canım ben konuya yazıyorum. olaya yazıyorum..Canım şöyle de bir şey var...Her konuda iki lafından biri ''kendimi ezdirmem,ben mesafeliyim,ben soğuğum,ben dik başlıyım.''vs...Eğer hayatında da gerçekten böyleyse,bu kadar sivriyse insanların muhattap olmak istememesi çok normal...Hep kendi dediği olsun istiyor.
ama saygıdır bu. kardeşin yaşgünü kutlamak istiyorlarsa sabah gelini ararsın sorarsın. yani orada kızı yoksaymazsın.
tepkisi buna konu sahibinin.
hiçe sayılmak,yok sayılmak.
bunu yapsalardı,bu tepkide olmazdı.
ama saygıdır bu. kardeşin yaşgünü kutlamak istiyorlarsa sabah gelini ararsın sorarsın. yani orada kızı yoksaymazsın.
tepkisi buna konu sahibinin.
hiçe sayılmak,yok sayılmak.
bunu yapsalardı,bu tepkide olmazdı.
Evet evet doğru..o özel günü oğullarıyla geçirmek istemiş olabilirler ama unutulan o oğulun artık başka bir hayatı ve ailesi var.
belki karı koca başbaşa,romantik mumlar eşliğinde kutlayacak,
belki dışarda yemek yiyecekler. ilk özel günleri bu.
ha,konu sahibinini arayıp bir sorulur plan varmı yokmu,
ona göre düşünceler söylenebilir.
ama geline sormadan planını uygulamak art niyettir
ayy bende bayılırım kalabalığı benim olsun onun olsun ailesi gelince pek gönlüm oluyorvay be evi terketme durumuna gelmişş.ben heralde problem etmezdim.kalabalık şenlikli kutlamak daha güzel.evlendikten sonra kızı annesinin evine göndermeyen kocadanda,oğlunu annesinden kardeşlerinden soğutup çekip almaya çalışan gelindende nefret ediyorum.Allah iyi insanlarla,ayırmaya değil birleştirmeye çalışan insanlarla karşılaştırsın cümlemizi.bu ne ya seferoğulları ile telli oğullarının çatışmasına dönmüş konu.insan gibi geçinip gidemiyoruz şu iki günlük dünyada
valla siz yoksayılmış hissetmezsiniz o hisseder,bende hissederim.tatlım üstte biryerler yazmıştım..
biz henüz yeniyken oğullarını arayıp sana geleceğiz derlerdi.
ben kendimi katiyen yok sayılmış hissetmedim.
çünkü birlikte olduğumuz zamanlara bana duydukları sevgiyi hissettirdiler..
sonra sonra evde olmaya bilirim yada müsait olamaya bilirim diye eşim arandığında cisem sultanı arayın evdemi nerde bilmiyorum diyerek empoze etti ailesine ve biz hiç problem yaşamadık.
yani yaptırımcı olmaya çalışıp savaş başlatırsa insanları kendinden uzaklaştırır.
Ben de böyle düşünüyorum. Eş bence korkusundan söyleyemiyor, ben planımız olmadığını söylemiştim diyeBence şunu atlıyorsunuz, eşi belli ki kardeşine kutlama yapmayacaklarını söyledi. Telefon ettiğinde kutlamak için falan napıyorsunuz demiştir yani. Plan yok evdeyiz deyince de akşama mesaj atıp biz geliyoruz demiştir ablası da o zaman. Nesi hiçe saymak ki şimdi bu durumun?
Ablam var benim de. Eniştem doğum gününde herhangi bir kutlama planlamamışsa ve bende bunu bilirsem kusura bakmasın ama gelebilir miyim diye de onu arayıp izin istemem. Evde tek başlarına öyle oturup TV izleyeceklerine hiç değilse bir pasta keselim diye düşünürüm. Başbaşa televizyonu her gün izlerler nasılsa yani.
işte diyorumki,olay onun planının olup olmaması değil,olay karşı tarafın onu yok sayması. neyse ..Bir planı bir etkinliği yoktu.Bütün akşam burada konu takipteydi.Olay sadece güç gösterisi.Baş başa olmak hikaye...
valla siz yoksayılmış hissetmezsiniz o hisseder,bende hissederim.
kaale alınmıyorum diye düşünürüm
işte diyorumki,olay onun planının olup olmaması değil,olay karşı tarafın onu yok sayması. neyse ..
aynen ona benzer mesajı yazdım ben başlarda..Esi "size kutlamaya geliyoruz" mesajina "yok abla ben böyle iyiyim" derse sorun cikmasi çok muhtemel. "Abla kusura bakma biz başbaşa plan yaptik habersiz oldu seninki.. Başka zamana artik" deseydi hem ablasi anlardi hatasini hem de bu kadar üzülmezdi kimse...
Esi istemem yan cebime koy gibi konusunca karismis ortalik
Eşi istemiş aslında gelmelerini, yazdığı mesaj gerçekten saçma olmuş. Ya bahane üreteceksin ya neden istemediğini söyleyeceksin. Gerek yok gibi bir cevap verilir mi. Daha sonra da cevap vermemiş ablasına. Saçma bence.Esi "size kutlamaya geliyoruz" mesajina "yok abla ben böyle iyiyim" derse sorun cikmasi çok muhtemel. "Abla kusura bakma biz başbaşa plan yaptik habersiz oldu seninki.. Başka zamana artik" deseydi hem ablasi anlardi hatasini hem de bu kadar üzülmezdi kimse...
Esi istemem yan cebime koy gibi konusunca karismis ortalik
Bumudur, budur.Arkadaşlar işin rengi ferklı malesef ben 5 yıllık evliyim halen eşimi arar görümcem size geleceğiz çocukların canı sıkıldı diye ee bende görümceyim ama ben yengemi ararım özledim sizleri görüşelim ne zaman müsaitsen diye ve şubatta yiğenimin doğum günü.. ee seviyoruzda keratayı babaanne halalar dedeler amcalar istiyoruzki hep beraber kutlayalım..alalım pastamızı gidelim ama işin iç yüzü öyle değil aradım yengemi dedim abdul keremin doğum günü geliyor hep beraber bişiymi yapalım yoksa aile olarak bir planınız varmı dedim ve anlaştık belki planları olur 10 senelik evli bunlar çocuklarını alıp bir yere gitmek isterler belki ..ben konu sahibini haklı buluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?