- 20 Ağustos 2016
- 1.336
- 3.087
- 133
- 31
- Konu Sahibi Random Access
-
Kızlar nasıl insanlarla iç içe yaşıyoruz gerçekten şaşıyorum.
İyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorum , olmuyor.
En yakın arkadaşlarımdan bir tanesinin annesi özel yetenek sınavlarına girecekmiş.
Ben bu alanda okudum , kız annesinin çizimlerine bakabilir miyim , nelere dikkat edilir vs sordu .
Ben de tüm iyi niyetimle arkadaşım hatrına tamam dedim.
Arkadaşımın hatrına bi ders bile verecektim kadına , ücret almayacaktım.
Kız bugün resimleri attı, şunda şu olmamış dedim.
"Hayır , hayır o iyi "dedi
E bunda bu var dedim
"Yok , o aslında şöyle " dedi.
Ama o resimlerle zaten yetenek sınavı kazanması imkansız.
Anlaşılıyor bu yani.
Ben de konuşmayı kestim , ters bişey de demedim.
konuyu uza
Bu sefer bi mesaj daha işte annem sergilere katıldı da , şehirde bu işi yapanlarla içli dışlı da , bilmem ne dedi.
Dayanamadım ben de
Amatör olarak devam etmek de bir seçenek tabii dedim.
İşte bu başladı profesyonellik kendini geliştirmekle alakalıdır da , ben herkese kötü mü demişim de.
Ona bu işin sosyolojik ve felsefik kuramlarını simdi 5 dakikada anlatamayacağımı bir gün çok çalışırsam çok iyi bi mühendis olmayı düşünüyorum okumadan dedim ,konuşmanın benim için bittiğini söyledim.
"İşin ehli kişilerden hiç bu dediklerini duymadım " falan yaptı.
Ben de dedim ki , bu şehirde bu işi yapan alaylı veya okullu her kimse zaten ya akrabamdır benim ya da aile dostumuzdur . Siz eleştiri kabul etmiyorsunuz bir de yapıcı , sökücü diye eleştiri mi seçiyorsunuz ?
Onlar anlamışlar baştan sizi , hiç elleşmemişler ben bilemedim hadi by dedim.
İnsanın mesleğini meslek bilgisini nasıl küçümsüyorlar , hadi madem öyle niye o zaman sorma , yardım isteme talebinde bulunuyorlar.
Şu durumdan çok rahatsızım çnki aracı arkadaşımı çok severim. Ona karşı bi kusur etmiş miyim sizce ?
Ya olmamışsa , olmamıştır ama değil mi ? Yanlışını bilirsin ki düzeltirsin. Niye bana saldırıyorsun bir de . Hatır gönül için altta kalınırdı ama kalamadım ben de .Evet biraz kirici olmus.
Keske yuzyuze gelip annesiyle gorusseymissiniz.
Sinavi gecer gecmez tesfik etmeniz daha mantikli olurdu.
Evet kesinlikle , bunu anlaması için ben de mühendis olucam örneğini verdim zaten .Başka bir meslek üzerinden empati yapalım:
Bir doktora gidiyorsunuz, belli bir teşhis almak istiyorsunuz. Sonra doktor size hastalığınızın teşhisini söylüyor ve önerilerde bulunuyor. Siz teşhisi beğenmiyor ve yalan yanlış tıp bilginizle doktora ahkam kesiyorsunuz. Doktor bu duruma tepki koyunca da bozuluyorsunuz.
Hmmmm, bu açıdan bakınca gayet haklısınız gibi görünüyor
İnsanlardaki bu arkası boş egoya yalnızca gülebiliyorum...Övgü istemiş. Övmeyince de zoruna gitmis.
Kızıyla muhattap olmayı düşünmüyorum bir daha ama annesinden bir talep gelirse tabii ki sözümü tutarım. Aynen işte keşke olmasaydı . Bizim ülkemizdeki sanata bakış açısı bu işte. Sinirlerim bozuldu ...Aslında Iyi oldu da...keske olmasaydı
genede ustune duşeni yapsaydın...soz vermıssın
Öneriye , eleştiriye kapalı bir insan ilerleyemez ki mümkün değil.Ben de insanların her türlüyü müdahaleyi kendilerinde hak gördüğü bir mesleği yapıyorum ve sizi gayet iyi anlıyorum.
Öneriye açık olmak lazım ama yersiz ve hadsiz eleştiriye,alanında uzmanlaşmadan verilen öğütlere hele ki işi nasıl yapmamız gerektiğini öğretenlere yol vermek en güzeli ...
Tabiiki söylerdim. Ayy aman ne güzel olmuşş derdim.En yakın arkadaşım diyorsunuz ama sanki herhangi biriyle konuşur gibi konuşmuşsunuz
Arkadaş annesine sizden övgü beklemiş sizde gerçekleri söylemişsiniz
kırmadan da söyleyemezmiydiniz ki
Madem verdiginiz tavsiyleri almayacakti yardim istemeseymis bosverin iyi yapmissiniz. Ama anneye yardimci olabilirsiniz onun sucu yokmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?