- Konu Sahibi sirenamelita
-
Henüz çok yeni evlisin,eşinle açık konuşamıyor olabilirsin.Kibarca "gitmesek olmaz mı" dersen anlamayacaktır.En iyisi açıkça gitmek istememe sebeplerini söylemen :
İkimiz de çalışıyoruz,bir haftasonumuz var,onu da annenlerde geçirmek istemiyorum.Seninle başbaşa bir yerlere gitmek veya evde oturmak istiyorum.Evime bile ısınamadım,evimde zaman geçirmek istiyorum...Her haftasonu annenlere gitmek istemiyorum."
İstiyorum ve istemiyorum şeklinde kendini net ifade edersen daha iyi anlar.
Para konusunda,maaşının bir bölümünü geleceğiniz ve çocuklarınız için biriktireceğini söyleyebilirsin.
yeni evli biri olarak canım sana tavsiyem baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. o yüzden ipleri sağlam tutmaya çalış. baştan koyacaksın tavrını, "ben senin ailene para yedirmek için çalışmıyorum" bu mesajı vereceksin eşine canım. seni baban onları doyur diye okutmadı. bu bir.
ikincisi yeni evlisini ve niye her haftasonu gidiyorsunuz ki, ne var onların evinde yani? eşin bu kadar düşkün mü ailesine yoksa onlar mı baskı yapıyor?
bu konuda da açık konuşmandan yanayım çünkü erkekler imadan anlamıyor. "ben haftasonumu seninle başbaşa geçirmek istiyorum kocişim " diyebilirsin.
evlenme süreciniz nedir bilemiyorum, filört ettiniz mi görücü usulü mü, eşinle ilişkiniz nasıl, başka sorunlarınız var mı? başbaşa kalmayı o istemiyor mu mesela? :44:[/QUOTEe
eşimle severek evlendik birbirimizi çok seviyoruz geçen hafta sonu artık patladım ağlamaya başladım benimle vakit geçirmek istemiyosun hep ailenle olmak istiyosun diye sülalesi çok tuhaf en ufak bişeyde kırılıp alınıyolar gitmesen aramasan gönül koyuyolar ayrıca para konusunda da 1 lira daha ödersem aklımı kaybederim dün akşam eşimle de konuştum altınları bozdurup vadeli hesaba yatırıcaz en sağlamı o parayı yok sayıcaz okadar
sorunlarinizin cozumu bu kadar basitken bu kadar zor bir hale getirmenizin nedenini soylemek istiyorum once: herseyin ipini esinizin eline vermeniz...
-haftasonunuzu farkli sekilde mi gecirmek istiyorsunuz? o zaman gitmek istemediginizi soyleyin gitmeyin...
-esinizin ailesine surekli para yardimi yapmak istemiyor musunuz? esinizi alin karsiniza fikirlerinizi soyleyin tavrinizi koyun, gerekiyorsa(ki eminim) iki surat yapin...o da yetmiyorsa esiniz anlayana kadar daha sert yonlere basvurun...
yani demek istedigim cozumu o kadar basit seyler ki bunlar(sorunlariniza yazdigim cevaplarda goruldugu uzere), cozmeyi zorlastirdiginizi anlatmak istedim...
bu tur seylerin sizi bu denli zora sokmasinin nedeni hayatiniz ve kararlariniz hakkindaki bir cok ya da tum ipin esinizin elinde olmasi...
bunu ortadan kaldirip iki ayri birey oldugunuzu esinize kabul ettirirseniz ayrica verdiginiz kararlarin ortak alinmasi gerektigini onu yonta yonta ogretirseniz hic bir sorununuz kalmaz...
Gayet haklısınız ama malesef ortak hareket etmeniz için 3ay evlilik yeterli değil erkek kısmı çok iyi niyetli ve kendi ailesi için büyük zaafları olacak yıllar içinde size hak verecek yani üzülmeniz boşuna yazdıklarınızdan yolla çıkarsak eşiniz anakuzusu her hafta annasını görmeden edemiyor,yada eli pinti anasında yensin içilsin hanımda fazla masraf yapmasın ,sonuçta hafta sonu,işin zor,bol sabır sana
evet eşim anakuzusu..bununda bi nedeni var yıllarca ailesinden uzakta yaşadı ve babası olacak o adam ailesine sahip çıkmadı ilgilenmedi annesi çok çekmiş ezilmiş hor görülmüş kadın bikere başından geçenleri anlattı bana o ağladı ben ağladım kendimi hem eşimin hem de annesinin yerine koyuyorum eşim annesine sahip çıkmak istiyor artık arkasında biri olduğunu herkeze göstermek istiyor annesi de oğluna kavuştuğu için ayrılmak istemiyor evet ikisini de anlıyorum ama birinin de beni anlaması gerek dimi?
bu ne bicim baba ya?
Insanin ici parcalaniyor sizin gibi genclerimizin su evliliklerini okudukca.
Sizlerin mutlu olup hayati yasamaniz varken, sacma sapan islerle ugrasmaniz gencliginizi heba etmeniz beni cok üzüyor dogrusu.
Neden peki babasina para verildi?
Az mazda degil 6 milyar ne demek?
Nicin verildi canim ya, daha siz kendiniz 3 aydir evlisiniz. Bu ne bicim baba ya?
Evliliğin tam oturmadan hamile kalma derim ben iki bebek ile uğraşmak zor olur!
şöyle söyleyeyim ilk etapta evimize güya mobilyalar aldı beni soktu mağazaya kızım ne istiyosan alıcam yapıcam edicem esiyo gürlüyo ama ben hissettim içinde bişey olduğunu ve gittim uygun fiyatlı ama dekoratif olanlarından aldım evlendikten 2 hafta sonra eşim utana sıkıla 2,300 tl mobilyacıya ödememiz gerektiğini söyledi babama ulaşamıyorum sanırım şehirdışına çıktı adam günlerdir sıkıştırıyo dedi tamam demekten başka çarem kalmadı 2,300 tl oraya gitti nişanlılık dönemimizde biriktirdiğimiz paramız vardı nikahta beyfendi tüm sülalesini giydirdi o parayla bana bilezik aldı güya o takmış gibi havasını da attı en son bi para istedi 2000 tl ve o parayı da neden istediğini söylemedi emrivaki yaparak aldı bizden güya çok acil lazımmış 1 ay sonra ödeyecekmiş ben o altınları ve parayı yarın öbürgün bebeğim olursa yatırım yapmak için saklamak istiyodum herşeyimi alt üst etti adam
Eşinizle konuşup anlaşıcaksınız.
Bi haftasonu annesine gidecekseniz diğer haftasonu beraber istediğinizi yapıcaksınız.
İlk başta nasıl bir tavır sergilerseniz o şekil devam ediyor malesef.
Geç olmadan bi çaresini bulun.
oh ne güzel bulmuş yolunu valla kayınpeder, ne akıllı insanlar var şu memlekette ya, hayret ediyorum her gün valla. çocuğunun torununun rızkında gözü olana adam bile demem ben .
kayınvalidemin haberi olursa ortalığı birbirine katar allah razı olsun kayınvalidemden bizim maddi durumumuzu düşünen bi tek o var
Böyle bir destek imkanın varsa neden değerlendirmiyorsun?
Söyle bence k.validene?
Ortalığı katsın birbirine, geç bile kalınmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?