Sınırda kişilik bozukluğu

Hiç geçmiyor maalesef hep bişey yarım hep yola cikmam gerekiyormuş gibi yaşamam gereken hayat bu değil boşluğun içinde insan sesleri uğultu gibi gelir . Çevrendeki insanlar birer fotoğraf karesi...daha uzar gider. İnsanların sana ne amaçla yaklaştığını bilirsin neden öyle davrandığını o sözü niye söylediğini bilirsin o yüzden hayata dair heyecanda kalmaz. Bunca yıl anladığım tek şey bazı insanların yaratılışı böyle olmakla birlikte 0-9 yaş Tramvaları çok etkili. Tabi bide engellenen benliğimiz olmak istediklerimiz ve olamadıklarımız. Bana bi piskoloğum enerjin harcadığından çok daha fazla senin hareket halinde olman lazım demişti. Evet gerçekten de öyleymiş . Bi çok şeyle bi arada uğraşmakla baya hafiflettim. Resim çizebiliyırmuşım hatta baya iyiymişim. Çok iyi fotoğraf cekiyormuşum ..vs ben gezip görmeyi yazıp çizmeyi seviyormuşum. Benliğinizi en sevdiğiniz etkinliklere yönlendirin. Umarım faydası olur

Sevindim sizin adınıza bende bazı etkinliklerede katılıyorum karakalemde uğraşmıstım bir ara faydası oluyor o an tabi sadece o mesgul oldugunz an kaldıki bazen düşüncelerden hatta çoğu zaman yapmak istediğim bir işe asla kendmi veremiyorum kafamı bosaltmam gerekiyor hatta bazen komik gelecek belki ama boş bir arazida böyle avazım çıktıgı kadar bağırsam sanki faydası olacakmıs gibi geliyor

Mesela safra kesenizde iltihaplanma olsa gelip buraya kendi basima ilacsiz nasil yenerim der miydiniz merak ediyorum.

Guvendiginiz bir doktor bulup tedavi planina uyun.
Alkol almaniz keyfi, sağlıklı ruh hali mecburi.
Sadece sizin icin degil, sevdiklerinizi de dusunun.

Hiçte komik gelmedi boş bi arazi değil de bi kaç dağın başında avaz avaz bağırmışlığım olmuştu. Bence çok iyi geliyor. Eminim bu söyleceklerimin sizde farkındasınız ama bazen başka birinden duymak insana iyi geliyor;.sizin canınızı acıtmış insanları içinizde derinlerde saklamayın, affedin. Fazla duyarlı olmak iyi değil hafifletmeye çalışın. Vitamin eksiklerinizi muhakkak kontrol ettirin. Şu kişisel gelişim uzmanı kokoşlar gibi konuşacam ama kendinizi daha fazla sevin. Gerçekten eğer hep bi yere gidecekmiş hisediyor ve yolunuzu bulamıyor gibi geliyorsa. O halde potansiyelinizi ortaya çıkarın. Belki de içinizde harekete geçmeye çalışan bi enerji varır. “O ana” Bi türlü ait hisedemek ne demektğr çok iyi bilirim. Bunu kendinize yük olarak ta görmeyin belki hayat bi arayıştır sözü bizde vücut buldu kimbilir . Güzel günleriniz olsun

Tabikide demezdm haklısınız. Doktorlara saygın sonsuz gerçekten işini iyi yapan hastasını düşünen ilgilenenler var ve hcbir zaman doktor konusunda sorun yaşamadım hatta o kadar ilgilendilerki hcbir zaman basından savmadılar bipolar oldugunu düşündü borderline ile ikisi arasında kaldı ve sonunda borderline olduguma ek olarak baska alt kişilik bozukluklarımın be rahatsızlıklarımnda oldgunu bulmamz gerektgini söyledi uzun süre ilaç kullandm fakat yeterince gözle görülür bir fark olmadı devam etmem gerekiyordu belkide bilmiyorum hayatta herkesin her konuda olur böyle sıkılıpta kendi haline bıraktıgı sorunları yada işleri olur. Benm vazgecme sebebim yıllardır birçok tedavi görüpte bir yol alamamam. Tabii doktorumunda söylediği gibi ilaçlar terapiler biryere kadar kişinin kendisinin aşması gerekiyor asıl iş bizde bitiyor

Borderline kisilik bozuklugu muhakkak ilac kullanmali yoksa kendine zarar verirsin. Bunun yanisira psikoterapi, saglikli yasam, spor vs gibi yasam tarzini da benimseyin. Yillar once baska psikolojik rahatsizliklar yasadim ve doktor nasil bir tedavi uyguladiysa hepsini yaptim yani o insanlar bosuna okumuyor, kafamiza gore hareket edip teshis ve tedaviyi biz uygulayamayiz.

Yaşadığım şeylere yabancı değilsiniz ve azminiz beni gerçekten sevindirdi sizin adınıza mutluyum inşallah bende bazı şeyleri aşabilirim sizin gibi

Vallahi hasta mıyım bilemem ama, ben de kendimi hiçbir yere ve hiç kimseye ait hissedemiyorum kocaman bir boşluk çoğunlukla yemekle dolduruyorum o boşluğu yemeğe veriyorum kendimi.

Sanki beb ya
sanki ben yazmışım gibi okudum. Ben de borderline yok. Belki de var farkında değilim bilmiyorum.

Sanki beb ya

sanki ben yazmışım gibi okudum. Ben de borderline yok. Belki de var farkında değilim bilmiyorum.
İnsanlar hayatlarının belli dönemlerinde bu tür duygular yaşayabilir kaldı ki aslında oldukca çekilmez agresif bşr tarafım vardır neyseki ailem eşim son derece anlayışlılar. Çünkü eşim beni tanıdıgında da böyleydim. Her zaman böyleydim yeri geldi kendime zarar verdim yeri geldi sevdiklerime tabii bunlar güzrl seyler değil sanki iki baska karakter tasıyormussunz gibi bi an hersey yolunda olmasa dahi sebepsizce çok güçlü olabliyor bir baskalarınada destek olabilecek kadar güçlü hissediyorsunuz insanlar size ne kadar iyi biri oldgunuzu teşekkürlerini dile getiriyor ama bi an geliyorki aslında o cok sevdgnz destek oldgunuz kişiye veya bir baskasına öyle bir nefret besliyorsunuz ki ağlatacak derecede etkileyip bambaska biri gibi davranabiliyorsunuz. Bir çok seviyorsunuz aynı kişiyi birde yerden yere vuruyorsunz haliyle afallıyorlar tabi hangisi gerçek.. Genel olarak ne yaşadığınızı bilmiyorum ne kadar süredir davranışlarınz ne durumda o yüzden yorum yapamam kaldı ki teşhis koymak bazen çok zor olabiliyor. Eğer şüpheleniyorsanız bir doktora gidin bazen bazı belirtiler gördüğünüz zaman kendinizde sandığınız gibi bi hastalığınız olmayabiliyor ki inşallah yoktur. Dolayısıyla kendnzi buna inandırmayın bi psikiyatra gidin gerekli testler neticesinde var mı yok mı varsa da hangi psikolojk rahatszlıga sahipseniz ona göre bir yol izlersiniz

Vallahi hasta mıyım bilemem ama, ben de kendimi hiçbir yere ve hiç kimseye ait hissedemiyorum kocaman bir boşluk çoğunlukla yemekle dolduruyorum o boşluğu yemeğe veriyorum kendimi.

Aman dikkat obez insanların çoğu psikolojik olarak hastalıgı olan yada geçmişinde travma geçirmiş kişiler oluyor. Kilolusunuzdur demiyorum sizin için ama bellide olmaz ileride vermekte zorlanacağınız kadar kilo almayın yinede sağlığınız için gerekirse destek alın

Borderline da ilaç yan tedavi diye biliyorum. Asıl olan değişik terapi yöntemleri. Bunlara sürekli, belki bir ömür boyu gitmelisiniz. Güzel bir şey bu. Bu tür rahatsızlıklarda Sürekli doktor takibinde olmak yaşam kalitesini çok yükseltiyor.

değişik terapi yöntemleriyle, kendinize ve hastalığınıza dair farkındalığınız artarsa, duygusal iniş çıkışlarınızı, bağlanma korkularınızı, yüceltme ve yerme Dengesizliğini, içinizdeki boşluk hissini daha analiz edebilir, kontrol edebilirsiniz.

gözünüzde çok büyük olan pek çok şeyin, duygusal dalgalanmalarınızın aslında gerçek olmadığını fark edersiniz. Dışarıdan bakınca Kolaymış diyebilir insan, ama olayların içindeyken, dışarıdan bakabilmek O kadar kolay Değil.

bu yüzden içgörü kazanmak, kendi ruhsal analizini yapabilmek çok önemli bir yetenek.

iyi bir terapistle bu farklı bakışları kazanabilirsiniz. Devamlı takibinde olunca, sizi iyi tanıdığı İçin daha iyi yönlendirebilir.

Bir de varsa çocukluk travmalarınız bunları çözmenize yardımcı olur. Genelde borderline da sıkıntılı anne baba çocukluk hikayeleri oluyor, bağlanma sorunları. Ama illa olmak zorunda da değil. Anne baba çok iyi ama borderline olan arkadaşım da var.

Siz farkındasınız aslında kendinizin. Bu çok önemli bir şey. ilaç tedavisinin ne kadar gerekli olduğuna beraber karar verin. İstemiyorsanız, farklı neler yapılabilir konuşun. Muhakkak maddi bir yük getiriyor bu insana. Ama yaşam kaliteniz de büyük ölçüde yükseliyor.

bir de denge kurmanız önemli. Bu boşluk hissiyle başa çıkabilmeniz. Tedaviden uzak olmamanız. Çünkü çocuk düşünüyorsunuz sanırım.

bir çocuk büyütürken bu gel gitleri onun da yaşamaması lazım. Ona yansımaması lazım. Yoksa onu da zor bir çocukluk bekler. Sırf bunun İÇin bile hep bir tedavi, terapi içinde olmanız lazım.

Çocuk ilaç gibidir bazen. İnsan içinde kalanları ona verdiği Sevgiyle onarır. Ama tehlikelidir de. Çünkü artık onun hayatından da sorumlusunuz ve normal depresif zamanlarınızda kendinizi bırakamazsınız artık.

ya hastalık sizi kontrol edecek, ya siz onu. İpleri kendi elinizde tutarsanız, siz onu kontrol edersiniz. Yani kendinizi bununla tanımlamayın. Siz bundan çok daha fazlasısınız. Ve borderline da bir parçanız ama kişiliğinizin tümü değil.

bununla yaşamayı öğrenmişsiniz sanırım. Çok dürtüsel yaşamıyorsunuz galiba. Mutlu bir evlilik de ilaç gibi bir şey zaten. ama bununla daha da iyi nasıl yaşarım konusunda da düşünün isterseniz.

O boşluk hissine bir misafir gibi gelip geçici bir şey olarak bakın. Hayat da biraz boşluk kabul etmiyor gerçekten. Siz hayatınızı dolu tutmaya çalıştıkça yaralar da onarılacaktır bence. tamamiyle geçmesine gerek yok.

Kendine normal diyerek dolanan ve ahkam kesip akıl dağıtan pek çok kişiNin de normal olduğunu sanmıyorum. Siz kendinizi yargılayabiliyorsunuz. Pek çok kişi kendini bile yargılamadan gayet acımasız ve dengesiz yaşayabiliyor. Kimse sizden iyi değil yani. Herkesin artı eksileri var işte.

önemli olan siz ve aileniz yalnızca. Bu halkayı kuvvetli tutmaya çalışın. Enerjinizi buraya yönlendirin.

borderline konusunu derinlemesine bilmiyorum ama gayet tedaviye yanıt verdiğini biliyorum. Çaresiz değilsiniz bu konuda.

Bildiğim iki arkadaşım var, ikisi de psikiyatrik sorunlara sahip. Biri gayet tedaviyle hayatının yönetimini kendi elinde tutuyor, hastalığını da sahipleniyor. Çocuklarını büyütüyor. Diğeri de salmış başını gitmiş. Bir oraya, bir buraya savruluyor. Hayatı eşi ve çocuğuna zindan etti. Dışarıdan bakınca evet hasta. Ama kendini bıraktı hastalığına.

bir de bu tip rahatsızlıklar bazen bir paket halinde de gelebiliyor. Bipolar, mevsimsel depresyon (sad), depresyon, mani tipi alt kollarla. Terapilerle bunları da elimine edebilirsiniz.

Totalde ilaçlar kötü değildir, bazen bir ömür boyu hayat kurtarıcıdır. Nasıl Şeker hastası bir insan, çok zararı var, ben iyiyim artık, ilacı bırakacağım dİyemezse, psikiyatrik rahatsızlıklarda da ilaç kullanılabilir gayet. Korkmanıza gerek yok Bundan. Psikiyatrideki tek handikap deneme yanılma yöntemiyle bulunur doğru ilaç ve doğru doz.

ama buna sizin ihtiyacınız var mı bilemem. Belki ilaçsız terapiyle gayet kendiniz idare edebilirsiniz. Ben farkındalığı yüksek bir insan olarak gördüm sizi.

en içten bir şekilde mutluluk diliyorum. İnsanların anlamadığı, fiziksel rahatsızlıklardan kimi zaman daha zor ruhsal hastalıklar. Birinin tedavisi yüzeyde, diğeri çok daha derinlerde.

hep hastalık deyip durdum ama başka kelime bulmadığım İçin. İngilizce de disorder diyorlar aslında. İllness değil bunlar. Karmaşık kişilik ve duygu durum bozuklukları. Yani bir hastalığı tedavi etmekten daha çok, insanın kendine bakışını yeniden düzenlemekle İlgili terapiler. Bu da tabi ki herhangi bir Tedaviden daha karmaşık ve çetrefilli bir iş.

Bir de borderline la ilgili bir kitap vardı. İyi mi bilmiyorum, ama başlığı bana çok özetleyici gelmişti: “ı hate you- - don’t leave me” sanırım bu döngüyü biraz daha esnetebilmek lazım.

Teşekkür ederim evet kilom fazla piskiatra gideceğim 1 ay sonra ancak şuan karantinadayim.
İnanın uyuşmak bütün gün ruh gibi gezmek umurumda değil tedavi ne kadar sürerse o ilaçları kullanıp iyileşene kadar devam edeceğim.

O kadar güzel açıklamışsınız ki yazdıklarınızın her harfine katılıyorum.. bazen insan hiç var olmamış olmayı diliyor öyle yok olup gitmek değilde hiç olmamış olmak. Dürtüselliğim arttığı zaman aslında normalde yapmayacağım şeyleri yaptım. Bu arada doktor beyin şüphelendiği bir diğeri narsist kişilik bozukluğu. Ben asla şunu yaşadım bunu yaşadım bundan dolayı bunu yaptım gibi bahanelere sığınmıyorum fakat daha öncede bahsetmiştim insanlarınçok iyi analiz edebiliyorum konusmasalar dahi hareketlerinden durusundan miniklerinden tahminde bulunurum dogru çıkar bunu kesfettikten sonra bazı yanlışlar yaptım mesela örnek vermek gerekirse kolay manipüle edebileceğim insanları istediğim gibi yönlendirdim hayatlarında bazı yaralar açtım bazen aklıma gelir de aslında yaşadığım hayal kırıklıkları travmaların sebebi olmayan insanlardan intikam aldım. Pişmanlık duyuyorum bazen bazen duymuyorum sürekli her konuda ikilemdeyim bi beyaz diyorum bi siyah yoksa diyorum gri mi bi dk baska düşünüyorum sonra tam tersi davranıyrum gibi gibi.. Ama haklısınız tabiki çok daha büyük sorunlarla travmalarla karsılasanlar vardır ya da kendi yasadıklarını benmkinden dah kötü bir durum olduguna inanabilir. Herkesin olaylara tepkisi, dayanma gücü, olaylara bakış açısı izlediği yok farklıdır. Son olarak anne ve babamla olan ilişkim özellikle annem, babam ilgisizdi fakat annemin baskalarına olan nefretini gösteremedği tepkisini sanırım bana gösteriyordu ya da istediği gibi bir çocuk değildim bunun öfkesini taşıyordu içinde bilimeyorum. Annemi çok sevyrm tabiki ama hala en ufak bir konuda birden alev topuna dönebiliyor diyaloglarımız

Bazı insanlar travmalara maruz kaldıktan sonra yemek yiyerek bu duygusal boşluğu dolduruyorlar hatta duygusal yiyiciler diyordu tvde izlemstm psikolog böyle söylüyordu. Umarım her ne yaşadıysanız veya yaşıyorsanız arkanızda bırakabilirsiniz

Çok güzel anlatmışsın. Bende bu kadar güçlü ve ani duygu geçişleri yok. Ben hep aynı moddayım.
Merak ettim yazını okuyunca, acaba öfkeli ruh haline girdiğinde geçici olduğunu biliyor ama kontrol mu edemiyorsun yoksa o an öyle olmak mi hoşuna gidiyor yani kendini öyle mi gerçek hissediyorsun.
Her türlü zor belli ki, umarım herşey diledigin gibi olur.

O öfke patlamasını yaşadığım zaman hosuma gitmesi için planlı bir şekilde davranmam gerekir ama o anlık gelen birşey yani sizin kontrolünüzde değil malesef. Ki aslında böyle görünmek bırakın hosunuza gitmeyi hiç istemediğim bi durum neyseki o anlarda kendimi dısarıdan görmüyorum yoksa bu utanc verici olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…