Köydeki kadınlar hem çocuk yapıp, hem ev işlerine bakıp, hem de tarlaya giderlerdi ha? Bak bunu dediği zaman var ya böyle anında sıcak sıcak vereceksin bebeği kucağına, alacaksın ceketini (çünkü ceket önemli), "Aha da buyur hem çalış, hem evi çek çevir, hem de bebelere bak. Sen daha iyi bilirsin, ben bilemedim, yapamadım. En iyisi işini ehline bırakmak. Akşam döndüğümde sofrayı hazır isterim. Biliyorsun ki eskiden karılar adamın sofrayı hazır eder, yollarını gözlerdi. 3 çeşit yemek çok kolay çıkar. Akşama kadar işin ne? Yemek de pişeeer, temizlik de oluurr, bebeler de bakılırrr. Tabii, sen yaparsın canım benim. Bilemedim ben sendeki bu cevherleri. Hadi aslansın, kaplansın, yaparsın, hadi eyvallah" de çık bakalım ya. Hünerlerini göstersin bakayım. Oturduğu yerden işkembe-i kübrasından sallamak ne iyiymiş ya. Bıraksan 1 saatte benim psikolojim bozuldu der. 30 dk ya, ya bırak 15dk ilgilensin 2 çocukla ya. Baktı mı hiç şimdiye kadar tek başına 2 tane bebe? Bırak bakayım ilgilensin. Görsün Anya'yı Konya'yı. Gıcık şey (hadi eşin diye kibarcası). Allah yardımcın olsun. Bir de çocukların yanında kavga etmemeye gayret edin. Biliyorum insan bazen tutamıyor kendini. Diyeceksin bu adama devir değişti, eskiden kadınların bu kadar temizlenecek eşyası da yoktu, bu kadar telaşesi de yoktu. en basitinden senin bahsettiğin insanlar 1 kaptan yemek yerdi, yani az bulaşık olurdu, 3-5 çamaşırları vardı. Eskiden bir şeylerin bereketi vardı. Şimdi vakit hemen geçip gidiyor. Üstelik 2 tane küçük çocuğumuz var. Eskiden insanlar tek başına mı bakıyordu? Salıyordu çocuğu sokağa oynasın dursun. Şimdi salabiliyor muyuz? Hayır. E bebek zırlayıp morarırdı o kadınlar tarlada çalışırken, ne yapayım bebek katılırken ben süpürge mi yapayım? Ya paşa paşa hizmetçi tut, ya da baba olduğunun ve babalığın bir tek eve para getirmek olmadığının bilincine var da bir işin ucundan tut. Ve de bir şey söylemeden önce biraz düşün de söyle. Sorumluluksa ikimize de sorumluluk. Yalnız bana değil. Hayır bari moralimi bozacak şeyler söyleme. Buyur çok kolaysa haydi meydana, bekliyorum deyin. Resmen içimde yaşadım gibi oldu. Ben bile şaşkınım şu an. Roman yazdım galiba.