Sinir Krizleri

Spor yapıp nefes egzersizleri çalış. ve sinirli anında kendine soru sor.
Bunu neden yapıyorum?
Kime faydası var?
Acaba dışarıdan nasıl görünüyorum?
Bir de karşındakini çok önemsememen, kavga anında ağızdan çıkan her şeyin doğru olmadığını kendine
anlat. Ben bu şekilde yendim. Artık kimseyle kavga etmemeye çalışıyorum.
Haksızlığa da uğrasak da çözümün farklı yolları var çünkü.
Bunların başında sessizliğin en büyük cevap olduğunu öğrendim.
Şimdi çok daha rahatım.

evet sessiz kalmayı başardığımda zaten o kendini daha çok suçluyor. ama bu kadar nankörlüğü kaldıramıyorum.

Tüm işleri (misafir ağırlama dahil) liste yapın. Yanlarına da haftada kaç saat tuttuklarını yazın. Sonra bu rakamları toplayın. Örneğin tüm işler 20 saat tutuyor olsun. Eşinize listeden 10 saatlik iş seçmesini söyleyin. Seçmezse ya işlerin yarısını yapmayın veya tüm işi yapacak bir yardımcı tutun. Sinir krizi geçirmenize sebep olan şeyleri ortadan kaldırmış olursunuz.

inanın mesele iş de değil, büyük temizlik için ayda 1-2 kere birini çağırıyorum zaten, yada ütülemesi zor parçaları ütücüye veriyorum. ama hiç yorulduğumu bilmez, mesela sabahları çıkmadan canım şunları bunları yap dediğimde olay çıkıyor, yap dediğim şeyler "kapıyı kilitlemek, yada mesela sigara çok içiyor, küllüğünü boşat, çamaşırlarını sepete at gibi basit şeyler. bu uyarılarımdan bile rahatsız oluyor.
şimdi aramış, sana para gönderdim hadi birikim hesabına at diyor, hiçbir şey olmamış gibi ama ben sabah sinir krizi geçirdim mesela, konuşmak istemiyor, normal davranarak konuyu kapatıyor.

eşiniz cok anlayıssız ve düşüncesiz biri sanrm bu yüzden böylesiniz iyice hırcınlasmssnz ona karsı.. peki bu durumu konuştugunuzda ne diyor size ?

evet bende artık böyle olduğuna inanıyorum. dışarıda melek gibi biri ve senelerce dışarıdaki olduğu profile göre onu değerlendirdim. ev aile hayatı, sorumluluk, bunları kaldıramıyor ve bu da beni hırçınlaştırıyor.

Haksızlığa tahammülsüzlük
31 yaşımdayım 2 kere yaşadım bunu

Birinde öyle gözüm döndü ki abime kizmistim salonda orta sehbayi kaldırdım yere vurdum parça parça ettim yoksa kendisine ucacaktim :)))

Birinde de patrona çok ofkelendim çalışma masami ters çevirdim çıktım gittim bidaha da gitmedim kalan maaşım içinde başımın gozumun sadakasi olsun dedim

Cildirtmislardi beni

Sabrınız tukeniyor aslında evlilik sizin için tatsız bir hal almış, sesinizi duyuramıyorsunuz
öfke problemi için yardım almalısınız. Sabahki tartışmanızı yazmadan neden öfkelendiğinizi bilemeyiz, belki öfkelenecek bişey yoktur ortada, durum çok daha vahimdir. Sadece bakış acısıdır, sadece sizin gergin olmanızdır, bunu bizle yada profesyonel biri ile paylaşmadan ne desek boş. Sorunlarınız var, biriktikçe tepkileriniz ağırlaşıyor, yoksa güllük gülistanlık hayatı olan biri azcık sorun cıktığında neden kriz geçirip araba yumruklasınki.

Öfkelenmeyin,zaten siniriniz bozulmuş,neden öfkelenesiniz?
Anlayış gösterin,yok sayın,kendinizi üzmemeniz,kinlenmemeniz için.Olayları basite indirgeyip çok üstünde durmadığımızda,hayat daha bir kolaylaşıyor:KK66:

Bence çok doğru bir yorum olmuş olayları basite irdelemelisiniz.

Sabrınız tukeniyor aslında evlilik sizin için tatsız bir hal almış, sesinizi duyuramıyorsunuz
öfke problemi için yardım almalısınız. Sabahki tartışmanızı yazmadan neden öfkelendiğinizi bilemeyiz, belki öfkelenecek bişey yoktur ortada, durum çok daha vahimdir. Sadece bakış acısıdır, sadece sizin gergin olmanızdır, bunu bizle yada profesyonel biri ile paylaşmadan ne desek boş. Sorunlarınız var, biriktikçe tepkileriniz ağırlaşıyor, yoksa güllük gülistanlık hayatı olan biri azcık sorun cıktığında neden kriz geçirip araba yumruklasınki.

somut bir sorunumuz yok, aileler iyi, maddi sıkıntımız yok, işlerimiz iyi ne bileyim yani insan daha ne ister hayattan ama eşim memnuniyetsiz bence beni evde istemiyor, 12 sene yalnız yaşamış, aile ortamı vs. onu geriyor, kendi ailesiyle de ilgisiz, birilerinin sorumluluğunu kaldıramıyor bana kalırsa. sürekli nankörlük yapıyor gibi hissediyorum. hep bunalmış bir hali var yahu bunalması gereken benim, gerçekten artık destek almak istiyorum, yada biri kocamı karşısına alıp sen yanlış davranıyorsun desin istiyorum. çünkü bana göre inanın yanlış yaptığım bir şey yok, en küçük uyarımda rahatsız oluyor, bunaltıyorsun diyor, sırf şu lafı duymamak için çoğu şeyine susuyorum ama yani çorabını da kirli sepetine atta mı demeyim. konular bu kadar basit ama öyle gıcık gıcık kötü şeyler söylüyor ki, en son ben sinir krizi yaşıyorum.

Haksızlığa tahammülsüzlük
31 yaşımdayım 2 kere yaşadım bunu

Birinde öyle gözüm döndü ki abime kizmistim salonda orta sehbayi kaldırdım yere vurdum parça parça ettim yoksa kendisine ucacaktim :)))

Birinde de patrona çok ofkelendim çalışma masami ters çevirdim çıktım gittim bidaha da gitmedim kalan maaşım içinde başımın gozumun sadakasi olsun dedim

Cildirtmislardi beni

tek yaşayan ben değilmişim, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. evet nankörlük ve haksızlık tahammül edilmesi zor şeyler.

Bence çok doğru bir yorum olmuş olayları basite irdelemelisiniz.

Sevgili @DenizinYosunKokusu da bilsin, genelde hayatımda bunu yapmaya çalışıyorum zaten. insanların söyledikleri yaptıkları için huzurumu kaçırmamaya çalışırım, kayınvalide, komşu, arkadaş davranışlarını çok inceleyip de kendime dert edip, o insanlardan soğumak istemem. sonuçta hep yüzyüze bakacağım insanlar. ve yakın çevreme yada buradakilere de o yönde tavsiye veriyorum, yani insanların harektlerine takılmayın dert etmeyin, fazla kafa yormayın demenin nesi kötü inanın hala anlamadım.

E Esila09 siz konuyu bilerek mi yorumu uygun buldunuz bilmiyorum ama sevgili denizinyosunkokusu benim cümlemi tamamen başka konudan kopyalayarak buraya yapıştırmış, yorumumda nasıl bir kötü niyet varsa bende anlamadım. lakin eş ile yaşanan ciddi bir sorundan dolayı sinir krizi geçirmiş bir insana bunu yapmak ne kadar etiktir onun hükmünü kendi versin!

Sevgili @DenizinYosunKokusu da bilsin, genelde hayatımda bunu yapmaya çalışıyorum zaten. insanların söyledikleri yaptıkları için huzurumu kaçırmamaya çalışırım, kayınvalide, komşu, arkadaş davranışlarını çok inceleyip de kendime dert edip, o insanlardan soğumak istemem. sonuçta hep yüzyüze bakacağım insanlar. ve yakın çevreme yada buradakilere de o yönde tavsiye veriyorum, yani insanların harektlerine takılmayın dert etmeyin, fazla kafa yormayın demenin nesi kötü inanın hala anlamadım.

E Esila09 siz konuyu bilerek mi yorumu uygun buldunuz bilmiyorum ama sevgili denizinyosunkokusu benim cümlemi tamamen başka konudan kopyalayarak buraya yapıştırmış, yorumumda nasıl bir kötü niyet varsa bende anlamadım. lakin eş ile yaşanan ciddi bir sorundan dolayı sinir krizi geçirmiş bir insana bunu yapmak ne kadar etiktir onun hükmünü kendi versin!

Ben aranızdaki olaya dikkat etmedim sadece yoruma dikkat ettim. Ama yorumlarınızdan birikim ve gerginlik hissediyorum. Ben inadım inat biriyim, damarıma basarlarsa hiç bişey yapmam ama aslında bir o kdr kolay biriyim çabucak ikna olurum, ancak örnek verirsem tam olarak anlayabilirsiniz nasıl olur demeyin. Eşinizde mi böyle acaba, denge mi kaçtı, aranıza zıtlık mı girdi. Az yada çok mutlaka sizdede hata vardır, ben yanlış bişey yapmıyorum demeyin, ipin ucu kaçmış ama daha çok yeni evliyiz, toparlanabilir.
Ben çok daha zor şartlarda evliliğimi sürdüyorum ayrı şehirlerdeyiz evimize birbirimize hasretiz. Tabiki evlilik zor, ilk zamanlar alışma dönemi, bambaşka bir insanla bir aradasınız. Çok komik şeyler bile göze gelebiliyor. Siz rahatlarsanız oda ikna olur gibi daha sevgiyi yitirmeniz için çok erken bahsettiğiniz sorunlar çok kolay aşılabilir, biz olmaya o zmn başlarsınız. Siz sonucunda olan ile değil sürecin en başı ile ilgilenmelisiniz.

Ben aranızdaki olaya dikkat etmedim sadece yoruma dikkat ettim. Ama yorumlarınızdan birikim ve gerginlik hissediyorum. Ben inadım inat biriyim, damarıma basarlarsa hiç bişey yapmam ama aslında bir o kdr kolay biriyim çabucak ikna olurum, ancak örnek verirsem tam olarak anlayabilirsiniz nasıl olur demeyin. Eşinizde mi böyle acaba, denge mi kaçtı, aranıza zıtlık mı girdi. Az yada çok mutlaka sizdede hata vardır, ben yanlış bişey yapmıyorum demeyin, ipin ucu kaçmış ama daha çok yeni evliyiz, toparlanabilir.
Ben çok daha zor şartlarda evliliğimi sürdüyorum ayrı şehirlerdeyiz evimize birbirimize hasretiz. Tabiki evlilik zor, ilk zamanlar alışma dönemi, bambaşka bir insanla bir aradasınız. Çok komik şeyler bile göze gelebiliyor. Siz rahatlarsanız oda ikna olur gibi daha sevgiyi yitirmeniz için çok erken bahsettiğiniz sorunlar çok kolay aşılabilir, biz olmaya o zmn başlarsınız. Siz sonucunda olan ile değil sürecin en başı ile ilgilenmelisiniz.

muhakkak bende de hata vardır ama ne inanın bulamıyorum. yani dışarıdan bakıldığında mutluyuz, iletişimimiz iyi, eminim aileler ve yakın çevre maşallah diyordur arkamızdan ama işte ben bence şiddete maruz kalıyorum, abarttığımı düşünmüyorum çünkü hemen söylenmeye ve sinirlenmeye başlayan bir eşim var yada ben sinirlenince "ya bi sus, uzatma, ne çok konuştun" deyip hemen meseleden uzaklaşan bir eş. sözde çok vicdanlı bir insan, herkese maddi manevi yardımcı olur ama kışın bir kre grip oldum 2-3 gün kalkamadım yerimden, yemek bile vermedi, tezgahın üstü bulaşık doldu, çünkü inanmıyor o kadar hasta olduğuma umursamıyor. bunları saydığımda inkar ediyor kabul etmiyor.

bilmiyorum vicdansız yada kötü bir insan değil hatta çoğu zaman ılımlı ama mesela ben her gün aileme gitsem yada arkadaşlarıma gitsem, yahu sen ne yapıyorsun bi kocanla dur demez. sıkılıyor benden, hissediyorum. bence o yalnız yaşamak istiyor, evlilik ona göre değil. sorumluluk istemiyor. ama bunları söylesem inkar eder ve " ya boşver kapat şu konuları" der. içime atmayım birikmesin diyorum ama konuşmaya çalışınca da bu tepkiyi görüyorum.

bende aynı senin gibiyim.. haksızlıga tahammül edemiyorum.. ve karsmdaki insan beni anlamadı zaman cıldırıyorum sinr krizi geciriyorum panik atak hastasıym en sonunda bayılıyorum.. bir çözüm bulamadm ben bu halime..
Konu sahibini bilemeyecegim ama siz acilen bi çözüm bulmalisiniz. Buraya ne konu acsaniz hep haksizsiniz ama asla buradaki insanlarin çözüm önerilerine tahammulunuz yok. Herkese ama herkese usanmak bilmeden ayni cumleleri yaziyorsunuz. Insanlar size birsey anlatmaya calisiyor ama ne dinliyorsunuz ne de kabul ediyorsunuz. Allah eşinize sabir versin. Hep haklı oldugunuz yalanindan bir an önce kurtarin kendinizi. Bir de Türkçe yazmayi öğrenin

muhakkak bende de hata vardır ama ne inanın bulamıyorum. yani dışarıdan bakıldığında mutluyuz, iletişimimiz iyi, eminim aileler ve yakın çevre maşallah diyordur arkamızdan ama işte ben bence şiddete maruz kalıyorum, abarttığımı düşünmüyorum çünkü hemen söylenmeye ve sinirlenmeye başlayan bir eşim var yada ben sinirlenince "ya bi sus, uzatma, ne çok konuştun" deyip hemen meseleden uzaklaşan bir eş. sözde çok vicdanlı bir insan, herkese maddi manevi yardımcı olur ama kışın bir kre grip oldum 2-3 gün kalkamadım yerimden, yemek bile vermedi, tezgahın üstü bulaşık doldu, çünkü inanmıyor o kadar hasta olduğuma umursamıyor. bunları saydığımda inkar ediyor kabul etmiyor.

bilmiyorum vicdansız yada kötü bir insan değil hatta çoğu zaman ılımlı ama mesela ben her gün aileme gitsem yada arkadaşlarıma gitsem, yahu sen ne yapıyorsun bi kocanla dur demez. sıkılıyor benden, hissediyorum. bence o yalnız yaşamak istiyor, evlilik ona göre değil. sorumluluk istemiyor. ama bunları söylesem inkar eder ve " ya boşver kapat şu konuları" der. içime atmayım birikmesin diyorum ama konuşmaya çalışınca da bu tepkiyi görüyorum.

Peki biraz umursamasanız kaçan kovalanır gerçeği devreye girermi.
Arife günü sırtım boynum ve kollarım tutuldu, sağdan sola dönemedim, oruçluyum, yerimden kalkamadım. Eşim bana bebek gibi baktı, şimdi düşünüyorum da, o anda lötü davransa evet çok üzülürdüm. Haklısınız, ama ifade ederken ortam geriliyor sanırım. O zmn birsüre gizemli, neşeli ve umursamaz olun. Çünkü sorun ortadan kalkmadan siniriniz yatışmaz. Bir şekilde sizi anlamalı,sonra çözüm sunmak veya sunmamak ona kalmış, sizde en azından dinlemesini öğrenmeli.

Arife günü sırtım boynum ve kollarım tutuldu, sağdan sola dönemedim, oruçluyum, yerimden kalkamadım. Eşim bana bebek gibi baktı, şimdi düşünüyorum da, o anda lötü davransa evet çok üzülürdüm. Haklısınız, ama ifade ederken ortam geriliyor sanırım. O zmn birsüre gizemli, neşeli ve umursamaz olun. Çünkü sorun ortadan kalkmadan siniriniz yatışmaz. Bir şekilde sizi anlamalı,sonra çözüm sunmak veya sunmamak ona kalmış, sizde en azından dinlemesini öğrenmeli.

evet yapmam gereken bu ama değişen bir şey olmayacak çünkü farkında bile değil, farkındaysa da işine gelmiyor. çok tembel bir insan. ve dediğim gibi hep yalnız yaşadığından 2. kişi ona yük gibi geliyor. asla bebek gibi falan bakmaz ama bunu söylesem inkar eder çünkü yakıştıramaz kendine öyle bir davranışı ve ben öyle davranmadım der. bilmiyorum bu sorun hiç çözülmeyecek gibi. çünkü kabul etmiyor.

Benim eşim de bazen basit şeylerden çok demorilize oluyor, çok dağılıyor, mesela evimize karınca yuva yapmış, o da hiç sevmezmiş, o gün çok gerildi üzüldü ve panik oldu. Sanki evi yılan akrep veya fareler basmış gibi üstüne düştü. Dönüp bana bişey demedi, ama sofrayaoturmak üzereydik, o bölgeyi ilaçlamadan oturmadı, ben niye sofraya gelmiyor diye kızdım, o ben üzüldüm diye üzüldü, yemek sogudu, heves kaçtı. ortalık karıştı, benim için doğru olan sofraya tek oturup kendi halimde takılıp onu o an umursamamak ve sonra yanına gitmek olacaktı. O zmn bir sonraki durumda önce yemek yer, sonra çare arardık. Hepimizin evliliğinde iyi ve kötü yanlar var önemli olan törpüleme ve törpülenme becerisi

evet yapmam gereken bu ama değişen bir şey olmayacak çünkü farkında bile değil, farkındaysa da işine gelmiyor. çok tembel bir insan. ve dediğim gibi hep yalnız yaşadığından 2. kişi ona yük gibi geliyor. asla bebek gibi falan bakmaz ama bunu söylesem inkar eder çünkü yakıştıramaz kendine öyle bir davranışı ve ben öyle davranmadım der. bilmiyorum bu sorun hiç çözülmeyecek gibi. çünkü kabul etmiyor.

Eşiniz sizi seviyorsa değişmeye çalışacaktır, kaybetmemek için çaba gösterir.
Amaa ztn siz ona yük geliyorsanız o zmn yapacak bişey yok boşa çabalamanın anlamı yokki. Ben sizin kdr olumsuz değilim. Bir şekilde kabul etmeli.

inanın mesele iş de değil, büyük temizlik için ayda 1-2 kere birini çağırıyorum zaten, yada ütülemesi zor parçaları ütücüye veriyorum. ama hiç yorulduğumu bilmez, mesela sabahları çıkmadan canım şunları bunları yap dediğimde olay çıkıyor, yap dediğim şeyler "kapıyı kilitlemek, yada mesela sigara çok içiyor, küllüğünü boşat, çamaşırlarını sepete at gibi basit şeyler. bu uyarılarımdan bile rahatsız oluyor.
şimdi aramış, sana para gönderdim hadi birikim hesabına at diyor, hiçbir şey olmamış gibi ama ben sabah sinir krizi geçirdim mesela, konuşmak istemiyor, normal davranarak konuyu kapatıyor.

Bu ayrıntıları konunuza da ekleyin. Sorun sizde değil eşinizde. Mutlaka çift terapisine gidin. Kabul etmezse, siz tek başınıza terapiste gidin. Onun çok sorunlu olduğunu bilip, onu boşuna ikna etmeye çalışmayın. Boşuna sinirinizi bozmayın.

Bir de öğretin. Çamaşırını atmazsa atmasın. Sadece sepettekileri yıkayın. Kirli çamaşırlarımı neden yıkamadım derse, hiç kızmadan "hiç vaktim yoktu, çok yorgundum aşkım, sepettekileri zor yıkadım" deyin. Asla kavga etmeyin tersine sevgi dolu olun, kavga edemesin. Bunu birkaç kez yapınca sepete atmayı öğrenir. Sadece diğer çamaşırları da yıkama isteğinize direnmeniz lazım.

Küllüğünü boşaltmayın. Dolsun taşsın, misafir gelsin, dokunmayın. Eninde sonunda dökecek. Çok rahatsız olursanız devasa bir küllük alın, 3-5 günde bir temizlersiniz.

Bir de adam gerçekten ev işi yapmadığı bir hayatı seçebilir. Tüm işleri sizin yapmanız için diretmediği sürece sorun yok. Ayda 1-2 kere yerine haftada 3-5 kez yarım gün yardımcı alın. Temizlik, etrafı toplama, küllükleri boşaltma, bulaşık makinesi doldurma, boşaltma, çamaşır asma, toplama, hatta gerekirse yemeği yardımcı yapsın. Böyle yapan çok çift var. Siz de daha çok dinlenip sakinleşirsiniz. Belki eşiniz de daha tahammüllü olur.

Back
X