Sinirden kopma noktasi!!!

diyelimki dusunemeyip sormamislar yada kendilerince supriz yapmak istemisler bunun karsiligi hic bir zaman eve gelmek isteyen birini "ablasini" reddetmek olmamaliydi ben o ablanin yerinde olsam dahada ne kutlarim nede seni ve esini sallarim tahmin etmistir asliinda kimin onu istemedigini ki cok uzucu bir durum

bende tepki verirdim. yaş günü olayı yapılacaksa eş aranır,konuşulur varmı bir planınız dennir. ha yoksa isterseniz şöyle şöyle yapalım denir. ama arranır. danışılır.

böyle abartılı bir tepki hayatımda duymadım.sırf ablası d.gününü birlikte kutlama yapmak için plan yaptı diye evi terk etmeyi düşünmek bana hiç sağlıklı gelmedi.

tamam size sorabilirdi ama bu ne öfke ne celal yahu.eşiniz adına çok üzüldüm çünkü ablası onca hazırlık yapmış kadının ikinci msjına sizin korkunuzdan dönenmemiş adamcağız.hem de doğum gününde

ya benmi anlamıyorum. konu sahibi karısı. ona sorulması gerekirdi. neden onun ailesi ablası,tabiki yapacak deniyor.
buradaki olay konu sahibinin yok sayılması,kaale alınmaması.
Bence de...Bana da sorulmadığı için ve görümcenin doğum günü dahi bizim evde kutlandığı için anlıyorum:)

Bana göre iki taraf da hatali oldugu icin,
adamcagizin yerinde olsaydim;
S.kayim dogumgunusune der,dindarsam bir camiye gider 2 rekat namaz kilip huzura ererdim. Degilsem arabayi bos arazide saga cekip demlenirdim..

Allah'tan bizim boyle dertlerimiz olmayacak Ne yapiyor nisanlim, keyfi nasil?

Bu ztn bugun konusulacak bsy degil ya kendiniz plan yapar bunu uyun bi dille ailesine duyurur yada aileyle kutlardiniz. Dogum gunu supriz firsatidir guzel anilar biriktirmenin yoludur guzel bsydir boyle sinir yapman sadece sana zarar. Yasin cok kucuk ve zaman cok cabuk akiyor. Ilerde ilk dogumununu boyle harcadigin icin cok uzuleceksin. Illa bugun siz yanliz kalmak istiyorsaniz ablasi ile onden konusup oncedwn supriz yapabilirdiniz o insanlara el muamelesi yapmanin anlami yokki.

Aman ya bazilari tamam bana katilmiyor olsun sorun degil gorusunu belirtmiste bide

iyice saptiranlar var onlarin bicoguda eminim orda burda baska konulardan bana uyuz olanlar yada tartistigim uyeler zaten ciddiye alincak bir tarafi yok :))) sonra niye dalga geciyorsun oluyor aksi gorusumdeki cogu uyeye ciddi duzgun yanitlar verdim o kaale almadiklarim kendilerini bilir zaten kisisine gore muamele yaptim :)

Kaynanamla da kaldım fedakarlık yaptım diyorsunuz ama eski konularınızda kaynananızla kalmanızla ilgili birşey yazmamışsınız. Hiç öyle birşey yok eski yazdıklarınız da yani bu yalan bir kere..

Yine başka konuda hamile olduğunuzu yazıp ultrason resmi paylaşmışsınız ama yine başka konularda hamilelikle ilgili başka hiçbirşey yok bu konuda da hamileyim filan dememişsiniz.

Daha bugün açtığınız konuda arkadaşım yok kimseyle arkadaş olmak istemem demişsiniz bir misafir gelmiş ancak onunla muhabbet etmişsiniz onda bile görüşsem mi görüşmesem mi diyen birisiniz hayatınızda bir arkadaşınız bile yok asosyalsiniz.

Eşin ile ablasının arasına giriyor sırf sana haber vermediler diye eşinizin doğumgününü zehir ediyorsunuz başbaşa kalıcaz derken daha beter ediyorsunuz herşeyi ve gelip burada yazıyorsunuz biterse bitsin filan diyorsunuz o kadat bencşl o kadar eşini hiçe sayan birisiniz neyinize inanalım acaba çelişkilerle dolu bir insansınız.

valla yerden göğe kadar haklısın kızmakla.. ben olsam bende kızardım. orada dışkapının mandalı ,esamesi okunmuyor kaale alınmıyor durumu olmuş..

Aynen kimseyi ailesinden kacirdigim yok kaale alsinlar buyursunlar bana sordular paylastilarda gelmeyin mi dedim ama yok hem beni saymayacaklar hem esim redettiginde benim yaptirdigimi bile bile adamin canini beni istemiyorsun diye sıkıcak baski kuracak burda iyi niyet goremiyorummmmm

Bence KOP KOPP yoksa bir ömür HOP HOPP gider bu işler

Taviz tavizi doğuruyor ne yazık ki. Burada konu açmış bir çok kadın zamanında tepkisini koymadığı için sıkıntı çekiyor aslında. Eşimdir ailesidir diye diye dış kapının dış mandalı konumuna düşüyor bazen.. abartı gelebilir ancak o kadar hazırlık yapılmış diyorsunuz, bu mesaj geldiğinde konu sahibi ve eşi dışarda eğleniyor olsaydı ne olacaktı? Haber vermeden eş bilgilendirilmeden böyle bir hazırlık yapılır mı? Yine suya düşecekti tüm planları. Sürpriz yapılacaksa konu sahibiyle anlaşılması gerekirdi. Gel şuna habersiz bir kutlama yapalım denirdi. Pek iyi niyet sezmedim fazlasıyla düşüncesizlik olmuş bu yapılan.

Sorsaymis iyiymis, sormamis... Bu bir nezaketsizlik...Siz onu olayli bir sekilde reddettiniz, esinizi de araci yaptiniz, bu daha buyuk bir nezaketsizlik... Bu durumda eksi puan sizin hanenizde.... Gorumcenizi kabul edip guler yuzle agirlayip, esinize keske onceden haber verselerdi, beni muhatap alsalardi deseydiniz, hattasamimiyyetinize gore goruncenize soyleseydiniz, buyukluk sizde kalirdi.... Bu kadarcik seyler icin birbirinizi kirip degerinizi dusurmeyin....

Ben davranisinizi haksiz buldum... Size sormamakla,kaale almamakla hata yapmislar evet ama belkide esinize sordular ve o size söylemiyor, hani bi planiniz varmi diye oda yok deyince hazirlik yapip gelmek istemisler... Evet yine evin hanimi olarak size sormalari gerekir ama eminim tavrinizi bildikleri icin esinize yazmislar... Hadi bunlarin hepsini gecelim, sonucta bi aile oldunuz artik, esinizde annesini ablasini atacak degil, gelmeyin istemiyorum yerine, abla bizim planimiz var simdi cikacaz firsat bulursak bi bes dakkada belki size ugrariz bi sorayim esime diyip daha nazik bi sekilde red etseydiniz bu kadar itici gelmiycekti cogu kisiye... Yani fevri davranis ve hareketlerinizle, hakliyken haksiz duruma düsüyorsunuz ve emin olun simdilik esinizin sesi cikmiyor gibi ama bi erkek böyle seylere cok dayanamaz...

Konu sahibi arkadasım cok haklısın. Ozel gün olmasa bile size gelmeden önce müsait misiniz diye sormalari gerekiyor. Nedense bazı aileler cocuklarini evlendikten sonrada ayni evmis gibi goruyor, gelinin o evin bir bireyi oldugunu dusunmeden davraniyor. Bosver takma, ablasi dusuncesizse eşin ne yapsin. Benim esimin ailesi neler neler yapti, dogum gunumde beni yemege goturdu diye annesi burnumuzdan getirdi. Sonraki yıl dogum günümde ablasi doktor randevusu daha sonra olmasina ragmen tutturdu o gun gelicem diye, hic dusunce yok... Ama zaman gecti gun gecti esim benim huyumu ogrendi. Kim ne derse desin ne plan yaparsa yapsin benim evimde benim ve kocamin lafi gecer. Sende sabret esinle tatli tatli konus. Bu aradada telefondan yaziyorum hic internete giricek firsatim yoktu ama konuna yazmak istedim. Yazim hatalari harf hatalari icin kusura bakmayin. Iyi aksamlar.

Yabikerede disari cikarken ablasi kahvaltiya cagirdi disarda beraber etcektik gittik onu emri vakiden saymadim biseyde demedim alti ustu kahvalti ama dogum gunu diye paldur kuldur size toplaniyoz buseferde deyince yeter demek gerek ama yanlis ama dogru bunuda he desem yarinda baska bisey olcak onada he dicem sonu ne olacak ?

Plan yapicaktim filan demissiniz de yapmamissiniz sonuçta.Okurken ben sinirlendim size.Babamin ablasi her dogum gununde ayni seyi yapar hemde ne pasta alir ne de hediye.Oturmaya o gunumuzu zehir etmeye.Annem bir kere bile laf etmedi.Bu yüzden evliligi uzun yıllar suruyor işte.Ailesiyle kutlamak istemesi, ablasinin onu dusunmesi gayet güzel.

Aynen nirmalde bile gelirken ziyarete bi sorulur bunlar dogum gununde sormadan toplaniyoruz diyoruz direk esime gelde kizma birde abla trip atiyor onun her aklinaveseni yapamam ben

Ben yorumlari okudum ve verdiginiz cevaplari da okudum, gerçekten cok agresifsiniz herseyde negatif birsey ariyorsunuz. Burada derdinizi paylasiyorsaniz her türlü yoruma saygi duymalisiniz bence herkese agresif davranmanin luzümü yok. Konunuza gelince tamam belkide sizi aramadilar o durumda haksizlar ama zaten sizde hiçbirsey planlamamistiniz. Esinizi biraz düsünseniz onun hatiri kirilmasin diye zaten kabul ederdiniz sonradan onun ablasina bu konuyu acabilirdiniz. Hep esinizin ailesiyle kendiniz arasinda bir duvar ördügünüzü hissetim.
Herneyse umarim biraz sakinlesirsiniz esinizi dogum gununde huzursuz etmenin anlami yok.
Saygilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…