Sinirden ağlayasım geldi 'Pislik içinde her yer ' ... ?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
Az önce eve balkona kapı açmak için usta geldi öncedende tanıdığımız usta yanındada bir kardeşi var.. Bizim yaşadığımız yeri az çok anlatmıştım ama biraz bahsetmek istiyorum: Bildiğiniz böyle bahçede ahır,ekmek fırını, kazan dairesi, iki tane samanlık yani anlayacağınız bayağı darmadağın ama böyle olmasının nedeni zamanında eski bir evin olup bakımsız kalması. Mutfağımız çok eski böyle kötü görünüyor.. Usta diğer ustaya ben mutfakta temizlik yaparken sessizce 'Pislik içinde her yer ' dedi. Gerçekten bu denir mi ya ? Yani pislik içinde denir mi ya ? Sessizce çıkıp gittim mutfaktan .. Sanki böyle olmasını biz istedik .. Zamanında ev yapmışlar ama evin çatısı balkonu bile kapatmıyor. o yüzden yağmur yağdığında merdivenler hep batar. Şimdi biraz para biriktirdik babamlar onlarla uğraşıyor artık bilmiyorum ben nolacağını ?

Hadsizlik etmiş ama siz de baya önemsemişsiniz. Orada siz yaşıyorsunuz ve eldeki imkanlarla en iyi şekilde yaşıyorsanız sorun ne? Ne derlerse desinler. Bazı insanlar hadsizdir, hatta çoğu insan hadsizdir. Hepsini susturamayacağımıza göre tabiri caizse iplemeyin gitsin.

Yahu ahır samanlık ekmek fırını olan yerden ne bekliyolarmıs normal apartman dairesimi sanki bazı insanlar böyle patavatsızdr boşverin

hakikatten çok haklısnız elde değil ama üzüldüm de geçer inşallah

Herkesin temizliğide pisliğide kendine. Eminim o ustalar akşam eve gittiklerinde eşlerinin eve harcadıklarını gereksiz bulup 5 liranın hesabını yapıyordurlar. Azıcık halden anlayın be hadsizlik yapmışlar boşverin yazdıklarınızdan belli imkanınız olsa sizde ailenizde evinizi onarırsınız takmayın böylelerini.

Çok takıldıysa alsın sarı bezi çitilesin evi, Ustaların tribi de kimsede yok

Pislik icinde ise adam da öyle demis ne var bunda
Ona mı kaldı öyle demek?

Ayrıca insanların maddi durumu yerinde olmadığı için yenileyemiyor olabilirler. Böyle söylemek kimsenin haddi değil. Çünkü insan olmak bunu gerektirir.

hakikatten çok haklısnız elde değil ama üzüldüm de geçer inşallah
canım sakın üzülme, patavatsız öküzün teki işte, ben ne evler gordüm sözde milyonluk ama toz kıl içinde,yemek yemezsin o derece, ne köy evlerine gittim buz gibi temiz...temizlik konusunda kadınlar hele benim gibi az takintili olanlar bilir nerde neye bakacağını, ama erkekler genelde eşya yeniyse temiz gibi gelir onlara, benim kocam bunlari yeni aldik niye yıkiyorsun der mesela... eskiyse kirli der geçer...sakın üzülme

Ona mı kaldı öyle demek?

Ayrıca insanların maddi durumu yerinde olmadığı için yenileyemiyor olabilirler. Böyle söylemek kimsenin haddi değil. Çünkü insan olmak bunu gerektirir.
Temiz olmak maddiyatla alakali degil eve misafir geldi.mi insan bir toparlar ortaligi yani en azindan ben oyle yapıyorum

Mutfağı yaptırsanız
Evi boyatsanız belki biraz içiniz açılır eve
Bende eski evde oturuyorum çok zor temizlik bile zevk vermiyor görünmüyor

Temiz olmak maddiyatla alakali degil eve misafir geldi.mi insan bir toparlar ortaligi yani en azindan ben oyle yapıyorum
Etrafin toplu olmasi farkli birşey temiz olmasi farkli birsey
Adam ev daginik dememis , pislik icinde demis , eski ev ne kadar temizlense de kotu gozukur , kirli gozukur , hergun silinse de kirli gozukur
Yargilamak ve kalp kirmak ne kadar kolay degil mi? Ne farkiniz kaldi bu lafi eden adamdan sizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…