Senin yerinde olsaydim, elime hemen telefonu alip gayet sakin bir sekilde kaynanama telefon acardim. Nasilsiniz, iyimisiniz, eviniz cok sogukmus, bize gelmek istiyormusunuz. Buyurun gelin, öylesine aradim, sevdiginiz bir yemek varmi geleceginiz gün onu yapayim...? vs gibi. Aksi cevap verirse bende verirdim, ama baktimki normal konusuyor alttan alirdim. Ama mutlaka bence sende bir konusman gerekiyor onlar gelmeden. Sana niye haber vermiyorlarki, hayret birsey.
Ve bu kisin kalma olayini benim teyzem tam 19 yildir yasiyor, kv ve kp´i türkiyede yasiyorlar ve her kis asagi yukari 4 ay almanyaya gelip teyzemin ve ogullarinin yaninda kaliyorlar. Teyzemin birde dört cocugu var ve sadece 4 oda, sen düsün artik. Ayrica hem kv ve kp cok sorunlu, kv´le inanilmaz gecimsiz, laf sokan, tuhaf bir tip, böyle illallah dedigin kvlerden. iki gelini daha var almanyada, yani iki ogullari daha, onlarda en fazla bir kac gün kalabiliyorlar, biri evi terketmisti bunlar ordayken ve tam iki sene (!!!!!!) üc cocugu oldugu halde baba evinde kaldi, en sonunda kocasiyla geri barismislardi, oda kocasi artik anlamisti annesinin sorun oldugunuda ondan.
Digeride kendi akrabasinin kizi ve onu cok sevdigi halde gelin onu hic sevmez ve yüz vermez, gidemez, yemek ne yaparken bir tencereyi kafasina firlattigi kalmiyormus, öyle diyorlar. Ama teyzeme ne etti, ne yaptiysa hep susuyor zavallim. Herseyine karisiyor, yemege yardim etmez ama o sulu olmus, bu söyle olmus, evin temizligini yapmaz ama surayi iyi süpürmemisiniz, bugün duvarlari silin gibi emirler verir, herkesin dedikodusunu eder, teyzemin -yani bizim-- ailemizi kücümser, laf sokar, oglu bile dayanamaz, geldikleri zaman kahve´ye gider saatler boyunca hep, diger zamanda zaten iste olur.
Ama tuhaf birsey olmustu bundan iki sene önce, teyzemin cocuklari artik büyüdü ve aslinda cok sakin ve efendiler, ama demek onlarinda canina tak etmis.
Büyük kiz 18 yasinda ve babaannesine cok kötü patlamis annesi evde yokken, hep anneme böyle söyle diyorsunuz, siz yaslandiniz iyice size benim annemden baska kimse bakmaz, ben bile bakmam demis. Hep rahatsiz ediyorsunuz, sizin yüzünüzden dogrudürüst ders bile calisamiyoruz, sizi görmek icin sürekli misafirler geliyor demis vs vs.
Babaanne cevap vermemis, suratini asmis ve "soyu bozuk" demis, sanki kendi oglunun cocugu degil.
Teyzem sonradan ögrenince kizmis kizina, ama icindende sevinmis, cünki o günden beri kv daha ilimli yaklasmis. Öyle yani, neler var bu dünyada.