Sinirden delirmek üzereyim fikirlerinize ihtiyacım var...

fuulya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
78
3
96
Sinop
Herkese merhaba arkadaşlar.Siteyi hep takip ederdim, sıkıntılarınızı yorumlarınızı okurdum hep, bugün ben de üye olup derdimi yazmak istedim.Fikirleriniz çok değerli benim için. İhtiyacım var size arkadaşlar.

Olayı anlatayım; annem bayramdan bir hafta önce ameliyat oldu.Rahatsızlığı kadın hastalıklarıyla ilgiliydi. Rahimi de alındı.Aynı şehirde birince dereceden akrabalarımız var.Hastaneye ziyarete kimse gelmedi, o dönem arayıp sormadılar bile doğru düzgün.Hastaneden çıktıktan sonra eve ziyarete geldiler mecburiyet gördükleri için.Keşke hiç gelmeselerdi, geldiklerinde annemin sinirleri çok bozuldu ,saçma sapan şeyler çok alakasız şeyler söylediler, konuşup konuşup gittiler. Annemin 3 hafta merdiven inip çıkması falan yasak, alttan dikişleri var o yüzden.Kanaması da oluyor ara sıra.Bünyesi de çok zayıf.Bir yere gitmiyor, evde dinleniyor şu an.Bayramdan önce de temizlik, misafirler, yemekler,tatlılar derken ayaktaydı hep kötü oldu bayağı.Neyse bayramda biz annem hariç ailecek akraba ziyaretine gittik.Gittiğimizde annemin gelmemesine çok alındılar tuhaf karşıladılar.Durumu açıkladım ben zaten biliyorlardı rahatsızlığını.Annem neyin derdinde onlar neyin hesabındalarsa.Sonra herkes bir arada otururken çok farklı konular konuşulurken kuzenim dedi ki birden; '' Yengem için ameliyat ameliyat diyorsunuz da ne ameliyatıymış ya bu bu kadar ne yani ne var yani bunda.Hepimiz yaşadık öyle şeyler(?) hiç böyle yapmadık yani.Yoruldu diyorsunuz da sanki ne yapmış da yorulmuş taş mı taşımış da yorulmuş! Annemler onun büyüğü ne olursa olsun bayramlarına gelmek zorundaydı!'' dedi..Ben dondum kaldım.Ama tam ne dediğini de anlamadım dank etmedi yani o an.Babam çok sinirlendi farkettim sonra ama cevap vermedi, kimseyle tartışmaz, ağız dalaşına girmez babam.Ben de bir tepki göstermedim, babam dahil büyükler vardı tartışmaya girmek istemedim o ortamda.

Sonra ben tam anlamadan önce kuzene dedim ki sanırım bir yanlış anlaşılma var, yanlış anlamanızı istemem sonra konuşuruz
dedim.Saçmalamışım yani.Gene anlattım durumu ama o inanmıyormuş gibi bir tavır takındı.Sonra eve dönerken kardeşimle konuşurken dank etti benim..Çok feci içime oturdu..Özellikle tepki göstermemek çok koydu bana.Sadece bu konu için değil , bu konu son damla oldu bizim için,Onlar her konuda hep böyle. Herkesi ezmeye çalışırlar,saçma sapan sürekli eleştirirler, küçük görürler, bencillik hat safada...Kişisel olarak da çok sinirim bozuldu, kötü bir akşamdı benim içim.Kpss puanımı küçümsediler,alakasız şekilde eleştirdiler her şeyi...Sürekli aralıksız kendilerini öven tipler.Kimseyi konuşturmazlar da..Durum bu arkadaşlar artık ben bıktım yoruldum.2 gündür sinirden hiç bir şey yapamıyorum.Onlar biz tepki göstermediğimiz için bu tür olayların arkasını hep getirecekler, bu durum devam edecek, gene her türlü lafı söyleyecekler.O yüzden bir tepki göstermek bir şeyler yapmak şart.Kuzenim 1 hafta sonra gidecek burdan.Karşılaşma ihtimalimiz var ama ya karşılaşmazsak ben ne yapabilirim ? Gitmeden önce ağzının payını verip, hıncımı almak istiyorum...Aksi takdirde biz sessiz taraf olduğumuz için devam edecekler her yerden vurmaya.Sizce ne yapmalı şimdi ? Annem arayıp tepkisini göstermeli mi ?

Son düzenleme:
senın yerınde olsam bu ınsafsız kişi arar ağzının payını verırdım olayın uzerınden çok geçmemiş oakşam kalabalıkta senı bozmak ıstemedım ama dıye başlayıp ona sinirden telefonu yedırene kadar konuşurdum böylesı varsın bırdaha benımle konuşmasın varsın küssün

Gerçekten de zor bir durum seninkisi. Yani kadıncağız ameliyat olmuş, hastaneden yeni çıkmış. Üstelik doktor 3 hafta boyunca fazla hareket etmemesini söylemiş. Daha neyin derdinde bu insanlar anlamadım. Karşılarına geçip açıkça konuş demeyeceğim çünkü biliyorum ki çoğu zaman böyle durumlarda bunun yararı olmuyor. Zamana bırakın belki kuzenin zamanla anlar o söylediklerinin hoş şeyler olmadığını...

annene durumdan bahsetmeseydın keşke bu gereksız insanları takıp iyileşme süreci ağırlaşmasaydı

senın yerınde olsam bu ınsafsız kişi arar ağzının payını verırdım olayın uzerınden çok geçmemiş oakşam kalabalıkta senı bozmak ıstemedım ama dıye başlayıp ona sinirden telefonu yedırene kadar konuşurdum böylesı varsın bırdaha benımle konuşmasın varsın küssün

Haklısınız aramayı düşünüyorum, artık ipler koparsa da kopsun diyorum ben de..

çok ayıp etmiş kuzeniniz :19:
ameliyat ameliyattır nedir yani ,kendileri olsa eminim yerlerinden kalkmazlar :ssz:
1 hafta sonra gidecegi zaman mutlaka karşılaşmaya çalışın ya yolcu ederken yada nebileyim bişekilde karşılaşın :51:
ve lafını koyun orda oturtun :27:

Gerçekten de zor bir durum seninkisi. Yani kadıncağız ameliyat olmuş, hastaneden yeni çıkmış. Üstelik doktor 3 hafta boyunca fazla hareket etmemesini söylemiş. Daha neyin derdinde bu insanlar anlamadım. Karşılarına geçip açıkça konuş demeyeceğim çünkü biliyorum ki çoğu zaman böyle durumlarda bunun yararı olmuyor. Zamana bırakın belki kuzenin zamanla anlar o söylediklerinin hoş şeyler olmadığını...[/QUOTE

Evet açık açık yaptığın terbiyesizlikti diye başlamak istiyorum ama yararı olur mu ne olur bilemiyorum..Kendisinin yüzsüzce davranacağından eminim, kesin '' aaa siz de buna mı alındınız '' tarzı şeyler söyleyecektir..

Gerçekten de zor bir durum seninkisi. Yani kadıncağız ameliyat olmuş, hastaneden yeni çıkmış. Üstelik doktor 3 hafta boyunca fazla hareket etmemesini söylemiş. Daha neyin derdinde bu insanlar anlamadım. Karşılarına geçip açıkça konuş demeyeceğim çünkü biliyorum ki çoğu zaman böyle durumlarda bunun yararı olmuyor. Zamana bırakın belki kuzenin zamanla anlar o söylediklerinin hoş şeyler olmadığını...[/QUOTE

Evet açık açık yaptığın terbiyesizlikti diye başlamak istiyorum ama yararı olur mu ne olur bilemiyorum..Kendisinin yüzsüzce davranacağından eminim, kesin '' aaa siz de buna mı alındınız '' tarzı şeyler söyleyecektir..

yararı olmaz bu ınsan bu cumlelerı kurabıldıyse sen ne dersen de anlamıycak ama sen içinde tutmuş olmıycak sneın için yararı olucak o küçümsedikleri ameliyat buyuk bı ameliyat

annene durumdan bahsetmeseydın keşke bu gereksız insanları takıp iyileşme süreci ağırlaşmasaydı

Haklısınız,eğer tepkimi belirtseydim belki söylemezdim konuyu açmazdım ama her şey içimde kalınca bir patlama yaşadım maalesef... ssz

çok ayıp etmiş kuzeniniz :19:
ameliyat ameliyattır nedir yani ,kendileri olsa eminim yerlerinden kalkmazlar :ssz:
1 hafta sonra gidecegi zaman mutlaka karşılaşmaya çalışın ya yolcu ederken yada nebileyim bişekilde karşılaşın :51:
ve lafını koyun orda oturtun :27:

Kesinlikle öyle..onların yaptığı patavatsızlıkları da ben yapsaydım neler oldu bilemiyorum..Umarım karşılaşırız, eğer karşılaşmazsak da aramayı düşünüyorum.Kfaya takıyorum maalesef ders falan çalışamıyorum şu an sinirden :19:

Kesinlikle öyle..onların yaptığı patavatsızlıkları da ben yapsaydım neler oldu bilemiyorum..Umarım karşılaşırız, eğer karşılaşmazsak da aramayı düşünüyorum.Kfaya takıyorum maalesef ders falan çalışamıyorum şu an sinirden :19:
boşver o insanları hiç takma :ssz:
ama lafınıda öyle bir koyki gedigin agzını açamasın:27:

"Annem kadın hastalıklarından ameliyat olduğu için insanların içinde cevabını veremedim ama annemin böyle böyle bir olayı var ona rağmen evde yalnız kalmayı göze alıp bizim büyüklerimizi ziyaret etmemizi istedi böyle insafsız insanlar olmanıza rağmen evde hastamız olmasına rağmen sizi ziyaret ettik hata etmişiz "deyip allaha havale edin, annenize de söylemeseydiniz keşke bu olayı... ayrıca anneniz evden çıkamayacak durumdaysa ne diye bayram ziyaretine gidiyorsunuz kadını bırakıp onların size gelmesi lazım hem hasta ziyaretine hem de bayramlaşmaya hastalık durumunda yaşın bir ehemmiyeti yok.

Bende akrabalardan çok çektim.
Malesef karaktersiz, terbiyesiz, basit ve gereksiz insanlar hayatımızın hemen hemen her alanında karşımıza çıkıyor. Gerek işte, gerek arkadaş çevresinde, gerek akrabalık ilişkilerinde..
Ve kuzeninde, bunlardan biri sanırım. İnsanların halinden anlamayan biri. aslında napmalısınız biliyormusunuz? öyle insanları evinize bile sokmayacaksınız. Saygı göstermeyeceksiniz, dediklerını kaale almayacaksınız. Annen ameliyat olmamış olsa bile bayram ziyaretine gitmek zorunda değil. İnsan insanın halinden anlar değilmi ? Ameliyat olmuş ve yürümekte zorlanan bir kadına bu lafı diyen bir insanın kapısına neden gidecekki annen?
Bak hayatım, akrabamızdır diyip alttan almayın hiçbirşeyi. Siz kimsenın saçmalıklarını çekmek zorunda değilsiniz. Muhattab olmayın, kendi çaplarında takılsınlar.

Anneniz bu kadar ağır bir hastalık geçirmiş, onların size gelmesi lazımdı

Yeri geldiğinde arayıp,benzetin bir güzel. İnsanların içinde bozmadım seni ama ettiğin lafın farkındayım deyin. Akraba ise akrabalığını bilecek, hastalık bu, kadıncağız kendi derdini bırakıp onları mı nazlayacaktı, saygısız insanlar:47:

Bizim akrabalarda böyle maalesef resmen arkamızdan kuyumuzu kazarlar ama yüzümüze karşı çok iyiler...
Sinir bi durum sende o an şaşırmışınki tepki gösterememişin.
Arayın içinizdeki her şeyi söyleyin onlarda nasıl davranması gerektiğini öğrensin aslında böyle insanlarla muhatap bile olmuycaksın adam hesabına koyup.

O ameliyatın me kadar eziyet olduğunu annemden dolayı cok iyi bilirim. Cok gecmisolsun öncelikle. Degil 3 hafta daha cok dinlenmesi gerekir.
Ben sizin yerinizde olsaydım , annem yeni ameliyat oldugu icin hic bir yere gitmezddim bu Bayram. Ki biz akrabalarimizla cok iyi olduğumuz halde annemin yanında olur gitmezddim.
Sizinkiler bgnu fazlaca hakediyor, hic gutmeseymissiniz birakin arkanızdan ne de ne derlerde desinler.
Bence simdi de hic arayıp muattab olmayın. Sinirden istediklerinizi soyleyemeyip iyice üzülürsünüz hem de yuzsuzlukleri insanla basetmek zordur.

Cok sinirlenirdim ve tutmazdim kendimi. Bu cahil civelek kuzenin erkek oldugunu dusundum ben. Derdim ki simdi senin testislerin alindigini ve alt tarafina cok sayida dikis atildigini farzet. Ustune de dr diyorko merdiven cikmak agir is yapmak yok ayakta uzun sure durmak yok. Onun gibi birsey iste bu ameliyat. Buna ragmen bu kadin evinde bayram hazirligi yapiyor, sen ve senin gibiler zikkimlansinlar diye tatli yemek hazirliyor ve fazla is yaptigi icin kötülesiyor. Yeterince aciklayici oldu mu? Istersen yetmediyse kafan basmadiysa gosterebiliriz sana ameliyat yerini derdim. Hatta daha da ileri gider anneme birsey olursa sen büyük kücük hesabi yapip gelir namazda saf tutarsin derdim. Kendi annemmis gibi cok sinirlendim. Babalarimiz kardeslerimiz ne de olsa kendilerini biraz da olsa koruyabiliyor da annelere kiyamiyorum ben. Yani cocugumu nasil koruyorsam annemi de oyle goruyorum ben.

senin yerinde olsam arayıp içimde olanları dökerdim mutlaka, niye benim içimde kalsınki, o yapmıs yapacagını, benim içimde kalacagına onun içinde kalsın diyerekten. hep onlarmı cesaretli olacak,annen yeni ameliyattan cıkmıs sonucta, hicmi utanmamıs bu lafları ederken, günün birinde oda bu hale düser belki, yani ameliyat olur, ozaman emin ol cok iyi anlar yaptıgı densizliği..

çok sinirlendim okuyunca.mutlaka içinizdekileri dışarı vurun yoksa kendinizi yiyip bitirirsiniz.şahsen ben içimde hiç tutamam böyle şeyleri konuşurum ama yine de konuşurken hakaret kullanmamak lazım.o zaman haklıyken haksız duruma düşersiniz.yani lafı gediğine oturtun sizi kırdıklarını ve yaptıklarının çok yanlış olduğunu belirtin ama fazla abartmadan.

Back
X