Hanımefendi dilenmiyorum, sadaka almıyorum. hakkım olanı hukuk yoluyla alıyorum. kimseye yalvarmıyorum yani merak etmeyin. Kimseden birebir harclık istemiyorum cok sukur, muhattap olmak zorunda kalmıyorum yasalar var. Allah yüreğinizee iyilik versin, İyi geceler.
Hak aramak dilenme mi olmus. Dilenmiyor hakkını çatır çatır alıyor.
Herkes çalış ayaklarının üstünde dur demis. Sanki evde oturan kadin. Üniversite öğrencisi elbet çalışacak. Bir de adam 300 lira veriyor altı üstü bu çocuğun yaşam ve eğitim masrafları bundan kat be kat fazladır. Çalışsa bile babasini rahat ettirmek için değil kazandigi 3-5 kurusu kendi keyfi icin harcamak icin calissin. Bu arada da hakkı neyse babasından söke söke alsın.
Alirsiniz. Annemin dayisi ayni durumda. Oglu 28 yasinda hala uni okuyor. 3. Unisi sanirim.ve hala nafaka aliyor otomatik kesiliyor maasindan dayimin.
Çok teşekkür ederim, gelişmeleri ben yine burdan paylaşacağım çünkü ben gerçekten pek bisey bulamamıştım ihtiyacı olanlar açıp okusun bence baya bir şey yazıldı konuyla alakalı, hepiniz sağolun..Kanun buysa şayet ve sizin de anneniz babanız boşansa emin olun sizde burda neler neler açarsınız konu diye. Vicdansızlığınızı başka yerde gösterin.
Konu sahibi, sitede avukatlar vardı arama butonunda bile arayabilirsin aslında eğer konuna yazmadılarsa. Öyle çok bir bilgim yok, hakkında hayırlısı olsun demeye geldim ama zaten bayağı araştırıyorsun, gün doğmadan neler doğar içini karartma sakın :)
Yok babasindan nafaka almak icin okuyor. Biraz karisik bir is. Anne tatafindan doldurulan bir cocuk var karsi tarafta. Burda da ikinci karisi yuzunden cocugu ile ilgilenmeyen bir baba var. Yani iki ucu coklu denklem. Cocukta iste surekli universiteye kayit oluyor nafaka icin.Çok afedersin ama oha ya 28 yaşında? Hala nafaka mi alıyor? Cidden kendini geliştirmek kariyer yapmak adına mi senelerdir okuyor bu akraban?
Hangi yorumum mesela? Hangi kelimem hakaret içeriyor?
Hayırdır siz ikinci evliliğini yapan cocuklu biriyle evlisiniz de ondanmı bu nefret? Boşanmalarda adam eziliyomuş lafa gel annesi kimbilir her ay ne kadar masraf etti küçüklüğünden beri 300 lira para mı. Cok rahatsızsanız cocuk yapmayıversinler sizin gibi düşünenlerde çocuklu adamla evlenmeyiversin. Eşşşek gibi bakmak zorunda cocugu yaptıysa çok sesiniz çıkmasın sizin yani.Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.
Mümkün olsa ömür boyu nafaka bağlatacak millet.
Allah sizede kendi ayakları üzerinde durabileceginizin gücünü verir inşallah ki
Böyle bir babanın 5 kuruşunu bile cebime sokmazdım. Haktır hukuktur bilmem ne illaki yasalarda yazılmış çizilmiştir. Benim gururum bunların hepsinden önce gelir. Çocuk gibi ağlayıp sızlamazdım bittim mahvoldum diye.
Lisedeyken bile utanıyordum babamdan harçlık almaya. Kendimi yük gibi hissediyordum. Yine tstillerde calisip aileme veriyordim icimi rahatlatmak icin.Üniversiteyi hem çalışıp hemde dışardan bitirmeye çalıştım bazı sebeplerle kaydım donuk şuanda.
Yetişkin bir bireyin bu şekilde davranması benim gozumde kabul edilemez.
Geçenlerde bir konu okudum biri 2 buçuk yaşında diğeri 8-9 aylık olan 2 kucuk çocuğuyla kadının biri KPSS de atanmış helal olsun dedim. Insan istedikten sonra herşeyi yapar.
İşte böyle örnekleri o kadar görür oldum ki.yazıklar olsun o anneye de evlada da.adamı sömürmek için eğitime hala devam etmek nedir ya.Yok babasindan nafaka almak icin okuyor. Biraz karisik bir is. Anne tatafindan doldurulan bir cocuk var karsi tarafta. Burda da ikinci karisi yuzunden cocugu ile ilgilenmeyen bir baba var. Yani iki ucu coklu denklem. Cocukta iste surekli universiteye kayit oluyor nafaka icin.
Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyorHayırdır siz ikinci evliliğini yapan cocuklu biriyle evlisiniz de ondanmı bu nefret? Boşanmalarda adam eziliyomuş lafa gel annesi kimbilir her ay ne kadar masraf etti küçüklüğünden beri 300 lira para mı. Cok rahatsızsanız cocuk yapmayıversinler sizin gibi düşünenlerde çocuklu adamla evlenmeyiversin. Eşşşek gibi bakmak zorunda cocugu yaptıysa çok sesiniz çıkmasın sizin yani.
Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyor
Etrafımda boşanırken işini özellikle bırakıp nafaka başlatan kadınlar bile var.
Kadın bi ömür cocuga baksın ,dul etiketi yesin,annelikten başka bi role girince ne biçim annesin lafları isitsin,sevgilisi olsa cocugunu hic düşünmüyo diye dedikodusu yapılsın. Ama erkekler dogurmadıkları için hiçbir sorumlulukları olmasın gayet normal hayatlarına devam etsinler bi de 300 liracık verdi diye oturup onları düşünelim. 300 lira neye yeter allahaşkına bu devirde görende müthiş nafakalar alıyor zannedecek kadınları,sizin cevrenizdeki erkeklerde sorun var bence hanımefendi.Kaldı ki burda bahsedilen çocuğu eski karısı değil babalıktan boşanmadı bu adam. Böyle bi durum yaşadığınıza da eminim başka hiçbir kadın 300 lira için erkek savunuculugu yapmaz burda.Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyor
Etrafımda boşanırken işini özellikle bırakıp nafaka başlatan kadınlar bile var.
Oyle babanin kurusuna tenezzul edilmez.ona harcayacagi emegi kendine hirs yapsin basarili guclu biri olsun..omru boyunca 300 alcagim diye pskolojisini bozup bittim ben diye evham yapan zayif karakter olacagina...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?