Sinirden Uyuyamıyorum

Hiç ciddi anlamda idrar yolları enfeksiyonu geçirdiniz mi? İlk cinsel ilişki sonrası olan ya da havuza girdikten sonra olan ya da adet döneminde olandan bahsetmiyorum. Bunun çok ileri aşamaları var. Emin olun doğum yapar gibi acı çekiyorsunuz. İnsanların hastası varmış ambulans çağırmışlar, görevliler ayakkabılarını çıkarıp mı girseydi. Ayrıca o ne tuhaf bir apartmandır. Hangi apartmanın önünde ayakkabı çıkarılır. Hangi akla hizmet böyle bir uygulama getirilmiş?Misafirleriniz falan gelince apartmanın önünde mi çıkarttırıyorsunuz ayakkabıları tüm binadakiler. Çok saçma. Bina içine döşenen halılar olur ama onlar özel halıdır. Temizliği de uygun zamanlarda görevliler tarafından yapılır. Ama halı var diye binaya ayakkabısız girilmez. Mesela içi halıyla döşeli otel lobilerine de ayakkabı kapıda çıkarılıp girilmiyor:) Bence böyle saçma sapan konularla kendinizi gerip bir de üstüne tüm binayı temizleyerek yoracağınıza azıcık mantıklı davranıp en kısa zamanda bu uygulamanın kaldırılmasını talep edin. Ya o halıları kaldırın binadan ya da o halıları herkes nasıl kullanıyorsa öyle kullanın.

Idrar yolu enfeksiyonunun sonucu tamamen kan enfeksiyonuna, o kadar degilse bobrek enfeksiyonu ve zararina kadar gider!
O ambulans cagiran hastanin durumunu kim biliyor bu konuda? Kimse. O zaman bos yere atmayacaksiniz idrar yoluna ambulans mi olur, kalp krizi mi vs.
Her zaman birilerinin durumundan daha acil durumu olan cikar. Kalp krizi olsa, bu sefer de nefes alamayan hasta cikar. Kimse keyfine cagirmamis ambulansi.
Ben defalarca kez idrar yolu enfeksiyonu gecirdim, ayrica kendim de saglikciyim, neyin ne oldugunu biliyorum. Benim gecirdiklerim cabuk farkedildigi icin cabuk tedavi edilen enfeksiyondu. Ya tedavi edilmeyenler? Ilerledikce ilerliyor o enfeksiyonlar.
Kimse kimsenin durumunu bilmeden sallamasin oyle.
Konuda bile sancilarindan dolayi ambulans cagirildigi soylenmis. Ay cisini yapamiyormus da ambulans cagirmis degil yani olay.

Ambulanslar, durumu acil olan, ama kendi imkanlariyla hastaneye ulasamayacak insanlar icin var. Sadece kalp krizi gecirenler, olmek uzere olanlar cagirsin diye yazmiyor ustlerinde. Ille olmek gerekmiyor yani. Biri ambulansi kullaniyor diye oteki bekliyorsa o zaten bambaska bir durum. Bunda diger hastanin sucu yok. Gelip de burda onlar yuzunden biz bekledik de, kalp krizi gecirdik de diye vicdan yapmayin. Yeteri kadar ambulans saglanmiyorsa saglik bakanligina iletin sikayetinizi.

Son düzenleme:

ambulans olayına bişey demeye hakkınız yok hastalık bu. idrar yolu diyorsunuz ama çok sancısı olabilir. bu onların bileceği iş. binadaki temizlik konusunda haklısınız

hastalık bu ,demek gerek görmüşler çağırmışlar ambulansı.binada halı olmasının sebebini çözemedim,ne gerek var ki ,temizliği konusunda titizleniyorsunuz ama o halılar mikrop yuvası zaten, bence onları kaldırın atın ,artık evlerde bile halı sadece dekor amaçlı az bir alanda kullanılırken binada halı olması kadar saçma bir şey olamaz,

bende hic bisey anlamadim:))) ve galiba sen hasta olmusun sanane silme

Ambulans çağrılmasına gereksiz diyen arkadaşlar hiç idrar yolları enfeksiyonu geçirmediler sanırım.

Ben 11-12 yaşlarındayken sancıdan kıpırdayamayacak duruma gelmiştim bu yüzden. İki büklüm haldeyken arabaya sırtında taşıdı babam beni ama arabamız olmasa tabi ki ambulans çağırırdı herhalde iki büklüm halde dolmuşa binecek halim yok.

Konu sahibi size gelince sanırım takıntılı bir insansınız. Bizim yan apartmanda da halı var güya ayakkabılar çıkarılıyor ama yeni gelen insanlar anlamadığı için basıp geçiyorlar o halıya.

Hasta insanın ambulans çağırması normal,ölüm döşeğinde yaşlı ve hasta kayınpederini ambulans çağırmak yerine 4 kat karga tulumba sırtta taşımak anormal.
Ben sıkıntını anlayamadım.Kimse pislikten ölmüyor.İşyerleri halfleks kaplı oluyor.İnsanlar bütün gün ayakkaılarıyla o ortamda yaşıyor.5 katlı bir binada halı olması asıl pisliktir.Ve temizlikçi tutmak yerine neden kendiniz siliyorsunuz.Tutun bir temizlikçi.Günleri belli olsun.Herkes rahat etsin.Parası da atla deve değil.

2 katlı evlerde oluyor bazen, içeri halı döşetiyorlarda, sizin ki nasıl bir apartman, 5 kat ve halı döşeli:44:
bence gerek yok, haftada 1 güzelce yıkandı mı suyla ne güzel mis gibi olur.
bana da biraz takıntılı gibisiniz geldi bilemiyorum, yani halılar kirlenmesin diye mi kv.nizi 5 kat kendiniz indirdiniz, bilemiyorum belki de biz yanlış anladık.

Gerçekten anlayamadım. Onlar gerek görmüşler ki ambulans çağırmışlar, insan sağlığından daha önemli ne olabilir?

Öte yandan neden apartman içinde halı kullanıyorsunuz ki. Diğer türlüsü daha hijyenik bence. Bir temizlikçi tutulur ya da herkes kendi kapısının önünü yıkar olur biter. Komşularınız temizlik kurallarına uymuyorsa kendi kapınızın önünü temizlersiniz, yeter.

Bazen bir insanlar kendimiz zorlaştıryoruz hayatımızı.

Yıllar once yurtta arkadaşımız fenalaşmıştı yurda ambulans geldi , acil durumdan ötürü ayakkabılarını çıkarıp içeri gircek halleri yok, insan canını kurtarma telaşında oldukları için ayakkabılı girdiler, girsinler de hiç sorun değil, ama bizim CAHİL,BİLİNÇSİZ, (ne desem ki başka ne denir bu insanlara bilemedim :\ ) yurt görevlisi iki kadın da "ay içeri ayakkabıyla girdiler halılar battı" diyolardı, rezilliğin böylesi, insan olan hasta kızımız nasıl der, bunlar halı derdinde, Allah akıl fikir versin, olayı okuyunca aklıma geldi, sinirlendiğim Bi konu.

katlıyorum size, maalesef o kadar vergi veriyoruz ama bir deprem oluyor, insanlara kalacak çadır yok!!

Bunun çözümü yeterli sayıda ambulansın istihdam edilmesidir.

Basit gördüğünüz bir hastalığın ağır veya ölümcül sonuçlar doğurmayacağına nasıl emin olabiliyorsunuz.

Benim bildiğim böyle halı serilmiş aile apartmanı var bunu serende kiracı olmuş çünkü ev sahibi o kadar şişman ki kızıda ondan şişman ve bu kiracı evsahibi pinti oluşundan ve köylü zihniyete sahip oluşundan temizlikçi kadın tutmadıklarından dolayı sermiş bu halıyı herkes ayakkabıları girişte çıkarmak zorunda bu bir zorunlu çözüm ilk gördüğümde bende yadırgamıştım sonra olayları araştırdıktan sonra o halıyı seren kiracıya hak verdim

Sağlık sorunu olan birinin arabası da yoksa ambulans çağırması ne kadar normalse 4-5 katlı apartmana hali sermek o kadar saçma!

katlıyorum size, maalesef o kadar vergi veriyoruz ama bir deprem oluyor, insanlara kalacak çadır yok!!

Bu ülkede zora düşen insana hiç bir şey yok. Bu ülke hep gördü bunları, depremler gördü , yırtık çadırların insanlara gönderildiği, kazalar gördü ambulansların yetişmediği, yangınlar gördü itfaiyenin dar sokaklardan geçemediği için yetişemediği.

Ama ne tuhaf yine bu insanlar, içtiği sudan aldığı havaya, evine götürdüğü kuru ekmeğe kadar inanılmaz vergiler ödüyorlar. Sonuç mu? Yaşarken hiç bir şeyi tam yapmayan devlet, çok şükür ki 2 metrekare mezarı veriyor.

Bizzat 112 de çalışan arkadaş idrar yolu enfeksiyonu yüzünden 40 derece ateşle hastaneye kaldırılmamı nasıl açıklarsın?

günde en az 15 kişinin üzerine basarak inip çıkılan halı ne kadar temizdir acaba,terli ayaklarla da basılıyordur.bir de o 5 kata gelip giden misafirler var:44:

geçen karnıma bir ağrı girdi anlatamam,ne yürüyebiliyordum ne nefes alabiliyordum.iki büklüm kaldım.tansiyonum ve nabzım çok düşmüştü.ağrı devam etseydi eşim ambulans çağıracaktı arabamız olmasına rağmen,kendisi beni taşıyamazdı

Ne kadar acımasızsınız yaa. Kadının durumunu nereden biliyorsunuz da ambulans çağırması çok saçma diyebiliyorsunuz?
Her konuda herkes çok düşünceli maşallah, çok güzel ahkam kesiyorsunuz.

Yarın öbür gün Allah korusun sizin başınıza gelirse ambulans çağırmazsınız, yürüyerek gidersiniz artık hastaneye.

Halı olayı da duyduğum en saçma şeylerden. Daha fazla kir olmuyor mu o zaman?
Bence siz oldukça takıntı haline getirmişsiniz bunu. Başkasının kapısına duvarına karışmayın bari.

ambulans çağırılmasını gereksiz gören insanlar (çok şükür) hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmemişler.. şöyle özetleyeyim; allah düşmanımın başına vermesin.. ambulans da çağırırsın, devlet erkanını da toplarsın başına

apartmanda halı mı olur yahu.. hiç mi dışarıdan su, yemek söylemiyorsunuz.. hepsi ayakkabısını mı çıkarıyor.. halı zaten üzerinde pislik tutan bir eşya, kaldı ki 5 katlı apartmanda hergün onlarca insanın üzerine bastığı şey zaten temiz olamaz.. kaldır halıları, tutun bir görevli temizlesin gün aşırı vileda ile..

Halıyı söküp atın, taş yaptırın. Haftada bir gün de temizlikçi alın merdivenler için. Bu kadar küçük bir olayda bile böyle yıpranıyorsanız işiniz zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…