- 27 Nisan 2012
- 15.827
- 19.096
- 498
tebrikler :)Aynen öyle ya boşu boşuna kendimi uzup mahvettim. ..
Tavrimi koydum herkes farkında yanımda dugunle ilgili konusamiyorlar bile.
Zaten biraz kendimi ağırdan alıyorum onlar da bilerek bişey konuşmuyolar yanımda.
Sesimi çalışıp önüme bakıyorum düğün zamanİda giderim . O kadar . Kendimi telaşa sokmayacam.
Bizimkilerinde üstüne gitmiyorum ya bu saatten sonra zehir etmek istemiyorum
tebrikler :)
yanlışını görüp kabul etmek gibisi yok
sizde düğünde bulunursunuz sadece gerekeni yaparsınız
bu arada normalde nasıldır abinizle aranız?
Ya ben bu zihniyeti anlamiyorum nedemek sinav bir kac saate sigdirilmis emek dugun ise yillarinin sigdirmis oldugu hayali surda sinavi onemsemeyipte dugunu onemseyenlere ve konu sahibini abarti bulanlara tek kelime inanamiyorum gercekten sinav sonrasida sinav basarisi ile hayaline ulasacak peki siz biliyormusunuz konu sahibinin bu sinava ne kadar ihtiyaci oldugunu bu sinavdan basarili olunca belki hayati degisecek ve abisi yuzunden niye hayatini bir veya iki sene ilerisine erteleyecek ben bu konularda cok hassasim bende abimin bencilligi yuzunden okuyamadim cok zor gunler gecirdim ve o zaman ki pisirikligim yuzunden mucadele etmedim cok pismanim ve zaman geri gelmiyor hayat seni farkli yerlere surukluyor. Konu sahibinin sinav takintisini kucuk birseymis gibi yorumlamayin sonucta sinav sonucu basarisyla belkide o da cooookkkk eskiden gelen bir hayaline ulasacak olabilir.
Ya ben bu zihniyeti anlamiyorum nedemek sinav bir kac saate sigdirilmis emek dugun ise yillarinin sigdirmis oldugu hayali surda sinavi onemsemeyipte dugunu onemseyenlere ve konu sahibini abarti bulanlara tek kelime inanamiyorum gercekten sinav sonrasida sinav basarisi ile hayaline ulasacak peki siz biliyormusunuz konu sahibinin bu sinava ne kadar ihtiyaci oldugunu bu sinavdan basarili olunca belki hayati degisecek ve abisi yuzunden niye hayatini bir veya iki sene ilerisine erteleyecek ben bu konularda cok hassasim bende abimin bencilligi yuzunden okuyamadim cok zor gunler gecirdim ve o zaman ki pisirikligim yuzunden mucadele etmedim cok pismanim ve zaman geri gelmiyor hayat seni farkli yerlere surukluyor. Konu sahibinin sinav takintisini kucuk birseymis gibi yorumlamayin sonucta sinav sonucu basarisyla belkide o da cooookkkk eskiden gelen bir hayaline ulasacak olabilir.
Suan zaten kabullenmekten baska caren yok tabiki senin yapacagin sey kendini ona gore ayarlamak ama seni buna mecbur birakan abin ve ben abinin yaptigini hatali buluyorum o bu mutlulugunu seninde strese girmeden onun mutlulugunu seninde dolu dolu yasayabilmen adina senide dusunmeliydi sana secenek birakmadigi icin hatali benim sana diyebilecegim tek sey umarim sinavinda cok basarili olursun diledigin sonucu alirsin burda sana bahane diyenlere iyi bir not birakirsin :)Sağol canım yorumun için çok teşekkür ederim.
Ama pes ettim çünkü hasta olacağım diye takmamaya gormemeye çalışıyorum durumu kabullendim düğüne kadar yoğun çalışıp düğün vakti 2-3gun ara vereceğim.
Mecbur .
Düşününce bu öfke sinir sadece bana zarar veriyor
o sınavlara da bir daha çalışılmıyor sevgili bacım ıh yok valla çalışılmıyor giden gelmiyor:)O sınava yine çalışır yine girersin. Ama annen sana bir abi daha doğuramaz. Adamın mutlu günlerinde yanında olun. Aynı durumda sizde olacaksınız birgün ve yanınızda görmek isteyeceğiniz kişilerin başında abiniz olacak.. Nişanlısı tabiki gidip gelecek .. Selamlaşıp odanıza çekilin müsaade isteyip... Kimse sizi yadırgamaz. Ama böyle fazla görümcesin :)
Ben seni haklı buluyorum. Düğün dernek mi önemli sınavlar mı dersen sınavlar tabi ki...
Kendi düğünümün tarihini ötelememin sebebi kardeşimin sınavlarıydı. Hayatta kışın düğün yapmam diye büyük konuştum. Yahu dedim düğün tarihim de benim elimde büyük konuşurum yani dedim ve Kasımda evlendim. Çünkü evet benim için kardeşimin sınavları önemliydi.
Ders çalışan her türlü çalışır diyen arkadaşları ben yarın öbür gün çocuklarının sınav zamanı göreceğim. Etrafımda kendi çocukları sınava girene kadar bunu hiç anlamayıp, anneme bizim sınav zamanlarımızı abarttığını söyleyen herkes kendi çocuklarının zamanı gelince bir bir özür diledi.
Düğüne verdiğimiz anlam ve önemin yarısını eğitime versek çok başka bir noktada olurduk açıkçası. Neden düğün özenilecek bir şey de insan çalıştı mı her ortamda çalışıyor? Neden çalışmak, eğitim, sınavlar özenilecek zaman ayarlanacak, çalışan insana önem verilecek şeyler değil?
Kaldı ki abiniz gelse, Esracım bak düğün salonları öyle ha dedin mi istediğin tarih boş olmayabiliyor. Bir tek bu zaman oldu, özür dilerim falan dese bir derece. En azından bu kadar üzülmezsiniz. Ama işte üslup denen şey bazı insanlarda yok. Ama tabi kesinlikle abinizin nişanlısını falan suçlamayın, iş abinizde bitiyor. Sizi düşünmesi gereken o.
Aynen bende sizin soylediklerinize katiliyorum+1
Arkadaşlara aynen katılıyorum.
Konu sahibi, kesinlikle siz haklısınız. Sınav stresi insanın tüm psikolojisini çökertiyor. Aman nolcaaak alt tarafı bir sınav, ağabeyim için tekrar sınav stresine girip tekrar sınava girerim, benim psikolojim çöksün no problem diyemezdim ben de. Hele ki geleceğimi belirleyen bir sınavsa bu...
Sınava odaklanıp gelip gittiklerinde odadan çıkmasanız bu sefer de "Beni ağabeyinden kıskanıyor, evlenmemizi istemiyor, gelip gitmemden bile rahatsız, bir selam bile vermiyor" diye söylenmeye başlayacaklar. Her türlü sıkıntı yani.
Aile gerçekten çok bencilce davranıyor. Bizim bir komşu var, çocuğunun TEOG sınavı boyunca eve misafir kabul etmezdi. Apartman sakinleri de anlayışlı idi de çıt etmediler, yeter ki çocuk rahatsız olmasın diye. Sizin aileniz gerçekten çok bencilce davranıyor, geleceğinizi belirleyen bir sınav bu, düğün dernek telaşı çekecek havada mısınız sanki.
Konu sahibi, yapacak tek şey; kütüphanede çalışmak. Gelip gittiklerinde yanlarına gitmediğinde muhtemelen laf edecekler ama yapacak bir şey yok, sınavın daha önemli.
Varya bazi insanlari anlamiyorum, ne var bunda gibisine mesajlar okudum, ya olurmu böyle birsey? Burda konu sahibinin gelecegi söz konusu, asil dügün bi hafta sonrada olur ama sinava bi hafta sonra daha girebilecekmi? HAYIR. Bencillik yapan konu sahibi degil gelin ve abisi. Lütfen yani biraz mantikli düsünün yazdiginizi okuyun ya. Yok sinava sonrada girilirmis, pardonda kimse kimsenin ekmegini önüne koymuyor, kadinlarimiz meslek sahibi olamayincada okusaydin ya deniyor. Dügün arefeside okadar kolay olmuyor malesef, lafda kolay evet.
sınava yine çalışır yine girersin. Ama annen sana bir abi daha doğuramaz. Adamın mutlu günlerinde yanında olun.
Peki birkac saatlik dugune gitmek size ne kaybettirir. 24 saat ders mi calisiyorsunuz? Illa ki dugunu abime zehir edecem diyorsan aynen devamHaklısınız bende zaten bu yüzden ortalığı velveleye verdim.
Bıktım artık bu bencillikten. Herkes bana bencilsin yazmış ama abim bencilligine olan tepki bu benim.
Ev ahali herseyi biliyor bakalım ne olacak
Düğüne gitmeyecem böyle giderse
Kızda bugün yarın gelir ve suratimin halini görür anlar diye umuyorum. Yasama sevincimi kaybettim ya herkes kendini düşünüyor.
Pasif olan bendim evet ama uzulsem de aktif şekilde tepkimi koydum artık . Bakalım ne olacak .
En anlayışlı insan babam bile beni yarı yolda koydu
Cok sacma degil mi bu yahu ?
Kiz öğretmenlik sınavına giriyor. 4 sınavı var. Herkesin ona kolaylık saglamasi lazım.
Bidahaki sinavlar 1 sene sonra. Tekrar çalışması 1 sene kaybetmesi demek. Ya bunun psikolojisi. Abinin dugunu nasil daha önemli olabilir. En fazla gerdege 1 2 hafta gec girer.
Yorum yapan arkadaşlarınin cogunun sinavlarla falan ilgisi olmayinca anlamıyorlar demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?