sinirim bozuldu

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.

patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...

ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .

yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da

daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.

patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...

ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .

yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
bir daha geldiğinde uzatırsa elini ver cevabını,bende veba var diye!

Aman böylesi çok
Saygısızlık yaptıkları

Bizim işyerinde de bi çocuk kadınlarla tokalaşmıyor diye çaycı ablalar bile dibine gidip alay ediyorlar, çocuk kaçıyo onlar yaklaştıkça :KK70:

Yetiştirme tarzı, inanç, tercih kişilere göre değişir. Bana ne

ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince ''oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti

terbiyesizin terbiyesini vermek fakir sevindirmek kadar sevaptir, der anneannem.
siz butun ozguveniniz ile bu kisiler geldiginde elinizi uzatsaydiniz kimse sizinle boyle bir polemige girmeye cesaret edemezdi. Adap kurallarinda kadin elini uzatir ilk once. ''oyle bir şey yok, onu da nerden cıkardınız?'' diye soracaginiza boyle davransaydiniz cok daha klas olur ve takdir toplardiniz.

diger yandan; ibadet de, muhabbet de gizlidir bizim kulturumuzde. "inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil" boyle bir yargi hatalidir.

senin hayat görüşünle prensiplerinle dalga geçmek ona mı düşmüş hakkı değil bu bu kadar sessiz kalma
bakın yurtdışından misafirlerimiz gelmişti yemek yedik ve o ortamda alkol de almışlardı ve ben işim gereği orada bulundum
inanın ki yabancılar bile daha saygılı davrandı bana

bakın yurtdışından misafirlerimiz gelmişti yemek yedik ve o ortamda alkol de almışlardı ve ben işim gereği orada bulundum
inanın ki yabancılar bile daha saygılı davrandı bana
işte saygıyla alakalı bi konu dini boyut olması başka tabi ama sonuçta senin doğrun herkes herkesin doğrusunu kabul etmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda

Sıkmayın canınızııı...
Aklı sıra laf sokmaya çalışıyor işte, kalabalık geldiklerinde diğer erkeklerle tokalaştığınızı görünce kendi öküzlüğünün farkına varır.
Benim de laf aklıma sonradan gelir hep ama sonra derim ki " amaan ne düşündüğü kimin umurunda ki"

Siz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami
İlk cümleize katılıyorum.Lakin bir erkek bayan elini uzatmadan tokalaşmak için elini uzatmamalı.

terbiyesizin terbiyesini vermek fakir sevindirmek kadar sevaptir, der anneannem.
siz butun ozguveniniz ile bu kisiler geldiginde elinizi uzatsaydiniz kimse sizinle boyle bir polemige girmeye cesaret edemezdi. Adap kurallarinda kadin elini uzatir ilk once. ''oyle bir şey yok, onu da nerden cıkardınız?'' diye soracaginiza boyle davransaydiniz cok daha klas olur ve takdir toplardiniz.

diger yandan; ibadet de, muhabbet de gizlidir bizim kulturumuzde. "inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil" boyle bir yargi hatalidir.
bakın bu adam ilk geldiğinde işe yeni başlamıştım ve o zaman tokalaşmıştım ben hoşgeldiniz diyerek ben adım atmıştım yanı o zaman görmüştü tokalştıgımı zaten ve yine de '' senın sorunun yok dimi diye kahkaha atarak sormustu.
daha sonra cok geldı gıttı
patronumla samımıler buradakı calısma arkadasımla da oyle
bugun gelınce ooo abı hosgeldın falan yaptılar
benım arkadasım degıl kı bu adam , bende oturdugum yerden güleryüzle samımı bı sekılde hosgeldınız dedım
ayaga kalkıp tokalasmam gerektıgını dusunmedım acıkcası

patronum konusunda da bır senedır yanındayım az cok tanıdım hayat gorusu olarak dındar bır ınsan olmadıgını dusunuyorum sadece bu demem de bırsey yok sanırım yargılamıyorum ama gordugumu yazdım hanı demek ıstedım kı patronum da saygılı bana

Siz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami
Allah aşkına şu tessettürlülerin ve dindarların ,peygamber olması gerektiğini savunmayı bırakın artık......şu kalıplaşma nedir?ortası yokmudur,ille uçlardamı yaşanır.....yani açık olan hep bikini giymeli,erkeklerle,tokalaşmadan öte öpüşmeli değilmi...mantığınıza göre.....

bakın soyledıklerım arasından cımbızla cekılmesın bazı seyler
adam evet dedıgım gıbı tokalaşmayan tesetturlu bayanlar da var ben tokalaşıyorum bu benım seçimim ha dersiniz ki adam nerden bilsin siz tokalaşan tesettürlü müsünüz tokalaşmayan tesettürlü mü diye ama bu sekılde de kahakaha atarak '' sen tokalaşır mısın yaa senın oyle sorunun var mı '' diye de sorması abes degıl mı

kafaniza kucuk seyleri takip, tum gunun enerjisini,motivesini bukadar gereksiz yere harcamaniza yazik. akliniza birsey takildiginda durun dusunun 'su an rezil oldugumu dusunmem olayi-ortami degsitirip herseyi daha iyiye mi goturecek ' eger cevap hayirsa atsin gitsin cope bu dusunceleri. egolu insanlarin komik sanip uzerinize oynadigi oyunlara tenezzul edip uzulmeyin ,cevap bile vermeyin. rabbim bilmiyor bilseydi yapmazdi deyin gecin..

bakın bu adam ilk geldiğinde işe yeni başlamıştım ve o zaman tokalaşmıştım ben hoşgeldiniz diyerek ben adım atmıştım yanı o zaman görmüştü tokalştıgımı zaten ve yine de '' senın sorunun yok dimi diye kahkaha atarak sormustu.
daha sonra cok geldı gıttı
patronumla samımıler buradakı calısma arkadasımla da oyle
bugun gelınce ooo abı hosgeldın falan yaptılar
benım arkadasım degıl kı bu adam , bende oturdugum yerden güleryüzle samımı bı sekılde hosgeldınız dedım
ayaga kalkıp tokalasmam gerektıgını dusunmedım acıkcası

patronum konusunda da bır senedır yanındayım az cok tanıdım hayat gorusu olarak dındar bır ınsan olmadıgını dusunuyorum sadece bu demem de bırsey yok sanırım yargılamıyorum ama gordugumu yazdım hanı demek ıstedım kı patronum da saygılı bana

Görev tanımınızı bilmiyorum. Ancak ben tecrübeme dayanarak bu yahut bundan sonraki iş hayatınız için öneride bulunmak istedim.

Bu kişi saygısız evet ama kişiler kendilerine yakışanı yapmakla mükellefler iş hayatında. Bu kişi her geldiğinde, "hoş geldiniz x bey şeklinde karşılayıp" , elinizi uzatın. Profesyonel yaklaşımınız patronunuz tarafından takdir görecektir.

İlk cümleize katılıyorum.Lakin bir erkek bayan elini uzatmadan tokalaşmak için elini uzatmamalı.
bakın patronumun dini inancını hesabını yapmadım burada zaten konu bu degıl ama cımbızla cekmeler oluyor
elini uzatma konusunda da diyorum ya işe yenı başlamıştım ve o zaman ilk defa geldiğinde tanıştık yanında üç dört kişi daha vardı hatta onlar da aynı şekilde iş yaptıgımız insanlar
o zaman hem hayırlı olsun demişlerdi ve topluca hepsiyle tanışıp tokalaşmıştım oyle bi ortam oluşmuştu yanı o zaman hatırlamıyorum ben mı uzattım onlar mı ama neyse yani bi ortam oluştu sohbet edildi daha sonra toklaşıldı ve bu adam hala bana tokalaştıgım halde laf sokmuştu bunu yapmasının anlamı var mı gördü sonucta benı tokalaşırken hala '' sen toklaşır mısın yaaa '' diye sormanın ne geregı var ü
bugun de gelmıs aynı
hayır her gelışinde tokalaşmam gerektiğini düşünmedim ben o kadar samımı benım arkadasım degıl sonucta ben burda calısanım

Görev tanımınızı bilmiyorum. Ancak ben tecrübeme dayanarak bu yahut bundan sonraki iş hayatınız için öneride bulunmak istedim.

Bu kişi saygısız evet ama kişiler kendilerine yakışanı yapmakla mükellefler iş hayatında. Bu kişi her geldiğinde, "hoş geldiniz x bey şeklinde karşılayıp" , elinizi uzatın. Profesyonel yaklaşımınız patronunuz tarafından takdir görecektir.
anladım sizi
bi ortama girdiğimde ben zaten tokalaşıyorum yanı ortam oldugunda
ama burda ortam yok bişe yok
işim şirkette yurt dışı ilişklerden sorumluyum masa başındayım ofisin girişinde hemen odamız
yanı benım bu adamı görünce x bey hosgeldınız deyıp ayaga kalkmam mı gerekıyor ( ilk iş deneyımım olabilir belki de ben bilmiyorumdur )
hanı demek ıstedıgım masa basında tutun ki sekreterım her gelene kalkıp tokalaşmam gerekır mı ? x bey hosgeldınız demem yeterlı gelmez mi ? ( belki de bende de hata oldu burada şimdi siz yazınca düşündüm madem bu adam gelınce dıger arkadaslar ayaga kalkıp opustu tokalaştıı keske dedım madem ben de kalkıp en azından hos geldınız deyıp tokalaşsaydım , ama hadı ben yapmadım şimdi bu adam yapmadım dıye bunu bu sekilde '' sen tokalaşmıyorsun '' diyerek boyle rencıde mı etmesı gerekırdı ? )

Back
X