Sinirden ölüyorum şuan

Kusura bakmayın ama günümüzde çocuk yetiştirmek için para gayette önemli
Ayrıca eğitimin keyfisi olmaz iş yeri zorunlu kılmamış ama kendini geliştirmek isteyen insan eğitime gider zaten
Kişisel gelişim, çocuğun ihtiyaçlarından önde değildir. Çocuk, elbise askısı değildir, istediğin zaman istediğine bırakasın.

Bizlerinde eğitimleri oluyor. Zorunlu 2 aylık ve 1 aylık eğitimlere gittik. Eşim yalnız kaldı. Ki keza çoğu kadın çoluğunu çocuğunu bıraktı geldi. Evli erkek arkadaşlar da eşlerini çocuklarını bırakıp geldi. Bütün bu insanların eşlerinin (kendi,eşimde dahil) sizin gibi kapris yaptığını düşünmek bile istemiyorum. Eğitim zorunluda olsa olmasa da neticede konferansa katılım oluyor, insanlar terlik eşofman dolaşıp 7 24 havuza girmiyor. Valla kendi kocam iş için sabah erken çıkıp gidiyor akşam çok geç geliyor diye ısrarla otel ayarlıyorum, kalsın dinlensin ne diye yorulsun hem değişiklik olur diye. Mesela geçen gün Nevşehir gitti, sıradan biryerde kalma dedim, sabah balonları göreceği bir otel ayarladım. Ki daha önce birlikte bile gitmedik Nevşehire. Ama kıyamam ona dinlensin neden yorulsun. Lütfen yapmayın ya kocalarımız evliyiz diye esirimiz değil.

Eşlere biraz saygı ya...

Yok yok...
Gözünüz korkmasın...
Dünyanın en tatlı şeyidir çocuk sahibi olmak.
Ama zor, hayatın en zorlu evresi çocuğun ilk 3 senesi (fiziki anlamda yorgunluktan bahsediyorum) ve 3 sene sonrasında yaşı ile büyüyen dertleri.

Çocuk ebeveynler için bitmeyen bir sınav, bitmeyen bir challenge bence..
Misal kendimize bakıyorum, kayınvalidem ve annem hala ellerini üzerlerimizden çekemiyorlar.
Ne benim derdim biter, ne eşimin, her daim anne-babaya muhtacız, oradan pay biçerek çocuklarımızda bizlere muhtaç ve yaşları ne olursa olsun muhtaç olacaklar.

Konuya gelirsek, aklı başında mantıklı insanlar "çocuk paslama" derdine düşmezler zaten.
En azından biz öyleyiz eşim ile.
Çocuk paslamaktan ziyade, hangimiz işimizi daha etkin bir şekilde çabuk bitiririz de, ailecek kaliteli vakit geçiririz peşindeyiz.

Çocuklar anneye olduğu kadar babaya da muhtaçlar, onun ilgisine ve sevgisine.
Yeri geliyor eşim mesaide oluyor, ben çocukları geç yatırıyorum.
Çünkü sabah evden onlar uyurken çıkıyoruz, o akşam eşimi görmezlerse, 2 gün eşimi görmemiş oluyorlar.
Bu çok sık yaşanan bir durum değil, ancak ben eşimin de çocuklarını özlediğini bildiğim için onlarla oyun oynayarak oyalayarak bu vakti geçiriyorum ve eşimle beraber uyutuyoruz çocukları.
Çocuklarımın da bu doygunluğa ihtiyacı var.

Ancak benim de özel alana ihtiyacım var.
Haftada veya 2 haftada bir kendime ve eşim ile ikimize özel zaman yaratıyorum.
Yoksa biz de bu koşuşturma içerisinde kopup gidiyoruz, tecrübe ile sabit.

Mantıklı aklı başında insanlar hayatlarını yönetirler, hayatlarını içinden çıkılmaz hale getirip, sinir krizi geçirecekleri noktaya getirmezler.

Velhasıl, diyeceğim o ki, sen korkma.
Yeterki hayatını yönetmeyi, aklı başında davranıp sakin olmayı bil...

Son düzenleme:

Aklı başında ve sakin olabilecegimi sanmiyorum. Daha doğrusu belli bir düzen icinde, kendime ve esime belli araliklarla vakit ayirabilmeyi göze alamiyorum. Bu cocuk bizim evliligi de temelinden sallar yani. Zaten esimin işi cok stressli adam uykusunda bile bagiriyor Bi de cocuk olsa üstüne tüy dikmiş oluruz. Kvye zaten bulaşmak istemem eksik kalsin. Kimse bizimle ugrasmiyor kendi halimizde yasiyoruz.

O tabii ki sizin bileceğiniz iş, o anlamda birşey diyemem.
Ancak Allah hayırlısını versin dilerim.

Küçük ve uykusuz bebeği olmayanlar ve bebeğinin uyku sorunu olmayanlar anlayabilir mi ki?" diye düşünüyordum ki..
Evet anlayamıyormuş.
Bir kere de şaşırtsa şu kk beni.

Beyefendi çok yorulmuş yazık. Gitsin alsın eğitimini.
İçerlediğini, yorgunluğunu, onun düşüncesizliğini bu şekilde bağırarak hissettiremezsin.
Sakin ve üzgün bir şekilde konuş..

Benim esim de egitim icin iki hafta istanbula gitti.bende bi hafta kayinvalide de bi hafta da annemde kaldim duzenimiz bozuldu ama hic sesimi cikarmadim sizin esiniz sadece 3 gun gidiyormus bence sakin olun

Yani zorunlu olmasada gezmeye gitmiyor sonuçta ona kafa dinlemek diyemessin. Bazen sertifaka alman gerekir iş için sana faydalidir mecbur olmasanda gidersin ayrıca 3 gün ne var bunda eşinin mesleği gerektiği aylarca eşlerini bekleyenler var canim benim bu kadar sinirlenme

Biraz da eşini düşünmen gerekmez mi? Adam çok bunalmış ki kafa dinlemek istiyor. Oğlum 10 aylık neredeyse, eşim de ayda bir kez en az il dışına gidiyor. Eşim akademisyen ama gittiği eğitimin akademisyenlikle alakası yok, kişisel gelişim gibi diyelim. Hiç de o gidiyor, dinleniyor ben kalıyorum diye düşünmedim. Aksine o gidip dinlensin ki eve geldiğinde ben de oğlumu ona bırakıp dinlenebileyim :)

Ha ama eşin hiçbir işte yardımcı değil, çocukla ilgisizse vs haklısın orası ayrı.

Kişisel gelişim, çocuğun ihtiyaçlarından önde değildir. Çocuk, elbise askısı değildir, istediğin zaman istediğine bırakasın.
Yazdığınızı okuyan çocuklarımızı sokağa atalım dedik sanır
Adam annesine bırakıyor iş için eğitime gidiyor
Bak oldukça net bir cümle
Anlaşılması kolay

bir önceki konunda da adamla alarmı erteliyor diye kavga çıkarttın. senin amacın ne ben anlayamadım. var say ki gerçekten kafa dinlemeye ihtiyacı var. sürekli kavga gürültü olan bir ev yerine bir kaç gün iki taraf da nefes alsa iyi olmaz mı?
zaten sana yardımcı olmadığını bir de sabah uyutmadığını iddia ediyordun gitsin sen de sabahları çocuğunla gerine gerine uyu dinlen işti.

Yazdığınızı okuyan çocuklarımız sokağa atalım dedik sanır
Adam annesine bırakıyor iş için eğitime gidiyor
Bak oldukça net bir cümle
Anlaşılması kolay
Hanımefendi, eşim az önce pazarsan geldi, şimdi oğlumuzu aldı gezmeye çıkardı. Ben keyif yapıyorum. Bu 1, maksimum 2 saat olur. Birbirimize nefes alacak vakit bırakıyoruz. Ancak ne ben 3 gün uzaklaşmayı teklif ederim ne de o. Biz de taril yapıyoruz. Geçen yaz oğlumuzun yatağını aldık, 13 saatlik yola gittik. Çocuğu kendimizden günlerce uzaklaştırıp, kafa dinlemek gibi bir lüksümüz olamaz. Bu çocuk ikimizin, baba diyor, görmek istiyor, babasına ihtiyaç duyuyor. Keza 18 aylık bebek de duyar. Ha ebeveynler 3 gün uzaklaşabilir, ben de yaparım bunu ama tercih etmem. Ne kadar bunalsam da, uykusuz kalsam da, işyerinde daralsam da bu benim sınırlarımın dışındadır. Çocuk canınız isteyince uzaklaşanileceğiniz bir varlık değil. Ayrıca ben “sokaklarda büyütüyorsunuz” gibi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum.
Konu sahibine eşinin keyfi olarak uzaklaşmasında haksız olduğunu belirttim. Siz istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz çocuklarınızı beni ilgilendirmiyor.

Çok şükür en azından beni serbest bıraktınız istediğim gibi yetiştirebileceğim için aşırı mutluyum şuanda
Teşekkürler

Eğer siz buraya yazıp, buradan yorumla destek bekliyorsanız. Anneliğinizde sorgulanır yaşamınızda.

3 Günlük için mi bu sinir ? Yapmayın ya

Ailenizde kalma ihtmaliniz varsa bu sizin için bile biraz rahatlama ve değişiklik olabilir. Sizi anlıyorum bunalmışsınız yorulmuşsunuz ve siz bu kadar sıkıntı içindeyken eşinizin zorunlu olmadığı halde gitmesi sizin için bencillik düşüncesizlik rahatlık. Ama hergün de söyleseniz en yakınınız bile sizin ne kadar sıkıntıda olduğunuzu tam anlamıyla idrak edemez. Ve zorunlu olmasada buna gereksiz gözüyle bakmayın geleceğiniz için bi yatırım gibi görün. Belki dönüşte ikinizde biraz daha gevşemiş olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…