- Konu Sahibi minikmavikus
-
Az önce verdiğim cevabı siz de okuyun o halde. Aynı şeyleri yazmayayım.Bu yorumda enteresan geldi açıkçası.
2 çocuk annesiyim ve hala ikisi de bebek kıvamında.
Eşimin şu an böyle bir işi olsa, kesinlikle onu yargılamam.
Sorumluluklar karşılıklı olduğu kadar, anlayışlarda karşılıklı olmak zorunda.
Aksi halde hayat sırf sorumlulukları yüklenmekle geçmez...
Bende çalışan bir anneyim.
Hayatta bir bebeğe üçgün bakamayacak durumda olan bir kadın anne olmasın bi zahmetHaklısın, 1 buçuk yaşında bebeği olan bir baba keyfince yalnız kalamaz. Ne demek 3 günlük kafa dinlemek? Anne mi sorumlu sadece bebekten? Herkes de eşine hak vermiş pes. Hak verenlerin ya bebeği yok, ya da minik bir insana bakmanın ne kadar yorucu ve uykusuz gecelerle dolu olduğunu unutmuşlar sanırım. Benim de 13 aylık oğlum var, ben de çalışıyorum, ev, çocuk, iş arasında koşturuyorum. Maalesef bazı dönemlerde sorumluklar ağır basar, keyif değil. seni çok iyi anlıyorum.
Anneliğimi kimse sorgulayamaz. Ben evde demokrasiden yanayım. Herkes eşit bölüşecek keyfi ve sorumluluğu. Benim oğlum 3 gün babasını görmeden dayanabilir, benim eşim nöbetçiylen ben çocuğa 2 gün yalnız bakıyorum aynı zamanda çalışıyprum da. Ancak eşim keyfi gereği 3 gün uzaklaşamaz. Oğlumu 3 gün bırakamaz. Oğlumun keyfi babasının keyfinden değerlidir.Hayatta bir bebeğe üçgün bakamayacak durumda olan bir kadın anne olmasın bi zahmet
Siz çocuğunuzu öyle yetiştirmişsiniz. Ablam babasına bebeği bırakıp gitti, 3-4 günlüğüne gayet de hiç bir problem de olmadı. Bebek de tam 18 aylıktı o zaman. Şimdi kuzumu haziranda anneme bırakıp eşiyle 1 hafta tatile gidecekler (2 yaşında oldu şu an), bunları yapanların çocukları ölmüyor yani bilin istedim.Yahu bir çocuk annesiz 3 gün yalnız kalabilir mi? Hangi anneye sen 3 gün kafa dinle ben çocupu yedirir, uyuturum demiş birisi? 1 buçuk yaşındaki bebek anneye de babaya da muhtaçtır.
Eşim az önce pazara gitii, oğlum 1 buçuk saat babasını görmedi baba baba diye dolanıyor evde. Çünkü adam tüm hafta çalışıyor. Babanın dinlenmeye hakkı var ama bu 3 gün olamaz. 3 gün bir bebeği babasız bırakamaz kendi keyfince. Bırakalım bu kapitalist düzenin pompaladığı bireysellik ağızlarını. Çocuklar belli bir yaşa kadar anne baba gözetiminde olmalıdır.
Ben emziriyorum 3 gün başkasına bırakamam. Mama ile beslenen bebekler elbet bırakılabilir. Ancak ben tercih olarak bebeğimi o kadar uzun süre benim gözetimimden uzakta bırakmam.Siz çocuğunuzu öyle yetiştirmişsiniz. Ablam babasına bebeği bırakıp gitti, 3-4 günlüğüne gayet de hiç bir problem de olmadı. Bebek de tam 18 aylıktı o zaman. Şimdi haziranda anneme bırakıp 1 hafta tatile gidecekler (2 yaşında oldu şu an), bunları yapanların çocukları ölmüyor yani bilin istedim.
Düşünmez yalnız ne yapacak diye.o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Konu sahibinin kendi doğurduğu çocuğa 3 gün bakamayacak kadar aciz olduğunu sanmıyorum. Gerekirse bi ömür tek başına bakar çocuğuna. Elmayla armudu birbirine karıştırmayalım.Hayatta bir bebeğe üçgün bakamayacak durumda olan bir kadın anne olmasın bi zahmet
Bu kadarıda fazlaKapris biraz bana kalırsa
Cidden güzel hayal amaKonu sahibinin kendi doğurduğu çocuğa 3 gün bakamayacak kadar aciz olduğunu sanmıyorum. Gerekirse bi ömür tek başına bakar çocuğuna. Elmayla armudu birbirine karıştırmayalım.
Kavga çıkarmakla haklı olduğunu savunmuyorum ama uykusuzdur, bunalmıştır, yorulmuştur. Kocası işten geldiğinde bebeği ona pasladığı o bi saati bile iple çekiyordur. 3 gün yalnız kalacak olmak daha çok yorulacağı anlamına geldiği için morali bozulmuştur. Olabilir yani. Hangimizi 7/24 mantığımız yönetiyor ki? Bazen duygular ağır basar, insan mantıksız davranmaya başlar. Olur böyle şeyler. Onu da biraz anlamak lazım.
Buradaki en ideal senaryo konu sahibinin duygularını eşine sakince anlatması, eşinin de gittiği eğitimde karısına sık sık “bunaldığını biliyorum, döndüğümde çocuğa ben bakarım, sen de kuaföre gidersin!” gibi tekliflerde bulunması olurdu. Hayaller işte :)
Aaaa valla bu o üye . O zamanda kocası duş alınca kavga çıkıyordu ses yapıyormuş çocuk uyanıyor diye . Elinden gelse adamın Herşeyini kendi yönetecek pessssSiz ne istiyorsunuz kuzum?
Adam geçen gün saati erteliyor diye kavga çıkartıyorsunuz.
Eğitime gidiyor diye kavga çıkartıyorsunuz.
Bebeğinizle yatıyorsunuz.
Çalışmıyorsunuz ve adama sarıyorsunuz.
30 yaşında kadınsınız yani, 3 gün 1.5 yaşında bebekle tek başına uğraşmak ne kadar zor olabilir ya?
Saçlarım kuş yuvasına döndü. Ondan galiba kuaförlü hayaller kuruyorum. Sen 1 saat gelip baksana çocuğa ben bi koşu kuaföre gidip geleyim?Cidden güzel hayal ama
Yalnız iş ile ilgili eğitim keyfi değildir..Anneliğimi kimse sorgulayamaz. Ben evde demokrasiden yanayım. Herkes eşit bölüşecek keyfi ve sorumluluğu. Benim oğlum 3 gün babasını görmeden dayanabilir, benim eşim nöbetçiylen ben çocuğa 2 gün yalnız bakıyorum aynı zamanda çalışıyprum da. Ancak eşim keyfi gereği 3 gün uzaklaşamaz. Oğlumu 3 gün bırakamaz. Oğlumun keyfi babasının keyfinden değerlidir.
Anneliğimi kimse sorgulayamaz. Ben evde demokrasiden yanayım. Herkes eşit bölüşecek keyfi ve sorumluluğu. Benim oğlum 3 gün babasını görmeden dayanabilir, benim eşim nöbetçiylen ben çocuğa 2 gün yalnız bakıyorum aynı zamanda çalışıyprum da. Ancak eşim keyfi gereği 3 gün uzaklaşamaz. Oğlumu 3 gün bırakamaz. Oğlumun keyfi babasının keyfinden değerlidir.
Bana konu ve duygular çok abartılı geldiKonu sahibinin kendi doğurduğu çocuğa 3 gün bakamayacak kadar aciz olduğunu sanmıyorum. Gerekirse bi ömür tek başına bakar çocuğuna. Elmayla armudu birbirine karıştırmayalım.
Kavga çıkarmakla haklı olduğunu savunmuyorum ama uykusuzdur, bunalmıştır, yorulmuştur. Kocası işten geldiğinde bebeği ona pasladığı o bi saati bile iple çekiyordur. 3 gün yalnız kalacak olmak daha çok yorulacağı anlamına geldiği için morali bozulmuştur. Olabilir yani. Hangimizi 7/24 mantığımız yönetiyor ki? Bazen duygular ağır basar, insan mantıksız davranmaya başlar. Olur böyle şeyler. Onu da biraz anlamak lazım.
Buradaki en ideal senaryo konu sahibinin duygularını eşine sakince anlatması, eşinin de gittiği eğitimde karısına sık sık “bunaldığını biliyorum, döndüğümde çocuğa ben bakarım, sen de kuaföre gidersin!” gibi tekliflerde bulunması olurdu. Hayaller işte :)
Konu sahibinin avukatı değilim amaBana konu ve duygular çok abartılı geldi
Kapriste var
Burada çocuğun ihtiyacından çok BEN NE YAPARIM var
Ha bu arada benim oğlum da her gün sabah 8 den 16 ya kadar benden uzakta. İş yerinde süt sağıp getirdim 12 ay boyunca. Yani bağımlı bir bebek değil, aranızdaki bağda da sorun yok gözlemlerine göre. sizin “çocuklar ölmüyor yani’ diyerek savunduğunuz durum keyfi ve benim keyfim çocuğumun keyfinden sonra geliyor. Ben tatile gideceksem çocuğu da götürürüm, tatilde aslanlar gibi ek gıdasını, bebeğin portatif yatağını yanında taşıyıp tatilini de yapan kadınlar var. Onlar da ölmüyor.Siz çocuğunuzu öyle yetiştirmişsiniz. Ablam babasına bebeği bırakıp gitti, 3-4 günlüğüne gayet de hiç bir problem de olmadı. Bebek de tam 18 aylıktı o zaman. Şimdi kuzumu haziranda anneme bırakıp eşiyle 1 hafta tatile gidecekler (2 yaşında oldu şu an), bunları yapanların çocukları ölmüyor yani bilin istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?