- Konu Sahibi minikmavikus
-
Kişisel gelişim, çocuğun ihtiyaçlarından önde değildir. Çocuk, elbise askısı değildir, istediğin zaman istediğine bırakasın.Kusura bakmayın ama günümüzde çocuk yetiştirmek için para gayette önemli
Ayrıca eğitimin keyfisi olmaz iş yeri zorunlu kılmamış ama kendini geliştirmek isteyen insan eğitime gider zaten
Üff bende ya yazık valla kadın sürekli kavga çıkartma derdinde daha 2 gün evvel okuduk burada o konuyu evde sürekli kavga havasıHmm ben de hatırladım şimdi.
Adama acıdım içimden...
Egitimler onemlidir ve gereklidir. Kimsenin "gitmek zorundasin" demesine gerek yok. Eşim butun egitimlerine katilir hatta bazi egitimleri alabilmek icin üstüne para öder.
O nun disinda cocuga tek bakilir mi bakilmaz mi bilmiyorum cocugum yok. Ama şu konuda okudugum yorumlar dehsete duşurdu beni. Anne cocugu babaya paslamak istiyor, baba anneye... kimsenin tahammulu kalmiyor, cocugu vermek icin saatleri saymak, aksami beklemek, kimsenin 3 gun biyerde kafa dinleyememesi bilmem ne.
Hayat kendine nasil zehir edilirin bi cevabi da cocuk yapmakmis diyecegim ama simdi "bebegimin bi gülüşu var, mucizeee" diyecekler
Yok yok...
Gözünüz korkmasın...
Dünyanın en tatlı şeyidir çocuk sahibi olmak.
Ama zor, hayatın en zorlu evresi çocuğun ilk 3 senesi (fiziki anlamda yorgunluktan bahsediyorum) ve 3 sene sonrasında yaşı ile büyüyen dertleri.
Çocuk ebeveynler için bitmeyen bir sınav, bitmeyen bir challenge bence..
Misal kendimize bakıyorum, kayınvalidem ve annem hala ellerini üzerlerimizden çekemiyorlar.
Ne benim derdim biter, ne eşimin, her daim anne-babaya muhtacız, oradan pay piçerek çocuklarımızda bizlere muhtaç.
Konuya gelirsek, aklı başında mantıklı insanlar "çocuk paslama" derdine düşmezler zaten.
En azından biz öyleyiz eşim ile.
Çocuk paslamaktan ziyade, hangimiz işimizi daha etkin bir şekilde çabuk bitiririz de, ailecek kaliteli vakit geçiririz peşindeyiz.
Çocuklar anneye olduğu kadar babaya muhtaçlar, onun ilgisine ve sevgisine.
Yeri geliyor eşim mesaide oluyor, ben çocukları geç yatırıyorum.
Çünkü sabah evden onlar uyurken çıkıyoruz, o akşam eşimi görmezlerse, 2 gün eşimi görmemiş oluyorlar.
Bu çok sık yaşanan bir durum değil, ancak ben eşimin de çocuklarını özlediğini bildiğim için onlarla oyun oynayarak oyalayarak bu vakti geçiriyorum ve eşimle beraber uyutuyoruz çocukları.
Çocuklarımın da bu doygunluğa ihtiyacı var.
Ancak benim de özel alana ihtiyacım var.
Haftada veya 2 haftada bir kendime ve eşim ile ikimize özel zaman yaratıyorum.
Yoksa biz de bu koşuşturma içerisinde kopup gidiyoruz, tecrübe ile sabit.
Mantıklı aklı başında insanlar hayatlarını yönetirler, hayatlarını içinden çıkılmaz hale getirip, sinir krizi geçirecekleri noktaya getirmezler.
Velhasıl, diyeceğim o ki, sen korkma.
Yeterki hayatını yönetmeyi, aklı başında davranıp sakin olmayı bil...
Aklı başında ve sakin olabilecegimi sanmiyorum.Daha doğrusu belli bir düzen icinde, kendime ve esime belli araliklarla vakit ayirabilmeyi göze alamiyorum. Bu cocuk bizim evliligi de temelinden sallar yani. Zaten esimin işi cok stressli adam uykusunda bile bagiriyor Bi de cocuk olsa üstüne tüy dikmiş oluruz.
o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
o kadar sinirliyim ki
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Yazdığınızı okuyan çocuklarımızı sokağa atalım dedik sanırKişisel gelişim, çocuğun ihtiyaçlarından önde değildir. Çocuk, elbise askısı değildir, istediğin zaman istediğine bırakasın.
o kadar sinirliyim ki
Hanımefendi, eşim az önce pazarsan geldi, şimdi oğlumuzu aldı gezmeye çıkardı. Ben keyif yapıyorum. Bu 1, maksimum 2 saat olur. Birbirimize nefes alacak vakit bırakıyoruz. Ancak ne ben 3 gün uzaklaşmayı teklif ederim ne de o. Biz de taril yapıyoruz. Geçen yaz oğlumuzun yatağını aldık, 13 saatlik yola gittik. Çocuğu kendimizden günlerce uzaklaştırıp, kafa dinlemek gibi bir lüksümüz olamaz. Bu çocuk ikimizin, baba diyor, görmek istiyor, babasına ihtiyaç duyuyor. Keza 18 aylık bebek de duyar. Ha ebeveynler 3 gün uzaklaşabilir, ben de yaparım bunu ama tercih etmem. Ne kadar bunalsam da, uykusuz kalsam da, işyerinde daralsam da bu benim sınırlarımın dışındadır. Çocuk canınız isteyince uzaklaşanileceğiniz bir varlık değil. Ayrıca ben “sokaklarda büyütüyorsunuz” gibi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum.Yazdığınızı okuyan çocuklarımız sokağa atalım dedik sanır
Adam annesine bırakıyor iş için eğitime gidiyor
Bak oldukça net bir cümle
Anlaşılması kolay
Çok şükür en azından beni serbest bıraktınız istediğim gibi yetiştirebileceğim için aşırı mutluyum şuandaHanımefendi, eşim az önce pazarsan geldi, şimdi oğlumuzu aldı gezmeye çıkardı. Ben keyif yapıyorum. Bu 1, maksimum 2 saat olur. Birbirimize nefes alacak vakit bırakıyoruz. Ancak ne ben 3 gün uzaklaşmayı teklif ederim ne de o. Biz de taril yapıyoruz. Geçen yaz oğlumuzun yatağını aldık, 13 saatlik yola gittik. Çocuğu kendimizden günlerce uzaklaştırıp, kafa dinlemek gibi bir lüksümüz olamaz. Bu çocuk ikimizin, baba diyor, görmek istiyor, babasına ihtiyaç duyuyor. Keza 18 aylık bebek de duyar. Ha ebeveynler 3 gün uzaklaşabilir, ben de yaparım bunu ama tercih etmem. Ne kadar bunalsam da, uykusuz kalsam da, işyerinde daralsam da bu benim sınırlarımın dışındadır. Çocuk canınız isteyince uzaklaşanileceğiniz bir varlık değil. Ayrıca ben “sokaklarda büyütüyorsunuz” gibi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum.
Konu sahibine eşinin keyfi olarak uzaklaşmasında haksız olduğunu belirttim. Siz istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz çocuklarınızı beni ilgilendirmiyor.
Anneliğimi kimse sorgulayamaz. Ben evde demokrasiden yanayım. Herkes eşit bölüşecek keyfi ve sorumluluğu. Benim oğlum 3 gün babasını görmeden dayanabilir, benim eşim nöbetçiylen ben çocuğa 2 gün yalnız bakıyorum aynı zamanda çalışıyprum da. Ancak eşim keyfi gereği 3 gün uzaklaşamaz. Oğlumu 3 gün bırakamaz. Oğlumun keyfi babasının keyfinden değerlidir.
o kadar sinirliyim ki
bebeği varmış nasıl sigara içsin ?Kız bırak gitsin 3 gün yemek yapma temizlik yapma uyut bebeni yak sigaranı al kahveni oh şıkır şıkır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?