• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir mi olayimm tepkisiz mi kalayimmm anlamadim

Tavuk kırıntısı açıklaması yaptıysa kurtarmış gibi.
Bana göre tavuk kırıntısı=civciv
Ki o da çok şeker bişeydir, minicik ve sevimli.

Bence iltifat kapasitesi bu kadar kadının. Bilinçli olarak sizi üzmek veya kızdırmak için yaptığını sanmıyorum. Hatta ona sorsak niyeti çok iyidir bunu söylerken...

Takılmayın derim.
Ama neden Suriye ? kırıntısı. Ben oraya takıldım
Tavuk değil horozun memleketine takmış gibi
Fena mıyım neyim

Uyarmakk gerekj yaniii :)
Gerekli mi gereksiz mi siz karar vereceksiniz.
Ama ben olsam bu kadar bile beklemezdim, ilk duyduğumda uyarırdım. Bir de şöyle düşünmek lazım çünkü, bir Suriye vatandaşı gelse çocuğunuzu Türk kırıntısı diye sevse, bırakın burada alacağı tepkileri, o kadının çevresindeki insanlar bile tepki gösterirdi. Yani bazen iyi niyetli olmak yetmiyor, ağzımızdan çıkanlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Tavuk kırıntısı açıklaması yaptıysa kurtarmış gibi.
Bana göre tavuk kırıntısı=civciv
Ki o da çok şeker bişeydir, minicik ve sevimli.

Bence iltifat kapasitesi bu kadar kadının. Bilinçli olarak sizi üzmek veya kızdırmak için yaptığını sanmıyorum. Hatta ona sorsak niyeti çok iyidir bunu söylerken...

Takılmayın derim.
Tsk ederim

Gerekli mi gereksiz mi siz karar vereceksiniz.
Ama ben olsam bu kadar bile beklemezdim, ilk duyduğumda uyarırdım. Bir de şöyle düşünmek lazım çünkü, bir Suriye vatandaşı gelse çocuğunuzu Türk kırıntısı diye sevse, bırakın burada alacağı tepkileri, o kadının çevresindeki insanlar bile tepki gösterirdi. Yani bazen iyi niyetli olmak yetmiyor, ağzımızdan çıkanlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Haklisiniz tesekkur ederim

Fena mıyım neyim

Bilinçli olduğunu sanmıyorum, Suriye derken bile severek söylüyor gibi geldi bana.

Ne bileyim biz zenci bebekleri severiz ya, değişik gelir bize.
Suriyeli olduğu için değişik ve farklı bir şirinliği olabilir bence.

Kapasitesi dar diyorum hala kadın için.

Böyle iyi niyet mi olur, belli ki sevmiyor suriyelileri. Onlardan ürediğiniz için böyle kırıntı diye bir lakap takmış.

Bilinçli olduğunu sanmıyorum, Suriye derken bile severek söylüyor gibi geldi bana.

Ne bileyim biz zenci bebekleri severiz ya, değişik gelir bize.
Suriyeli olduğu için değişik ve farklı bir şirinliği olabilir bence.

Kapasitesi dar diyorum hala kadın için.
Aslında ses tonu ve tavırlarından anlaşılır en iyi
Bunu da gören tek kişi konu sahibi

Fena mıyım neyim
Sizin gibi dusunen cookkk bence fena degilsiniz ne kadar icten bile olsa icinde bir mana barindiriyorgibi

Böyle iyi niyet mi olur, belli ki sevmiyor suriyelileri. Onlardan ürediğiniz için böyle kırıntı diye bir lakap takmış.
Yanii zaten burdaa pek seven yokk cogaldilar diyee kimisini benn bile sevmiyorum ama ogluma soylenince cok zoruma gidiyor

Aslında ses tonu ve tavırlarından anlaşılır en iyi
Bunu da gören tek kişi konu sahibi

Katılıyorum, ses tonu ve yüz ifadesi önemli.
Ben küçük kızımı "fındık kurdum" diye severim mesela.

Baba tarafından biri gelip bana dese "sen bizim torunumuzu/yeğenimizi niye kurda benzetiyorsun" diye. Bozulurum ama niyetim de sevmek benim, benim için iltifat bu.

Kültür meselesi bir de tabi. Bana göre iltifat veya sevgi sözcüğü olan bir şey başkasına göre olmayabilir.

Selam bayanlar,
Benim eşim suriyeli. Ve bunu tum cevrem biliyor. Annemin calistigi yere ne zaman gitsem bi bayan oluyor surekli 6 aylik oglumu severken suriye kırıntısı diye gulerek seviyor ve ben sinir oluyorum bunu kotu maksatlami soyluyor anlamadim. Az once yine annemin yanindaydimm bayan oglumu kucagina altii suriye kırıntısı bu kırıntı kırıntı hani tavuk kırıntısı oluryaa buda onun gibi dedi astim suratimi fakat o gulerek soyluyor
Sizce ne manada diyoki

Bizde de çocukları laz uşağı, uşağummm diye severler
Kötü niyetli bir söylem değil, takılmayın bence

Bak sende bu kısma takılmışsın demek
Evet bende oraya takildim zaten ve kadin bunu soylemesinin ayricasinda 1 sefer dediki senin oglun sunu yapamiyor benim torun yapiyor seninki bunu yapamiyor benim torun yapiyor bende demistim ki senin torun benimkinden 4 ay buyuk birakta yapsin sonra bugun yinee dediki senin ki oturuyormu hayir dedim emekliyormu hayir dedim ve cok sukur oglum hareketlii yanii sonraa dediikii benim torun hepsini yapiyorr teyzee seninkii benimkinden buyuk yapsinn bi zahmett dedimm aaaa dogruu buyuktuu demii dedi.

Evet bende oraya takildim zaten ve kadin bunu soylemesinin ayricasinda 1 sefer dediki senin oglun sunu yapamiyor benim torun yapiyor seninki bunu yapamiyor benim torun yapiyor bende demistim ki senin torun benimkinden 4 ay buyuk birakta yapsin sonra bugun yinee dediki senin ki oturuyormu hayir dedim emekliyormu hayir dedim ve cok sukur oglum hareketlii yanii sonraa dediikii benim torun hepsini yapiyorr teyzee seninkii benimkinden buyuk yapsinn bi zahmett dedimm aaaa dogruu buyuktuu demii dedi.

Aynı ayda doğsalar bile böyle yarıştırılmaz bebekler
Boşver
Sizin Türkiye tohumu napıyo :KK53: de geç, belki anlar rahatsız olduğunu

Daha ilk söylediğinde o da ne demek diye tepkimi gösterirdim. Bence sen de söyle. Hoş değil.

Back
X