• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir krizi geçirmeden anne ile başa çıkmak

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar, öncelikle annesi ile iyi anlaşan mutlu bir anne-kız ilişkisi olanlara selam ederim, ama maalesef benim böyle bir ilişkim yok ve olacağa da benzemiyor.
Annem babam ile olan evliliğinde mutsuz bir kadındı, genelde de memnunsuzdur, her şey onun istediği gibi olsun ister, çenesiyle sizi baskı altına alıp istediğini yaptırmaya çalışır, anlayışlı sevecen vs değildir. Mesela telefon ederim, hemen sesin niye böyle noldu gene, oysaki dolmuştayım sesim kısık konuşuyorum ya da yorgunum vs hemen bir üstüne alınır bir bozulma kırılma, bir şey yok dersin triplenir ve sonunda artık ben yorgun argın telefon ettiğime pişman olur, telefonu hoş olmayan şekillerde kapatırız, istisnası çok az. Şimdi babaannem de onlarla kalıyor 90 yaşında, kadının telefonunu annem açıyor sürekli, niye açıyorsun dediğimde bir trip söylenme, kadını iyice germe (sıkıntıdan zona olmuş).Ya diyorum hiç mi acımıyorsun 90 yaşında kadın bir şey olsa sen suçlu olacaksın kapat şu çeneni artık?

Ben de kendi derdimdeyim, ev -iş-aile-kardeş bir ton sıkıntım var ve annemle de uğraşmak istemiyorum artık. Para dertleri var halam-babam-annem üçgeninde ortada babaannemin maaşı (bir önceki konumda vardı). Annemle küsüyorum görüşmüyorum eşimi arıyor nolur bizi barıştır, görüşsem sinirim kalkıyor, artık çare bulamıyorum, nefret ettim resmen.

Ses tonumdan bile mana çıkaran, empatiden yoksun ve sürekli kendi isteği olsun isteyen annemle nasıl başa çıkabilirim?

Öncelikle annenizi biraz daha fazla sevmekle başlayın sevgi herşeyin çözümü.

Sizi ilgilendirmeyen meselelerden uzak durun

Onların para konusu babaannenin telefonunu kimin açtığı vs vs

Annenizin huyunu biliyorsanız dolmuştan vs aramayın

Bir konu vardı sizin mi bilmiyorum ama ona yeterince Zaman ayırmadığımı
Düşünüp trip atıyor demişti annesi için

Ben de bir süre hiç ayırmazsan esasen ona Zaman ayırdığı anlar demiştim

Size de önerim o küsmeyin ama arayıp sormayın bir süre

Ses tonumdan bile mana çıkaran, empatiden yoksun ve sürekli kendi isteği olsun isteyen annemle nasıl başa çıkabilirim?
Surekli hahaha hihihi modunda ariyorum ben annemi ;) her zaman o kadar mutlu muyum hayir elbette. Ama bunu aradigim kisi bilemez ki. Mutsuzsam enerjim dusukse bunu hic alakasi olmayan bir kisiye yansitmam cok yanlis ,annem olsun veya baskasi olsun. Aradigima mutlu oluyorum ve bu mutlulugumu ona gostermeye calisiyorum. Annem yalniz yasiyor. Duydugu insan sesi nadirdir. Yazik degil mi simdi benim yorgunlugumdan ona ne? Bence siz de olaya boyle bakarsaniz ve biraz daha gayret ederseniz hos bir iliski icin elinizden geleni yapmis olursunuz

Sizi ilgilendirmeyen meselelerden uzak durun

Onların para konusu babaannenin telefonunu kimin açtığı vs vs

Annenizin huyunu biliyorsanız dolmuştan vs aramayın

Bir konu vardı sizin mi bilmiyorum ama ona yeterince Zaman ayırmadığımı
Düşünüp trip atıyor demişti annesi için

Ben de bir süre hiç ayırmazsan esasen ona Zaman ayırdığı anlar demiştim

Size de önerim o küsmeyin ama arayıp sormayın bir süre

Uzak duramıyorum, beni de karıştırıyorlar, herkes birbiriyle küs ben aralarında iletişim aracıyım resmen, halam arayıp bana ağlıyor, babam benle haber gönderiyor, annem beni sıkıştırıyor. En büyük isteğim uzak durmak zaten.

Aarayıp sormayınca whats up tacizleri başlıyor, rüyamda seni gördüm, niye aramıyorsun noldu, bir sorun mu var eşinle vs vs vsssss yazana kadar asla bırakmaz peşini.

Değiştiremeyeceğimi biliyorum, sadece başa çıkmak için önerilerinizi bekliyorum.
yani anlaşamıyorsanız çok fazla konuşmayın, hal hatır sorup kapatın telefonu.
söylediklerine takılmayın, umursamayın
kaç senelik anneniz sonuçta huyunu biliyorsunuz.

Surekli hahaha hihihi modunda ariyorum ben annemi :KK66: her zaman o kadar mutlu muyum hayir elbette. Ama bunu aradigim kisi bilemez ki. Mutsuzsam enerjim dusukse bunu hic alakasi olmayan bir kisiye yansitmam cok yanlis ,annem olsun veya baskasi olsun. Aradigima mutlu oluyorum ve bu mutlulugumu ona gostermeye calisiyorum. Annem yalniz yasiyor. Duydugu insan sesi nadirdir. Yazik degil mi simdi benim yorgunlugumdan ona ne? Bence siz de olaya boyle bakarsaniz ve biraz daha gayret ederseniz hos bir iliski icin elinizden geleni yapmis olursunuz

Yahu yorgunsam yorgunum ve sesim kısık çıkıyor alabilir, anneme bile rol yapacaksam bu hayatta...Ben zaten sorunlarımı falan yansıtmıyorum ama rol de yapmak istemiyorum anneme karşı. Yalnız yaşamıyor annem gayet de geniş bir çevresi var, o çevreye karşı şen şakrak mutlu bize hep tepkili.

Başkası olsa neyse de annen bu bu tarz davranışlar tolere edilebilir bence abartıyorsun ne anneler var
Yaşa da gör demek isterdim size:) Aşırı inadı yüzünden inanın çok bunalıyorum asla vazgeçmez, aramızdaki sorunu bile eşime yansıtır, hiç yol yordam bildiği yok. Evimize çat kapı gelir mesela, kv asla gelmez çatkapı. Bu çok basit bir örnek.

annemle gün içinde konuşabilsem de trip atsa diyorum. anladınız bence. huyu böyle diyebilir daha da tolere edebilirsiniz.

Yahu yorgunsam yorgunum ve sesim kısık çıkıyor alabilir, anneme bile rol yapacaksam bu hayatta...Ben zaten sorunlarımı falan yansıtmıyorum ama rol de yapmak istemiyorum anneme karşı. Yalnız yaşamıyor annem gayet de geniş bir çevresi var, o çevreye karşı şen şakrak mutlu bize hep tepkili.
Yorgunsaniz aramayin,sesiniz kisiksa da aramayin. Cunku yorgunlugunuzun sebebi anneniz degil. Dolayisiyla sesinizden mana cikarmaya hakki var. Bir de sevmeye istemeye ararsaniz bu da rol yapmak ;) bari rolu tam uygulayin

Back
X