Sinirden ölüyorum şuan

Yalnız iş ile ilgili eğitim keyfi değildir..
Adam bu eğitimler sayesinde terfi alsa böyle düşünmezsiniz...
Valla keyfi bir eğitim olduğu söylenmiş. Terfi de bazen önemli değildir. Ben devlet memuruyum ben de birtakım eğitimlere sınavlara katılsam terfi alırım müdür olurum ancak bunlar modern dünyanın bize zorunluluk diye dayattığı şeyler. Çocuk varken ne terfiye ne fazla paraya ne de makama ihtiyaç duymuyorum. Tercih.

Bebeği olan erkeklerin evden kısa süreli kaçışları oluyor :) işte şehir dışına gitmeler, akşam eve geçmeler, çok gerekli olmayan bişey için dışarı cikmalar. Ben de doğum iznindeyken ise başlasam artık diyordum. Sonra çocuklar büyüyünce babalarıyla dışarı parka falan çıktıklarında bile bir iki saat çok rahat ederdim. İhtiyacımız oluyor yani biraz yalnız kalmaya. Anlayış göster eşine bence, o da rahatlasin biraz, dönüşte daha çok yardımcı olur sana.
Ufaklık yürümeye başlamıştır herhalde, bak havalar da ısınıyor, eşin de memurmus akşam erken gelir, ikisini parka gönder her gün, biraz da sen kafa dinlersin :)

Konu sahibinin avukatı değilim ama
Bana da “çocuğuna 3 gün yalnız bakamayacak kadın anne olmasın bi zahmet” yorumu biraz ABARTI geldi.
Keşke biraz tutarlı olsak.
Bende aynısını düşündüm açıkcası
Anne olmak sağlam psikoloji gerektirir
Sabır ister
İnsan evlat sahibi olunca sonsuz sevgiyi öğrendiği gibi ne kadar sabırlı olduğunu öğrenir
Konu sahibi eşinin iş için kurduğu alarmı
Su sesi oluyor diye duş almasını dahi sorun ediyor
Çocuğu yanında yatırıyor adam ben başka odada yatayım dediğinde izin vermiyor ama neredeyse nefes alma diyecek
Tüm dünyasının çocuğu olduğunu en doğrusunu yaptığını sanıyor ama yanlış
Bu şekilde devam ederse evliliğine zarar vereceği gibi çocuğu içinde iyilik yapmış olmuyor

Not; 6 aylık bebeğim var

Ben Kızım 8 aylıkken 2 gün
10 aylıkken 3 gün
17 aylıkken de 4 gün bırakıp eğitim ve kongrelere katıldım. Aramızdaki bağ da hiç bozulmadı. Muhtemelen konu sahibinin çocuğu ile kocası arasındaki bağ da zedelenmez.

Benim katıldığım eğitimler de zorunlu değildi ama kendimi geliştirmem için fırsattı. Kötü anne miyim?

Bazen pazar günleri çalışıyorum, eşimin 1 pazarı var ve o gün çocuk bakıyor.

Benim eşim de 2 günde bir akşam geç gelir, evde çocukla kalırım, o kadar da yorulurum ki, çok kucakçı bir çocuk.

Velhasıl siz de bu 3 günü çocuğa yalnız bakmak için bir görev gibi değil de çocukla doya doya zaman geçirmek için bir fırsat gibi değerlendirin.

Yalnız ne kadar dağınık yazmışım, daldan dala olmuş.

Konu sahibinin avukatı değilim ama
Bana da “çocuğuna 3 gün yalnız bakamayacak kadın anne olmasın bi zahmet” yorumu biraz ABARTI geldi.
Keşke biraz tutarlı olsak.
Abartı olabilir ama nerede tutarsızım
Boşanmış çocuğu olup onların ihtiyaçları karşılayan anneler eşi ölen anneler var
Önümüzde ne var kim bilebilir
3 gün bu ne var bunda bu kadar kriz geçirecek
Evet yineliyorum 3 bakamayacak kadın anne olmasın

Kusura bakmayın ama günümüzde çocuk yetiştirmek için para gayette önemli
Ayrıca eğitimin keyfisi olmaz iş yeri zorunlu kılmamış ama kendini geliştirmek isteyen insan eğitime gider zaten

Yani her konu açanın eski konularına bakıp karakter analizi yapmıyorum. Mimlediğim bazı üyeler var ama bu üyeyi tanımıyorum :) Sadece bu konuyu okuyarak yorum yaptım.

Onun da dinlenmeye ihtiyaci ola bilir. Erkekler kadin kadar bebekle ilgilenmese de surekli aglayan bebek, sinirli kadin. Beyin yoruluyo bazen ...
Ben olsam bu kadar sinirlenmezdim.
Geldikten sonra da bebegi kocaniza verir bol bol uyur, dinlenirsiniz ...

Yani her konu açanın eski konularına bakıp karakter analizi yapmıyorum. Mimlediğim bazı üyeler var ama bu üyeyi tanımıyorum :) Sadece bu konuyu okuyarak yorum yaptım.
Eski konularına dönüp bakmadım
Daha yeni açmıştı zaten o zamanda garip gelmişti zihnimde yer etmiş
Mesajda üyenin karakter analizide yok siz karıştırmışsınız durum değerlendirmesi o
Ayrıca önceki mesajlardada bu durumları yazanlar var zaten

Az önce verdiğim cevabı siz de okuyun o halde. Aynı şeyleri yazmayayım.
Benim size verebileceğim cevabı zaten noram aşağıdaki alıntıda vermiş.
Benim demek istediğim buydu...
Kimsenin çocuğu babasızlıktan ölmez, ortada tercihsel bir durum söz konusu ancak bunun artısı olacaksa neden olmasın?
Eşini anlamayı seçebilirdi.

C Coconutoil en ılımlı cevabı veren kişi olmuş ve bence de.
Annenin durumu anlaşılabilir ancak yaklaşım tarzı ters.
Eşine bu konuyu daha düzgün bir ifade ile dile getirebilseydi, belki eşi de daha anlayışlı bir tavır sergilerdi.
Ortada da bir gerginlik kalmazdı.

Nitekim ailevi bir sorun olduğundan yorumlardan öte gidemeyeceğimize göre, konu sahibesi istediği gibi davranmakta özgür, eşine de istediği gibi davranmakta özgür.

Davranışı ve beklentisi bana ters sadece.
Ben de bunu ifade ettim. Uzatacak çokta birşey yok.

Bana doğru gelen herkese doğru gelecek diye bir kaide yok, başkasının doğrusu da bana doğru gelecek diye bir kaide yok.

Birak gitsin kaldiginda burnundan getirecek nasil olsa. Arada boyle seyler iyi gelir iki taraf icinde. Yazik sesinize neden bagiriyorsunuz. Bagirmak cozum degil ki

gülsem mi ağalasım mı. ay gülmeyi tercih ediyoruö.
3 gün kafa dinlemeye hakkı yok mu yani bir babanın. bence var. bence anneninde öyle bi hakkı var.
vallahi çok komiksiniz.
Burdaki meselenin alti ustu 3 gunluk kafa dinlemek oldugunu düşünmüyorum.
Bu hak neden hep erkeklerde oluyor? Neden bir anne de ben 3 gun kafa dinleyecegim hem isim icin de iyi olur diyerek basip gidemiyor?
Bu haklar karsilikli olarak varsa hic problem yok. Ama anne bir kuafore dahi gittiginde baba tarafından bes kere ne zaman geliyorsun diye araniyorsa orda bir durmak düşünmek lazım.

Evet böyle insanlar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Ben “eşim olmasa ne yapardım” diye düşündüğüm için kötü anne veya “anne olmaması gereken kadın” kategorisine giriyorum galiba. Kimse annenin yerini tutamaz (aslında kimse babanın da yerini tutamaz) ama çocuk büyütmek takım işidir bence. Allah korusun eşime bir şey olsa veya yollarımız ayrılsa çocuğuma tek başıma yetememekten korkardım. Ama sonra yolumu bulurdum herhalde.

Neyse uzatmayayım. Benim çocuk uyandı. EYVAH BEN ŞİMDİ NAPICAM?? Şaka şaka :) Bakarız evelallah.

Egitimler onemlidir ve gereklidir. Kimsenin "gitmek zorundasin" demesine gerek yok. Eşim butun egitimlerine katilir hatta bazi egitimleri alabilmek icin üstüne para öder.

O nun disinda cocuga tek bakilir mi bakilmaz mi bilmiyorum cocugum yok. Ama şu konuda okudugum yorumlar dehsete duşurdu beni. Anne cocugu babaya paslamak istiyor, baba anneye... kimsenin tahammulu kalmiyor, cocugu vermek icin saatleri saymak, aksami beklemek, kimsenin 3 gun biyerde kafa dinleyememesi bilmem ne.
Hayat kendine nasil zehir edilirin bi cevabi da cocuk yapmakmis diyecegim ama simdi "bebegimin bi gülüşu var, mucizeee" diyecekler

Konu sahibi, öncelikle yavrunuzla uzun, sağlıklı ve huzurlu bir ömür gecirmenizi diliyorum. Eşinizin yaptığına gelince de vallahi okumaya başlayınca dedim ki eyvah, adam eğitim diye çapkınlığa gitti kadında yakaladı sanırım. Bu kadar öfkenin sebebi bu sandım. Ya hu :) lütfen bu kadar abartmayın kavgayı gürültüyü. Bundan dolayı eşe o kadar bağırıp sinir olmak o sinirle eve olumsuz enerji yaymak doğru mu. Evladınızın yanında neden o kadar gergin olasınız ki :) bence kafanızı dinleyin. Çocuğunuzun uyuduğu her vakti yatarak uyuyayarak yada yapmayı sevdiğiniz ama vakit bulamadığınız şeyleri yaparak geçirin. Birde ne olursa olsun uzun yola gidecek hayat arkadaşınızın kalbini öyle kırmayın. Allah korusun ya dönemezse söylediğiniz her şey için bir ömür pişman olursunuz...

Haksızsınız. Evet bazı eğitimlere mazeret dilekçesi veriliyor gidilmese de olur. Ama 3 gün hiç bişey değil. Kocanıza bu kadar bağımlı olmayın.
Adam ölüp gitse ne yapacaksınız?

Sinirlenene kadar eşinizle pekala sizde gidebilirsiniz.

Kolay gelsin:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…