyalama tekniklerinin hiç birisinde ceset bu şekilde yüzde yüze yakın bir oranda canlı gibi durmadı.
Rosalia Lombardo´nun mumyası dünyanın en dayanıklı ve en sağlam mumyalarından birisi sayılıyor. Diğer mumyalarda tatbik edildigi gibi balmumu kullanılmadığı, kızın halen tek tek görünmekte olan sac tellerinden ispat ediliyor. Şuan bu mumya Palermo'da Sicilya'da (Italya) da bulunuyor. Çok güzel bir kız çocuğu olan küçük Rosalia Lombardo, sanki canlı imiş gibi, mışıl mışıl uyuyor gibi duruyor...
Oysa 80 yıldır Rosalia Lombardo ölü bir "çocuk"
İşte o resim...
Eki Görüntüle 528189
Rosalia Lombardo 1918 doğumlu bir general kızı.
1920 yılında ispanyol ateşesi diye bilinen bir hastalığa yakalanıyor ve 2 yaşında can veriyor. Bu küçük kız hakkında farklı farklı hikayeler anlatılıyor.
Onu mumya eden kimyager Dr. Salafia, insan cesetlerine balsam sürmeyle ilgilenen bir uzman Bazı hikayelerde onu muhafaza eden bu Doktorun kendi babası olduğu iddia ediliyor. Kızın nasıl, hangi tekniklerle ve hangi maddeler ile mumya edildiği, bugüne kadar bilinmiyor. Cesetin cürümesini engellemek için muhtemelen nitrit ve nitrat karısımı bir madde enjekte edilmiş.Doktorun kullandığı bu karışım henüz tam olarak çözülemedi.Bugüne kadar yapılan mumyalama tekniklerinin hiç birisinde ceset bu şekilde yüzde yüze yakın bir oranda canlı gibi durmadı.
Rosalia Lombardo´nun mumyası dünyanın en dayanıklı ve en sağlam mumyalarından birisi sayılıyor. Diğer mumyalarda tatbik edildigi gibi balmumu kullanılmadığı, kızın halen tek tek görünmekte olan sac tellerinden ispat ediliyor. Şuan bu mumya Palermo'da Sicilya'da (Italya) da bulunuyor. Çok güzel bir kız çocuğu olan küçük Rosalia Lombardo, sanki canlı imiş gibi, mışıl mışıl uyuyor gibi duruyor...
Oysa 80 yıldır Rosalia Lombardo ölü bir "çocuk"
İşte o resim...
Eki Görüntüle 528189
ceseti bataklığa attığınızda hiç çürümezmiş
ötzi gibimi ?
o zaman ben birini nereye atacağımı biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?